FormationHistorie

Dagestan gammel. Den antikke by Dagestan

Republikken Dagestan - det er en af Den Russiske Føderation. Beliggende i den østlige del af det nordlige Kaukasus, det dækker et areal på 50,3 tusind kvadratkilometer. Fra syd Dagestan høje kamme adskilt fra Aserbajdsjan og Georgien. I øst vaskes det ved det Kaspiske Hav. I den nordlige del af republikken er store vidder med sandede stepper.

Ancient Dagestan (se nedenfor foto) - et bjergrigt land, hvis skønhed sunget af mange kunstnere, forfattere og digtere.

Hendes særegne måde at leve på, smukke landskaber, såvel som af keramiske kunstnere, smykker og andre produkter forårsager overraskelse og beundring af alle, der mødtes første gang med Republikken.

Dagestan er rig på sin historie. Indtil nu, sit område er mere end otte tusinde historiske og kulturelle monumenter beskyttet af staten. Og alle, der nogensinde har besøgt denne sydligste russiske republik, at blive imponeret af sin skønhed og rigdom af gamle traditioner.

kvaternære

Det begynder historien om Dagestan siden oldtiden. Den første person parkering på dens område bosatte tilbage i stenalderen, i Ældste stenalder æra. Dette kan forklares med de gunstige geografiske forhold, der adskiller dette område. Således i kvartærtiden, store dele af Asien og Europa har gennemgået istider. I Kaukasus, der var kun to. Desuden blev en fast is dækning ikke observeret her. Dette blev lettet af en varm og tør vind, der trængte til Centralasien. I Dagestan istiden var det kun på den side kamme og i områder med høje bjerge.

En gunstig faktor for menneskeliv på disse områder var det faktum, at meget af det var dækket af skov. Rummene fri for træer, var fremragende græsarealer for fede bestande af dyr.

lavere paleolitikum

På grund af sin gunstige beliggenhed, Kaukasus spillede en væsentlig rolle under den ældste menneskelig bosættelse. Selv i den acheuléenkulturen æra, mere end hundrede tusinde år siden, og det blev afviklet i Dagestan.

Spor af forhistoriske mand opdaget af arkæologer på grænsen mellem to distrikter - Kaytagskogo og Derbent. Her i tarmkanalen Chumus-Init, fundet massive flager, og lavet af dem primitive redskaber (skrabere, hakke værktøjer og så videre. D.).

Folk slog sig ned i det gamle Dagestan, beskæftiger sig med jagt og indsamling. Da produktionen de var de mest almindelige arter, samt frugt og bær, der vokser i naturen.

De vigtigste redskaber i den acheuléenkulturen periode var sten hånd økse. De blev brugt til fremstilling af træ jagtrifler, samt for slagte kroppe af nedlagte dyr og behandling for at fjerne deres skind.

Acheuléenkulturen mennesker levede i små grupper, var i stand til at bruge ild. Han tjente dem en varmekilde, køkkenfaciliteter og et våben til at skræmme væk rovdyr.

Mellemøsten palæolitiske

Efter acheuléenkulturen æra kom Mousterian. I sin periode (100-30 tusind. År siden) at fortsætte processen med afvikling af det primitive menneske. Også fortsætter med at udvikle og Dagestan. Beviset på dette er de monumenter i en fjern æra, der repræsenterer resterne af åbne lejre. De blev opdaget i nærheden af Makhachkala, i bjergene, på sletterne, og i nærheden af bjergsø Kezenoi am, som ligger på grænsen til Tjetjenien-Ingusjetien. Cave boliger Mousterian periode findes i Dagestan er meget sjælden.

I løbet af denne periode, væsentlige ændringer i teknikken med bearbejdning af sten. Cannon derfra stål fremstillet ved hjælp af langstrakte knivlignende plade. Også i denne æra er det blevet udbredt praktiseret jagt med penne. Denne metode tillod at producere flere fødevarer.

Alle de ovennævnte progressive forandringer, der har påvirket den industrielle aktivitet af primitive mennesker, hvilket afspejles i den sociale struktur. Det menes, at på dette tidspunkt begyndte at dukke ansatser til matriarkalsk klan organisation.

øvre palæolitiske

Den næste epoke begrænset til perioden fra den 30. til 15 tusind. År siden. Det er kendetegnet ved en yderligere udvikling af den primitive kommunale system.

