FormationSprog

Dansk sprog, alfabet og udtale

Dansk har altid været forbundet med de store erobringer vikingerne. Stor kulturarv af landet - det er den uudtalte navn den bærer. Et stort antal dialekter, samt forskellen mellem skrift og tale, på den ene side, gør det vanskeligt at studere, på den anden side, tiltrækker mere og mere villige til at lære dansk. På trods af at han til tider lyder monotont og langsom, danskerne er stolte af det, og anser det for meget blød og sensuel.

Proveniens

Dansk sprog var relateret til de germanske sprog , og er den officielle i riget. Han begyndte at udvikle sig i middelalderen. I løbet af sin udvikling, det kombinerer de mange skandinaviske sprog, og kom under indflydelse af plattyske dialekter. Startende fra det XVII århundrede begyndte at absorbere ordene fra den franske sprog, og lidt senere fra engelsk. I den danske rige fortid. Det menes, at fødslen fandt sted i III årtusinde f.Kr., taler om denne gamle runer, der findes senere i landet. Dansk hører til det oldnordiske sprog. På et tidspunkt, hvor Viking genbosættelse begyndte, blev det delt op i to dele: Øst skandinavisk og Vest skandinavisk. Fra den første gruppe senere dannede dansk og svensk, og den anden - den islandske og norske.

I hjertet af det danske skriftsprog er latin, har det sprog, som absorberede nogle af bogstaverne. Før det brugte runer, som var de første skriftlige monumenter i landet. Ordet "rune" er oversat fra det oldnordiske betyder "hemmelig viden." Danskerne mente, at overførsel af information gennem de tegn på en eller anden måde ligner den magiske ritual. Præster var tryllekunstnere næsten lige så hurtigt som de vidste, hvordan man bruger dem. De brugte runerne Fortune Telling og udfører ritualer. Dette var muligt, fordi hver rune havde sit eget navn, og det fik en særlig betydning. Selvom lingvister har en anden mening. De foreslår, at disse oplysninger blev lånt fra sanskrit.

Arealet af fordeling

De vigtigste steder af distributionen betragtes den danske Canada, Danmark, Tyskland, Sverige, Færøerne og Grønland. Det er modersmål for mere end 5 millioner mennesker og er den anden mest almindelige sted i den skandinaviske dialekter gruppe. Indtil midten af 40'erne var den officielle i Norge og Island. I øjeblikket er det studeres islandske skolebørn som den anden binding. Enhver person, der kender nogen europæisk sprog, vil det være meget lettere at lære dansk på grund af den enorme indflydelse, at tyske dialekter.

Til dato, over dansk truet. På trods af at de skandinaviske sprog er meget populære og et stort antal mennesker sagde til dem, at det engelske sprog foretage større ændringer i deres struktur. For så vidt angår Danmark, faktum er, at mange bøger er trykt her er det på engelsk. Produkter annonceres også i dette sprog. Undervisning i skoler foretrækker at gøre det, og skrive en videnskabelig afhandling, også. På det område af Danmark, Rådet for det danske sprog, medlemmerne slår alarm. Hvis ikke truffet nogen foranstaltninger, så efter et par årtier den danske simpelthen forsvinde.

Generelle karakteristika for sproget

Skandinaviske sprog gruppe omfatter islandsk, norsk, svensk og dansk. Sidste mere end andre tilbøjelige til at ændre. Det skyldes, at dette fænomen dansk svært at forstå og studere. Nordmænd, svenskere og danskere er meget let at forstå hinanden på grund af den generelle Proto. Mange ord i talen af disse mennesker er ligesom, og mange af dem gentages uden at ændre mening. Ved at forenkle dens struktur blev Dansk morfologi, der ligner strukturen af det engelske sprog.

