FormationHistorie

Hvem var den første europæer til at nå for Australiens kyst?

Det er kendt, at koloniseringen af Australien begyndte takket være de opdagelser af James Cook. Det var ham, der annoncerede den nye jord ejet af kronen, gav navnene på kapper og bugter, kortlagt kysten af kontinentet. Men, selvfølgelig, tingene er ikke så enkelt. De første europæere nåede kysten i Australien ikke Kog. Han havde mange forgængere, der sejler under de store naval beføjelser tid: Portugal, Spanien og Holland.

Terra Australis

Selv i oldtiden, har europæerne gættet, at i den sydlige halvkugle, bør være kontinent, balancering den nordlige halvkugle. Denne mytiske kontinent var en kilde til inspiration for opdagelsesrejsende og kartografer. I et forsøg på at berige europæerne håbede, at Terra Australis vil være rig og frugtbar. Men de havde ikke forsøge en målrettet søgning: det faktum, at høje breddegrader ikke lover noget godt sejlere. De var kendt for deres konstante storme, og at ingen svømmede efter behag. Ud over at storme de søfolk var bange for den tætte tåge. Det er den sidstnævnte, formodentlig, er grunden til, at Australien blev opdaget senere end de omkringliggende øer.

befolkning

Når du tænker på, der først nåede bredden af Australien, giver det mening at nævne aboriginals, der bosatte kontinentet omkring 40.000 år siden. Deres forfædre kom fra Asien og var i stand til at flytte til Australien, fordi i disse dage landet havde en lidt anderledes form. Efterfølgende indfødte australiere blev isoleret fra resten af verden, har deres kultur udviklet sig meget langsomt. Derfor er de europæiske erobrere i én stemme kaldte dem "elendige".

Hvem først nåede kysten i Australien?

I det tidlige 16. århundrede, portugisiske kolonialister mestrer Sundaøerne. Lokale beboere fortalte dem af jorden ligger syd-øst. Portugiserne landede på de nordvestlige kyster af kontinentet, undersøgt dem og fandt det forgæves. Nogle bevis for deres ophold her de har forladt: et par århundreder på bredden af Roebuck Bay fundet portugisiske kanoner.

I midten af det 16. århundrede, blev det opdaget endnu en ny jord i relativ nærhed - Papua (Ny Guinea). Alle øerne findes i disse breddegrader (normalt ved et uheld), blev opfattet som en del af den ukendte South Land, men hverken den portugisiske eller spanske er ikke nyt territorium fascineret. De kyster var for svær, og de mennesker - de fattige. Selv fastlandet kystnære linje er blevet delvist kortlagt, har historien ikke bevaret navnet på den kaptajn, der var den første europæer til at nå kysten af Australien.

Aktiviteterne i East India Company

Ved den tid eftersøgningen af Terra Australis interesseret i hollandsk, spansk navigatører (Mendanya, Quiros og Torres) opdagede øen Santa Cruz, samt Marquesas og Salomonøerne, og beviste, at Ny Guinea sydlige Jorden er ikke. I begyndelsen af det 17. århundrede, den hollandske beslaglagt de portugisiske Sundaøerne, grundlagde East India Company og til at engagere sig i handel med Indien og Sydøstasien.

Kurser der hollandske skibe var i de asiatiske kolonier, sparer en masse tid, desuden lå forholdsvis tæt på den hypotetiske South Land, som hollænderne søgte aktivt. Det menes, at de første europæere nåede kysten i Australien hollandske kaptajn Willem Janszoon. Dette faktum har dokumentation. Beboere i Kap York-halvøen mødte sejlere Yanszon mere end uvenlig, og kaptajnen skyndte sig at sejle. Det skete i 1606.

sejlads Tasman

Trods de negative anmeldelser Yanszon det nye land og dets indbyggere, East India Company fortsatte med at sende sine skibe i de lokale farvande. Den nye guvernør i Batavia (Jakarta) - Anton Van Diemen - bestilt i 1642 af Abel Tasman i uanset var at finde nyt land.

