SundhedMedicin

Dopamin - hvad er det? Niveauet af dopamin i kroppen

I hver mands liv nogle gange kommer øjeblikke, hvor hurtigt dårligt humør, ingen lyst til at kommunikere med nogen, domineret af pessimistiske synspunkter. En af de vigtigste årsager til denne betingelse eksperter kalder manglen på dopamin - et hormon, hvis niveau kan reguleres. Det er en dårlig stemning kan overvindes, det vigtigste - at vide, hvordan, og ikke overdrive det.

Dopamin - det hormon ansvarlig for psyko-følelsesmæssige tilstand af en person. Det understøtter funktionen af hjertet og hjernen, hjælper med at kontrollere vægten og er ansvarlig for driften. Manglen på dette hormon i den menneskelige krop fører til en konstant tilstand af depression, og akkumuleringen af overskydende vægt.

Reducerede niveauer af dopamin

Mange mennesker, der lider af skarpe humørsvingninger kan ikke engang vide, at der er et stof, såsom dopamin. Hvad er det, og hvad er dens mangel på symptomer i kroppen?

Reducerede niveauer af dette hormon i kroppen kan føre til ubehagelige konsekvenser, som vil påvirke både den psyko-emotionelle tilstand, og fysisk sundhed.

Manglen på dopamin provokerer fremkomsten af metaboliske problemer, der fører til fedme. Opførslen af patienten ofte observeres uforklarlig irritabilitet, apati, depression, og selv patologisk aggressivitet. Mennesker, der lider af en mangel på dopamin, er tilbøjelige til sygdomme, såsom diabetes, anhedoni, dyskinesi, Parkinsons sygdom såvel som forstyrrelser i driften af det kardiovaskulære system. Desuden er disse mennesker, der lider af nedsat seksuel lyst, kronisk træthed, hallucinationer.

Dopamin i kroppen spiller en meget vigtig rolle, og dens mangel påvirker både patientens tilstand, og tilstanden af hans inderkreds. I denne situation, det vigtigste - det er tid til at reagere, og at bede om hjælp til specialister.

Øge niveauet af dopamin

Fra en mangel på dette hormon kan være meget let at slippe af med. Til dette formål anvendes som medicin og traditionel medicin. Det er vigtigt i denne branche for at begynde at spise ordentligt, fordi en masse afhænger af den daglige kost. Det er værd at omfatte fødevarer, der er rige på tyrosin. De syntetisere dopamin og hjælpe det til at blive optaget i kroppen. Disse produkter omfatter frugt og grøntsager (bananer, æbler, rødbeder, brændenælde), ginseng, æg, grøn te, skaldyr, fisk. Dopamin (hvad det er diskuteret ovenfor) fordøjes ikke, og straks begynder at udføre sin iboende funktion. Desuden er der kosttilskud baseret på medicinske planter, som også gavnlig for hormonet.

Dopamin i produkter

Inklusionen i kosten af fødevarer, der har en positiv effekt på udviklingen af den glæde hormon, kan du beskytte dig mod unødige problemer til hormonelle og følelsesmæssige plan. Hertil kommer, de er nyttige, de er også lækre, som vil bringe yderligere tilfredshed. Dette er et spørgsmål først og fremmest om de fødevarer, der indeholder tyrosin. Disse omfatter: skaldyr, rig på omega-3, æg med et stort antal tyrosin, roer med antidepressive egenskaber, grønkål kål med folinsyre, æbler, bananer, godt overvinde depression, jordbær, grøn te.

Forøgelse af niveauet af dopamin urter

I mange tilfælde kan en mangel på dopamin i kroppen styres ved hjælp af traditionel medicin, fordi selve karakteren helbredelsesmetoder. De vigtigste ting - at vide, hvad og hvordan. Hertil kommer, fine urter påvirker følelsesmæssige tilstand af den person, har en beroligende og afslappende virkning. Disse planter omfatter ginseng, hvilket er med til at forbedre hukommelsen, syn, mælkebøtte, afførende, beroligende, vanddrivende effekt. Særlig opmærksomhed skal rettes mod den ginkgo biloba. På grund af den komplekse kemiske sammensætning, dopamin indeholdt i anlægget i ren form. Også brændenælde har en positiv indvirkning på omfanget af dopamin. Den kan tilsættes til salater, brygget i ren form eller forberede infusioner.

Motions rolle

For at normalisere og opretholde nydelse af hormonet i kroppen har en positiv effekt af regelmæssig fysisk aktivitet. Den vil fremlægge, ud over velvære og godt humør, og endda en smuk slank krop. Med hjælp fra sportsaktiviteter ikke kun øger niveauet af dopamin, men også serotonin. Derfor, fra stress, depression eller bare dårligt humør hjælp walking, jogging eller cykling.

Ved de folkemusik retsmidler, der øger niveauet af dette hormon omfatte regelmæssig sex. I øvrigt, hengivenhed og kærlighed og har en positiv indvirkning på produktionen af dopamin. Dette skyldes behagelige oplevelser, positive følelser, hjertebanken. Det er på grund af denne kærlighed en person føler glad og lykkelig.

