SundhedSygdomme og betingelser

Ankel arthrodesis: kirurgi, konsekvenser, genoptræning, bedømmelser

Ikke alle patologier i bevægeapparatet kan elimineres ved at forbedre kvaliteten af de strukturelle elementer. I nogle tilfælde en blokerende funktion af et eller flere segmenter. Arthrodese af ankelleddet - en sådan operation. Målet bliver fjerne ikke-levedygtige elementer fiksere benet akse og yderligere fiksering af anatomiske strukturer i det fysiologiske situation. Under hvilke betingelser udføres artrodese af anklen? Hvad er konsekvenserne af intervention og rehabilitering principper? Om dette - senere i artiklen.

Indikationer for kirurgi

Artrodese - interferens, hvor fælles immobiliserede og kunstigt fastgjort på plads. Behovet for en kirurgisk operation er uundgåelig i følgende tilfælde:

 1. Tilstedeværelsen af dinglende fælles. Denne tilstand opstår i baggrundsstammen interosseous fælles. Det kan være delvis eller fuldstændig. Resultatet er en krænkelse af deformation af fysiologisk aktivitet i leddet (langvarig lammelse af muskler, revet ledbånd, skudsår skader, overdrevne udvidelse leddene).
 2. Udvikling af deformerende arthritis. Arthrodese af ankelleddet, anmeldelser om som du kan læse nedenfor, er nødvendig på en purulent, tuberkuløs og traumatisk form for patologi.
 3. Slidgigt med komplikationer. Patologiske tilstande medføre ændringer i knogle epiphysis.
 4. Komplikationer af polio.
 5. Et brud, der helbreder forkert eller fusionerede i fortiden.
 6. Hvis det er nødvendigt, at implantation af nogle eller alle af samlingen, hvis mulige andre typer af interventioner.

Kontraindikationer

Arthrodese af anklen (konsekvenserne af en negativ karakter, og komplikationer er meget sjældne efter kirurgi) er forbudt at udføre i følgende tilfælde:

 • indtil puberteten indtil bevægeapparatet er i en fase af vækst;
 • tilstedeværelse fistel tuberkuløse karakter forårsaget af virkningen af abnorm atypiske mycobakterier;
 • tilstedeværelsen af infektion i området for intervention;
 • alvorlig tilstand af patienten, den manglende stabilitet over tid.

Efter 60 års drift af artrodese af anklen kan også forårsage alvorlige komplikationer.

typer af indgreb

Skelne fem hovedtyper af kirurgi, afhængigt af forløbet af manipulation og brugt udstyr:

 • Intraartikulær arthrodesis af fodleddet udføres ved fjernelse af ledbrusken.
 • Ekstra-artikulær proceduren er udført ved at binde benede elementer billeder taget fra den samme patient. Måske brugen af donortransplantatet.
 • Kombineret artrodese af fodleddet kombinerer begge typer operationer. Fjerne fra ledbrusk og knogletransplantation binding udføres ved at implantere specielle metalplader.
 • Udvidelsen type operation er baseret på afviklingen af kunstig fraktur. Yderligere knogle elementer er fikseret på plads og immobiliseret fysiologisk strakt apparat. Med andre ord er denne type intervention kaldet "arthrodese ankel Ilizarov".
 • Kompressionen operation udføres ved at fastgøre et fælles element med eger, drejetappe, stænger og andre særlige anordninger, der anvendes i traumatologi.

anvendelig anæstesi

Lokale anæstesi i denne kirurgiske procedure ikke anvendes på grund af det faktum, at manipulationen finder sted i dybe brusk og knoglestrukturer. Anvend følgende typer af anæstesi:

 • endotracheal anæstesi - patienten nedsænket i den anæstetiske søvn særlige medikamenter ved inhalation, er fordelt i gasform;
 • spinal anæstesi - patienten er ved bevidsthed, ser og hører alt, men underekstremiteterne fuldstændig immobiliseret og manglende følsomhed;
 • kombineret anæstesi - spinal analgesi kombineret med nedsænkning i en halv-søvn tilstand, anvendes til meget følsomme og for følsomme patienter.

Artrodese af anklen, patientudtalelser som angiver, at operationen er temmelig lang og kan vare fra 2 til 6 timer. Det afhænger af, hvor hårdt den oprindelige tilstand, den valgte teknik indgriben og behovet for den samme patient transplantatet.

patientforberedelse

Arthrodese af anklen, patientens udsagn, der angiver behovet for præoperativ forberedelse, kræver en fuldstændig undersøgelse af patienten. Som før enhver intervention, skal betjenes bestå de kliniske test af blod, urin, biokemi. Bestemme koaguleringstilstanden, blodtype og Rh faktor. Betragtes obligatoriske tests for HIV, syfilis, hepatitis, holde røntgen.

