SundhedSygdomme og betingelser

Den anbefalede kost for oxalat i urinen

Oxalater er estere og salte af oxalsyre. I mange tilfælde er de opdaget under en rutinemæssig urinanalyse. Indholdet af disse krystaller i en biologisk væske, der produceres af nyrerne, har sit navn - oxaluria. Desværre er dette patologi opstår oftest asymptomatisk og ubemærket.

Med en sådan sygdom hos en patient kan opleve konstant træthed, opskæring smerter i underlivet, samt rigelige og hyppig vandladning. Mens alle disse problemer er iboende og andre lidelser, såsom madforgiftning, stress eller forbruge produkter med diuretisk virkning. Generelt er oxalater er de første advarselstegn på den forestående dannelsen af nyresten. Det er grunden til den kost for oxalat i urinen - er evnen til at undgå kirurgi.

De væsentligste årsager til disse skadelige stoffer i urinen

Oxalater kan dannes i kroppen af forskellige årsager. Men i de fleste tilfælde sker dette på grund af forkert metabolisme af oxalsyre og arvelighed. Selvfølgelig er der andre faktorer, der udløser dannelsen af salte i urinen: komplikationer efter lider sygdom og dårlig kost, for eksempel ukontrolleret forbrug af fødevarer med oxalsyre. Disse omfatter blomme, figner, skovsyre, persille og stikkelsbær.

Ifølge observationer af læger, en øget mængde af salte findes i urin hos patienter, der bor i områder med lavt indhold af magnesium i vandet og fødevarer. Selv dannelsen af oxalat kan bidrage til stress, hvilket fører til dehydrering, især når det kommer til at frygte for deres eget liv eller forskrækkelse.

Sygdomme, der udløser forekomsten af urinoxalat

Nogle sygdomme føre til øget dannelse af disse skadelige stoffer i urin:

 • diabetes;
 • problemer med mave-tarmkanalen;
 • forgiftning;
 • pyelonefritis;
 • mangel på vitaminer B;
 • et svækket immunsystem;
 • tilgængelige eller overført Crohns sygdom.

Hvis læger har fundet et forøget saltindhold i kroppen, så kosten med oxalat i urin ville være grundlaget for behandling. Holder sig til hendes patient skal nødvendigvis, ellers situationen kan forværres.

Komplikationer af oxaluria

Når ignoreret kost for oxalat i urinen og er ikke udført i tid til behandling, er der en høj sandsynlighed for dannelse af sten i nyrerne. Udseendet af sten kan forårsage forskellige infektioner i urinvejene, stagnation i urin samt ændringer i sine reaktioner, det kolloide ligevægt, som ikke tillader at udfælde saltene.

Oxalat sten - den mest problematiske, fordi de har en tæt struktur. De er stærkere end andre beskadige overfladen af blæren, bækken og ureter. Bestemme det daglige antal tildelte oxalsyrekrystaller fra en biologisk væske, der produceres af nyrerne, er det muligt, ved at føre analysen.

diagnostiske foranstaltninger

Den vigtigste metode til påvisning af oxalat i urinen er en laboratorieundersøgelse. Biokemiske analyser indikerer og samlet indhold ovenfor normen estere af oxalsyre, hæmaturi, krystaluri, moderate mængder af protein og pyuria forekommer, når inflammation i nyrerne.

Desuden er patienten anbefalet at gøre ultralyd af nyrerne, fordi de resulterende oxalat sten er klart synlig på ultralyd, de adskiller sig fra resten af strukturen og form. Tidlig diagnose af sygdommen gør det muligt at udføre en effektiv behandling for at forhindre dannelsen af sten for at undgå forekomsten af sten sygdommen og dens negative konsekvenser.

Hvordan til at normalisere udvekslingen af oxalsyre?

Før behandling oxaluria, skal du først fjerne sygdommen provokeret overdreven dannelse af urin salte. For at undgå komplikationer, er patienten normalt ordineret indtagelse af vitamin B1 og B6, magnesium oxid.

Ved profylaktiske viste midler, som fremmer alkaliseringen organisme: citronsyre, kaliumcitrat eller natrium-. Desuden kost anbefales i nærværelse af oxalat i urinen. Nogle læger ordinere patienter, der får diuretika. Men af urtemedicin med denne sygdom kan bruges gulv-Palu og krap farvestof.

