Nyheder og SamfundNatur

Baltic Shield: landskabsform, tektoniske struktur og mineraler

Baltic skjold kaldet den ældste dobaykalskaya magtfulde foldede region i Alperne. I hele perioden af eksistens det stiger støt over havets overflade. Baltic Shield tilbøjelige til erosion. De afslører den dybe zone i granit-gnejs bælte af jordskorpen.

skjold Beliggenhed

Massive indfanger projektionen af de nordvestlige vidder af østeuropæisk platformen. Med dem side om side struktur Caledonia-Skandinavien. De avancerede på krystallinske bjergarter foldede område.

Karelen, Finland, Sverige, Kolahalvøen dækker de baltiske Shield. Den største fremspring kører på Murmansk og Leningrad-regionen. De besatte næsten hele skandinaviske halvø.

landskabsformer

Under indflydelse af nedisninger dannede panel relief. Mange puljer er indrammet af snoede kyster. De skærer ind i Landet, danner mange bugter og øer. Den nordlige del af den plisserede løft dannet af gamle schists og vulkanske klipper. Strukturerne kommer op til overfladen overalt. De er kun nogle steder dækker svage regnfrakker Kvaternære sedimenter.

Krystallinsk Baltic Shield er ikke omfattet af havvand med Lavere Paleozoic æra, fordi der blev udsat for ødelæggelse. Krøllede folder med kompleks struktur opnået overdreven hårdhed og skørhed. Derfor, når skorpen er varieret, der dukkede revner, bliver et sted for brud. Arter falder fra hinanden, danner massive blokke.

Relief af den russiske Platform

Gletsjere, glidende ned ad pisterne i de skandinaviske bjerge, ødelægger de krystallinske kælder klipper løsnet udholde ud over russisk platform. Fyldte struktur, akkumulering, dannet moræne.

Smeltende gletscher lang tid kraftigt besejlet Østersøen Shield. Form af lettelse på afsatsen erhvervede akkumulerende form. Den foldede område dukkede aflejret af smeltevand, drumlins, og så videre.

Relief Karelo- blok Kola

Kolahalvøen og Karelen er sammensat af sten, næsten ikke-razmyvam. De er uigennemtrængelig for vand. Selvom de lokale floder er præget af rigelig afstrømning, de var ude af stand til at udvikle dalene. Flodlejer rodet her strømfald og vandfald. Vand oversvømmelser mange fordybninger dannet på den foldede løft sø.

Relieffet i denne del af den uensartede bord. På Kolahalvøen strækker sig vest bjerg bælte, som svinger mellem en stor depression. I løbet af de Khibiny tundraer og Lavozerskimi svæve de højeste bjergtoppe.

Den østlige side af halvøen tager slaboholmistoe plateau hængende over vandet i havet Bagretsovogo. Denne lille bakke fusionerer med lavland Indrammet Hvidehavet.

I regionen Karelen har en karakteristisk landskab Baltic Shield. Landskabsform foldet område på dette tidspunkt denutatsionno-tektoniske. Jordskorpen er stærkt revnet. Depressioner, som er spredt sumpe og søer er spækket med stenede højderygge og bakker.

Tæt på Finland strakt bakke Maanselkya. Dens overflade er ekstremt dissekeret. På de foldede løft universelt berømte glacial terræn, akkumulerende og ekzaratsionnyh konfigurationer. De baltiske Shield er oversået med får hoveder, store kampesten, aflejret af smeltevand, morænerygge og dale.

geologiske træk

Foldet løft geosegmenta opdelt i tre: Karelske-Kola, Svecofennian og Sweco-norsk. I Rusland næsten helt er Karelske-Kola-regionen og sydøstlige områder Svecofennian blok.

Den geologiske opbygning af karelske-Kola segment er ikke som i Hvidehavet område, kendetegnet ved omfattende udvikling proterozoiske formationer. Dette skyldes tre årsager: tilhører forskellige blokke Geosyncline, den historiske udvikling af forskellige erosion dybde skiver. Karelo- Kola-segmentet i modsætning Belomorian blok stærkere udeladt.

Det fælles træk ved den tektoniske struktur af segmenterne er i den nordvestlige strækning af områderne. Komplekser dannet af klipper og folder, kun lejlighedsvis tillade sig at afvige meridian eller bredderetning.

Komplekser og folder, brød op som en fan mod sydøst, konvergerer i nordvest. Mineraler genetisk forbundet med den gamle vulkanske og metamorfe bjergarter dannet Baltic Shield. Tektoniske struktur langs grænserne for regionale segmenter præsenteret dybe frakturer.

Under kontrol af splittelser er placeringen af de prækambriske påtrængende komplekser og deres metallogeny. Racer er inddelt i zoner, der strækker sig i nord-vest. De er parallelle med de almindelige steder for forekomst af prækambriske geologiske strukturer.

depositum

Rige forekomster af de baltiske Shield. Mineralske ressourcer er fordelt på båndet. Særlig opmærksomhed er accent på tre af dem. I Flower zone i Kola Peninsula skjult kobber-nikkel malm. Aktivt studerede Vetrenyi Belt struktur i overensstemmelse karelske næsegrus og Arkhangel'skii lander. I Karelske-Kola segment interessante gange med jernholdig quartzites, schists, kyanit og forskellige pegmatites. Cluster savværker justeret litologiske og stratigrafisk og strukturelle aspekter tektoniske.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.