Nyheder og SamfundMiljøet

Analyse af spildevand: når det er nødvendigt

Under betingelserne for konstant forurening af miljøet er ikke blot affaldsprodukter, men også "uskadelige" rengøringsmidler til retter, en analyse af spildevand bliver en presserende nødvendighed. Hvordan, af hvem og i hvilke tilfælde udføres en sådan analyse - mere om dette i artiklen.

Rent vand er naturlig rigdom

En mand består af 60 procent vand, hvilket betyder at vand er et af de vigtigste ressourcer på vores planet. Men paradokset er, at det er den person, der er mest forurenet. Selvfølgelig gik tiden forbi, da folk var ivrige efter at "vende floden tilbage", men tiden for sand respekt for naturen er endnu ikke kommet. Produktionsvirksomheder fortsætter med at blive styret udelukkende af hensyn til økonomi og fortjeneste, idet man undgår bevarelsen af den økologiske renlighed af det rum, vi lever i, og vores børn vil leve.

Staten forsøger imidlertid at regulere den økologiske balance ved hjælp af regler og ansvar, som professor Preobrazhensky sagde: "Riot begynder i sindet." Renheden af natur og vand kan kun sikres ved at starte med sin egen adfærd.

Statsregulering af vandbalance

Der er en række statslige niveau GOST for kvaliteten af drikkevand, samt standarder for spildevand og maksimalt tilladte koncentrationer af forurenende stoffer.

Ved udførelsen af produktionsaktiviteter udvikles vandpaspas, herunder at tage hensyn til risikofaktorer: de tager ikke kun hensyn til balancen mellem vandforbrug og spildevand, vandforsyningskilder, men også mulige forurenende stoffer og deres maksimalt tilladte koncentrationer og rensningsmetoder.

Analyse af spildevand er obligatorisk i forbindelse med økonomiske aktiviteter såvel som for virksomheder, der er involveret i vandbehandling: de skal regelmæssigt kontrollere kvaliteten af spildevand, der kommer ind i behandlingsanlægget.

Kemisk analyse af spildevand

Virksomheden, der udleder spildevand, er forpligtet til at kontrollere deres kvalitet. Desværre er det umuligt at undgå vandforurening helt, men den skal opfylde kriterierne i kontrakten mellem forbrugeren og det lokale vandværktøj eller en anden organisation med ansvar for spildevandsrensning.

Kemisk analyse afslører tilstedeværelsen i spildevand af uacceptable stoffer eller deres øgede koncentrationer. Analysen af spildevand kan udføres i henhold til følgende indikatorer:

 • pH;

 • chlorider;

 • jern;

 • Tørre rester

 • kobber;

 • Olieprodukter;

 • krom;

 • bly;
 • zink;

 • sulfater;

 • Suspenderede stoffer;

 • Andre komponenter.

Husholdningsaffald udgør ikke en så stor trussel mod miljøsikkerheden som forurenet industrielt spildevand. Og alligevel skal de kontrolleres for kvalitet. I husholdningsaffald bestemmes indholdet af fedtstoffer, fosfor, etherekstrakter og andre forurenende stoffer.

Hvem har ret til at analysere kvaliteten af spildevand?

Vandkvalitetskontrol reguleres også af lovgivningsmæssige retsakter: Det organ, der er autoriseret til at udføre analysen af kloakvand, er et laboratorium, der er certificeret i overensstemmelse med den etablerede procedure.

Et sådant laboratorium kan både være en uafhængig enhed og arbejde i et produktionsvirksomhed. Dets aktiviteter er underlagt visse obligatoriske krav:

 • Det bør være certificeret i det statslige metrologiske system, og attestation udføres med en vis periodicitet;
 • Undersøgelsen af spildevand kan kun udføres ved hjælp af advokater i den etablerede rækkefølge af måleapparater.

Analysen af spildevand kan enten planlægges, udføres med en vis periodicitet eller uplanlagt, i tilfælde af detektion af volleyafladninger af forurenende stoffer eller af andre grunde.

Analyseproceduren består af flere faser:

 1. Først tages en prøve. Prøveudtagning udføres i nærvær af virksomhedens repræsentant, og der udarbejdes en tilsvarende retsakt i overensstemmelse med resultaterne heraf.
 2. Derefter udføres en laboratorieanalyse direkte , hvilket resulterer i en protokol til undersøgelse af vandkvaliteten.
 3. På grundlag af protokollen tages der konklusioner om kvaliteten af spildevand, hvis en uacceptabel kontaminering opdages, kan den lokale vandkanal udsætte en voldsom straf for overtrædelsen.

Det er klart, at en virksomhed selvstændigt overvåger kvaliteten af sine udledninger ved hjælp af eget laboratorium eller ved at bestille en analyse i en specialiseret organisation. Dette skridt vil i sidste ende koste mindre, og miljøet bliver lidt renere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.