Nyheder og SamfundMiljø

Disappearing Lake Urmia i Iran

10 februar 2016 passerede den meddelelse, der forsvandt i Bolivia salt sø Poopó, som besatte engang et areal på 3000 kvadratkilometer. Præcis det samme salt og indlandsområder vandområde, truede arter, er Iran. Lake Urmia på faldet i størrelse med 70%, og de seneste data om alle 90% i forhold til 1984 år.

Når en stor saltsø

Placeret på den nordvestlige Iran Urmia er den største sø i nærheden og Mellemøsten. At bo - det er en administrativ og territorial enhed i Iran. Mellem øst og vest Aserbajdsjan er Lake Urmia. I første omgang, kroppen af vand besat et område på 6000 kvadratmeter. km. Søen har flere navne. Den berømte arabiske geograf Istarkhi (ca. 850-934), udpeget det som kættere Lake (Buhayrah al-Surat), i indsamlingen af hellige tekster "Avesta", det sker under navnet Chechasht, oversættes også som "strålende hvide" og som "en dyb sø med saltvand. " I århundreder, blev det kaldt Salt Lake og mere Kabunat, Shahi, Tala, Rezaye.

nogle parametre

Højde, der er Lake Urmia er 1275 meter. Det havde en aflang form og trukket fra nord til syd i en afstand på 140 km, og bredden varierede fra 40 til 55 km. Men det var før, men nu er søen er på randen af udryddelse. I den brede adgang sammenlignende fotografier fra satellitter, der viser, hvordan shoaling vandreservoiret 1984-2014. Og i gamle dage den nåede 16 meter maksimal dybde. Lake Urmia anvendes ikke til små naturlige reservoirer: gennemsnittet af de bedste år var 5 meter. En lod hvorfra al vandet strømmer i en bestemt vandmasse kaldes opland. Tidligere Urmia Lake vandskel var territorium som beløb sig til 50 tusind kvadratkilometer. Dammen var genopfyldes i løbet af vinteren og foråret måneder på grund af nedbør. De største bifloder anses for at være i den sydlige del af Jagat og Tatavu, i det nordøstlige - Aji Chai. Basiske salte, der er rig på dammen, natrium og chlor, og sulfater (salte af svovlsyre).

øer

I første omgang, søen var 102 øer, hvoraf mange var begrundelsen for overvintrende trækfugle. Nogle af dem var dækket med pistacie skove. I bunden af den sydlige del af søen var der en klynge af 50 små øer. På søen er der er beboede øer, såsom Islami, på den højeste top, som er klosteret Hulagu Khan (grav de mongolske Khans). Ved levende er også Kabudan og Espirit, Ashk og Arezoo, at forædlet iranske gule hjorte. Øen er berømt for sin Cajun-D verden af sjældne planter. Desuden er det, ud over geder, leoparder lever.

biota

Hvis søen er beboede øer, der er forbindelser mellem dem. Dammen er sejlbar hele året rundt, så det ikke fryser. Dens kyster er dækket med strandenge, netop på munden af floder, der løber ind i marsken er der krat af tagrør og Sitnik (en stor slægt af blomstrende planter).

Lake Urmia (fotos kan ses i artiklen) henviser til Rose Lake jord. I en sådan farve farvestof saltsøer koloni Rachkov Artemy, som hypersaline Urmia meget. Først affladiget saltkoncentrationen i søvandet var kritisk til 350 g pr 1 liter vand, mens normen for Urmiya altid anset 180 gram. I denne vandmasse, selvfølgelig, ingen fisk. Fauna er repræsenteret af flamingoer, pelikaner og gravand, som reden på søen.

By relateret til søen

På grund af det unikke i Urmia, blev nationalparken etableret i 1967, som omfattede en stor del af reservoiret. UNESCO på grund af den ekstraordinære økosystem anerkendte biosfære reservoir opbevaring. Lige ved vandkanten, på strandeng bosættelser der. De er i tæt nærhed. For eksempel, på vestkysten byen har det samme navn, som er det administrative center tilbage af West Aserbajdsjan. Capital of East Aserbajdsjan, den tredje største by i Iran fra 4000 års historie og en halv million mennesker - Tabriz. Disse er de største bosættelser i nærheden af søen, de er bundet af motorvejen, bygget på en dæmning, der adskilt søen i to dele.

