FormationHistorie

Den eksterne gæld af Sovjetunionen: historie, dynamik og interessante fakta

Rusland tilbagebetalt gæld USSR den 21. marts 2017 år. Det oplyser den russiske vicefinansminister Sergei Storchak. Den sidste tilstand, som skulle være vores land er Bosnien-Hercegovina. Gæld af USSR udgjorde lidt over US $ 125 million.

Ifølge de officielle tal, vil det blive tilbagebetalt i et engangsbeløb transaktion inden for 45 dage. Således i maj 5, 2017 vores land til at slippe af med de forpligtelser, den sovjetiske fortid.

Hvorfor Rusland betaler gæld til USSR

Mange russiske patrioter i én stemme sige, at vi ikke skal betale for de forpligtelser, en ikke-eksisterende land. Deres argument er normalt det samme: de spiste og drak alle de tidligere sovjetrepublikker, og man må betale Rusland. Den eksterne gæld i Sovjetunionen fik vi efter dens sammenbrud. . Ud over gæld, har nemlig E. Gæld, Rusland vundet enorme præferencer:

 • Alle indenlandske og udenlandske aktiver.
 • Alle zolotozapasny reserve USSR.
 • Forpligtelser i andre lande til Sovjetunionen begyndte at forpligtelser til Rusland.
 • Vores land har opnået status af et permanent medlem af FNs Sikkerhedsråd som efterfølger til Sovjetunionen.

Således udlandsgæld USSR på tidspunktet for sammenbruddet vist sig gavnlig det er at vores land. Vi benyttede sig af situationen - det er helt sikkert en anden historie. Ud over de fordele, vi har også modtaget tilsagn, der kunne gøres kun i 2017. Ifølge de foreløbige beregninger af økonomer og politologer, blev den samlede værdi af de udenlandske aktiver i USSR anslået til ca. 300-400 milliarder dollars. Og det er ikke at nævne alt andet (guld reserve, ret til at kræve fra andre lande, og andre.). Det er bemærkelsesværdigt, men Ukraine i 1991 og har ikke ratificeret aftalen, som vores land vil få alt: passiver og aktiver. Andelen af gæld naboer, ved deres beregninger, ligemænd $ 14 milliarder, og andelen af udenlandske aktiver kun - 50-60 milliarder dollars.

"Nulløsningen"

I 1991 blev den oprindelige aftale underskrevet - et memorandum of understanding. Ifølge det, Sovjetunionen på tidspunktet for sammenbruddet af gælden var i forhold til den andel, dvs.. E. Har mulighed for at dele de forpligtelser, indgik i forening mellem alle lande. Dog vil alle de papirer skal også dele i henhold til den procentdel af gælden. Rusland som den retlige efterfølger af Sovjetunionen ikke gjorde det, og RSFSR, har fået en lidt mere end 61%, i Tadsjikistan, for eksempel - 0,82%. Ud over den del af gælden, vil vores land blive frataget et permanent medlem pladser i FNs Sikkerhedsråd.

April 2, 1993 vores regering annoncerede "nulløsningen". Det betød, at vi fik alle aktiver og passiver af ikke-eksisterende land. Fra den dag vi tog ikke kun alt det guld, udenlandske og indenlandske aktiver, men hele statsgæld i Sovjetunionen. Nogle ikke støttede denne beslutning, andre (Estland, Letland og Litauen), og alle nægtede at have mindst nogle tilfælde af Sovjetunionen. Hvad er gælden i USSR flyttede til vores land? På dette senere.

Gæld på tidspunktet for sammenbruddet af Sovjetunionen

Rusland fik udlandsgælden i mængden af 96,6 milliarder dollars. Dette beløb bestod af interne valuta obligationer, obligationer Vnesheconombank, lån fra andre lande, passiver til medlemmerne af London-klubben. Aktiver, ifølge skøn fra økonomer, har vores land fået meget mere: myndighederne nægtede at give fuldstændige oplysninger om tilstanden af guld reserve, Diamond Fund, samt andre større aktiver.

Et beløb på 96,6 milliarder dollars blev annonceret af en officiel - vicefinansminister Sergei Storchak. Men i pressen er der andre figurer. Så, leder af analyse og planlægning på statsministeren (1993-1994) Andrei Illarionov citerer et tal på 67,8 milliarder dollars. I sin rapport, han har påberåbt sig Verdensbankens bordet. Også mødte tal og højere - op til 140 milliarder dollars.