Dagestan er fortidsminder, der tilhører denne æra, fundet på parkeringspladsen nær landsbyen Chokh i Gunibsky området. I sine kulturelle lag fundet resterne af lejrbål, klumper af okker, dyr knogler, og meget mere. Men mere end noget fundet på parkeringspladsen af silicium håndværk. Dette materiale blev anvendt ikke kun for skallerne, men også for deres fremstilling.

Baseret på disse data, har forskerne konkluderet, at tidlige mennesker, der levede på Dagestan i Upper Ældste stenalder, jaget mammutter. Endvidere til fremstilling af disse dyr blev anvendt på det tidspunkt progressive måder i Corral. Også i den angivne æra primitive folk begyndte at lave redskaber til hverdagen.

I denne periode var der en endelig danner matriarkalsk klan-system, styrket sammenhæng mellem de enkelte lokalsamfund.

Efter afslutningen af den øvre Ældste stenalder æra kommer universel opvarmning. Perioden med mesolitisk. Ifølge arkæologer, bjerg Dagestan på det tidspunkt var tæt befolket. Blandt de elementer i dens kultur markeret analogi med samtidige monumenter i det nordlige Kaukasus og Transkaukasien, hvilket bekræfter ligheden af måder, folk, der bor i disse områder.

Bronzealderen

Efter Øvre Ældste stenalder gamle historie Dagestan har indgået en ny æra, der dækker perioden fra slutningen af det fjerde indtil slutningen af det andet årtusinde f.Kr.. Kom bronzealderen. Han bragte en masse resultater i kultur og produktion, såvel som i den sociale struktur i primitive samfund.

I denne periode sit højdepunkt nåede metallurgi af kobber og bronze. Disse materialer folk begyndte at producere forskellige produkter, der spillede en stor rolle i deres liv. Lommer af metallurgiske produktion havde og Dagestan. Gamle land var rigt på malm reserver.

I bronze-kobber opstod århundrede og har udviklet plov landbrug. Desuden begyndte folk at avle kvæg. Antallet af arter af dyr hele tiden øges.

Fremkomsten af dyrehold og landbrug - det er den vigtigste begivenhed af bronze og kobber århundrede, som har oplevet Dagestan. Gamle land er blevet et centrum for aktive demografiske processer og den hurtige udvikling af økonomien. På sit område begyndte hastigt voksende befolkning til at udforske nye landområder.

I løbet af denne periode, dens videreudviklet og materiel kultur. Under gamle Dagestan landsbyer i at konstruere beskyttelsesrum blev brugt nogle af elementerne i byggeri og arkitektur. Nogle af disse bosættelser var af midlertidig eller sæsonbetonet.

I begyndelsen af kobber Age bronze-stort bidrag til landbrugskultur bragt Dagestan. Gamle land i denne periode nåede en stor succes, der modtager mange sorter af hård og blød hvede, næsten halvtreds sorter af byg, samt mange sorter af druer, abrikos, kernefrugter og andre afgrøder.

Udvikling af public relations

I bronzealderen er i vid udstrækning øget rolle i udvekslingen mellem stammerne. Dette resulterede fra arbejdsdelingen og førte til en styrkelse af båndene mellem indbyggerne i forskellige regioner i Dagestan.

Men på samme tid, at væksten i produktivkræfterne har forværret ejendom differentiering og øget stammekrige kamp for græs og agerjord, samt metal indskud.

Også den gamle historie Dagestan i bronzealderen var den periode, hvor begyndte at danne etnisk og kulturel samfund. Senere tjente de som fundament, hvorigennem der var dannelsen af mange nationaliteter og stammer.

I forbindelse med udviklingen af kvægavl, metallurgi og plov landbrug, der benyttede sig af arbejdskraft af mænd der var, en erstatning matriarkalske-patriarkalske stammeledere relationer. De er mere i overensstemmelse med de nye betingelser for social produktion. På dette tidspunkt, i starten af en ophobning af rigdom i hænderne på de enkelte familier. Dette førte til bodeling i naturalier.

I slutningen af bronzealderen begyndte fremkomsten af jern produktion. I fremtiden har dette medført revolutionerende ændringer i kultur, økonomi, såvel som i folks bevidsthed. Resultatet blev dannelsen af såkaldte militær demokrati, hvorefter staten optrådte.

kaukasisk Albanien

Den næste fase i historien om Dagestan kom i midten af det første årtusinde f.Kr.. I løbet af denne periode, på den østlige områder i Kaukasus begyndte at forekomme konsolidering af stammerne, der boede der, fuldføre oprettelsen af begyndelsen af deres fagforening, og derefter - tidlig slave state - kaukasisk Albanien. Disse var enorme landområder ligger mellem Mtkvari, Det Kaspiske Hav og Alazan, som omfattede store områder med nuværende Dagestan.