7 dage før operationen nødvendigt at opgive de stoffer, der påvirker blodstørkningssystemet, og ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler. På sin sidste dag kun tilladt kedelig mad. Om morgenen for at spise og drikke vand før interventionen er forbudt, for at undgå potentielle komplikationer under anæstesi.

Sørg for, da patienten vil være på et hospital, skal du forberede en behagelig atmosfære i huset. At tage sig af sådanne ting bør fremme:

 • fjerne tæpper, som kan glide;
 • så kompakt som muligt at placere ledningerne, der ligger på gulvet, således at patienten ikke er hægtet på dem;
 • badeværelset for at købe en måtte med sugekopper, så at han ikke skifter på vådt gulv;
 • arrangere alle de nødvendige faciliteter til at udføre hygiejneprocedurer så tæt som muligt, så for ikke at have for at nå dem.

teknik,

Artrodese af anklen skade efter forældede eller infektiøse processer, der har ført til krænkelser af de funktionelle kapaciteter, udføres i flere trin:

 1. Det område af interventionen behandles med antiseptiske, og dækket med sterilt kirurgisk linned.
 2. Den fælles fremspring skæres til 15 cm i længden. Lag dissekerede fascia og muskel indtil ledfladerne vises ikke i såret.
 3. Bruskvæv fjernes, ekstraheret ikke-levedygtige og sårede fælles elementer.
 4. Overflader talus og tibia, som vil passe tæt til hinanden, er udformet passende. Dette gøres for at etablere den korrekte akse af benet.
 5. Den resulterende struktur er fastgjort med særlige metalbeslag faste måde.
 6. Gennem tiden, vil knoglen vokse sammen elementer med hinanden og den fælles vil ikke længere have den oprindelige form. Dens funktioner vil være delvist videregives til andre poster.

Hvad andre samlinger operere

Arthrodese er ikke en specifik indgriben, det er beregnet på anklen. Ligeledes kan traumer kirurger immobilisere følgende anatomiske områder:

 • hofteleddet - producere excision af menisken og løse lederen af lårben til bækkenet, samlingen forbliver fuldstændig ubevægelig;
 • bony knæled - er kun tilladt i fravær af patologier af det kardiovaskulære system;
 • skulderled - procedure, som ofte bruger knogletransplantation af patienten (ikke at ske afstødning) eller donor;
 • metatarsofalangealled artikulation - målet er at fjerne generende eller valgus deformation iatrogen tommelfinger fælles mobilitet bevarer efter restitutionsperioden.

Årsagerne, der kræver artrodese af leddene, svarer til alle de ovennævnte.

tilbagebetalingsperioden

Arthrodese af ankelleddet, et foto af som tillader en detaljeret forståelse af operationen, kræver en lang opsving. Den første dag, du kan ikke komme ud af sengen for at undgå mulige komplikationer fra anæstesi (svimmelhed, hovedpine, opkastning).

Lægen foreskriver brugen af analgetika og ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler til smertelindring. antibakterielle midler, som anvendes, hvis det er nødvendigt. Dette er forbundet med en høj risiko for suppuration ved placeringen af fremmedlegemer (nåle, plader, stænger). Af antibiotika foretrækkes det mindst toksisk for patienten:

 1. Cefalosporiner - "cefotaxim" "Ceftriaxon".
 2. Makrolider - "Erythromycin", "Clarithromycin".
 3. Penicilliner - "Ampicillin", "Ampioks".

Nogen tid efter operationen er nødvendig for at bære et plaster bandage, til at stille op positionen af den nederste ende forbliver en, hvor den indspillede en specialist. Varighed af gips kan vare op til 3-4 måneder.

Lægen vil råde patienten når det er muligt vanding sted online adgang. Genveje kan ikke gøres for at forhindre smitte område. Efter fjernelse gipsbandagen er nødvendigt på ny røntgenundersøgelse at bekræfte korrekt fusion af benede elementer.

De første 2 måneder af at træde på det opererede ben er forbudt, så du skal købe krykker og gå kun med dem. På 3 måneder efter røntgen for at løse traume kirurger kan begynde at stole på mund og bruge fysioterapi.

fysioterapi

Rehabilitering efter artrodese af ankelledet skal indbefatte fysisk terapi, massage, og andre elementer i den postoperative fase opsving. Terapeutisk motion er den vigtigste metode, fordi det er takket være sine patienter for at forhindre udvikling af fælles kontrakturer.

