FormationSprog

Dash conjunctionless kompleks sætning. forekomster

På russisk, en bindestreg   Det bruges ret ofte. Dette skilt kan tilskrives en temmelig "gratis", i det mindste for den grund, at hans felt af ophavsretten til litterære sprogbrug er ganske omfattende, især i poesi.

Ikke desto mindre bør det bemærkes, at brugen af streger i conjunctionless kompleks sætning refererer til de vanskelige tilfælde af tegnsætning. Overvej de mest typiske af dem.

1. Den mest almindelige tilfælde er redegørelsen af instrumentbrættet foran indekset ordet. Denne tegnsætningstegn er der en form for grafiske skitser pause foregående beskrivelse, forklaring, supplerer karakterisering af noget eller nogen.

- Reklame, sagde han - det er noget, der kan være starten på udviklingen af vores forretning.

- Liberale - er dem, der går ind for ødelæggelsen af offentlige fonde. De konservative - dem, der bestiller beskytter. (Af G. Marquez)

Husk på, at en kompleks sætning er sammensat af to forslag, der er relevante for den semantiske forhold til hinanden. I rollen som en vis semantiske ligament dele kan virke fagforeninger og allierede ord. Afhængigt af udformningen af semantiske belastning, kan de kombineres, til kontrast, at udtrykke tvivl, etc.

2. Hvis forslaget er ingen fagforeninger, forholdet mellem dem udtrykte en vis intonation, pause, der er, i virkeligheden, ikke-verbale elementer i ringbind. Dash conjunctionless kompleks sætning er en slags erstatning for sådanne ord, der udfører funktionen af ikke-verbal.

Betragt et eksempel, hvor dette anvendes tegnsætningstegn i stedet for adversative Union, men som enten (sidste sætning)

- Dage, uger - ingen bragt nogen nyheder. (Men)

- Hvordan andre huske fortiden, så han har en Anelse, eller rettere, også husker fremtiden - hvis fjerner slør fra ham, den ene efter den anden ... (men)

- Alle tavshed ved ilden og lytte - der var ingen lyd. (Men)

- Alle forventede, at Sergei tale - han forblev stædigt tavs. (A eller men)

3. conjunctionless komplekse sætninger, hvoraf eksempler er vist nedenfor illustrerer kausale logiske forbindelse mellem delene, som udtrykkes ved ordene, hvilket er grunden til, hvornår, hvorfor.

I disse eksempler er rollen som en erstatning for disse sætninger givet en bindestreg.

- Det gjorde ikke mening at vente på ankomsten Sergeeva - formand begyndte at lede mødet. (Derfor)

- Hvis du er sulten - dø. (Derefter)

- Han bemærkede, at konflikten er under opsejling - skyndte sig at træde til side. (Derfor)

4. Dæk i conjunctionless kompleks sætning kan fungere komparativa, dvs. sammenligning (selvom hvordan, men):

- var tavs - en mundfuld vand vundet. (Ordsprog)

- En hat så rød - champignon champignon!

Endelig har vi rører sager eftertrykkelig brug af streger i conjunctionless kompleks sætning.

Denne tegnsætning bruges til at give en særlig tale udtryk, levende følelsesmæssige farve. Ifølge de karakteristika, der er angivet i studiet af kreativitet M.Tsvetaeva amerikansk professor Michael Makin, bruge empatisk streg formidler dybden og omfanget af forfatterens følelser, om oprettelse af et usynligt bånd med læseren.

Men hvis forfatterne til poesi har råd til individuel kreativ tilgang til brugen af tegnsætning, så at sætte streg i officielle skrift, rapporter, når skrive artikler er forpligtet til at stole på fastlagte regler, der er fastsat i de specifikke elementer af filologiske lærebøger.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.