Nyheder og SamfundMiljøet

De mest interessante fakta om Skotland: anmeldelse, historie og attraktioner

Næsten mange mennesker kender interessante fakta om Skotland. De fleste mennesker ved kun, at dette er et land med grønne bakker, bagpipers og fremragende whisky. Derfor er det værd at dyve ind i studiet af dette emne og fortælle om de mest interessante fakta, der kan vise Skotland med en ny, lidt kendt side.

natur

I hjertet af landet er en landsby kaldet Fortingall. Og i den er der en kirke på gården, som vokser Fortingale-gryde - en af de ældste træer i hele Europa. Det antages at han er 5.000 år gammel!

Desuden kan du notere interessante fakta om Skotland, man kan ikke sige, at denne stat indtager 790 øer, hvoraf 130 er ubeboede.

Det er værd at vide at mere end 600 kvadratmeter. Miles af landet er besat af ferskvands søer. Herunder den berømte Loch Ness, som strakte sig 36 kilometer sydvest for havnebyen Inventress. Og den dybeste skotske sø hedder Loch Morar. Det er beliggende i den nordvestlige del af landet. Afstanden fra vandets overflade til bunden er 328 meter, så denne sø er den syvende dybeste i hele verden.

Hvis du i øvrigt holder opmærksom på interessante fakta om Skotland på engelsk, kan du se, at alle de lister, hvor de er opført, begynder med de vigtigste oplysninger for indbyggerne i denne stat: "I dag betragtes Skotland som den smukkeste Bjergrige lande i verden ". Denne sætning siger, at i dag er Skotland et af de smukkeste bjerglande. Og det er svært at ikke være enig med dette. Hvert år kommer titusinder af turister til at beundre de lokale naturlige skønheder, og mange af dem kommer tilbage.

befolkning

Notering af interessante fakta om Skotland, vi kan ikke undlade at bemærke opmærksomheden hos indbyggerne i denne stat. I den sydlige del af det har 40% af rødt hår og bleg hud. I de nordlige regioner er hver ottende kendetegnet ved en naturlig gulrotskygge. Ikke overraskende var det i Skotland, at den første rødhårede parade blev organiseret.

Meget få mennesker ved, at i landet af vikingerne var dette land repræsenteret af fremmede som et farligt og mørkt sted. Lokale beboere blev opfattet som blodtørstige, forfærdelige og grusomme personligheder. Selv vikingerne, der erobrede mange af de skotske øer, advarede deres landsmænd om, at de var forsigtige med deres ønske om at komme til dette land.

Lidt om fortiden

Det er værd at sige et par ord om Val Adrian, da det handler om interessante fakta om Skotland. Under dette navn er kendt den defensive befæstning, opført af romerne fra nord til irske hav i begyndelsen af vores tidsalder - i 122-126. I længden når den 117 kilometer. Nu er resterne af muren verdensarv fra UNESCO.

Du skulle vide, at før staten i 1603 havde denne egen monark. Efter Elizabeths død døde Jakob VI af Skotland, førende og England, til at regere. Senere blev han også James I of England.

Forresten blev landet uafhængigt i 1314. Så besejrede Robert Bruce, statens konge, den britiske hær i det legendariske slag af Bannockburn. Uafhængigheden forblev indtil 01.05.1707. Dette er datoen for Skotlands tiltrædelse af England. Derefter blev Det Forenede Kongerige dannet. Eget parlament i Skotland optrådte først i 1999 den 1. juli.

En vidunderlig historie fra Edinburgh

Det vil ikke være overflødigt at huske historien om Sky Terrier fra hovedstaden i Skotland ved navn Greyfraiers Bobby. Det var i midten af XIX århundrede. Bobby, som mange andre hunde, havde en mester, der plejede at gå til samme cafe hver dag. Han tog sin firbenede ven med ham.

På en trist dag døde en mand. Men hans hunde fortsatte med at ty til caféen. Der gav institutionens personale ham en bolle, hvorefter Bobby med et måltid løb til kirkegården til ejerens grav. Dette gik i 14 år. Bobby gjorde det hver dag. Og han mødte også sin død i sin herres grav. Sky-Terrier blev begravet, og han fik titlen til den mest trofaste hund i verden. I Edinburgh er der forresten en springvand med en skulptur af Bobby. Det blev rejst i 1872.

Lokale "records"

Også om dem er værd at nævne, og noterer interessante fakta om Skotland. Få mennesker ved, men den korteste regelmæssige flyvning er lavet i dette land. Og rejsen varer kun 74 sekunder. Det er en flyvning fra byen kaldet Westrale til den lille ø Papa-Westrei. Dets område er kun 9,18 km², og kun et par dusin mennesker bor der.

Og det er i Hamilton's Mausoleum, der ligger i South Lanarkshire, at det længste ekko på planeten er optaget. Det varer i 15 sekunder.

Den ældste bank i Storbritannien ligger også i Skotland. Det blev grundlagt i 1695. Desuden er Bank of Scotland (så navnet lyder) den første bank i hele Europa, som begyndte at udstede egne sedler.