dialekter

Omkring år 1000 i denne dialekt er der nogle afvigelser fra den accepterede norm på det tidspunkt, og det blev delt op i tre afdelinger: skoysky, zealænder og Jylland. Dansk sprog - mnogodialektny sprog. Dansk kombinerer en lang række øer (zealænder, fyunsky), Jylland (nord-øst, syd-vest) dialekter. På trods af en rig historie, blev det litterære sprog dannede her kun i slutningen af det XVIII århundrede. Den er baseret på Zeelandic. Dialekter talt mennesker, hovedsageligt bor i landdistrikterne. Alle dialekter er forskellige både brugte ordforråd og grammatisk. Mange af de ord, der tales i dialekter ukendt til folk længe vant til den sædvanlige litterære normen.

alfabet

Dansk alfabet består af 29 bogstaver, mange af dem som ikke findes i det russiske sprog, så deres udtale kræver en vis uddannelse.

Main

petite

transkription

Sådan læser

En

en

en

hey

B

b

være

bi

C

c

SE

B

D

d

de

di

E

e

e

og

F

f

AEF

eff

G

g

ge

n

H

h

xy

jeg

jeg

jeg

og

J

j

Jad

Yol

K

k

ku (aspirerede)

L

l

AEL

e

M

m

AEM

em

N

n

AEN

da

O

o

o

cirka

P

p

pe

pi

Q

q

ku

ku

R

r

aer

ER (p praktisk taget ikke udtaler)

S

s

AES

es

T

t

te

ty

U

u

u

ved

V

v

ve

we

W

w

Dobbelt-ve

dobbelt vie

X

x

æks

ex

Y

y

y

th (at et sted mellem y og u)

Z

z

sæt

SET

Æ

æ

æ

e

Ø

ø

ø

g (som er et sted mellem en og e)

Å

å

å

om (noget i mellem en og y)

udtale

Danskerne kalder det "den mest melodiske sprog." Dansk er kendt for sin hårde lyd af det store antal af bløde vokaler udtales nogle gange alt for hårdt. Som et resultat, ord er ikke den måde, de er skrevet. Forskellen mellem vokaler kan ikke høre hver. De kan være lange, korte, åben og lukket. "Push" - en meget vigtig funktion, der kendetegner sproget. Dansk måske ikke synes logisk grund af dette fænomen. Det faktum, at der ikke er nogen fremdrift i de fleste sprog. Det er kendetegnet ved kortvarig afbrydelse af luftstrømmen, mens udtale ordet. På brevet, han ikke er angivet. På russisk dette fænomen kan ses i udtalen af ordet "ikke-A". Danskerne selv ikke altid bruge det korrekt, og det gør det danske sprog er endnu mere forvirrende.

grammatik

Ikke hver nation kan prale af, at han har en rig historie. På strukturen af nogle moderne sprog sat sit præg stor skandinavisk sprog. Dansk sprog i den samme struktur i de tilbud artikler. Mange substantiver kan henvise direkte til de to slægter, og deres struktur er fuldstændig uforanderlig. Adjektiver enig med substantiver i tal og køn. Forslag er generelt todelt. Rækkefølgen af ord i en sætning kan være både direkte og omvendt. Direkte rækkefølge af de ord, der anvendes i deklarative sætninger, spørgende, hvor spørgsmålet ord synes at være på plads. Omvendt rækkefølgen af ordene kan bruges i deklarative sætninger, og spørgende og bydende nødvendigt.

morfologi

Danske substantiver har køn, antal og tilfælde, artiklen. Sidste identificerer antallet og køn af navneordet. Han har ental og flertal, og art kan deles, og den gennemsnitlige. Adjektivet kan være sikker og usikker. Hvis adjektivet vag, det er enig med navneord i antal og køn. Verbet har tid og lyst kaution. I alt 8 dansk tid kategorier, hvoraf 2 er ansvarlige for fremtiden, 2 - for fremtiden i fortiden, nu, nu afsluttet, fortid og pluskvamperfektum.

I udledningen af substantiver involverede ende og skiftende roden vokal. Compounding er den mest almindelige metode til afledning. Stadig kan det ske ved hjælp af tilsætning af suffikser til toppen, fjerne endelser og omdannelse. Den danske nemt danne nye koncepter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.