InternetElektronisk handel

Crowdfunding - a ... Eksempler på crowdfunding i Rusland

Som det udvikler sig, bliver internettet et redskab til flere og flere opgaver. Lad os sige, at hvis før netværket kan primært arbejde eller sjov - men nu med samme sociale ressourcer kan organisere enhver bevægelse, eller at udvikle ideen til at skabe et ægte fællesskab "boom" i hvad han udtrykte det.

Et af de bedste eksempler på, hvordan internettet kan være en stærk platform for den sociale organisering af mennesker er crowdfunding. Dette er en forholdsvis ny bevægelse, der opstod i Vesten, blot et par år siden. Det var i første omgang, selvfølgelig, bare en idé, efterhånden tilgroede i hele branchen, hvis volumen, ved udgangen af 2014 anslås til 5,1 milliarder dollars på verdensplan. Med disse penge er finansieret af et stort antal interessante projekter, start-ups, fundraisers og mere.

Crowdfunding i Rusland, selvfølgelig, er en relativt lille del af disse midler. Men selv i vores land til at skabe en platform for at aktivere centralt indsamle penge og sende dem til dem, eller andre behov. Det er en bevægelse, hvad dens fordele og hvordan du kan deltage - se denne artikel.

Hvad er det?

Lad os starte med definitionen af "crowdfunding". Det er, som du sikkert allerede forstå, et ord der stammer fra det engelske sprog, som er dannet ved en fusion af to andre - crowd (i oversættelse - "crowd") og finansiering ( «investering»). , I og for sig selv, dette ord betyder således "en massiv indsamling af midler fra en masse mennesker."

Fænomenet, som vi mener crowdfunding - det er ikke, hvad folk kommer op med de seneste år. Menneskeheden har længe været kendt, at indsamlede kraft (er) sammen, kan du gennemføre nogle mere globale, ambitiøse mål. Faktisk er det haft i århundreder.

Og de ting er der for nylig dukkede crowdfunding platforme i netværket, hvilket i høj grad lettet opgaven. Nu, med henblik på at annoncere indsamling af penge, nok bare skrive en besked på det sociale netværk. Og interesserede mennesker "indhente". Så dybest set, er og fonde indsamles på moderne platforme. Alle kan donere og hvad du ønsker. Modeller, der opererer crowdfunding platform, der er flere.

For eksempel kan det være opsamlingsorganet som en velgørende bidrag (fx til behandling af et barn); som en vedhæftet fil, efterfulgt af en belønning (hvor personen giver penge får vareprøve eller en souvenir fra selskabet til gengæld). Den tredje model, hvor indsamlingen af penge, er at investere - når folk donere penge i bytte for en aktiepost i en start.

Hvorfor det?

Svaret på spørgsmålet om, hvorfor du har brug for en crowdfunding projekt er meget enkel. Model fundraising altoverskyggende mål er først og fremmest, at akkumulere et bestemt beløb. Formålet med denne samling kan være alt - et behandlingsforløb, at indsamle en ny gadget til at holde et arrangement for at frigive et musikalbum, og så videre. Det hele afhænger af hvem opkræver pengene, og hvad betyder denne person (gruppe af mennesker).

I fremtiden er midler, der afsættes på en sådan måde, som det var oprindeligt på grund af for eksempel penge fra investorer kommer til enkelt konto til udførelse af crowdfunding (der er flere i Rusland), og derefter sendt til en enkelt betaling for køb af udstyr, studio og så videre. I nogle tilfælde kan pengene blive udstedt, og initiativtager til samling med den hensigt, at de har udøvet deres oprindelige opgave. Men i dette tilfælde, selvfølgelig, disse finanser nøje overvåget.

Hvordan og hvem kan bruge det?

Mennesker, der er i stand til at ansøge om fundraising er normalt ikke taget. Ressource ejere engageret crowdfunding (russisk site samt), tager ansøgninger fra alle, der gerne vil prøve at rejse penge til at realisere sit mål. Endvidere er de filtreres og omhyggeligt udvalgt med henblik på at bestemme den mest værdige projekt. Selvfølgelig, i hver platform har sit eget sæt af kriterier, som de adskiller potentielt interessante programmer fra lovende. Så processen begynder fundraising. Oftere end ikke, fra indsamling af initiativtagerne, der kræves for at afsløre så meget som muligt om dig selv og din idé til at give nogle beviser og fakta - alt, der vil overbevise alle til at gøre deres investering.

arbejdsmodel

Så gør det lidt klarere, hvordan tingene fungerer, viser vi, hvordan modellen crowdfunding projekt klart. Som du måske har gættet, hele starter med en idé. At det skulle komme til udvikleren, som så lyser det, overvejer dens gennemførelse og indsende en ansøgning til stedet for at rejse midler.