Lignende uoverensstemmelser opstår, fordi gælden i USSR intetsteds officielt offentliggøres straks. Den første officielle oplysninger om det vises kun i 1994 af Den Europæiske Centralbank. Mens passiver var i mængden af 104,5 milliarder dollars, under hensyntagen til påløbne renter. Kun den samlede værdi af udenlandske aktiver anslås til 300-400 milliarder dollars. Derfor skal moderne patrioter forstå, at vores land vil drage fordel af en lignende opdeling af aktiver og forpligtelser. Hvordan kan vi håndtere dem? Dette er en anden samtaleemne og publikationer.

Vi tilgiver og vi gør ikke?

Den anden gruppe af vores patrioter har ikke bestridt ansvar for gæld i Sovjetunionen, men de udtrykte negativt, at gælden i USSR havde en masse stater. Men næsten alle Moskva tilgav på ankomsten til magten præsident V. V. Putina. Nedenfor er de af landet.

Nordkorea - afskrevet $ 10 milliarder

I september 2012 har vores land afskrevet 90% af gæld til Sovjetunionen. Annullering af officielle begrundelse: de fremtidige fælles projekter inden for uddannelse, sundhed, energi og andre.

Økonomer har anslået, at Rusland kan få adgang til konkurrencedygtig gasledning til Sydkorea via Nordkorea, samt gode kontrakter til genopbygningen af jernbanen i landet. Hertil kommer, at RF få adgang til mineralressourcer, der nægtes adgang til andre lande. Hvis Rusland vil drage fordel af situationen, vil Sovjetunionen afskrevet gæld være mere nyttigt på tilgivelse end fra dens krav.

Men politiske analytikere er skeptiske over for sådanne projekter: en ny leder Kim Jong-un - ustabil mand æglæggende vedrørende økonomisk og politisk kurs.

Afrika - mere end 20 milliarder dollars

Gæld til Sovjetunionen havde mange lande på det afrikanske kontinent:

 • Benin;
 • Tanzania;
 • Sierra Leone;
 • Guinea-Bissau;
 • Tchad;
 • Burkina Faso;
 • Ækvatorialguinea;
 • Mozambique;
 • Algeriet;
 • Etiopien.

I juni 1999, har vores land tilgivet dem op til 90% af gælden. Rusland blev medlem af Paris-klubben af kreditorerne. Politisk status, der kræves brede fagter. Ikke alle lande, så bare annullere den gæld i Algeriet, for eksempel, måtte jeg købes i landet i mængden af gælden ($ 4.7 milliarder) af forarbejdede varer. Faktisk for vores penge, vi har solgt vores produkter godt. Den officielle version er, at mange lande og så ikke kunne betale os. Ligesom, hvad man skal tage med dem? Men ikke alle lande, hvor vi tilgiver sådanne "fattige og ulykkelige."

Irak - 21,5 milliarder dollars

Situationen i Irak kan ikke være nogen politisk og økonomisk logik. I 2004 har vores land afskrevet landet US $ 9,5 milliarder dollars. Så Irak igen, har vi scorede lån, der blev afskrevet i 2008. Den officielle version: håb om, at den irakiske ledelse vil overveje interesser russiske olieselskaber. Dette land i Mellemøsten - verdens anden olieeksportør, så betale os for gælden var helt på kræfter.

Vietnam - $ 9,5 milliarder

Også uklar situation med Vietnam vi ikke fik næppe nogen fordele fra gældsomlægning. Dette land af Sydøstasien er blevet en af de første russer, der tilgav gælden. I 2000 skrev vi en gæld på $ 9,5 milliarder ud af de elleve. Resten vil blive udbetalt gennem fælles projekter i Vietnam indtil 2022.

Syrien - omkring $ 10 milliarder

Syrien har også rige kulbrinteforekomster. Næsten 10 $ milliarder af vores land har afskrevet 13,5 i 2005. Den resterende gæld skal også betales gennem en fælles projektplan inden for byggeri, gas, olie. Syrien er også forpligtet til at købe russiske våben til modernisering af hæren.

andre

Gæld til Sovjetunionen havde ikke blot de ovennævnte lande. Også, vi skulle til Afghanistan, Mongoliet, Cuba, Nicaragua, Madagaskar, etc. Vi havde også til at fastslå, at der ikke længere eksisterer på verdenskortet :. Tjekkoslovakiet, Østtyskland, nogle lande i Afrika og Asien. Nu forlanger af dem, at noget er nytteløs.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.