FormationSprog

Bits substantiver på hensigtsmæssig måde. Leksikalsk og grammatisk kategori af navneord

Navneord - er en særlig del af talen, som angiver emnet og udtrykker denne værdi i sådanne bøjningsformer kategorier, alt efter omstændighederne, og antallet, samt med hjælp af art, er en permanent kategori.

I denne artikel beskrives det niveau af navneord efter værdi. Vi vil beskrive hver af dem, og give eksempler.

Navneord refererer til objekter i bredeste forstand af ordet: navnene på ting (slæder, saks, kasse, væg, bord), personer (mand, kvinde, dreng, pige, barn), materialer (fløde, sukker, mel), levende organismer og væsner ( mikrobe, gedde, spætte, kat), fænomener, begivenheder, fakta (afspil, brand, ferie, samtale, frygt, sorg), samt proceduremæssige og af interferens egenskaber, navngivet som separat uafhængig stof - egenskaber, kvalitet, tilstand, handling (crush løsning, løb, blå, dum, venlighed).

Grundlæggende leksikalsk og grammatisk kategori af navneord

Følgende grundlæggende niveau, som er opdelt i navneord: 1) fælles navneord og korrekt; 2) materiale; 3) kollektive; 4) det abstrakte og beton; 5) livløse og animere. Disse udledninger substantiver meningsfuldt skærer hinanden. Egennavne, for eksempel, kan omfatte navne på både livløs og animere objekter. Rigtige substantiver der betegner massen af et stof kan have en kollektiv værdi (sukker, druer, tranebær). Specifik (både leksikale og grammatiske niveau) kombineret levende og døde, kaldes af navnene på objekter overvejes. Der er andre eksempler. Imidlertid er det ord, der indgår i en eller anden grad af betydning substantiver har fælles morfologiske, og nogle gange orddannelse karakteristika, der forener dem.

Fælles navneord og egennavne

Denne opdeling sker på grundlag af objektet navne som en klasse repræsentant eller som et individ. Egne både leksikalsk og grammatisk kategori af navneord (med andre ord - "egennavne") - ord, der kalder de enkelte elementer, der hører til klassen af homogene, men er ikke i sig selv en indikation til dette tilbehør.

Fælles substantiver - navne, der opfordrer til genstand for sin optagelse i en bestemt klasse. Denne leksikale og grammatiske kategori navneord navn betegner som henholdsvis carrier ejendommelige emner af denne klasse attributter.

Er mobil og ustabil grænse mellem almindelige navneord og egennavne: fælles substantiver ofte ejer (kodenavne og øgenavne). Deres egen ofte bruges til at henvise til denne vare i almindelighed, og dermed blive et kendt navn: ridder, Derzhimorda, philanderer.

Egennavne i snæver forstand

Blandt egennavne sådanne udledninger tildelt substantiver meningsfuldt som egen i snæver forstand, og her. Den første er astronomiske og geografiske navne og navne på dyr og mennesker. Dette er - langsomt genopfyldes leksikalsk begrænset udvalg, der består af de navne, der er tildelt et emne. Der kan være gentagelser, tilfældighed (navne på bebyggelser, landsbyer, floder), de er også relativt høj frekvens system egennavne af forskellige personer og dyr.

navn

For elementer ved hjælp af forskellige almindelige substantiver eller kombinationer af ord. Fælles navneord med den leksikalske betydning er ikke tabt, men kun ændrer funktion. For eksempel: avisen "Izvestia", planten "hammer og segl" ånder "Lilac". Kan fungere som navne og egennavne: damperen "Ukraine" hotel "Moskva".

kollektivum

Kollektive substantiver udgør særskilt udledning (leksikalsk og grammatisk) blandt almindelige substantiver. Blandt disse er de ord, der er nævnt en række af flere lignende, samt udtrykke værdien ved hjælp af forskellige suffikser: -stv (a) (unge, studerende); -iya (adel, Pionerer); -fra (a) (de fattige), og andre. Til kollektivum med en bred forstand kan også tilskrives navne, der repræsenterer et sæt af objekter: møbler, trash, små unger, toppe. Collectiveness udtrykker leksikalske ord, ikke ord-dannelse. Kendetegnet for disse substantiver - at de ikke har noget flertal.

virkelige substantiver

De kalder forskellige materialer: materialer (cement, gips), fødevarer (sukker, mel, korn, fedt) slags stof (bomuld, fløjl), metaller, mineraler (jade, smaragd, stål, tin, kobber, jern), lægemidler , kemiske elementer (aspirin pyramidon, uran), afgrøder (hvede, kartofler, havre), og andre delelig homogen masse.

