TravelingRetninger

Belgien: interessante fakta. Beskrivelse Belgien. seværdigheder

Moderne Belgien - staten er forholdsvis ung, han er kun 178 år. Historien om det, tværtimod, den gamle og meget begivenhedsrigt.

Den lange vej til selvstændighed

Landets navn stammer fra ordet "Belgae" - de såkaldte mennesker, der levede her siden oldtiden. Det er kendt, for eksempel, at 54 GODU men n. e. dette land erobret den ukuelige Yuliy Tsezar, og hvad sagde i en rapport om den galliske krig: synes der allerede navnet på befolkningen.

Efter sammenbruddet af det romerske imperium her organiseret deres tilstand Franks, da området og derefter gik fra hånd til hånd, at være i en del af hertugdømmet Bourgogne (enden XV - i midten af det XVI århundrede), det tilhører Spanien (til begyndelsen af det XVIII århundrede). Det kom til det latterlige: i 1713 Belgien - kort over Det Hellige Romerske Rige, og kun 23 år senere, i 1792-meter, et område af Frankrig.

Så holdt han Wienerkongressen, designet til at "genoprette ro og orden i Europa" efter Napoleons gentegning grænser. " Som et resultat af denne værdige offline moderne Belgien blev en del af Holland. Jeg må sige, at den vending, begivenhederne ikke er særligt inspireret af landets befolkning, især fransk-talende.

Belgisk "nummer et"

Utilfredshed resulterede i revolutionen: 15 år efter den nævnte kongres, i 1830, "lille, men stolt land" blev en selvstændig stat. Helt fra begyndelsen af sin eksistens, det er et konstitutionelt monarki, hvilket som forventet, ledet af kongen af Belgien, er et tal mere dekorative. Selvfølgelig, teknisk set var det ham, der udpeger regeringen, men sammensætningen af regeringens ministre bør være i overensstemmelse med Parlamentet (som i virkeligheden, er det vigtigste i landet).

Beviset er en morsom hændelse, som fandt sted i 1990. Så Kong Baudouin I af Belgien nægtede at underskrive loven om abort, men uden hans underskrift instrument kan ikke træde i kraft. Så den lovgivende forsamling har åbenbaret det tydeligste eksempel på bedrag og kasuistik, stemte for at anerkende den stædige monark uarbejdsdygtig - for blot én dag. Det var nok: den funktion statsoverhoved gik til statsministeren, at loven og "podmahnul".

tolerante belgiere

sprog, der tales af sine borgere - Belgien En vigtig faktor, som hele tiden tvunget man kan regne med. Dette afspejles også i staten management system: for eksempel i regeringen af ministre er halvt fransk-talende del af befolkningen, den anden - flamsk. Administrativ opdeling er stort set fra dette princip, i de vallonske og flamske regioner, henholdsvis. En anden tredjedel - Bruxelles, men der har allerede spillet en rolle politik og økonomi.

Generelt Belgien har tre officielle sprog. Udover de allerede nævnte franske og flamske (hollandsk) har de samme rettigheder og tysk. Og det til trods for, at det taler kun for provinsen Liège. Virkelig fantastisk og værd at efterligne Belgien: sprog, fordi der nogle mennesker ødelægge hinanden uden at rive det fra hinanden.

Tolerance over for belgierne, at deres evne til at forhandle, til at møde hinanden, ignorerer alle begrænsninger og fordomme kan kun beundre. For nylig, at det internationale samfund har ophidsede nyheden om, at universelt tilladt homoseksuelt ægteskab i USA. "Eka vidunderbarn" - har ret til at tale ved denne lejlighed Belgien, interessante fakta om der indeholder for eksempel de oplysninger, som sådanne rettigheder er tilladt her siden 2003.

Desuden er det en af de tre europæiske lande, hvor eutanasi er officielt tilladt. I dette tilfælde ingen forvirret størstedelen af befolkningen (over 70%) anser sig selv katolikker, for hvem en sådan tilgang til menneskelivet er tilsyneladende uacceptabelt.

Lidt geografi

Det område af staten er lille - kun 30,5 tusind kvadratmeter kilometer. Befolkningen er heller ikke imponerende: lidt mere end 11 millioner mennesker (sammenlignet med mere end 8 millioner liv i London alene). Men dens massefylde er blandt de højeste i Europa.

De, der er interesseret i, hvor Belgien på kortet, skal betale deres opmærksomhed på den nordvestlige del af kontinentet. Der, mellem Nederlandene, Tyskland, Frankrig og Luxembourg, og den trives (belgiere levestandarden er meget høje, staten konsekvent rangerer i top tyve af de bedste i mange henseender).

Nogle overnaturlige vifte af landskaber Belgien, interessante fakta om hvilke ofte ligger i en helt anden plan (menneskeskabte), er ikke kendt. Mønster er enkel: jo længere fra kysten (den vestlige del af landet kærtegne bølger af Nordsøen), jo højere terræn. I denne henseende, Belgien ukompliceret og er opdelt i lav, mellem (central plateau) og høj (Ardennerne bakke).

Klimaet, som de siger, er tempereret, typisk for de fleste af de kystnære områder. Heller særligt varmt (i juli - højst 25 grader på kysten), og heller ikke særlig koldt (om vinteren - på minus tre) her sker ikke. Rain - et fænomen på ingen måde sjældne, og selv rejsende skal huske på, at i Ardennerne meget køligere end på kysten.

hjertet af Europa

Hvis du forsøger at fortælle kort om Belgien, det er et typisk europæisk land, der rummer de alle berygtede "vestlige værdier". Ikke forgæves, det er i Bruxelles er hovedstad i EU og Europa-Parlamentet, som er en stor moderne bygning - en af de lokale attraktioner. I utallige spejle, hvoraf næsten udelukkende komponeret vægkonstruktioner afspejles den himmelske blå, den opgående sol, de dystre grå skyer.

