FinanserRegnskab

Beregninger om social forsikring og vedligeholdelse: ledninger, natur, forbedring, revision og bogføring beregning af social forsikring og velfærd

Det moderne samfund er socialiseret. For et århundrede siden folk kun kunne drømme om en "social pakke". Betaling af skatter og andre gebyrer ikke lover nogen fordel for simple arbejdende folk. Gennem årene har tingene ændret sig. Selvfølgelig, nu det system for social sikring er ikke perfekt, men den eksisterer. I den forbindelse hver officielt ansat borger gemmer flere af pengene i de føderale midler. Missionen for beregning og overførsel af midler, ligesom den sociale økonomi, tildelt arbejdsgiverens skuldre. Regnskab for social forsikring og vedligeholdelse - en af de mest bulk-operationer. Lad os betragte det nærmere.

Hvad er de forsikringsydelser?

I overensstemmelse med lovgivningen i den Russiske Føderation skabt tre specialiserede føderale off-budgetmidler til sociale ydelser til borgerne: social sikring, sundhedspleje og pensioner (FSS, HIF MHI og PF, henholdsvis). Den virksomhed overdrager et vist beløb for deres medarbejdere hver af midlerne.

På forsikringsområdet tilfælde skal den pågældende fond indbetaler midler til en person, der har en vis forsikring periode. Modtagelse af midler sker også via konti arbejdsgiver.

Konto til integration af sociale ydelser

Regnskab for social forsikring og vedligeholdelse sker ved hjælp kontoen 69. Han har en aktiv-passiv struktur. Bidrag til hver af de ikke-budgetmidler åbne underkonti:

 • 69/01 "Beregninger med FSS";
 • 69/02 "Bosættelser med PF";
 • 69/03 "Bosættelser med HIF."

For at udføre sociale bidrag for medarbejderen - pligt for virksomheden. I dette tilfælde med "Settlements om social forsikring og velfærd" - aktivet eller forpligtelsen balance? Oftest er de data, der registreres kun i den passive, men det er muligt og afspejles i aktivets, efter alle bekostning af aktiv-passiv og restbeløbet kan dannes i en hvilken som helst del af regningen.

At øge mængden af bidrag til FSS, HIF og PF, samt periodisering af udlånskonti viser 69. På udgiftssiden værdien angivet i omkostningerne konti til vedligeholdelsespersonalet, dvs.. E. Til debet af disse regnskaber, som afspejler mængden af løn . For de vigtigste produktionsmedarbejdere betalingskort på 20 vil det blive brugt til administrative - 26. Merchants betalingskort debiteres udbetalinger af sociale skat med 44 bill.

Når du betaler beløb på social sikring af medarbejdere ved 69 debiteres, og derved regnskab afspejler processen med gennemførelse af de forpligtelser nu.

Rollen af tildelingerne til FSS

Socialfond forsikring - den næststørste i Rusland. Der er akkumuleret beløb overføres af skatteydere over hele landet. En del af de midler, finansieret af staten. Hvor kommer de penge fra denne fond? På grund af den FSS, kan en person modtage kompensation i tilfælde af tab af indtægter på grund af tilstanden af handicappede:

 • sygdom;
 • graviditet og fødsel;
 • omsorgen for skrantende slægtninge;
 • arbejdsskade.

Midler bruges også af fonden til social udvikling og finansiel stabilitet FSS.

Organisering af sociale bidrag

Efter lønningsliste begynder afregning af social forsikring og velfærd. Det beløb, som arbejdsgiveren skal betale medarbejderen månedsbasis i form af indkomst for opfyldelse af forpligtelser er beskatningsgrundlaget for beregning af bidrag til kasserne. For organisationer, der ansøger ensartede takster, 2016 FSS sats er 2,9%. Bestemt og begrænse mængden af den årlige indkomst, hvorfra der ikke opkræves afgift. For indeværende år er det lig med 718 tusind. P.

