HjemlighedHavearbejde

Sortbensyge: hvordan man kæmper. Hvordan skal man behandle med sortbensyge på frøplanter

En af de mest almindelige sygdomme i planter anses for sortbensyge. Hvordan skal man behandle med det og hvad man skal gøre for at undgå risikoen for kimplanter (nemlig den er modtagelig for infektion i første omgang)?

Beskrivelse af sygdommen

Sortbensyge betragtes som en farlig sygdom, der påvirker vegetabilske afgrøder som tomater, agurker, kartofler, kål og mange andre. Kaldet parasitiske svampe, evnen til at holde på jorden i flere år. Hovedsagelig fundet sygdom sortbensyge fra kimplanter dyrket i væksthuse og drivhuse. Med nederlag sygdommen i anlægget observerede mørkfarvning af roddelen af stammen, som efterfølgende fører til udtynding, der danner en indsnævring, forfald, og derefter død. Inficerede stængler og kan overleve, men vil sakke bagud i vækst, rode og give en god høst, vil ikke være i stand til.

Sygdomsårsager

Det kausale agens for sygdommen sortbensyge er bakterier og svampe i jorden, som fra tid til anden ikke manifesterer sig indtil der er faktorer, der udløser deres aktivitet. Dette kan øges jordfugtighed, manglende belysning, for tæt plantage, dårlig ventilation, overdreven gødning eller pludselige ændringer i temperaturen. Under sådanne betingelser hurtigt ophobes i jorden, bakterier dækker små områder først, og derefter det hele påvirkes frøplanter sygdom sortbensyge. Hvordan man kan håndtere det ved de første tegn, du har brug for at vide på forhånd, i tide til at standse og forhindre spredning af sygdommen.

Endnu bedre, tage sig af de forebyggende foranstaltninger, der vil hjælpe undgå sådanne problemer.

forebyggelse

Den mest effektive metode til bekæmpelse af denne sygdom - behandling af jorden før plantning. Jordblanding i bokse til udplantning, godt vandes kogende vand med opløste deri korn af kaliumpermanganat. Opløsningen skal være stærk koncentration, en mørk pink farve. Efter 3 dage jorden behandles med sodaopløsning (i en spand vand 5 spiseskefulde bagepulver). Frø er sået i jorden let posohshuyu, t. Til. Den vandmætning når det øger risikoen for sygdom sortbensyge.

Efter podning kasse skal omfatte glas eller film og sat i et rum, hvor temperaturen holdes 18-20⁰S. Når spirerne vises, skal unge frøplanter tyndes ud af, hvor plantning for tyk. Vanding moderat motion, ikke tillader overskydende fugt i jorden.

I de tidlige stadier af udviklingen af kimplanter er meget effektiv metode er støvning hendes træ aske.

Hvordan at slippe af sortbensyge

Hvis du ikke kan undgå at blive smittet, og på trods af forebyggende foranstaltninger, der stadig dukkede op i sort ben af kimplanter, hvad man skal gøre? Det første trin er at forsigtigt at fjerne den beskadigede del af planten, sammen med de tilstødende lande for at forhindre spredning af infektion til nærliggende planter. Derefter hældes den resterende kimplante askeopløsning (2 kopper pr 1 liter kogt vand, 6 timer og fortyndet i en spand vand). Mange gartnere anbefale at tilbringe fodre en blanding af gylle, kylling gylle og mullein. Dette vil bidrage til at øge modstanden af planter.

Der er mange eksempler på ødelæggelse af sætteplante sygdom sortbensyge. Hvordan skal man behandle med det? For at udføre vanding specialløsninger. Til dette formål 1% Bordeaux-blanding, kobbersulfat (5 g pr spand vand) eller en opløsning af kaliumpermanganat. Vanding foretages en sats på 1 liter per 1 kvadratmeter.

Med henblik på tørring af jorden kan hælde en blanding af sand og flyveaske. Det fremmer også dannelsen af nye rødder over det berørte område.

Beskyttelse mod sortbensyge ved Hilling

Der er en anden meget effektiv måde at hvordan man skal håndtere sortbensyge på frøplanter. Han er i den normale Hilling. Så snart de første frøplanter, vanding i 2-3 dage bør afbrydes. Når jorden er lidt tørre op, skal du omhyggeligt udklækket okuchit spirer og først derefter hælde. At udelukke tilstedeværelsen af betingelserne for vandaktivitet af de patogene svampe, der skal hældes i rillerne mellem planterne, således at stilkene forbliver tørre. En sådan behandling er nødvendig for at gennemføre i den indledende periode på dyrkning af kimplanter. Når udtynding er det ikke nødvendigt at trække sig ud de ekstra planter, er det bedst at klippe dem med en saks, mens rodsystemet mindre traumatisk.

Denne metode, sammen med veluddannede og velafbalanceret jord giver en meget høj procentdel af voksende sunde frøplanter.

til retsmidler

Kæmp sortbensyge hjælp alle mulige midler, der gælder gartnere. Denne række lægemidler købt i specialbutikker. For eksempel, "fitosporin". Det kommer i forskellige former: tandpasta, pulver, væske. Denne struktur anbefales at behandle frøene før såning og spray skrantende frøplanter. Stand til at ødelægge forskellige typer af svampe "fitosporin" effektiv og til forebyggelse af andre sygdomme: skimmel, root rot, meldug, bladskimmel. Derudover anvender biologiske "Bactofit", "Fitolavin-300", "Plariz".

"Fundazol" er kendt for sin effektivitet mod skruebrækker. Dog kan dens konstituerende giftige stoffer skade ikke kun planter, men også for folk. Derfor er det ikke anbefales at bruge det i huset, især hvis du har små børn og kæledyr.

Mange kender helt sikkert for sygekasser at hjælpe med at håndtere sygdommen skruebrækker. Hvordan man kan håndtere det ved hjælp af træ aske, som allerede beskrevet ovenfor. En anden anvendelse for denne æggeskaller. Der tørres, omhyggeligt formalet i en morter, og det resulterende pulver er drysset med inficerede områder. Bagepulver, fortyndet med en sats på en teskefuld pr halvt glas vand, vanding de berørte sortbensyge frøplanter.

Observation alle de agronomiske regler, kan du dyrke sunde planter uden brug af kemikalier, og få en god høst.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.