ForretningLedelse

Den likviditet og solvens med virksomheden: analysemetoder.

Den likviditet og solvens i selskabet udgør måske det vigtigste aspekt, der skal analyseres i studiet af finansielle tilstand. I den forbindelse anser vi de grundlæggende teknikker i, hvordan man beregner likviditeten i selskabet og for at gøre en konklusion om situationen i organisationen på dette punkt.

Som du sikkert ved, likviditet er en generel økonomisk kategori og repræsenterer evnen af en bestemt egenskab som en form for penge så vidt muligt uden tab af værdi så hurtigt som muligt at få. med hensyn til vores situation likviditet i selskabet betyder imidlertid, det er i overensstemmelse med de vilkår og mængder mellem sine forpligtelser og aktiver, der kan anvendes til tilbagebetaling af disse forpligtelser. Den likviditet og solvens i selskabet bestemmes udelukkende på balancen. Dette, samt den lette beregningen og betydelig økonomisk mening at gøre analyse af likviditet for en af de vigtigste teknikker til at studere den finansielle tilstand.

Som en generel regel, at vurdere en virksomheds likviditet, først og fremmest forventer en række likviditetsnøgletal. Disse faktorer repræsenterer forholdet i en eller anden måde likvide aktiver til kortfristet gæld i virksomheden. Under væskeegenskab i dette tilfælde er helt eller delvist strøm aktiver firma afhængigt af den særlige koefficient. Hvis vi henviser til den kortfristede gæld hele mængden af omsætningsaktiver, er det muligt at bestemme den samlede dækning faktor. Han karakteriserer tilstrækkeligheden af de samlede omsætningsaktiver til at dække de mest presserende gæld. Omsætningsaktiver burde være nok for dette, men de bør ikke overskride disse forpligtelser mere end fordoblet. Hvis summen af aktiver omfatter lagre (Mindst flydende del af aktiver), definerer vi forholdet mellem den mellemliggende overtræk, som skal være mindre end enhed. Det viser muligheden for tilbagebetaling forpligtelser i indsamling alle tilgodehavender. Hvis vi beregne koefficienten alene på de absolutte likvide aktiver, dvs. penge og likvide finansielle investeringer, er resultatet en absolut indikator for likviditet. Han karakteriserer andelen af kortfristet gæld, som kan returneres straks. Denne andel skal være på niveau med en fjerdedel af.

En anden metode, som gør det muligt at indstille likviditet og solvens i selskabet er at opbygge en særlig balance likviditet. Essensen af denne metode er meget enkel og består i gruppering af aktiver og passiver i det samme antal grupper på likviditet og modenhed. Når grupperne er dannet, er det nødvendigt at sammenligne dem parvis. Overskuddet af aktiver end forpligtelser er betaling overskud og omvendt - en ulempe. Absolut likviditet er en situation, hvor der er overskud for alle grupper med undtagelse af dem, der er illikvide aktiver og faste forpligtelser. Som en generel regel, er et mål for likviditet i realøkonomien virksomheder tyet til udarbejdelsen af de fire grupper på hver side. Som for de finansielle institutioner, især banker, i dette tilfælde er det mere kompliceret. Den omstændighed, at bankens vitale kamp mellem aktiver og passiver ved vilkår og mængder, så grupperne i dette tilfælde er meget mere.

Hvis den ene eller den anden type analyse har afsløret en mangel på likviditet i virksomheden, kan det føre til en manglende evne til at betale sin gæld til tiden og i fuldt omfang. Denne situation kan være et forvarsel om konkurs, så det er ekstremt vigtigt at tage ledelsesbeslutninger rettet mod at øge likviditet og solvens i selskabet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.