På trods af stormen, skibene nåede bredden af Tasman uskadt den næste ø, som blev opkaldt Van Diemens Land, og år senere omdøbt Tasmanien. Abel annoncerede sin besiddelse af den hollandske, men han forstod ikke, at før ham - en ø eller en del af kontinentet. Så opdagede han New Zealand, som europæerne ikke ved noget, og Tonga og Fiji. Det blev konstateret, at alle tidligere fundne Øer er ikke en del af fastlandet, konventionelt kaldet "New Holland". Grænserne for det ukendte South Land aftaget længere sydpå.

Dampier i Australien

Sejlads Tasman var urentable. Hertil kommer, at i midten af det 17. århundrede, har Nederlandene lidt en række nederlag ved England og mistede sin høje status. Undersøgelser af de sydlige havene gør briterne. Af disse er den første til at nå bredden af Australien, William Dampier. Han sejlede to gange til Australien (New Holland) lavet en undersøgelse af den nord-vestlige bred og har skrevet to bøger om det. Takket være dem, blev et nyt kontinent kendt verden (hollænderne alle deres resultater hemmeligholdes).

Cooks første rejse

Løjtnant Dzheyms Kuk blev berømt for sin evne til navigation og kartografi. Derfor er det den britiske regering gik til at udforske New Zealand og dens omgivelser. Men officielt, han havde kun at observere Venus passerer hen over solskiven (denne begivenhed er af interesse for astronomer). Hertil kommer, James bestilt en "spil ud" alle lande opdaget af ham. Da Kog nåede Australien, det var det år 1770. Ekspeditionen undersøgt mere end 1.600 km øst kyst. Disse jorder løjtnant kaldet New South Wales.

Adskillige strategisk vigtige havne hans søfolk hejst det britiske flag. Kog også opdaget og studerede Great Barrier Reef og fandt, at New Zealand er dannet af to øer.

vigtige opdagelser

Da Dzheyms Kuk nåede Australien, landede han i bugten, senere kendt som Botany Bay. Her briterne så smukke planter og dyr, der ikke fandtes i deres hjemlande. Det menes, at bugten blev opkaldt Botany Bay på initiativ af skibets videnskabsmand Banker. På dette tidspunkt, holdet begyndte straks i konflikt med den oprindelige befolkning. Faktisk er den britiske kolonisering af Australien begyndte med ødelæggelsen af lokale beboere, der i disse dage blev anset for at være ringere.

Ikke meget langt fra Botany Bay, Kog fundet en meget bekvem havn, som selvfølgelig sagde regeringen. Senere kom der den første i en ny kontinent byen - Sydney. Sejlere marcherede langs østkysten, og derefter afrundet og nord. Kog gav navne til alle de vigtige steder og tegnede et kort over kystlinje. Briterne var ligeglad hvem der er den første til at nå kysten af Australien. Dem var det vigtigt at annoncere tildelingen af disse områder. Så de forlod alle mulige beviser på sit ophold, hejsning flag og omhyggeligt dokumenteret deres handlinger.

Resultater rejse Kog

James vendte tilbage til bredden af New Zealand under den næste tur, men i Australien ikke længere landede. Hans opgave var at bevise, at den mystiske sydlige kontinent stadig eksisterer. Og når Kog nåede den australske kyst, han allerede vidste, i modsætning til deres forgængere, som er beliggende i New Holland, og ikke et andet sted.

Skibe krydsede Polarcirklen, og gik så langt som til høje breddegrader, som mødtes med pakisen og isbjerge. Kog gjorde den logiske konklusion, at hvis det sydlige kontinent, og der er, så kan du ikke komme til det, og interessen for det er ikke, som dækket af is.

Som for Australien, er det allerede 17 år efter den officielle indvielse i Botany Bay skib ankom med straffefanger fra England, som skulle starte et nyt liv her.

fund

Vi kan ikke sige med sikkerhed, der først europæere nåede kysten i Australien, men det var ikke Kog. Dens fortjeneste er, at han næsten åbnede kontinentet igen, undersøgte den omhyggeligt, og banede vejen for efterfølgende kolonisering.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.