Kost ved forhøjet urinoxalat

For at forebygge negative konsekvenser af en stor mængde af salte i urinen bør overholde visse regler i kosten. Speciel kost til oxalat i urinen - den vigtigste fase af behandlingen. Dens vigtigste opgave er at reducere indtagelsen af oxalsyre, uden at reducere indtrængning af andre nyttige stoffer.

Med dette spørgsmål bør udelukkes fra kosten, chokolade, tomater, stikkelsbær, spinat og ribs. Også nødt til at opgive alt for stærk te, kaffe og endda kakao.

I en situation, hvor der er salt (oxalat) i urinen, kost betyder at spise følgende fødevarer:

 • Boghvede, byg, havregryn og Pshenko. Af disse korn kan lave supper eller grød.
 • Magert kød fjerkræ eller fisk, mindst 100 gram om dagen.
 • Sur mælk og mejeriprodukter.
 • Produkter fra hvedemel med klid og fibre.
 • Grøntsager og frugter med lavt indhold af oxalsyre agurker, squash, abrikoser, aubergine, kål og turnips.
 • Kompot af tørrede frugter.

Du ønsker at begrænse på et højere saltindhold i urin brug peber, sennep, peberrod, salte snacks, dåsemad, en bred vifte af røget kød. Endnu ikke anbefalet champignon, kød og fisk bouillon.

Korrigering af kost med en stor mængde af oxalat i urinen afhænger af calciumindholdet. Faldende bør gives niveauet af præference til mejeriprodukter og begynder at tage kosttilskud af dette stof. Hvis mængden af calcium i kroppen øges, er det nødvendigt at drikke vand så meget som muligt og reducere forbruget af kød og salt. Men C-vitamin bør udelukkes eller begrænses i begge tilfælde.

Tips til madlavning retter med oxalater

Patienter, der lider af denne sygdom, bedre produkter bagt eller dampet. Det er tilrådeligt at opgive røget og stegt mad. Ikke at skade nyrerne, er det ikke anbefales at anvende salt og krydret mad, samt krydderier.

Kost med stigende oxalsyrekrystaller i urin, forudsætter inkluderer menu enorm mængde af fødevarer rige på vitaminer fra gruppe B. Det er derfor nødvendigt at indføre i kost af bananer, hirse, byg, byg og boghvede gryn, kylling, ærter og rugmel. Med en mangel på vitaminer patienten skal tage kurser af narkotika med deres indhold.

Det er ønskeligt at indføre i den daglige menuer havet grønkål. Denne ernæringstilskud er nyttigt i øvrigt det er tilladt at tilføje, når madlavning i en række forskellige retter, især hvis fundet urin oxalat. Kost, kan vi sige med krydderier bliver mere effektiv.

Te at fjerne oxalater

Reducer salt niveauer i urinen kan hjælpe samlinger af urter. Især i folkemedicinen er der mange opskrifter på dette spørgsmål.

Han viste sig at være fremragende i behandlingen af oxaluria samling af blade af pære og solbær. Først skal du 100 gram, og den sidste - 300. Disse ingredienser skal blandes og sættes i en glasbeholder. Til fremstilling af te skal være en nyttig en teskefuld tørrede blade hæld kogende vand og lad det trække. Tag den resulterende drik ønskelig time efter måltidet.

Der er en anden ikke mindre effektiv opskrift af te, der har brug for at skabe blade af pære og æbletræer samt dens tørret frugt. de skulle brygge i en termokande, og lad det trække natten over. Dette bouillon er tilladt at bruge som en almindelig te hele dagen.

Sådan en kost det meste af tiden udpeges for 2 uger og derefter patienten bør igen passere en urinprøve for at spore dynamikken i behandling.

forebyggende foranstaltninger

For at forhindre overskydende mængder af salt i urinen, er det nødvendigt at overholde nogle af anbefalingerne fra lægerne. En klar kost for oxalat i urinen bør udelukkende bestå af godkendte produkter, der bør indtages ofte, men i små portioner. Det er bedst at opdele maden på 5 receptioner. Sidstnævnte bør være en snack to timer før sengetid.

Oxalat i urinen - en ubehagelig fænomen, men ved korrekt valgt strømstyringsmodel undgår dannelsen af sten.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.