Besøg det kan alle, der havde en indledende procedure registrering og deigns at komme med et identifikationsdokument. Efter at have kontrolleret metaldetektor for eventuelle skadelige udskejelser (såsom våben), det er absolut ikke et problem selv at sidde i på ethvert møde.

Inde i bygningen, bortset fra de lokaler rent funktionelt værdi har en cafe og souvenirbutikker, hvor du kan spise og købe noget som en souvenir, og en lille bog med en liste over alle de rettigheder i Den Europæiske Union med bopæl (på det sprog, alle dets medlemmer) kan tages gratis.

Historie og nutid

Selvfølgelig, Europa-Parlamentet, for al sin pragt - ikke den største attraktion i Bruxelles. Den mest berømte karakter, uden hvilken ingen omkostninger, ingen beskrivelse af Belgien, er den berømte Manneken Pis, gengivet utallige gange på postkort og souvenirs. Hendes elsker berøvet komplekser barn af Bruxelles er meget glad for, og i anledning af forskellige helligdage dekorere det i matchende outfits, er antallet af som længe oversteget seks hundrede.

Det er rimeligt at sige, at næsten alt, hvad der er kendt for Belgien, interessante fakta om hvilke utallige, skabt af menneskehænder. Næsten hver antikke by kan prale med en storslået eksempel på middelalderlig arkitektur.

Nordens Venedig og "Mini-Europe"

Ensembler vidunderlige gotiske bygninger udgør det vigtigste charme og Bruxelles og Gent og Antwerpen og Brugge. Sidste blandt andet det blev almindeligt kendt som Nordens Venedig, som også plettet med kanaler, hvorigennem langsomt bevæger båden.

Smalle gader, charmerende kirker, storslåede kongelige slotte - alt dette er hverdagen, hvor historien om Belgien er afspejlet. Holdning til turister her den mest ængstelige, udflugter er mange og varierede, og antallet af attraktioner er virkelig stor, er den ene måned kan inspicere.

Men vittige belgiere give mulighed mindre end en dag for at se alle de vigtigste arkitektoniske monumenter i kontinentet: i parken Bruxelles "Mini Europe", et område på 24 tusind kvadratmeter, krybe op (i en fjerdedel af denne mængde) alle kendetegn på mange byer på kontinentet .. Her kan du og Big Ben, Eiffeltårnet og et par skridt væk fra hinanden.

Belgisk mærke i kunstens verden

Men seriøst, så Belgien, anmeldelser af som ikke indeholdt det negative mere stolt af originale kunstværker, hvoraf der er mange. For eksempel er Vor Frue Kirke i Brugge er ejer af skulpturen "Madonna med barn" af Michelangelo tilskrivning. Det er den eneste statue af Buonarroti, der forlod Italien i livet af master, fordi det oprindeligt var designet specielt til denne kirke.

Hertil kommer, at historien om Belgien, indeholder endnu en herlig side, der er relevant for ikke at politik og kultur: flamske maleri - en af de mest fremragende og markante fænomener i billedkunst. Hun gav verden sådanne store mestre som Jan van Eyck, Rubens og andre. Mange af hans malerier, malet af udestående kunstnere, gemmes i Royal Museum of Fine Arts, der ejes af staten.

turistparadis

I Belgien vil alle finde noget til deres smag. Du kan entusiastisk se på monumenter af middelalderlige arkitektur, besøge museet for moderne skulpturelle kunst, til at ligge på sandet eller slappe af i en af de lokale pubber: der er mere end otte brygget øl (og annonceret internationalt anerkendte "Heineken" belgierne betragter sig selv næsten den værste af dem).

Det er umuligt at tale om Belgien og ikke sige noget om den berømte lokale chokolade ord, der årligt produceres i mængden af 220 tusinde tons. Nidkære Internet forskere har endda beregnet, at i gennemsnit hver belgiske spiser næsten på flisen sukkerholdige fødevarer om dagen.

Selvfølgelig er dette er næppe sandheden, og ikke kun fordi "der er løgne, forbandede løgne og statistik", men også for den prosaiske grund, at en hel del chokolade producerede eksporteres, og derfor er det ikke briste belgiere. Hvilket dog ikke mister hjerte ved denne lejlighed.

Low-key er unik

Low-key, ikke-aggressiv, men en unik, originalt og unikt - disse skældsord, som fortjener det fulde mål af Belgien. Interessante fakta om "barske hverdag" af den lokale befolkning kan resultere i timer. Uanset hvad du rører: livsstil, jura eller kultur - i alle slags fundet en lokal tilgang.

Her for eksempel, ingen har ret til at studere i Belgien, fordi denne proces behandles ikke som en stor og overkommelige for alle gode, men som en trættende opgave. Op til 18 - Jeg er nødt til at lære, efter 18 - gå til stemmeurnerne og stemme. Men fra en sådan "rabiat despoti" ingen føler sig krænket, at bevise det fuldstændige fravær af udvandring. Derfor ingen søger at gå - tværtimod. Og Belgien demonstrerer fantastiske gæstfrihed: er den anden (efter Canada) i verden i antallet af udlændinge tildelte statsborgerskab.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.