Rigtige substantiver, i modsætning til indsamling, har, suffikser typisk at angive den reelle værdi. Det udtrykkes kun leksikalsk.

Almindeligt anvendte materiale navneord, eller kun i ental eller flertal: creme, parfume, gær; tin, mel, te, honning. Float navneord, der normalt bruges i ental, i form flertal, det skiller sig ud fra de tilsvarende leksikale former: korn (korn eller hele korn planter), men korn (korn sorter).

Abstrakt (abstrakt) og konkrete substantiver

sådanne bits fordeles mellem substantiver meningsfuldt som det abstrakte og beton. Beton - et ord, der henviste til de fakta, personer, ting, fænomener af virkeligheden, som kan være udsat for og præsenteres separat: krig, kamp, ingeniør, ring, blyant.
Denne leksikale og grammatiske kategori navneord, med andre ord, repræsenterer de enkelte poster og deres flertalsformer.

Bortset navne der ikke har nogen ental (pluralia tantum), alle specifikke substantiver har flertal og ental. Ifølge de morfologiske karakteristika af konkrete substantiver er ikke kun imod abstrakt. De er også imod det virkelige og det kollektive niveau af navneord, pluralia tantum; og deres værdier er også forskellige.

Abstrakt (abstract) - ord, der betegner abstrakte begreber, kvaliteter, egenskaber, tilstande og handlinger: bevægelse, der kører, agility, intimitet, venlighed, fanget, god, griner, tak. De fleste af dem er motiveret af verber og tillægsord, navneord dannet ved anvendelse af nul-suffiks (udskiftning, fjernelse, sygdom, bitterhed), suffiks -skeleton (fejhed, smukt s), -stvo (o) (de fleste af intetheden, praler mesterskab) , -chin (a) / - Shin (a) (akkord) isme (menneskeheden, realisme) -fra (a) (hæshed, venlighed syre) og andre. Mindre del består af forskellige umotiverede ord: essens, tristhed, komfort, sorg, lidenskab, sorg, mel, frygt, natur, sind sagen.

Normalt er der ingen flertalsformer i abstrakte substantiver.

Levende og livløse substantiver

Substantiver er opdelt i to kategorier: levende og livløse. Animate - navnene på dyr og mennesker: et insekt, en gedde, en stær, en kat, en studerende, en lærer, Menneskesønnen.

Livløse - navnene på alle de andre begivenheder og objekter: en bog, bord, væg, vindue, natur, kollegium, steppe, skov, venlighed, dybde, drev, bevægelse, hændelse.

Disse ord har en anden rolle og betydning. Bits på hensigtsmæssig substantiver har deres særlige karakteristika. Animér ofte ord-dannelse og morfologisk forskellig fra den livløse. Dette er navnet på forskellige personer, samt hundyr, der ofte motiveret af ordet, kaldet dyr eller en person uden henvisning til køn eller mandlig: elev-elev, lærer-lærer, elev-skole pige, barnebarn, barnebarn, en moskovitiske, moskovitiske, løve -lvitsa cat cat et al.

Normalt animere substantiver har morfologisk betydning feminine eller maskuline, og kun nogle få - gennemsnittet, og det bestemt semantisk tilhører en bestemt race af substantivet (undtagen den midterste, som kaldes uanset gulv levende væsener: navnet på den ikke-voksen person (barn), eller skriv navnet på den skabning, ansigt, insekt, pattedyr, dyr). Distribueret livløse substantiver i tre morfologisk fødsel - gennemsnittet, kvindelige og mandlige.

Paradigmer livløse og animere substantiver

Paradigmer livløs og animere konsekvent afviger i flertal: animere har det danne den akkusativ, falder sammen med genitiv. Eksempel: ingen dyr, ingen søskende (RP), jeg så dyrene jeg så brødre og søstre (VP). Livløse substantiver i flertalsformen er akkusativ falder sammen med nominativ. Eksempel: på bordet er æbler, pærer og ferskner (IP); købt æbler, pærer og ferskner (VP).

Vi har overvejet et navneord som en del af talen, stumper af substantiver. Forhåbentlig denne artikel vil være nyttige for dig. Hvis oplysningerne ikke er nok, er vi sikker på at se de værker, der blev skrevet om emnet Kochanov ON Udledninger substantiver meningsfuldt diskuteret i artiklerne i nogle detaljer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.