FormationHistorie

Zemsky Sobor i 1613: valg af Mikhail Romanov. Den rolle, som Zemsky Sobor i Rusland

Sådanne institutioner opstod i Vesteuropa og i staten Moskva. Imidlertid har årsagerne og konsekvenserne af deres aktiviteter været dramatisk anderledes. I det første tilfælde tjente godser møde som en arena for løsning af politiske spørgsmål slagmark for magten, i Rusland på sådanne møder behandlet primært administrative opgaver. Faktisk blev kejseren bekendtskab med de behov, som almindelige mennesker gennem sådanne begivenheder.

Desuden forekom disse møder umiddelbart efter foreningen af de stater, som i Europa, og i Muscovy, så der dannes en holistisk billede af situationen i landet, dette organ klarede så godt som muligt.

Zemsky Sobor i 1613, for eksempel, har spillet en revolutionerende rolle i Ruslands historie. Det blev derefter troner Mikhail Romanov, hvis familie regerede landet de næste tre hundrede år. Og det var hans efterkommere bragt fra et tilbagestående tilstand af middelalderen i front i begyndelsen af det tyvende århundrede.

Zemsky Sobor i Rusland

Kun de betingelser, som skabte godset-repræsentative monarki, lov til at opstå og udvikle sådanne institutioner, som den Zemsky Sobor. 1549 var et fremragende i denne henseende. Ivan den Grusomme samler folk til at fjerne lokale korruption. Arrangementet blev kaldt "Katedralen i forsoning".

Den meget samme ord på det tidspunkt betød "nationale", som fastlægger rammerne af aktiviteterne i denne krop.

Den rolle, som Zemsky Sobor var at diskutere de politiske, økonomiske og administrative spørgsmål. Faktisk var det kongens forhold til de almindelige mennesker, der passerer gennem filteret skal boyarerne og præster.

Selvom demokrati og virkede ikke, men behovene hos de lavere klasser stadig anses højere end i Europa, afbrudt af enevælden.

Alle frie mennesker deltog i sådanne arrangementer, er det ikke tilladt kun livegne. Alle havde ret til at stemme, men den faktiske og den endelige beslutning skal være suveræn.

Siden den første Zemsky Sobor blev indkaldt af Kongens vilje, og effektiviteten af dets aktivitet var høj nok, er denne praksis blevet stærkere.

Men de funktioner, de Institute myndigheder ændres med jævne mellemrum, afhængigt af situationen i landet. Lad os se nærmere på dette punkt.

Udviklingen af den rolle, katedralen i Ivana Groznogo til Mikhail Romanov

Hvis du kan huske noget fra lærebogen "Historie, Grade 7" uden tvivl, den periode XVI - XVII århundreder har været en af de mest spændende, fra kongsbarnet-mordere og sluttidspunkt for problemer, når de modstridende interesser hos forskellige adelige familier og komme ud af ingenting folkemusik helte som Ivan Susanin.
Lad os se, hvad der foregår på dette tidspunkt.

Den første Zemsky Sobor blev indkaldt af Ioannom Groznym i 1549. Han var endnu ikke et fuldgyldigt sekulære rådgivning. Det tog aktivt del præster. På dette tidspunkt, kirkeledere fuldt adlyde kongen og tjene flere mennesker vil guide ham.

Næste periode omfatter en mørk tid Troubles. Det udvider at vælte tronen Vasiliya Shuyskogo i 1610. Det blev i disse år, værdien af Zemsky Sobor ændrer sig dramatisk. Nu er de den idé, der fremmer en ny udfordrer til tronen. Dybest set løsninger sådanne møder på det tidspunkt var i strid med en styrkelse af statsdannelse.

Den næste fase var den "guldalder" for institutionen af magt. Aktiviteter Zemsky Sobor kombinerede de lovgivende og udøvende funktioner. Faktisk var dette den periode af den midlertidige bestyrelse af "parlament zarens Rusland."
Efter fremkomsten af en permanent guvernør begynder tilbagebetalingsperioden efter ødelæggelsen af staten. Det var på dette tidspunkt har brug for ekspertrådgivning ung og uerfaren konge. Derfor kirker fungere som et rådgivende organ. Deres medlemmer hjælp lineal til at forstå de finansielle og administrative anliggender.

I de ni år siden 1613, de boyars har tid til at organisere indsamlingen af femtedele penge, forhindre en ny invasion af polsk-litauiske tropper og genoprette økonomien efter urolighederne.

Med 1622 I ti år har jeg ikke finde sted, ingen af katedralen. Situationen i landet er stabilt, fordi et specifikt behov ikke var i det.