Arbejdsgiveren har pligt til at beregne størrelsen af forsikringspræmien, samt at overføre det til den 15. dag efter rapporteringen måned. Hvert kvartal skal en juridisk enhed fremlægge en rapport for FSS, som indeholder oplysninger om optjente og betalte redskaber i relation til social forsikring. Rapport Formular 4-FSS gives til det godkendte organ ikke senest den 20. dag efter rapportering kvartal. Hvis dokumenterne findes i elektronisk form, er den sidste dag i levering opført 25 tal. Behovet for at udarbejde en rapport på forhånd kan forekomme i tilfælde af kompensation fra fonden til betalt i overskydende midler.

EKSEMPEL beregne månedlige ydelse i FSS

Regnskab for social forsikring og vedligeholdelse udføres efter lønningslisten. Antag en hypotetisk medarbejder X er medlem største anlæg til produktion af chokolade. Han var lønningerne i mængden af 22 tusind. P. Det er nødvendigt at bestemme mængden af bidrag til Social Insurance Fund, som arbejdsgiveren er forpligtet til at betale for sin medarbejder. Revisor klæber til en enkel rækkefølge:

 1. Beregne det beløb, der skal vurderes: 18 000 × 2,9% = 522 s.
 2. Vurderes i FSS: AT 20 km 69.01 til 522 rubler.
 3. Overfør penge i Social Insurance Fund: Dr 69,01 km 51 til 522 rubler.

Samtidig har virksomheden opfyldt en forpligtelse over for social forsikring fond for den seneste måned.

Bidrag til pension

Laborer al sin ungdom og voksne liv folk med rette fortjener en behagelig alderdom. Pensionskasse opererer således at borgeren "akkumulerede" til anciennitet af pensionen på grund af ham i alderdommen. Som bidrag til FSS beregninger på social forsikring og velfærd i form af pensionsbidrag har fuld kontrol over arbejdsgiveren.

I 2016 satsen for bidrag til pensionskassen til almindelig takst er 22% af den ansattes indkomst. Begræns årlige værdi af indtjeningen, hvorfra betalingerne tildeles, er 796 tusind. P. Ved en mængde, der overstiger denne størrelse beregnes 10%, hvilket også skulle være opført i PD.

Ud over selv-beregning og beregning af betalingen til pensionskassen, er arbejdsgiveren også forpligtet til at levere følgende typer rapporter i de vilkår fastsat i lovgivningen:

 • form af BCR-M på personoplysninger om ansatte formelt ansat (fulde navn, snils nummer) - månedligt og senest den 10. dag;
 • danne RSV-1 - for hvert kvartal i den 15. dag i den anden måned af den regnskabsmæssige i udarbejdelsen af papir og på den 20. dag i den elektroniske formular.

RSV-1 rapport indeholder detaljerede oplysninger om betalte og derudover ladede mængder, priser, der danner grundlag er lavet, samt de forsikrede data. Form er et obligatorisk dokument for alle typer af organisationer (herunder den forenklede skattesystemet, og OCHO UTII).

EKSEMPEL beregne pensionsbidrag

Bidrag til pensionsfonden er underlagt regnskabsmæssig afvikling af social sikring og velfærd. De posteringer er lavet efter lønningslisten. For eksempel vederlaget til kommerciel virksomhed revisor er 16 tusind. P. Bidrag til pensionskassen ved den generelle sats i dette tilfælde er: 16000 × 0,22 = 3520 rubler.

Drawn ledningsføring: AT 44 KT 69.02 på 3520 s. Overførsel af midler til pensionskassen er ledsaget af skriftligt: Dr. 69,02 km 51.

Anklager om over-limit mængder af indkomst

Nu gør vi et bidrag til beregningen af PF medarbejder med en indtjening på mere end 796 tusind. P. per år. Næstformand. Chief får en fast indkomst i henhold til en kontrakt på 70 tusinde. Rubler om måneden. Hvor meget skal du betale til pensionskassen for medarbejderen? Beregninger:

 • 796 000 ÷ 12 = 66 333 rubler. - Begræns mængden af løn om måneden for betalinger med den sats på 22%;
 • 66333 × 0,22 = 14.593 s. - mængden af pensionsbidrag med den maksimalt tilladte løn;
 • 70 000-66 333 = 3667 s. - overstiger den maksimale mængde af indkomst;
 • 3667 × 0,1 = 367 s. - betaling af indkomst-grænse på 10%;
 • 14 593 + 367 = 14 960 s. - det samlede beløb for bidraget til pensionsfonden i den seneste måned.

