FormationSprog

Måder orddannelse i russisk

Russisk sprog - fænomenet den endeløse, dynamisk. Han straks reagerer på hvad der sker omkring. Sproget er konstant danne nye ord, gamle ideer gå, og derefter kan vende tilbage til det sprog, med ny betydning. Det skete for eksempel ordet førerhuset. Det er gået fra sproget, sammen med bortfaldet af erhvervet. Men i tider med perestrojka, når begyndte at udvikle privat taxa, ordet tilbage i talesprog. I dag, i mange byer, såkaldte illegale taxachauffører.

Da ordene dannes i det russiske sprog? afledningen metoder er forskellige. I det russiske sprog er der fire primære måder, som hver har sine overgange og funktioner.

1. Den mest produktive, ikke kun på russisk, men også i alle slaviske sprog betragtes som en morfologisk metode. Det indebærer oprettelsen af nye ord ved hjælp af morpheme. Inde i det, er der flere typer af orddannelse hjælp morpheme. Morpheme også kaldet meningsfuld minimum enhed af sprog indgår i sammensætningen af ord , der har egenværdi. Ud fra dette perspektiv, er den morfologiske metode orddannelse opdelt i:

  • Præfiks når affiks forud hele rod. (Altid - for evigt, smuk - meget smuk, gå - gå, lyset - daggry).
  • Suffix. Fastgør foreligger efter det rod, og er fastgjort til sin base. (Arbejde - arbejde, skrive - skrive, Weaver - vævning, god - temmelig).
  • Præfiks-suffiks metoder afledning, som navnet antyder, et nyt ord dannet ved samtidig tilknytning til basen præfiks og postfix. (Window - vindueskarm, skrivning - tegn, efteråret - i efteråret). Den mest almindeligt formet som verber (gå - omkostninger), substantiver (sne - vintergæk).
  • Bessuffiksny måde orddannelse er, at ordet "kaster" og enden af endelsen. Oftest den således dannede Verbalsubstantiv. (Varme - opvarmning, Bran - bande). Men der er andre muligheder (wide - bredde, sort - sort).
  • Addition. Ord kan dannes ved at tilføje hele ord (seng-sofa, en telefonboks), ord stilke (løn, fitness), ved hjælp af at forbinde vokal (stålarbejder, Pathfinder), fra de indledende bogstaver (MSU, færdselspolitiet, teater for unge, MAT).

Der er andre måder at orddannelse.

2. Den leksikale-semantiske. I dette tilfælde en kendt ord, da det blev opdelt i enslydende betegnelser (forskellige i betydning, men lignende i udtale og stavning af et ord). Denne metode - en slående bekræftelse af dynamikken i sproget som et fænomen. De semantik af ordet forandring, fordi med de forskellige betydninger af flertydige ord drivende eller deres forbindelse er tabt over tid. (Boxer - atlet hund, ester - og udtrykket gas transmission, fletning - et værktøj, flod fletning kvindelige hår, svamp - klasse hvirvelløse produkt af skum).

3. Morfologisk og syntaktisk, hvor ordet "forandring" ordklasse. (I ƈ Dette (adj) værelse -. Badeværelse (navneord), is, kage.).

4. Leksikalsk og syntaks, som gør det muligt at danne et nyt ord ved at sammenlægge de to "gamle" (frost, nu, momentan).

Alle disse metoder til afledning karakteristisk for russiske og slaviske sprog, de tjener som et redskab til at supplere ordforråd. Men fylde ikke kun de nydannede ord op leksikonet.

Det er værd at nævne sådan noget som at låne fra andre sprog. Dette fænomen, på den ene side, har intet at gøre med ord-dannelse. På den anden side, ved hjælp af lånte nye ord (især i talesprog) er ofte dannet efter metoder til orddannelse. Så der var en computer (fra din computer) flashdrev (fra et flash-kort).

Orddannelse, samt alle de andre lag af sprog, klart normaliseret. Normer udtryk i ordbøger, bøger, herske bøger.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.