Hjem og familieUddannelse

De typer og stilarter af opdragelsen i familien

Ganske ofte, folk, der har børn, søge hjælp hos psykologer. Mødre og fædre spørge eksperterne, hvordan har deres foretrukne børn kunne være uønskede kvaliteter, dårlig opførsel. En afgørende rolle i udformningen af personlighed spiller opdragelse. Fra sin stil og typen af udvalgte forældre, afhænger af arten af børn, deres fremtidige liv. Hvilke metoder og former for uddannelse anvendes? I dette spørgsmål er at forstå, fordi svaret vil være nyttigt at kende alle forældre.

Hvad er uddannelse og hvilke stilarter er der?

Ordet "uddannelse" har optrådt i talen af de mennesker i lang tid. Dokumentation for denne er de slaviske tekster stammer fra 1056 var i dem først blev observeret at overveje konceptet. I disse dage ordet "uddannelse" blev knyttet til værdier som "næring", "sygeplejerske", og senere blev det brugt "til at undervise" i værdi.

Senere dette koncept fik en masse forskellige fortolkninger af forskellige specialister. Hvis du analyserer dem, kan vi sige, at uddannelse - er:

 • dannelsen af personlighed, der er nyttig for samfundet, og som vil være i stand til at leve i det, vil ikke forhindre andre mennesker, er ikke lukket i sig selv;
 • omsætning af plejepersonale og educability;
 • læreproces.

Forældre opfostrer deres børn, ofte ikke tænker over organiseringen af denne proces. De fungerer som en intuition af livserfaring. Kort sagt, mødre og fædre er at hæve sønner og døtre, som de får det. Således hver familie tilhører en bestemt forældre stil. Dette udtryk eksperter forstå den specifikke model af relationer forældre til deres barn.

Der er mange klassifikationer af forældrerollen stilarter. En af dem foreslog Diana Baumrind. Denne amerikanske psykolog har identificeret følgende angivet nedenfor forældre stilarter i familien:

 • autoritær;
 • myndighed;
 • liberal.

I fremtiden er denne klassifikation blevet tilføjet. Eleonora Makkobi og Dzhon Martin bidrog en anden stil af opdragelse børn i familien. Han blev opkaldt ligeglade. Nogle kilder sådanne termer bruges til at henvise til denne model som "gipoopeka", "ligegyldig stil." Nedenfor detaljer forældrerollen stilarter, som er karakteristiske for hver af dem.

Autoritære stil af familien uddannelse

Nogle forældre holder deres børn i sværhedsgrad, brugte barske metoder og former for uddannelse. De giver deres børn vejledning og afvente deres opfyldelse. I sådanne familier, der er strenge regler og forordninger. Børn skal alle opfylde, for ikke at argumentere. Når forseelse og forkert adfærd, stemninger forældre straffer deres børn, ikke tager højde for deres meninger er ikke bedt om at give nogen forklaring. En sådan stil af familien uddannelse kaldet autoritær.

I denne model meget begrænset autonomi for børn. Forældre, der bekender sig til denne stil af uddannelse, jeg tror, at deres barn vil vokse op lydig, udøvende, ansvarlig og seriøs. Men det endelige resultat er helt uventet for mødre og fædre:

 1. Aktiv og stærk karakter, børn begynder at udtrykke sig, som regel i ungdomsårene. De gør oprør, viser aggression, skænderier med forældrene, drømmen om frihed og uafhængighed, og af denne grund ofte løbe væk fra hjemmet.
 2. Usikre børn lytte til deres forældre, er bange for dem, bange for straf. I fremtiden disse mennesker viser sig at være ikke-selv, genert, trukket tilbage og tvær.
 3. Nogle børn vokser op, tage eksemplet med forældrene - at skabe en familie, der ligner dem, som vokser sig selv, og holde koner og børn i sværhedsgrad.

