SundhedKvinders sundhed

Betændelse i æggelederen: årsager, symptomer, behandling

Betændelse i æggelederne anses for at være en ret almindelig sygdom af den kvindelige reproduktive system, hvilket kan føre til tubal infertilitet.

oversigt

Betændelse i æggelederen - en gynækologisk patologi art, som strømmer i fravær af behandlingsprocessen i kronisk form. Nu eksperter er følgende typer det:

 • Salpingitis. Denne inflammation, hvilket dannelse skyldes indtrængning i æggelederne af infektiøse midler. Forsømmelse af sygdommen eller dens ukorrekt behandling kan føre til æggelederen obstruktion, infertilitet hos kvinder.
 • Salpingo. Denne inflammatoriske proces, der er dannet på uterine vedhængene aktive levetid på grund af patologiske mikroorganismer (Staphylococcus aureus, tuberkulosebacillen).

Oftest infektion forekommer stigende vej, det vil sige gennem skeden. Så går den patogene flora livmoderhalskanalen, slutpunktet af denne "rejse" - æggelederne. Inflammation begynder med æggelederen det slimhinde. Derefter den patologiske proces strækker sig til dybere lag.

Spørg anvende en kompetent læge og terapi sikre en fuld helbredelse. Den mest gunstige prognose anses når inflammationen ikke provokere obstruktion af rør. I dette tilfælde kan behandlingen fuldt ud at genoprette den reproduktive funktion.

Inflammation æggelederne Årsager

 • Various infektion (gonococcus, klamydia, trichomonader).
 • Promiskuitet.
 • Alternativ form for seksuel kontakt.
 • Sygdomme i inflammatorisk natur.
 • Kvinder manipulation medium (kejsersnit, cervikal skader, abort).
 • Hyppig stress.

kliniske billede

Praksis viser, at tegnene på betændelse i æggelederne, kan variere afhængigt af den særlige type af patologi.

Den akutte form er kendetegnet ved fremkomsten af smerte salpingoophoritis ubehag i underlivet og lænden område. Desuden lider mange kvinder af feber, generel forringelse, opkastning, overdreven sveden. I sjældne tilfælde purulent udflåd.

Den kroniske form er kendetegnet ved fremkomsten af salpingoophoritis kedelig smertende smerter i underlivet og vagina. Kvinder klager af menstruations problemer, nedsat libido og ubehag under selve samleje. Tests viser en reduktion i niveauet af kvindelige hormoner og dannelsen af æggestokkene hypofunktion.

I den indledende fase af salpingitis kendetegnet smerte ubehag i nedre maveregion, og problemer med vandladning. Efterhånden som sygdommen skrider til disse symptomer tilpasse purulent sekretion fra skeden, og samleje er ledsaget af svære smerter. I nogle tilfælde kan der være en let feber, utilpashed, og periodiske anfald af svaghed.

diagnostiske foranstaltninger

Hvis du har mistanke om, at betændelse i æggelederne bør søge øjeblikkelig lægehjælp. Ved receptionen, specialist udfører en underlivsbetændelse eksamen, indsamler fuld historie. For at bestemme den specifikke form for sygdom kan kræve en række yderligere tests, herunder mikrobiologisk undersøgelse af livmoderen, skeden og urinrøret. Ultralyd giver dig mulighed for at få den mest informative billede om tilstanden af det reproduktive system og til at differentiere betændelse i æggelederne. De er beskrevet i denne artikel, symptomer, ikke altid vise det på denne patologi.

Definition af en endelig diagnose er umuligt uden laparoskopi. Denne metode gør det muligt at visualisere indre organer og vurdere deres tilstand. Laparoskopi er en mini-operation, der udføres ved hjælp af lokalbedøvelse muligheder. En laparoskop er et rør med flere linser, som indsprøjtes direkte i maven gennem en lille punktur. Med det, kan en læge undersøge æggelederne, for at bestemme deres tilstand, tilstedeværelsen af inflammation og pus.

konservativ behandling

Bør ikke blive efterladt uden behørigt hensyn til betændelse i æggelederne. Behandling af denne sygdom er kun mulig i stationære forhold. Den terapeutiske strategi afhænger i høj grad af de diagnostiske resultater, årsager og former for betændelse, samt tilstedeværelsen af samtidige komplikationer. Selvfølgelig, de avancerede tilfælde kræver mere seriøs tilgang til behandlingen.

Når de indgives salpingo integreret lægemiddelterapi, der omfatter antibiotika ( "azithromycin", "Cefotaxim", "Gentamycin") og immunmodulatorer. Afhængig af patientens tilstand kan desuden tildeles smertestillende og anti-inflammatoriske.

