FormationHistorie

Timeglas

Timeglas - opfindelsen, der ændrede holdningen hos den person, på det tidspunkt. Historien giver ikke et klart svar om deres oprindelse, dog kan det antages, at en sådan anordning har været kendt i det gamle Asien BC.

Det er en enkel, men meget mobile middel til at måle tid - de spredes hurtigt i middelalderen og blive en fantastisk tilføjelse til den populære dengang, solur.

Timeglas lov til at måle tid i løbet af tusmørke og var langt mere præcis clepsydra. En særlig plads er besat af uret på skibe siden pitching ikke udøvet så stor en effekt på hæld sand, i modsætning til vand ur. Primært gennem dem skibshastighed bestemmes - blev hældt over i vand reb med knuder og ved en 30-sekunders ur blev målt. Samtidig inverterende ur sejlere sænket et reb i vandet begynder at tælle, ofte at røre ved, "knuder" - derfor var der fart i knob. Også skibene anvendte fire timer timeglas, bruger dem til at lokalisere den tid derzhurstva se et hold.

Den væsentligste ulempe ved en sådan timeglas lille mængde var tilgængelig til at måle tidsintervallet. Så det var den mest populære ur, måler en time eller to, undertiden tre timer. På produktionssiden også ofte brugt uret måles otte eller klokken tolv - varigheden af arbejdsdagen.

Nøjagtigheden af en sådan ur afhænger primært af kvaliteten af sandet. Typisk anvendes samme sand, der var fremstilling af glas - udglødet, bøden og sigtet gennem en fin sigte. I stedet for sand kan også anvendes fint revne shell skaller eller marmor smuldring. Også timeglas nøjagtighed afhænger af overfladekvaliteten af glas, der anvendes, dog med tiden, ved slid sand glas indre overflade, falder nøjagtigheden af en sådan ur.

I det 18. - 19. århundrede, med fremkomsten af fabrikker og fabrikker, hvilket resulterer i billigere produktion, udbredt, når dyrt og pladskrævende mekaniske ure og vækkeure. Som et resultat - timeglasset blev drevet ud af daglig brug, men til trods for, at selv de i dag er meget udbredt i industrien, medicin og mange andre områder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.