Zemsky Sobor i det 17. århundrede mere og mere tage sig rollen som den regulerende myndighed på området for interne, men de fleste udenrigspolitik. Optagelsen af Ukraine, Azov, russisk-polsk-Krim relationer og mange af de problemer er løst ved dette værktøj.

Siden anden halvdel af det syttende århundrede, betydningen af sådanne begivenheder falder betydeligt, og ved udgangen af dette århundrede på alle stoppesteder. Mest bemærkelsesværdig var to af domkirken - i 1653 og 1684, hhv.

I den første del af Moskva træffer Zaporozhye hær, og i 1684 var det sidste møde. Det besluttede skæbne Commonwealth.
Historien slutter med Zemsky Sobor. Især bidrog til denne Peter den Stores politik om at etablere absolutisme i staten.
Men lad os tage et nærmere kig på begivenhederne i et af de vigtigste katedraler i Ruslands historie.

Baggrund for domkirken i 1613

Efter døden af Fedora Ioannovicha i Rusland kom til Time of Troubles. Han var den sidste af de efterkommere af Ioanna Vasilevicha Groznogo. Hans brødre blev dræbt tidligere. Den ældste, Johannes, som forskere mener, faldt ud af hænderne på sin far, og den yngste, Dmitri, gik tabt i Uglich. Han formodes død, men sande fakta om hans død der.

Således rod begynder med 1598. Konsekvent regerede i landet Irina, hustru til Fedora Ioannovicha og Boris Godunov. Ved siden af tronen besøgte søn af Boris, Theodore, Lzhedmitry først og Vasiliy Shuysky.

Dette er en periode med økonomisk tilbagegang, anarki og invasion af tilstødende hære. I nord, for eksempel styre svenskerne. I Kreml, med støtte af befolkningen i Moskva, trådte de polske tropper ledet af Vladislav, søn af Sigismund III, kongen af Polen og storhertugen af Litauen.

Det viser sig, det 17. århundrede spillet en kontroversiel rolle i Ruslands historie. Begivenheder, der fandt sted i landet, er folk tvunget til at komme til et fælles ønske om at slippe af kaos. Den forsøger at udvise to af bedragere Kreml. Den første - under ledelse af Lyapunov Zarutsky og Trubetskoy, og det andet ledes af Minin og Pozharsky.

Det viser sig, at der indkaldes til en Zemsky Sobor i 1613 var simpelthen uundgåeligt. Hvis det ikke var sådan en vending, begivenhederne, der ved, hvad der ville have været historien, og hvad der ville være situationen i landet i dag.

Således i, 1612, Pozharsky og Minin førte folks milits fordrevet de polsk-litauiske tropper fra hovedstaden. alle forudsætninger er blevet skabt for at genoprette ro og orden i landet.

ringer

Som vi ved, Zemsky Sobor i det 17. århundrede havde været et element af regeringen (i modsætning til den åndelige). Verdslig magt brug for rådgivning, som var meget lig de funktioner i slaviske råd, når alt kom sammen slags frie mænd og beslutter vitale spørgsmål.

Forud for dette, den første Zemsky Sobor i 1549 var stadig leddet. Der deltog repræsentanter for kirken og de verdslige myndigheder. Senere, kun Metropolitan udføres af præster.

Dette er, hvad der skete i oktober 1612, da, efter udvisningen af de polsk-litauiske tropper, der besatte Kreml hjertet af hovedstaden, begyndte at lede landet i orden. Hæren af Rzeczpospolita, der besatte Moskva, blev likvideret simpelthen på grund af det faktum, at Hetman Khotkevich stoppet støtte hende. I Polen har vi allerede forstået, at i den akutte situation, vil de ikke vinde.

Således efter stripning af al ekstern besættelsesmagt var det nødvendigt at fastsætte den normale mægtige magt. Til dette formål blev de sendte Bud til alle kanter og sognet med forslaget om at slutte sig til det udvalgte folk til den generelle råd i Moskva.

Men på grund af det faktum, at staten var stadig en ruin og ikke meget rolig, borgere var i stand til at komme først efter en måned. Således blev Zemsky Sobor i 1613 indkaldt den 6. januar.

Det eneste sted, der kunne rumme alle de mennesker, der kom, var den Cathedral of the Assumption i Kreml. Ifølge forskellige skøn, deres samlede beløb er fra syv hundrede til tusind mennesker.

kandidater

Konsekvensen af en sådan kaos i landet havde et stort antal mennesker er villige til at sidde på tronen. Udover gamle russiske fyrstelige familier, sluttede valgkampen andre landes herskere. Blandt de sidstnævnte, for eksempel, var den svenske Udskriver Karl og prinsen af Commonwealth Vladislav. Sidstnævnte ikke genere det faktum, at han kun var en måned siden vise sig i Kreml.