Indflydelsen af med dårlige vaner

Narkotika, alkohol og rygning har en negativ indvirkning på tilstanden af den menneskelige krop. Men desværre, disse dårlige vaner er nu meget almindeligt og hver dag påvirker flere mennesker. De er i stand til at forstyrre den normale produktion af dopamin og tilfredshed indtryk efter deres modtagelse - en falsk og en forbigående. Pleasure fornemmelse modtaget efter den næste dosis er en væsentlig årsag til afhængighed.

Reducerede dopamin niveauer kan forekomme på grund regelmæssig indtagelse af fødevarer, der indeholder mættet fedt. Må ikke rive med kaffe, fordi koffein reducerer også niveauet af lykke hormon, hvilket kan resultere i en ustabil følelsesmæssig tilstand, utilpashed, problemer med hjerte og nyrer. Afslag på dårlige vaner - er nøglen til et godt humør, trivsel og et godt helbred.

Hvilke stoffer påvirker niveauet af dopamin i kroppen?

Det lave lykke hormon kan forbedres, og ved anvendelse af lægemidler, der indeholder dopamin (hormon). Det er som regel, tilsætningsstoffer, uden bivirkninger og påvirker kun positivt på sundheden.

For lægemidler, som forøger niveauet af hormonet i kroppen af glæde er produkter, som indeholder phenylalanin. Virkningen af denne aminosyre angår omdannelsen af tyrosin og syntesen af det til dopamin. Hvad er det - Tyrosin? En aminosyre del af proteinet og har en positiv virkning på produktionen af lykke hormoner. Det omdannes til dopamin. Brugen af phenylalanin nødvendigvis behøver at være enig med lægen.

Ved naturlige plantestoffer lægemidler, som øger dopamin, refererer ginkgo biloba. Stoffet påvirker blodgennemstrømningen og hjernefunktion, samt sikre normal transmissionen af nerveimpulser.

For neurologer og terapeuter ofte kommer med voprosomo hvordan man kan øge dopamin i kroppen. Meget ofte læger ordinere antidepressiva. Men enhver ekspert vil understrege, at for at klare et dårligt humør, du kan gennem ordentlig kost og regelmæssig moderat motion.

Det stof "Dopamin". instruktion

På hylderne i apoteker kan man se den eponyme stof "Dopamin," forløber for noradrenalin biosyntese. Action midler til formål at stimulere dopaminreceptorer. I høje doser kan det stimulere alfa og beta-adrenerge receptorer. Fremstillingen forøger den samlede perifere karmodstand, styrkelse af puls, stigning i minutvolumen. Pulsen skifter lidt. Som følge af lægemidlets øger koronare blodgennemstrømning, hvilket giver en bedre ilttilførsel til myokardiet. Dopamin påvirker øget glomerulær filtrationshastighed, renal vaskulær modstand fald. I lave doser det udvider blodkarrene (koronar, cerebrale og mesenteriale), stimulerer fjernelse af natrium fra kroppen, for at øge den glomerulære filtration og urinproduktion. For at begynde at gøre dette værktøj, du har brug for at konsultere en læge.

Indikationer

Bestemt ikke spontant og uafhængigt begynde at bruge et værktøj som "Dopamin". Hvad det er, hvordan man bruger det og hvornår? For at kunne bruge dette stof, vi har brug for klare kliniske årsager. De mest almindelige er tilstand af chok. Dette kan være en postoperativ, endotoksin, traumatisk, hypovolæmiske, kardiogent shock. I sammenligning med lignende lægemidler (catecholamin, noradrenalin), dopamin, i et mindre omfang den påvirker tilstanden af den perifere vaskulære modstand. Lægemidlet er indiceret til akut og hjerte- eller vaskulær insufficiens. I dette tilfælde anvendes det til at forbedre hæmodynamik i en patologisk tilstand.

Kontraindikationer

Der er en liste, hvor anvendelsen af lægemidlet er kontraindiceret, og virkningen af dopamin kan forårsage uønskede reaktioner. For det første graviditet og amning, snævervinklet glaukom, hjerteproblemer (arytmier, mærket aortastenose, obstruktiv kardiomyopati, pericarditis, hjertetamponade). Heller ikke anbefales lægemiddelhypersensitivitet til dens komponenter, hyperthyroidisme, fæokromocytom og når prostatahyperplasi.

Det er ikke nødvendigt at bruge et køretøj uden læge aftaler, fordi det er først og fremmest et stof, der, som alle andre, har sine indikationer for anvendelse.

bivirkninger

På trods af brugen af stoffet, dopamin og effekten kan være negativ. Det kan ske, i overdosis, hvis patienten ikke lytte til lægens anbefalinger, eller hvis det har øget følsomhed over for narkotika komponenter. Man skal være bekendt med egenskaberne for midlerne "Dopamin". Instruktioner knyttet til hver pakke, så værd kun læse det.

Bivirkninger kan være i form af forhøjet blodtryk, arytmi, brystsmerter, takykardi. Kan også forekomme lemmer rysten, opkastning, kvalme, angst, hovedpine. Ganske ofte er der forstyrrelse af bevidsthed. For de patienter, der lider af bronkial astma, kan chok udvikles. Hvis lægemidlet kommer under huden, kan du udvikle nekrose. I tilfælde af midlerne til kontakt med huden bør vaskes med sæbe og vand.

Hvis du efter at have taget stoffet dukkede en af de ovennævnte reaktioner, straks søge kvalificeret hjælp.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.