Af den anden fysisk terapi læge ordinerer:

 1. Elektroforese - i anklen området er en påvirkning af konstante elektriske impulser. De kan indgives via medicinske præparater skyde betændelse, ømhed arrest, fjerne hævelse, normaliserer stofskiftet, blodforsyningen til at aktivere operationen zone.
 2. UHF - en procedure, hvor der er en påvirkning af det elektromagnetiske felt UHF på celler og væv. UHF fremmer aktivering af regenerative processer, heling af frakturer og sår, lindrer hævelse, lindrer smerter, stimulerer lokal blodcirkulation.
 3. Magnetisk - shift keying, som bruger et magnetfelt. Forekommer eliminering af smerte og ødem, forhindres interferensområde af infektion, forøget elasticitet af blodkar og forbedre blodcirkulationen i det berørte område.
 4. Laserterapi - eventuel anvendelse af overflade og intraossøs fremgangsmåde til eksponering, som er en del af behandling og nyttiggørelse af ledsygdomme.

Arthrodese af ankelleddet, hvorefter genoptræning kan vare op til 8 måneder, patienten kræver konstant arbejde på sig selv. Kun i dette tilfælde er det muligt at undgå udvikling af komplikationer og genoprette funktionen af det opererede område.

mulige komplikationer

Som med enhver operation, kan artrodese af ankelleddet har en række komplikationer:

 • ledinfektion med videreudviklingen af osteomyelitis;
 • blødning, hæmatom formation;
 • paræstesi - en krænkelse af følsomheden som følge af dissektion af små nerveplexus;
 • manglende mulighed for at løse den fælles;
 • halthed og andre patologisk gangart;
 • behovet for yderligere kirurgiske procedurer;
 • thrombosing dybe vener i benet;
 • tromboemboli hovedfærdselsårerne.

Vær sikker på at fortælle eksperten af følgende symptomer:

 • feber;
 • svære smerter på det sted, kirurgisk adgang;
 • styrkelse af kvældning;
 • tilstedeværelse af følelsesløshed eller prikkende;
 • lem eller blålighed udseende brune pletter;
 • fremkomsten af åndenød, kvalme, opkastning.

handicap

Arthrodese af fodleddet, som anses for at være deaktiveret efter en sjælden tilstand kræver øget uddannelse dårlig ben fra patienten. For små timing efter intervention af handicap er mulig, men kun op til genoprettelsen af en funktionel tilstand af leddet.

Ifølge reglerne, godkendt ved bekendtgørelse af arbejdsministeriet, holdt drift ved tvungen immobilisering af ankelleddet elementer i de fleste tilfælde fører til mindre overtrædelser af statisk dynamiske funktionelle egenskaber, hvilket betyder, at et handicap ikke er etableret.

Ved kendelse af handicap bekræftede procentdele af sygdomstilstanden og forholdet mellem specifik patologi til ovennævnte liste over sygdomme. Når niveauet af patologi til 30% (anslået af eksperter MSEC Kommissionen) handicap ikke er indstillet, 40-60% - en tredje gruppe på 70-80% - en anden gruppe, 90-100% - den første gruppe. Et barn får et handicap ved hastigheder fra 40 til 100%.

Mindre ændringer, hvor en person er i stand til at betjene sig selv, ikke tilhører disse kategorier. I tilfælde af kontrakturer og muskel- og knoglelidelser af statiske funktioner, der kaldes artrodese af ankelleddet, konsekvenserne - handicap, manglende evne til selvstændigt at tage vare på sig selv og til at opfylde behovene for udvikling i denne baggrund af psykiske problemer.

Udtalelser

Ifølge dem, der overlevede driften af fælles immobilisering, det er en lang kompliceret kirurgisk procedure, der kræver en høj dygtighed af kirurgen. Rehabiliteringen periode er et vigtigt punkt er, at patienterne begynder at have ondt af dig selv og underpræsterende med hensyn til udførelsen af daglig motion. Det er disse mangler blevet et centralt element i udviklingen af ledkontrakturer og forringet motoriske funktioner.

Ingen smerte, selv i en tilstand af tunge byrder, en fuld tilbagebetaling af gangart, manglende ubehag i interventionen området, en god kosmetisk udseende - indikatorer for en vellykket operation.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.