Russisk ved også, selv om, og har fremlagt sin kandidatur til Zemsky Sobor i 1613, har en særlig vægt i øjnene på offentligheden ikke har. Lad os se, hvem repræsentanter for fyrstelige familier stræbte efter magten.

Shuiskys som de kendte efterkommere af rurikslægten, selvfølgelig, var helt sikker på sejr. Men faren for, at de, og befandt sig i en lignende situation Godunov vil hævne forbi lovovertrædere, der omstyrtede deres forfædre, var meget høj. Derfor er deres chancer for at vinde var diminutive, som mange af vælgerne var i et forhold med dem, der kan blive påvirket af de nye magthavere.

Kurakins, Mstislavsky og andre fyrster, der engang samarbejdet med Kongeriget Polen og hertugdømmet Litauen, og selv gjort et forsøg på at slutte sig til regeringen, har fejlet. Folk, de ikke tilgive forræderi.

Golitsyn kunne meget vel regere Moskva riget, hvis de ikke er de mest magtfulde repræsentant for smægtende i fangenskab i Polen.

Vorotynskys ikke afvige en dårlig fortid, men de hemmelige årsager til deres kandidat, Ivan Mikhailovich, søgte om afvisning. version af hans deltagelse i "råd af syv" anses for at være den mest plausible.

Og endelig, den bedste pasform for jobansøgere - Pozharsky og Trubetskoy. I princippet kunne de vinde, da udmærket sig i løbet af urolighederne, kørte de polske-litauiske tropper fra hovedstaden. Men førte han dem, i øjnene af den lokale adel, ikke meget fremragende stamtavle. Hertil kommer, at sammensætningen af Zemsky Sobor ikke ubegrundet frygtede efterfølgende "udrensning" råd af syv medlemmer, som sandsynligvis vil starte en politisk kunne karriere disse kandidater.

Således viser det sig, at det var nødvendigt at finde hidtil ukendte, men det er en ganske ædel efterkommer af den fyrstelige familie, i stand til at lede landet.

Officielle motiver

Mange forskere er interesseret i emnet. Det er ingen spøg - at bestemme den faktiske hændelsesforløb under dannelsen af grundlaget for moderne russisk stat!
Som historien om Zemsky Sobor, folk formået sammen for at gøre de mest korrekte beslutninger.

Ifølge optegnelser i protokollen, den første beslutning af de mennesker, var en undtagelse fra listen over ansøgere af alle udenlandske ansøgere. Hverken Vladislav eller svensk Korolevich Karl nu de ikke kunne deltage i "race".

Det næste skridt er udvælgelsen af kandidaten af de lokale adelsmænd. Det største problem var, at de fleste af dem er kompromitteret i løbet af de seneste ti år.

Semiboyarshina, deltog i opstanden, støttet af den svenske og polsk-litauiske tropper - alle disse faktorer er i høj grad spillet mod alle kandidater.

Ifølge de dokumenter, i sidste ende, kun én tilbage, som vi ikke har nævnt ovenfor. Denne mand var en efterkommer af Ioanna Groznogo. Han var nevø af den sidste legitime zar Feodor Ivanovich.

Således er valget af Mikhail Romanov var den mest hensigtsmæssige løsning i øjnene på de fleste vælgere. Det eneste problem var manglen på adel. Hans familie kom fra en adelsmand af den preussiske prins Andrei Mares.

Herefter vil vi tale om de begivenheder, der førte op til den berømte tur rundt historie.

Den første version af begivenhederne

17. århundrede i historien om Rusland havde en særlig betydning. Det er fra denne periode, vi kender navne som Minin og Pozharsky, Troubetzkoy, Godunov, Shuisky, Falsk Dmitry, Susanin, og andre.

Det var på dette tidspunkt, vilje skæbne, eller måske Guds finger, men jorden blev dannet for fremtiden for imperiet. Hvis ikke for kosakkerne, som vi vil diskutere lidt senere, i løbet af historien, mest sandsynligt, ville have været helt anderledes.

Så hvad er gavnligt var Mikhail Romanov?

Ifølge den officielle version, beskrives af mange respekterede historikere såsom Tcherepnin, Degtyarev og andre, der var flere faktorer.

For det første har sagsøgeren var ganske ung og uerfaren. Hans erfaring i offentlige anliggender ville have tilladt de boyars at blive en "grå kardinaler" i rollen som rådgivere til at være egentlige konger.

Den anden faktor var inddragelse af sin far til de begivenheder relateret til False Dmitry II. Det er alle afhoppere fra Tushino kunne ikke være bange for gengældelse eller straf sostorony ny konge.

Hertil kommer, at Patriarch Filaret, hans far, havde autoritet i den åndelige liv i Moskva riget, og de fleste klostre støttet udnævnelsen.

