SundhedSygdomme og betingelser

Apostematozny pyelonefritis: årsager, symptomer, diagnose, behandling

Sygdommen er en af trinnet med akut pyelonephritis. Når apostematoznom pyelonefritis forekomme inflammatoriske processer, hvori der dannes mange små absces pus (apostemy). Det vigtigste sted for deres lokalisering er barken af nyrerne.

Den primære form

Oftest apostematozny pyelonephritis begynder at udvikle sig, når ureteral obstruktion, i det mindste - med intakt urinafløb.

I nyre små pustula dannet på følgende måde: en glomerulær kapillær løkke i de terminale blodkar og nyre i peritubulære kapillærer ophobes mikroorganismer. Ved de samme bakterielle blodpropper dannes de derefter tjene som en kilde til pustler. De er placeret på overfladen af renal cortex, samt en fibrøs kapsel i store mængder. Når den ses fra deres klart synlige. Apostemy har en gullig farve, størrelse op til 2 mm, kan være arrangeret i grupper eller enkeltvis.

Når apostematoznom pyelonephritis nyre stiger i størrelse, har en kirsebærrød farve. Nyre væv er ødem, fortykkelse af det fibrøse kapsel opstår. Renale sektionsopdelte synlige pustler, kan detektere dem i medulla.

Apostematozny pyelonephritis, bakteriæmi og byld i nyren

Den anden form af sygdommen - en carbuncle nyre. Den forekommer purulent nekrotisk organskade, nyre absces. I cortex dannes foci af nekrose. Bakteriæmi kan forekomme, når stien hæmatogen spredning af infektionen. I sådanne tilfælde forårsager pyelonephritis apostematoznogo blevet pustuløs sygdomme, carbuncle, furunculose, mastitis, forbryder. Mekanismen for dannelse af carbuncle er:

 • Bakteriel trombe træder nyrearterien fra den distale kammer pus så bakteriæmi forekommer i en af de zoner af de arterielle blodtilførsel grene eller mindre arterielle grene.

 • Bakteriæmi kan forekomme under kompression af et stort fartøj intrarenal inflammatoriske infiltrat eller kontakt med kilden til betændelse i karvæggen.

Den mest almindelige årsag udvikling carbuncle mikroorganismer, såsom hvidt og Staphylococcus aureus, Proteus og E. coli.

Renal carbuncle snit ses som afrundet udbuling af nekrotisk væv, er det gennemtrængt af små pustula fusioneret, forlader kile dybere parenchyma.

Akut pyelonefritis apostematozny ofte kombinerer carbuncle nyre og apostematozny pyelonefritis. De kliniske manifestationer af den store forskel er ikke observeret.

Det kliniske billede apostematoznogo pyelonefritis

Symptomer apostematoznogo pyelonefritis og Karbunkel afhænger af, hvor forstyrret strømmen af urin fra nyren.

Oftest er den primære form for pyelonefritis opstår pludseligt, som regel efter interkurrent infektion. Vises kulderystelser, feber (op til 40 grader) med tung sved. Hektiske natur er domineret af feber (temperaturstigning giver måde at falde). Fremragende kulderystelser kan vare op til en time, mere tilbøjelige til at opstå på toppen af temperaturstigningen. Efter chill sveden begynder ved en temperatur tilbagegang. Disse symptomer i løbet af de første tre dage er udtrykt svagt.

Dernæst begynder at vokse rygsmerter. Når nyre palpation er klart smertefuld, kan stige. Ændringer i urin forekomme på femtedagen, der er bakteriuri, proteinuri, leukocyturi.

At forestille blodet kendetegnet ved leukocytose, korn i hvide blodlegemer, forøget ESR anæmi.

Med fremadskridende proces kan udvikle sepsis, purulent har metastatiske foci af inflammation i leveren, lungerne, hjernen.

Klinik nyre carbuncle

Hvis i nyrerne, hvor en carbuncle, ikke forstyrres strømmen af urin, til et klinisk billede lignende akut infektiøs proces. Temperaturen stiger til 40 grader, kendetegnet ved kuldegysninger bedøvelse og hælde pot. Voksende svaghed, vejrtrækning bliver hurtigere, kommer kvalme og opkastning, takykardi.

I de tidlige dage ofte ingen smerter, er der ingen bakteriuri, leukocyturi, dizuricheskie uorden. Diagnose er vanskelig. Patienter kan få for behandling i terapeutiske, infektionssygdomme, kirurgiske afdelinger. Lægen kan fejlagtigt diagnosticere lungebetændelse, akut cholecystitis, tyfus, og lignende. Kun et par dage senere, når symptomerne begynder at vise lokale (smerte, symptom Pasternatskogo, ømhed), lægen fokuserer på nyrerne.