Den autoritative stil af familien uddannelse

Denne model eksperter i nogle kilder refererer til udtrykket "demokratisk forældre stil", "samarbejde", da det er den mest gunstige for dannelsen af en harmonisk personlighed. Denne stil af forældrerollen er baseret på den varme forhold, og en temmelig høj grad af kontrol. Forældre er altid åben for dialog, søger at diskutere og beslutte sammen med deres børn alle problemer. Mødre og fædre opfordres uafhængighed sønner og døtre, men i nogle tilfælde kan være tegn på, at du skal gøre. Børn lytte til de ældste kender ordet "must".

På grund af den autoritative stil af forældrerollen børn bliver socialt tilpasset. De er ikke bange for at kommunikere med andre, er i stand til at finde et fælles sprog. Autoritative forældre stil giver dig mulighed for at vokse uafhængige og selvsikre individer med højt selvværd og evnen til selvkontrol.

Den autoritative stil - ideel model af forældrerollen. Men den usædvanlige engagement det alligevel uønsket. For et barn i en tidlig alder er nødvendigt og nyttigt autoritære stammer fra deres forældre. For eksempel, mor og far har brug for at angive dit barn til den forkerte adfærd og kræver ham til at overholde eventuelle sociale normer og regler.

Den liberale model for relationer

Liberal (tolerant) forældre stil er observeret i familier, hvor forældrene er meget tilgivende. De kommunikerer med deres børn, er alt tilladt for dem, ikke sætte nogen forbud, forsøger at demonstrere ubetinget kærlighed til deres sønner og døtre.

Børn, der vokser op i familier med en liberal model af relationer, har følgende kendetegn:

 • De er ofte aggressive, impulsiv;
 • søger at intet at nægte dig selv;
 • De elsker at vise;
 • De kan ikke lide det fysiske og mentale arbejde;
 • demonstrere tillid grænser uhøflighed;
 • konflikt med andre mennesker, der ikke forkæle dem.

Meget ofte, at manglende evne til forældre overvåge deres barns resultater i det faktum, at han befinder sig i asocial grupper. Nogle gange er den liberale stil opdragelse fører til gode resultater. Nogle børn, der kender frihed og uafhængighed af et barn, vokser op aktive, beslutsomme og kreative mennesker (dvs. hvor det er manden, der bliver et bestemt barn, afhænger af funktionerne i hans karakter, iboende natur).

Ligeglade stil af børneopdragelse i familien

I denne model skiller sig ud aspekter som ligegyldige forældre og bitre børn. Mødre og fædre er uvidende om deres sønner og døtre, kold behandle dem, ikke viser omsorg, hengivenhed og kærlighed, kun besat af deres problemer. Børn er ikke begrænset. De kender ikke nogen tabuer. De blev ikke vaccineret begreber som "god", "medfølelse", så børnene ikke viser nogen medfølelse for dyr eller andre mennesker.

Nogle forældre ikke kun for at vise deres ligegyldighed men fjendtlighed. Børn i sådanne familier føler er nødvendigt. De udviser afvigende adfærd med destruktive impulser.

Klassificeringen af typer af familiens uddannelse på Eidemiller og Yustiskisu

Vigtig rolle i dannelsen af personligheden spiller en form for familiens uddannelse. Dette er karakteristisk for værdiorienteringer og holdninger hos forældre, den følelsesmæssige relation til barnet. E. G. Eydemiller og VV Yustiskis skabt en klassificering af relationer, der er identificeret flere grundlæggende typer, der kendetegner undervisning af drenge og piger:

 1. Hengiver giperprotektsiya. Hele familien er fokus på barnet. Forældre søger at tilfredsstille alle hans behov og luner, ønsker at opfylde og gennemføre drømmen.
 2. Den dominerende giperprotektsiya. Barnet er i søgelyset. Forældre bliver konstant overvåget. Uafhængighed af barnet er begrænset, fordi mor og far tid til anden han lagt nogen restriktioner og begrænsninger.
 3. Mishandling. Familien driver et stort antal krav. Deres barn bør blindt udføre. For ulydighed, luner, fiaskoer og dårlig opførsel efterfulgt af alvorlig straf.
 4. Forsømmelse. Med denne type familie opdragelse af et barn overladt til sig selv. Mor og far er ligeglad om det, er ikke interesseret i dem, ikke i kontrol over sine handlinger.
 5. Øget moralsk ansvar. Forældre betaler ikke meget opmærksomhed til barnet. Men de gør det for høje moralske krav.
 6. Følelsesmæssig afvisning. Uddannelse er kan udføres ved typen af "Askepot". Forældre fjendtlige og hadefulde over for barnet. De giver ikke hengivenhed, kærlighed og varme. Men de er meget kræsne med deres barn, kræve, at han overholder ordren, underordning familietraditioner.

Klassificeringen af typer af uddannelse Garbuzova

VI Garbuzov bemærkede den afgørende rolle pædagogiske påvirkninger i udformningen karakteristika barnets natur. Specialisterne identificeret 3 typer af undervisning af børn i familien:

 1. Type A. Forældre er ikke interesseret i de individuelle egenskaber af barnet. De havde ikke tage hensyn til, søger ikke at udvikle sig. Uddannelse er iboende i denne type streng kontrol, at indførelsen af et barn kun korrekt adfærd.
 2. Type B. Denne mulighed undervisning er præget af ængstelig-hypokonder begrebet forældrene om sundhedstilstanden for barnet og dets sociale status, venter på succes i skole og fremtidige arbejde.
 3. Type B forældre, alle pårørende er opmærksomme på barnet. Han er idol af familien. Alle hans behov og ønsker er opfyldt nogle gange på bekostning af familiemedlemmer og andre.

undersøgelse Clemence

Schweiziske forskere under ledelse af Clemence identificeret følgende forældrerollen stilarter børnene i familien:

 1. Direktiv. I denne stil, familien er alle beslutninger træffes af forældrene. barn opgave - at tage dem, til at opfylde alle krav.
 2. Participatory. Child kan beslutte noget om dig selv. Men i familien er der et par generelle regler. Barnet er forpligtet til at overholde dem. Ellers forældre bruger straf.
 3. Uddelegering. Barnet tager sine egne beslutninger. Forældre skal du ikke forsøge at tvinge deres synspunkter. De behøver ikke være meget opmærksomme på ham, så længe hans opførsel ikke fører til alvorlige problemer.

Disharmonisk og harmonisk uddannelse

Alle forældre stilarter i familien og typer kan inddeles i 2 grupper Denne disharmonisk og harmonisk uddannelse. Hver gruppe har visse træk, der er angivet i tabellen nedenfor.

Disharmonisk og harmonisk uddannelse
karakteristika disharmonisk uddannelse harmonisk uddannelse
følelsesmæssig komponent
 • forælder ikke er opmærksomme på barnet, ikke viser respekt for hans kærlighed, omsorg;
 • forældre grusomt behandle et barn, straffe ham, slog;
 • forældrene betaler for meget opmærksomhed til barnet.
 • medlemmer af familien er alle lige;
 • barnet får opmærksomhed, forældrene tage sig af ham;
 • i at kommunikere gensidig respekt der.
kognitiv komponent
 • forældres position ikke gennemtænkt;
 • barns behov er opfyldt Overdreven eller utilstrækkelig;
 • der er en høj grad af inkonsistens, den uoverensstemmelse i forholdet mellem forældre med børn, lave niveauer af familiens samhørighed.
 • Child rettigheder anerkendes i familien;
 • tilskyndet uafhængighed, inden for rimelige grænser frihed;
 • der er en høj grad af tilfredshed behovene hos alle familiemedlemmer;
 • til principperne for undervisning er præget af stabilitet, konsistens.
adfærdsmæssige komponent
 • barnets handlinger styres;
 • Forældre straffe deres barn;
 • alle tilladte barn, er hans handlinger ikke kontrolleret.
 • barns første skridt bliver overvåget som de modnes en overgang til selvkontrol;
 • familien driver et passende system af incitamenter og sanktioner.

