FinanserSkatter

Beskatning metode

Begrebet skatter og afgifter er at sikre, at de er de vigtigste kilder til dannelse af de statslige monetære midler - indtægter. Det er derfor, de skatter er direkte relateret til aktiviteterne i hele staten og afhænger af niveauet for dets udvikling på et bestemt historisk fase. Med deres hjælp er det muligt at trække en del af den nationale indkomst og tildele den for statslige behov.

Systemet med skatter og afgifter i det moderne samfund er den vigtigste regulator af den nationale økonomi, som sikrer stabiliteten i det finansielle liv og arbejde for kreditfaciliteter på landsplan. Literacy i tilgangen til organiseringen af skattesystemet af landet bestemmer graden af effektivitet i driften af hele økonomien.

De vigtigste principper i organisationen for beskatning af forretningsenheder og offentligheden er principperne om sparsommelighed, bekvemmelighed, retfærdighed, der adskiller niveauerne af budgettet, der er bestemmende for anvendelsen af den videnskabelige tilgang til at bestemme værdien af skatter.

I praksis er disse principper omsat til praksis gennem metoder til beskatning. Under de metoder til at forstå metoder til at konstruere skattesatser i forhold til deres beskatningsgrundlag. Ifølge dette kriterium er der fire vigtigste metoder til beskatning: en proportional, lige, progressiv, regressiv.

beskatningsformer spiller en vigtig rolle på grund af deres korrekte valg afhænger af den korrekte fordeling af skattebyrden for alle fag økonomi og borgere. Heraf afhænger af mængden af indtægter og byrden for de enkelte skatteydere baseret på deres økonomiske formåen.

Lige beskatning etablerer en fast afgift, der opkræves på skatteyderne. Skatteprocenten anvendes i den faste beløb, der er ens for alle interessenter og er ikke afhængig af skattegrundlaget.

Sådanne metoder for beskatning er de mest primitive og enkel. På den anden side, de er de mest bekvemme, især i en nødsituation eller midlertidige afgifter, der pålægges i tillæg til den konstant. For eksempel afstemningen skat, som betales i henhold til Peter I. Denne metode tager ikke højde for den finansielle stilling og den indkomst betalere, så de fattige bære byrden af betaling af skat i en større størrelse. I dag er denne metode anses økonomisk ineffektiv, da den ikke opfylder kravene i princippet om retfærdighed.

Proportional beskatning for individuelle skatteydere sætter faste satser i visse procenter og fraktioner, som ikke vil ændre beskatningsgrundlaget. Disse fremgangsmåder kræver skat skattestigning følgelig øge skattegrundlaget. I dette tilfælde fuldt ud tages hensyn til princippet om lighed. I dag er de fleste af skatter i Den Russiske Føderation baseret på den forholdsmæssige metode.

Progressiv beskatning tager hensyn til væksten i beskatningsgrundlaget i beregningen af afgiften til at betale. I dette tilfælde hastigheden af skat direkte proportional med den skattemæssige værdi (med vækstraten er højere end basen). Valget af denne metode for beskatning er baseret på begrebet såkaldte skønsmæssige indkomst - indkomst, der bruges efter eget skøn. Han er lig med forskellen mellem den samlede indkomst , og dem, der er brugt til at opfylde et minimum (grundlæggende) behov. Med en stigning i de samlede indtægter og øgede procentdelen af skønsmæssige indkomst. Med proportional metode til beskatning (hvor skatteværdien er lig med den samlede indkomst) mindre velhavende skatteydere befinder sig i en alvorlig ulempe, fordi andelen af fri indkomst, de modtager, er mindre end de bedrestillede skatteborgere, mens andelen af skat, de skal betale, henholdsvis - højere. En progressiv beskatning i dette tilfælde sikrer overensstemmelse med principperne om retfærdighed og lighed.

beskatningsmetoder omfatter en anden - en fremgangsmåde til regressiv beskatning. Denne metode er et separat område af alle eksisterende. Sådan afgift betragtes som en slags progressiv, men med negativt koefficienter progression. Med denne metode at pålægge afgiften nedsættes med en proportional stigning i skattegrundlaget. Denne metode i den moderne økonomi er sjældent findes i sin rene form. I Rusland, denne metode bruges til at etablere en social ensartet skat.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.