Nyheder og SamfundKultur

Den mest populære i Rusland navn og dens oprindelse

"Hvad er et navn min ...", når jeg skrev Pushkin i Sobanskaya Carolina album, der er kendt i ædle kredse den smukke polka, adressering hende til en af sine bedste lyriske værker. Med en omskrivning den berømte digter, siger noget andet: og det betyder vores navne, hvorfor nogle synes attraktiv, melodisk, mens andre forårsage en negativ reaktion?

visitkort

Om hvad der er den mest populære efternavn i Rusland, uden bevis man kan argumentere længe. Efter alt, hvor mange mennesker, så mange smag, og derfor meninger om det samme beløb. Men hvis vi analyserer de statistiske data og at minde om, at personificeringen af alt russisk er "Ivan", er der intet overraskende i en anden kendsgerning. Alle stammer fra det som høj frekvens og udbredes.

Derfor er det klart, at de mest populære i Rusland efternavn, telekort, så at sige, den indenlandske anthroponimics - Ivanov. Det blev båret over en flerhed af århundreder bønder - den mest talrige klasse af befolkningen. Alligevel var der et ordsprog: "Vi Ivanov, ligesom paddehatte, svampe." Hvad er bemærkelsesværdigt: for at "ophøje" plebejisk oprindelse navnene på nogle af sine ejere i slutningen af det 19. - tidlige 20. århundrede begyndte at ændre sig med accent på den sidste stavelse af det første, med lyden "o" til "a". For eksempel, som gjorde en af de mest fremragende digtere i det Silver Age Vyacheslav Ivanov. En sådan substitution påvirkede ikke det faktum, at det var det var den mest populære i Rusland, efternavn, og det er stadig den dag i dag.

Smirnov Smyrna

Måske mange vil blive overrasket nu, der engang var udbredt blandt den almindelige betegnelse for Smyrna. Så forældre i store, støjende og højt familier, hvor børnene var, gjorde de ærter på området, og den lydighed af det særlige ikke afvige, isoleret rolig, stille, nestroptivyh afkom. Senere, som sædvanlig, blev det dannet af navnet på den øgenavn. Og fordi det allerede har modtaget endnu en i de mest populære russiske efternavn - Smirnov. Berømt for sine mange repræsentanter i den nordlige Volga-regionen, Kostroma og Yaroslavl, samt andre omkringliggende provinser og distrikter.

Når erhvervet bestemmer navn

Ofte øgenavne (det oprindelige navn navne) blev givet til mennesker afhængigt af, hvad erhverv de blev forlovet. For eksempel smede i Rusland værdsat næsten sin vægt i guld. Dette erhverv blev betragtet som meget prestigefyldt, hæderlig, respekteres. Hverken landsby er ikke komplet uden en smed. Fordi det mest populære efternavn i Rusland sammen med den allerede opført - Kuznetsova. I første omgang, at det var navnet på børn, hvis far arbejdede i smedjen. Så øgenavnet have status som en fuld egennavn. En lignende analogi, ved den måde, mange i udlandet anthroponimics. Særlig gode eksempler vi ser blandt tyskerne. Muller efternavn, hvilket betyder, mølleren, var næsten halvdelen af de mennesker i Tyskland, og det er lige så afslørende som Kuznetsovy eller Ivanov. En Fisher (husk den store skakspiller?) - en fisker, Schmidt - også en smed.

Kaldenavn til ære for fugle

På dette populære russiske navne, selvfølgelig, slutter ikke der. Almindeligt kendt Romanovs, "højfrekvente" Popov, Morozov, Ermakova, Tikhonov.

Hele slags tage oprindelsen af hans kælenavn fra disse bosættelser, hvor deres forfædre først afregnet. Og her er et andet fænomen onomastics: den mest populære russiske efternavnet "fugl" oprindelse - Sokolov. Der er intet overraskende. Jagt - ikke kun en af de vigtigste midler til fødevareproduktion i det gamle slaver, herunder de russiske bønder, men også landsbyboerne senere århundreder. Falkejagt er på jagt - vores nationale spil. Ved retten i king-præst, samt de rigeste adelsmænd (boyars) var en falkoner - en særlig opgave. Indtager det havde at træne og holde sig i den rette form for jagt falke. Fra samme serie det var populært i Rusland navn Orlov, Lebedev. Anyway, navnene på fugle og dyr - en af de vigtigste kilder til vores kælenavne. Volkov, vildt, løver, Medvedev, karpe, havkat, Ershov, etc. - .. En klar bevis på.

er det mærkeligt

Sprogforsker Boris Genrihovich Unbegaum i begyndelsen af sidste århundrede, analysere metriske data og adressebøger i 1910, bestemmes som det er nu almindeligt at sige, den øverste hundrede hyppigst forekommende i staten russiske efternavne. Åbner en liste, selvfølgelig, Ivanova. Så kom Vasiliev og Petrov, Smirnov og Mikhailov. Dvs. nedbrud vi allerede har beskrevet det princip - på vegne af en tilnavnet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.