Til denne samme mængde FSS indtjening vil blive tildelt kun til et beløb, der ikke overstiger 718 tusind. P. om året (59.833 per måned). Med mængder, der overstiger satsen for den sociale sikring, i modsætning til PD er lig med 0%

Medicinsk støtte borgernes

Den endelige betaling til den føderale Socialfond er en medicinsk forsikring. Dens tilstedeværelse gør det muligt for borgeren at modtage gratis kvalificeret lægehjælp. Tildelinger til FFOMS foretages månedlige, med hele beløbet for den indkomst, der er. E. skattepligtige grænse for denne type fradrag ikke er fastsat. Generelt ordren sats for sygesikring er 5,1%. overføringspapir data er angivet i meddelelserne af RSV-1, der er leaset til pensionskassen.

Definer mængden af fradrag i FFOMS og andre sociale fonde for eksempel: medarbejder løn primærproduktionen var 36 tusind rubler .. Settle om socialforsikring og velfærd. Bogføringer vil blive foretaget som følger:

 1. 36000 × 2,9% = 1044 s. Am 20 km 69.01 - vurderes i FSS.
 2. 36000 × 22% = 7920 s. Am 20 km 69.02 - Vurdering af pensionskassen.
 3. 36000 × 5,1% = 1836 s. Am 20 km 69.03 - vurderet i FFOMS.

Overførsel af midler til fondene er bekræftet oplysningerne: Dr 69.01, 69.02, 69.03 Km 51.

Brugen af lavere takster

For at reducere priser betalinger til sociale fonde i 2016 kan forvente nogle virksomheder. De betingelser, der skal overholdes, er opført i skattelovgivningen. Tabellen viser de enheder og de fordelagtige priser for sociale ydelser, som kan anvendes.

Nedsatte satser for 2016

juridisk enhed type (forhold)

Vurder,%

FSS

PF

FFOMS

FEZ deltagere i Krim og Sevastopol

1.5

6

0,1

beboere i teknologi-innovative SEZ

beboere gratis portal Vladivostok

Organisationer, der har en aftale med SEZ af teatret eller turist aktivitet

2

8

4

Forretningsenheder uddannet videnskabelige budgetinstitutionerne

Virksomheder til at udvikle og gennemføre computerprogrammer, databaser

Apoteker og farmaceuter-IP UTII

0

20

0

FE "patent"

Selskaber, der deltager i "Skolkovo"

0

14

0

År efter år, er der en reform og forbedring af afvikling af social sikring og velfærd. Det skaber et stort antal fordele for arbejdsgiverne, for at opmuntre dem i god tro at betale "sociale programmer."

beregninger kontrol for FSS, FS og FFOMS

Som med alle andre inspektionsdata, revision afvikling af social sikring og velfærd er en integreret del af den regnskabsmæssige organisation. Det vigtigste mål, der forfølges afstemning af tallene med faktiske værdier på sociale betalinger til føderale midler, betragtes konstateringen af loyalitet base for beregninger beregninger selv mængden af sociale bidrag, der er optaget i de regnskabsmæssige registre og rapportering dokumenter.

Revisors betroede betalinger om socialforsikring, skal være opmærksomme på loyalitet:

 • beregning af løn;
 • anvende tariffer ;
 • periodisering af fordele på bekostning af de føderale sociale fonde;
 • regnskaber bekræfter opladning og overførsel af forsikringspræmier;
 • finansposter data og grafer "Beregninger om social forsikring og sikkerhed" på kontoen saldo på 69;
 • rapportering dokumenter om social forsikring og aktualiteten af deres indgivelse til de relevante myndigheder.

Beregning, beregning og anvendelse af borgernes sikkerhed foretaget på grundlag af pålidelige oplysninger om mængden af indkomst og tilstedeværelsen af gode grunde til at anvende nedsatte satser, nul satser, eller den fuldstændige mangel på overførsler. I tilfælde, der ved lov, kan virksomheden altid regne med en tilbagebetaling af uretmæssigt udbetalte beløb i fondene. Essensen af afviklingen af social forsikring og velfærd - at beskytte befolkningen og til at yde støtte i de mest nødvendige situationer, mens ikke belaste uoverkommelige underslæb iværksætter segment.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.