Han gør det i overensstemmelse med betingelser (forordning) foder. Oftest er det nødvendigt nøje at male, hvad er essensen og originalitet din idé om, hvem det kunne være nyttigt, hvordan har du det vil gennemføre den, og, selvfølgelig, hvor og hvor mange penge du vil bruge for at udføre sin idé. Alle de data, du offentliggør på projektet, og så alle kan se dem og yde et bidrag.

Dernæst din kampagne begynder. Sitet tildeler dig en vis periode, hvor du nødt til at indsamle en vis mængde penge. For eksempel skal senest 30 dage efter dit projekt tjene 100 tusind dollars. I så fald, hvis du ringer 109 000, arrangørerne give dig, at beløbet for realiseringen af dine mål. Hvis for eksempel, er dit projekt vinder kun 73 tusind dollars (nedobiraet til den tidligere bestemte beløb), anses det ikke gyldigt. Penge at isolerede mennesker, returnere dem.

Vellykkede eksempler i verden

For at forstå, hvordan man arbejder i fremtiden bør den russiske crowdfunding, kan vi tage et kig på de bedste eksempler i verden - den mest succesfulde platform, der fører dens aktiviteter, især i USA selvfølgelig, det Kickstarter. Platformen for hele tiden af sin eksistens har samlet milliarder af dollars til gennemførelse af visse produkter. Dette er et meget stort antal nystartede virksomheder, hvoraf nogle har nået hidtil usete højder.

Hvad er mest bemærkelsesværdige i dette område - så det er udsigterne for den enkelte deltager. Forestil enhver opfinder, skaber nok god kampagne, i stand til at bringe hans idé til det virkelige liv, og præsentere dit produkt. For det første opfordrer folk til at engagere sig i udvikling, til at komme op med noget nyt og overraskende; for det andet, projekter som Kickstarter, gør det muligt at skabe ting, der i sidste ende vil ændre folks liv til det bedre. Disse omfatter: innovative gadgets, software, indhold, og meget mere - alt, der vil gavne andre.

Projekter i Rusland

Vi opererer flere crowdfunding-sites. Blandt de mest berømte er: "Hver lille hjælper", "Tugeza», Planeta.ru, Indiegogo, Kroogi anden. Alle af dem arbejder med projekter af forskellige retninger, nogle - relativt nylig (ca. et år eller to). Men disse steder har endda tid til at vise nogle resultater (mængden af lånte midler). For eksempel BoomStarter - 5 millioner rubler, Planeta.ru - 10 millioner og så videre. I de kommende år, som eksperter forudser, kan vi forvente, at væksten i 7-9 gange om året markedet. Således kan vi forvente en rigtig "boom" i et fænomen kendt som crowdfunding. Russisk site, tilsyneladende, dette er allerede ved at blive forberedt.

Sådan får den rigtige mængde?

Dette spørgsmål generer nogens indsamle midler på denne måde. To vigtige faktorer her - en beskrivelse af ideen og dens public relations. At have en virkelig stærk, værdifuldt projekt, er du nødt til at tænke grundigt over sit formål, form og gennemførelse af de tekniske funktioner i præsentationen. Som for PR, det afhænger af, hvor mange mennesker, du vil blive overført fra ham deres penge. Derfor, for at tiltrække lokale (og ikke kun) medier til deres reklamekampagner, ville du ikke stoppe.

udsigter

Muligheder, som crowdfunding (dette er faktisk den måde, at livet til dit projekt) foran hver af os er uendelige. De vigtigste ting - være opmærksomme på dette og arbejder på sin idé, ikke fortvivle, hvis der ikke sker noget med det samme. Arbejde - og du vil lykkes! Oplevelsen af et stort antal andre mennesker beviser det.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.