I kroniske former af sygdommen anbefales genoprettende medicin og multivitamin komplekser. Vær ikke ilde til punkt massage og akupunktur.

Når salpingitis også ordineret antibiotika. Til forebyggelse dysbiosis mulig antibiotikabehandling kombineret med svampemidler ( "Fluconazol", "ketoconazol") og probiotika ( "Lineks").

Når du har brug for kirurgi?

Hvis konservativ behandling vist sig ineffektiv, læger anbefaler kirurgi for alle patienter med diagnosen "betændelse i æggelederne." Symptomer på sygdom i fravær af behandling kan reducere livskvaliteten.

I nogle tilfælde er kirurgi kontraindiceret. Hvis patienten er overvægtig, har dårlig blodpropper, diagnosticeret med akut infektiøs sygdommens art, er det bedre at opgive kirurgi.

Betjening betyder ved en fjernelse af en del af æggelederne, rengøring det fra eksisterende pus og desinfektion. Hvis du fjerne muligheden for suppurativ fokus er ikke, lægen normalt gør en beslutning om fjernelse af alle uterin vedhæng.

Fjernelse af æggelederne med betændelse udføres ved laparoskopisk kirurgi. Kirurgen indledningsvis gør flere punkteringer i bugvæggen, hvorigennem instrumenter til manipulation efterfølgende indføres. Selve proceduren anses for at være skånsomme, genvinding finder sted uden alvorlige komplikationer. Efter operationen, nogle patienter klager over tab af appetit, kvalme og oppustethed. Typisk er disse symptomer forsvinder inden for 2-3 dage og ikke kræver særlig behandling.

Behandling af folkemusik retsmidler

Forøge terapeutiske effekt i diagnosen "betændelse i æggelederne" kan være folkemusik retsmidler. Pre bør konsultere en gynækolog om emnet. Nedenfor er de mest populære opskrifter på alternativ medicin:

 • Anis frø. Vi har brug for 100 gram frø knust i en morter, tilføje til det 500 g honning. Denne blanding bør tages tre gange om dagen før måltiderne.
 • Kamille, hyldebær, anis frø. Alle ingredienserne i omtrent lige store andele, er det nødvendigt at slibe og fyldes med vand. Blandingen blev sat i brand og koge et par minutter, indtil kogning. Klar bouillon bør drikke 1/3 kop tre gange om dagen.
 • Juniper. Stængler og bær af denne plante kan bruges ved diagnosticering af "betændelse i æggelederne." Behandling i dette tilfælde indebærer accept af medicinske bade. Behov stængler og enebær hæld kogende vand og lad i to timer. Derefter kan væsken anvendes til at tage et bad (kræver kun 50 g af infusionen). Hele proceduren bør ikke overstige en halv time.

Den farlige patologi i den fødedygtige?

Betændelse i æggestokkene og æggelederne relativt ualmindelige i graviditeten. Hvis dette sker, kan konsekvenserne være meget alvorlige. For eksempel, hvis en gravid kvinde er diagnosticeret i de tidlige stadier salpingitis, kan patologi føre til abort. I andet og tredje trimester er ofte ender i død af fosteret.

Efter lægen bekræfter en diagnose, fremtidig fødende straks indlagt og ordinere passende behandling.

Kvinder, der allerede har haft betændelse i æggelederen, er sandsynligheden for barnløshed eller ektopisk graviditet øget med flere gange. For at undgå sådanne komplikationer patienter blev rådet til at gennemgå en særlig undersøgelse. Ifølge resultaterne kan ses på tubal åbenheden og muligheden for at undfange et barn naturligt. I særligt alvorlige tilfælde, den eneste mulighed - in vitro-befrugtning.

forebyggelse

Forebyggelse af enhver sygdom, og betændelse i æggelederen er ikke en undtagelse, det kan forhindre sygdomsudvikling og øge sandsynligheden for en god bedring, hvis infektionen er i stand til at trænge ind hele kroppen. Blandt de vigtigste foranstaltninger til at forhindre denne sygdom, eksperter nævne følgende:

 • Brugen af moderne metoder til svangerskabsforebyggelse under samleje.
 • Udelukkelse af stress og konstant træthed.
 • Undgå hypotermi.
 • En sund livsstil og en afbalanceret kost.
 • Overholdelse af reglerne for personlig hygiejne.
 • Tidlig behandling af alle sygdomme.

konklusion

Helst inflammatorisk proces i kroppen kræver rettidig behandling, især af den kvindelige reproduktive system. Forsømmelse af sundhed kan have en negativ indvirkning på evnen til at undfange et barn naturligt. Det er derfor, det er så vigtigt ved de første tegn på denne sygdom søge kvalificeret hjælp og undergå behandling. Hold dig sund!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.