Det var også i dette land, at den første officielle fodboldkamp af internationalt niveau blev spillet. Det skete i 1872, og konkurrencen fandt sted mellem landsholdet i Skotland og England.

Hvad vil den "originale" kilde fortælle?

Det er altid underholdende at læse, hvad lokale folk skriver om deres tilstand, hvordan de reagerer om deres hjemland, som er Skotland. Interessante fakta på engelsk (med oversættelse, selvfølgelig) vil hjælpe med at finde ud af.

Beboere i dette smukke land skriver: "De siger, at de skotske byer adskiller sig fra de engelske." I oversættelse betyder det, at de skotske byer er meget forskellige fra engelske byer. Og her er de funktioner, som folk er opmærksomme på: brosten gader, middelalderlige stil huse, grønne parker, masser af historisk arkitektur.

Og alligevel, når man studerer interessante fakta om Skotland på engelsk, kan man ikke være opmærksom på denne sætning: "Skotland er kendt for sin lækre haggis". Det oversætter som følger: "Skotland er berømt for sin lækre haggis." Dette er virkelig så, den behandler er kendt. Den kendsgerning, at haggis kaldte den lokale lokale skål af fårekødsgitter (som omfatter lunger, hjerte og lever), kogte i ... maven af det samme dyr. Mange har risikeret at prøve sådan en usædvanlig delikatesse, overrasket over at bemærke, at det er virkelig lækkert.

Godt at vide

Nogle andre interessante historiske fakta om Skotland fortjener opmærksomhed. Det skete så, at i dette land opererer sit eget retssystem, som adskiller sig fra engelsk, irsk og walisisk. Juryen har ret til at gøre sådanne domme: "skyld er ikke bevist", "ikke skyldig" og "skyldig".

Det er også værd at huske, at nu i Nordamerika er det samme antal skotter som i staten selv. Mere end det! Ca. 5 millioner mennesker i USA og Canada hævder at de har skotske rødder. Det er helt sikkert, forresten. I perioden fra XVIII til slutningen af XIX århundrede migrerede folk fra Skotland til USA hundredtusinder.

Dette er imidlertid ikke alle interessante fakta om Skotland. På engelsk taler alle de lokale i denne tilstand uden undtagelse. Men statssproget er tre! Glem ikke skotsk og gælisk. Imidlertid ejer kun 1% af befolkningen dem. Det drejer sig om 53 000 mennesker.

Stolthed i landet

At studere interessante fakta om Skotland for børn og voksne, det vil ikke være overflødigt at nævne de resultater, som dette land er relateret til.

Få mennesker ved det, men det var i hovedstaden, i Edinburgh, for første gang i verden, sin egen bybrande. Og Skotland er "hjemlandet" af regnfrakken, opfundet i 1824. Denne "charme" fra brusebadet blev opfundet af Charles Mackintosh, en kemiker fra Glasgow.

Stadig værd at vide, at det var i Skotland, at sådanne berømte tænkere som Adam Smith, David Hume, James Watt og John Stuart Mill blev født. Det er umuligt at ikke nævne de største litteraturrepræsentanter, hvis moderland også var dette land! Dette handler selvfølgelig om Sir Arthur Conan Doyle, Walter Scott og Lord Byron.

Også i dette land blev født John Lougy Bird - en ingeniør der skabte verdens første mekaniske tv-system. Faktisk er han far til tv. Også i Skotland blev født Alexander Graham Bell, der oprettede telefonen, og Alexander Fleming, der ejer opfindelsen af penicillin.

På trods af sådanne betydelige intellektuelle succeser har staten ikke mange højere uddannelsesinstitutioner. I alt 19 institutter og universiteter. Den mest berømte er St Andrews Universitet, hvor hertuginden og hertugen af Cambridge mødte Kate og William.

Andre fakta

Ud over alle ovenstående er det også værd at vide, at det var i Skotland, at golfen stammer fra. I det begyndte de at spille tilbage i XV århundrede.

Og dette land er den mest elskede af den kongelige familie. Hun kan godt lide at hvile på bredden af floden Dee i Balmoral Castle.

Europas oliekapital er også en skotsk by. Det hedder Aberdeen. Dette er den største fiskeri- og havnehavn i landet, og endda granitbyen.

Det er interessant, at den mindste vizkarnya i staten, der ligger i Pitlochry årligt besøger mere end 100.000 mennesker. Det producerer dog kun 90 000 liter af drikken i samme periode.

Vi kan ikke undlade at nævne nogle få ord om de ting, der traditionelt er forbundet med Skotland. Kilt blev for eksempel opfundet i Irland. Cellular ornamenter stammer fra Centraleuropa, i bronzealderen. Og sækkepibe oprettet i Asien.

Endelig vil jeg gerne bemærke, at Skotland er omkring samme størrelse som De Forenede Arabiske Emirater, Panama, Tjekkiet, den japanske ø Hokkaido og Maine i Amerika.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.