På grund af sin vejr kaukasisk Albanien var et godt sted for folk at leve. Hendes jord er godt vandede og anderledes frugtbarhed.

albanske stammer

De fleste af de opstået tilstand var besat af bjerge. De er krigeriske stammer boede. De blev holdt under sine konstant opsyn passerer, som ligger på Main kaukasiske Ridge.

De mest talrige stammer lever Albanien og albanerne var utii besætter område på kysten af Det Kaspiske Hav. Større betydning i staten var også Leahy og Gela, og Didur gargareytsy, andaki og Silva et al.
Længe før disse stammer var kendt for at det Kaspiske Hav og Mickey. Således Albanien besad etnisk mangfoldighed. På sit område levede seksogtyve forskellige stammer. Dette billede er meget tæt på etnografi, som er tilgængelig i en moderne Dagestan.

I de bjergrige områder af landet, samt på den del af kysten af Det Kaspiske Hav levede stammer Albanien. Det menes, at dette er den ældste nation i Dagestan - forfædrene til moderne republik de bjergfolk.

Albaniens økonomiske udvikling

Den største økonomiske sektor af den gamle tilstand var landbrug. Og det skylder sin udvikling, ikke blot i lavlandet, men også i bjergene. Til behandling af albanere jord anvendt et træ plov, som ved sin udformning var magen til den moderne dagestantskomu "purutsu".

En anden vigtig sektor for albanerne var kvæg. Dette blev lettet af omfattende græsgange og enge i foden. Også på det område af Albanien har fået betydelig udvikling kunsthåndværk forretning. Spirende industri produceret glas og husblas, er engageret i forarbejdning af halvædelsten, og mange andre.

På dette historiske tidspunkt i Albanien nåede sit højdepunkt metal. Håndværkere begyndte at bruge kompliceret udstyr, som tillod at gøre knive og spyd, pile trehperye, skarpe kavaleri sværd og en bred vifte af arbejdsredskaber. På grund af dette anvendelsesområde kraftigt udvidet metal. En særlig specialisering observeret i smykker business.

antikke by

På det område af den albanske stat begyndte at opstå en lang række centre for handel og håndværk. Mange af den antikke by Dagestan (i alt 29 nævner) blev fundet under arkæologiske udgravninger på det område af den moderne republik. Desuden er det vigtigste sted, hvor er ruinerne af gamle bosættelser - Piemonte havet Dagestan.

Den vigtigste by i Albanien blev anset Kabalaka. Han var på det område af moderne nordlige Aserbajdsjan. Den antikke by Dagestan - det Geldiev, Alban og Thelene. De er placeret mellem floderne Pike og Samur. Dette er det område af den moderne republik Dagestan. Den antikke by er beliggende i baglandet til Albanien - Niga. På disse landområder stod Bakr Daglana og Tagode.

Den ældste by i Dagestan, som er blevet identificeret som et resultat af arkæologisk forskning - Urtseki. Under eksistensen af den albanske stat, han havde en plan, der svarer til den gamle stil. Det skal siges, at en sådan ordning har en række bosættelser i denne periode i det område af republikken Dagestan. Den antikke by Urtseki som andre lignende administrative centre, havde sådanne traditionelle antikke elementer som citadel, plante, som ligger i nærheden af distriktet.

Afslutningen på den antikke periode

I slutningen af det fjerde århundrede f.Kr. utallige horder af krigeriske nomadiske Hunnerne invaderet Dagestan. Gamle land blev taget fra nord til Derbent bolden.

Hunnerne begyndte aktivt at gribe ind i de politiske anliggender befolkningerne i Transkaukasien og væsentligt langsommere den sociale og økonomiske udvikling i Dagestan. Men kulturen i befolkningerne i dette land, at de ikke kunne påvirke. Dette skyldes det faktum, at nomaderne var på et lavere trin af udviklingen.

Det faktum, at Hunnerne forblev i det område af Dagestan, ifølge nogle undersøgelser af arkæologer. Så fandt vi nedgravning af nomader, der sammen med soldaterne blev begravet buer med knogleplader og jern knive.
Hun stat kollapsede kun i midten af det femte århundrede. Det bidrog til sammenbruddet af mange interne modsætninger. Efter dette, stammeområderne fagforeninger i Dagestan blev selvstændige enheder med deres politiske kontrol.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.