Årsager affladiget

I alle de omkringliggende områder er der mere end 14 millioner. Mennesker, som kræver en stor mængde vand. Dette er en af grundene shoaling af Urmia. Blev bygget i 2008, dæmningen, der forbinder øst og vest Aserbajdsjan, forbedrede ikke økologien i søen, samt en dæmning til dam den strømmende flod. Den nuværende dybde af søen Urmia nogle steder ganske ubetydelige. Fremmer affladiget og tørke, som begyndte i 1998.

tærsklen til katastrofe

Ifølge eksperter, i tilfælde af den endelige forsvinden af søen, i stedet vil han være her mere end 10 mia. Tons salt og ingen indbyggere, da de vil blive tvunget til at forlade deres hjemlande. Alarmen rejst af forskere rundt om i verden har vist, at i tilfælde af manglende handling allerede i 2018 på stedet af søen er moser, blev hørt. Selv i 2011 de aktivister, der kæmpede for at redde søen, fængslet. Hvorfor? Fordi vand indvindes fra denne vandmasse er nødvendig til overrisling af markerne. Således har regeringen valgte den mindste af to onder.

Planer om at spare

Arbejdet med frelse af reservoiret begyndte i 2012, da Armeniens samtykke er opnået om overførsel af vand til Urmia del af republikken. Til iranske dam er ikke forsvundet helt, huske den triste skæbne Aralsøen, har forskerne i flere lande udviklet en strategi for at redde søen. Der er flere planer, og de fleste af dem stadig har til formål at reducere vand hævninger fra søer og floder fodring det til landbrugsformål. Men sidst, de store forhåbninger om Det Kaspiske Hav. Hvis projektet, arbejdet i akademikere og 500 eksperter fra 50 lande på alle kontinenter (disse fagfolk har haft tilstrækkelig erfaringer i udviklingen af genoplivning af Aralsøen), er designet korrekt og vil blive gennemført, kan den fulde restaurering af den mængde vand i søen forventes i 2023.

Favorit sø

Lokale folk er meget glade for din dam. Første er vand tæt, varm og helbredelse - meget rart at svømme i det. For det andet, det unikke, der tog en usædvanlig form små øer af salt (Fist of Osman), kyst dækning i en meget ejendommelig grund af salt, spredning solens stråler. Tak til alle dette, en meget smuk og unik landskab omkring søen Urmia. Beskrivelse med billedet ovenfor viser klart dette barske og rolige skønhed. På bredden, kan du finde en lang række af krystaller af forskellige størrelser og former - folk familier kommer til at slentre langs bredden af reservoiret favorit.

En seriøs tilgang

Selvfølgelig Urmia Lake er ekstremt alarmerende: stående midt i den hvide ørken og salt korroderet nogens unødvendige lanceringer, forladte huse på en gang den tidligere kyst her, visne træer. Derfor er forskerne i verden arbejder for at forhindre endnu miljøkatastrofe og vende tilbage til fred og skønhed. Den iranske regering sammen med FN Udviklingsprogram har til hensigt at investere i opstandelsen af søen 1,3 mia. Dollars. Pengene vil blive dirigeret til ikke blot at overførslen af vand fra andre kilder (fx Araz River), men også for at forbedre effektiviteten af væske forbrug taget fra søer til landbrugsformål. Pakken består af 25 sætninger, hvor alle malet i stor detalje.

Bright Sight Iran

Jeg må sige, at selv nu, hvor den største iranske dammen er i så dårlig stand, der er en masse af objekter, der fortjener opmærksomhed. Er Lake Urmia nærheden af Mount Ararat, i den sydlige del af det armenske højland. Du kan nå det på følgende måde. I Tabriz, der er en lufthavn, Urmia med andre byer i Iran sluttede vidunderlige motorvejen. Ud fra disse to byer direkte til søen kan nås med bus eller tage en taxa.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.