Apostematozny pyelonefritis diagnose

Diagnosticering af sygdommen er baseret på følgende indikatorer:

 • febril periode varer mere end tre dage;
 • forøget nyre smertefuldt at palpering;
 • Laboratorieundersøgelser: bacteriuri, leukocyturi, blod - leukocyt venstre skift, leukocytose, CRP, ESR stigning;
 • udskillelsesvej tømningsfrekvens - nedsat nyrefunktion, øget på den ramte side;
 • USA - begrænset mobilitet, øge størrelsen af organer, fortykkelse mere end 2cm parenkym, dets uensartet tæthed; flydende perinephric space pyelocaliceal systemet udvider ureter obstruktion;
 • MSCT, MRI, CT - stigning i nyre størrelse, fortykkelse af parenkym, dets heterogenitet og udbrud af purulent suppuration;
 • dynamisk og statisk nefrostsintigrafiya - stigning i nyre størrelse i parenkym ujævn ophobning isotop.

Purulent suppuration væv tydeligt afsløret ved carbuncle. På US foci i parenchyma af høj densitet er klart synlige, samt deres blandede struktur. Klart synlig på dette billede og MR, CT. Spiral CT med kontrast ekstraudstyr gør det muligt at se den overtrædelse, når du modtager en kontrast til nekrose.

Vanskeligheder med at vurdere

Vanskeligheder med at vurdere patientens tilstand kan opstå, hvis før indtastning af urologiske patienter, der gennemgår antibiotikabehandling med moderne antibiotika om en - to uger. En sådan behandling kan udglatte display apostematoznogo pyelonefritis, men en grundlæggende forbedring vil ikke forekomme. Krop temperatur er nedsat, falder smerter, kulderystelser sjældent forekomme, deres natur mindre udtalt og langvarig. Det reducerede antal blodleukocytter, men leukocyt venstre skift stadig fortsætter som anæmi og øget ESR. Med andre ord, at sygdommen manifesterer sig som en slap sepsis. Denne "forbedring" - den grund til at gøre det forkerte patient. For at forhindre udviklingen af svær sepsis i nærvær af en nyre patient arne ødelæggelse er nødvendigt at operere.

differentialdiagnose

Identificere apostematoznogo pyelonephritis, skal sygdommen differentieres fra andre infektioner. Med akut pancreatitis og cholecystitis med subdiaphragmatic absces, akut blindtarmsbetændelse, akutte cholangitis, akut adnexitis og akut lungehindebetændelse.

nyre Kurbunkul differentieret med en simpel betændt nyre cyste, tumor parenchyma med akutte sygdomme i bughulen.

Hvad adskiller apestomatozny pyelonefritis og renal carbuncle?

 • Pyuri. Bakteriuri.
 • Lændesmerter.
 • Renal dysfunktion.
 • Fortykkelse af parenkym. Ændring i sin tæthed.
 • Smertefuld palpering med en stigning i nyrerne.
 • Udvidelsen af nyrebækkenet system.

Den ultralyd, MR, CT tillader at skelne apostematozny pyelonefritis af forskellige akutte sygdomme i bughinden.

behandling

Behandling apostematoznogo pyelonefritis og Karbunkel udføres af kirurgi. Oftest er driften udføres på en nødsituation grundlag. Indledende kort præoperativ forberedelse, med deltagelse Anaesthetist varer ikke mere end to timer. Uddannelsen omfatter:

 • Pelvis kateterisering intravenøs administration af et antibiotikum.
 • Transfusion af glucose og elektrolytter.
 • Stabilisering af blodtryk.
 • Ifølge vidneudsagn - cardiotonisk.

Hovedformålet med operationen - for at forhindre sepsis. Redde liv.

Et sekundært formål - frelse nyrerne.

Til anæstesi ved anvendelse af endotracheal anæstesi.

Under operationen indhold hegn producere bylder og bækken at gøre afgrøde at bestemme mikroflora til yderligere bestemmelse af følsomhed over for antibiotika. Resultaterne bekræfter purulent pyelonefritis og til at bestemme yderligere strategi behandling.

Den postoperative periode

Efter operationen får patienten en behandling baseret på hæmning af nyrefunktion og intokikatsii. Patienten er tildelt:

 • 10% glucoseopløsning - 500 ml, 10 U insulin intravenøst;
 • opløsning af 9% natriumchlorid - 1000 ml;
 • gemodez - 400 ml;
 • cocarboxylase - 200 mg;
 • Vitamin B6 - 2 ml;
 • Vitamin C - 500 mg;
 • Korglikon opløsning af 0,06% til 1,0 ml;
 • 15% mannitolopløsning og 50 ml;
 • Lasix til 60 mg;
 • Frisk frosset (native) plasma - 250 ml;
 • Clexane eller Fragmin, givet parametrene for koagulation;
 • pakkede røde blodceller for anæmi (Hb mindre end 70).

Når de anvendes purulent forgiftning ekstrakorporal afgiftning (plasmaferese, hemosorbtion, plazmasorbtsiya).

Kræves antibiotikabehandling med to antibiotika af et bredt spektrum af handling.

de mest moderne teknikker (MRI, CT, ultralyd) anvendes i vurderingen af parenkym. Dette gør det muligt at foretage en korrekt vurdering af situationen og vælge den mest hensigtsmæssige mængde af transaktioner.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.