Hvorfor i nogle familier er der disharmonisk uddannelse?

Forældre bruger disharmoniske typer af modeller, stilarter og familie. Dette sker af forskellige årsager. Denne livsomstændigheder og karaktertræk og ubevidste problemer i moderne forældre og uopfyldte behov. Blandt de vigtigste årsager disharmonisk uddannelse er følgende:

 • projektion på barnets egne uønskede kvaliteter;
 • uudviklede forældrenes følelser;
 • uddannelsesmæssige usikkerhed hos forældre;
 • tilstedeværelsen af frygt for at miste et barn.

Den første grund, forældre ser et barn de kvaliteter, der er sig selv, men kan ikke genkende dem. For eksempel i Chad er der en tendens til dovenskab. Forældre straffe deres barn mishandlet på grund af denne personlige kvalitet. Fighting giver dem mulighed for at tro, at de ikke har denne ulempe selv.

Den anden årsag nævnt ovenfor forekommer i de mennesker, der ikke har erfaring i barndommen forældrenes varme. De ønsker ikke at beskæftige sig med barnet, forsøger at bruge mindre tid sammen med dem, for ikke at tale, så de brugte uharmonisk stil af familiens opdragelse børn. Også denne grund er der en masse unge mennesker, som ikke var psykisk klar til at blive vist i deres barns liv.

Pædagogisk usikkerhed opstår som regel, har svage personligheder. Forældre med den ulempe ikke stille særlige krav til barnet, tilfredsstille alle hans ønsker, fordi de ikke kan afslå. En lille medlem af familien finder en svag base mor og far, og bruger denne, har til formål at sikre, at det havde de maksimale og minimumsrettigheder forpligtelser.

Hvis der er en fobi for tab af forældre føler, at deres barns sårbarhed. De tror, at det er skrøbelig, svag, sygelig. De beskytter ham. På grund af en sådan ligesom der uharmoniske forældrerollen stilarter teenagere som forsvar for og dominerende giperprotektsiya.

Hvad er en harmonisk familie uddannelse?

Når forældre tager en harmonisk opvækst af barnet, som han er. De forsøger ikke at fastsætte sine skønhedsfejl, det pålægger ikke hvad nogle adfærd. Familien driver en lille række regler og restriktioner, der overholder alt. Barnets behov er opfyldt inden for rimelige grænser (de andre familiemedlemmers behov ikke ignoreres eller krænkes).

Når en harmonisk opvækst af barn vælger sin egen udviklingsvej. Mor og far ikke gøre ham gå til nogle kreative kredse, hvis han ikke vil. Uafhængighed af barnet er fremmes. forældre kun give den nødvendige rådgivning, hvis det er nødvendigt.

Til uddannelse var harmonisk, forældre bør:

 • altid finde tid til at kommunikere med barnet;
 • interesseret i sine succeser og fiaskoer, for at hjælpe håndtere nogle problemer;
 • ikke lægge pres på barnet, ikke at pålægge sin egen synsvinkel;
 • behandle et barn som et ligeværdigt medlem af familien;
 • indgyde i børn så vigtige kvaliteter som venlighed, medfølelse, respekt for andre.

Afslutningsvis er det værd at bemærke, at det er vigtigt at vælge de rigtige typer af modeller, stilarter og familie. På dette afhænger den måde, hvor barnet vil være, hvad han vil senere i livet, om han vil kommunikere med andre mennesker, hvis han ikke vil blive trukket tilbage og uncommunicative. I dette tilfælde, forældre nødt til at være sikker på at huske, at nøglen til effektiv undervisning er kærlighed til en lille medlem af familien, interessen for det, venlig, konflikt-fri atmosfære i huset.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.