Af alle de ansøgere kun denne slægt var den mindste i forbindelse med Commonwealth under "råd af syv", så de patriotiske følelser folk var helt tilfreds. En anden ville være: Herre af familien Ivana Kality, at have en spirituel person med høj rang blandt de pårørende, Oprichnina modstander og også den unge og "povadno" som han beskrev Sheremet. Her er de faktorer, ifølge den officielle version af begivenhederne påvirket regeringstid Mikhail Romanov.

Den anden version af katedralen

Modstanderne mener, det vigtigste motiv for valg af kandidat henvist til følgende faktorer. Sheremet'ev ganske kraftigt stræbte efter magt, men den rigtige måde kunne ikke nå det på grund af de mere almindelige arter. I lyset af dette, hvordan kan vi lære af historien (grad 7), udviklede han en usædvanlig aktiv i at fremme Mikhail Romanov. For ham, alt var rentabel, fordi hans valg var enkel, usofistikeret ung mand fra provinsen. Han vidste intet om nogen regering, af enhver by liv, ingen intriger.

Og hvem han vil være taknemmelig for sådan generøsitet og som vil lytte først, når de foretager vigtige beslutninger? Selvfølgelig dem, der hjalp ham til at tage tronen.

Takket være aktiviteten af denne adelsmand, de fleste af hvem havde samlet på Zemsky Sobor i 1613 er blevet forberedt på at tage den "rigtige" beslutning. Men noget gik galt. Og de første resultater af afstemningen erklæres ugyldig 'på grund af fraværet af mange vælgere. "

Den afgørende stemme overføres til tre uger i forvejen. Og på dette tidspunkt er der en masse af vigtige begivenheder i de to modsatrettede lejre.

Boyars der var imod en sådan kandidatur, gjorde et forsøg på at slippe af med Romanov. Polsk-litauiske afdeling soldater blev sendt til fjerne uønsket udfordrer. Men den kommende konge gemt før obskure bonde Ivan Susanin. Han startede bødlerne i sumpen, hvor de sikkert og omkom (sammen med en national helt).

Shuya udsender også en lidt anden forreste aktiviteter. Han kommer i kontakt med Ataman af kosakkerne. Det menes, at denne kraft har spillet en stor rolle i optagelsen af Mikhail Romanov.

Selvfølgelig bør ikke aflede opmærksomheden fra den rolle, Zemsky Sobor dog uden den aktive og hurtige handlinger disse grupper i fremtiden konge faktisk ikke har en chance. At de faktisk tvinge sætte ham på tronen. Dette beskriver nedenfor.

Det sidste forsøg på at forhindre sejr boyars Romanov blev hans vej til de mennesker, så at sige, "bruden". Men ifølge de dokumenter, shuya var bange for fiasko, på grund af det faktum, at Michael var en mand af simpel og analfabeter. Han kunne miskreditere sig selv, hvis det er begyndt at holde vælgerne. Det er derfor, det tog den hårde og hurtig indsats.

Hvorfor kosakker intervenerede?

Mest sandsynligt på grund af de aktive operationer i Shuya og nær svigt af hans selskab, og også på grund af forsøg på boyars "uærlig snyde" kosakkerne, forekom følgende begivenheder.

Værdien af Zemsky Sobor naturligvis stor, men aggressiv og brute force er ofte mere effektiv. Faktisk var der en antydning af stormede Vinterpaladset i slutningen af februar 1613.

Kosakker brød ind i huset og krævede, at Metropolitan indkalde folk til diskussion. De ønskede enstemmigt at se deres konge Mikhail Fedorovich Romanov, "en mand Fra blagodobrogo rod er en god industri og form for ære."
Bange gejstlig kaldet boyarerne, og trykket blev enstemmigt besluttet på tiltrædelse kandidaten.

Cathedral ed

Det er faktisk en protokol, der udgjorde Zemsky Sobor i Rusland. En kopi af et sådant dokument delegation og leveret den anden af marts i Kolomna den kommende konge med sin mor. Som Michael dengang kun var sytten år, er det ikke overraskende, at han var bange og straks nægtede at bestige tronen.

Men nogle forskere hævder, at periode, at den kurs, der var senere at rette, da domkirken ed faktisk gentager det dokument læse Borisu Godunovu. "For at godkende folk ved tanken om beskedenhed og fromhed af deres konge."

Uanset hvad det var, blev Michael overtalt. Og han kommer til hovedstaden, hvor han blev kronet den 11. juli samme år, den anden i maj 1613.

Således er vi mødt med sådan en unik og hidtil kun delvis studerede fænomen i historien om den russiske stat, som Zemsky Sobor. Den vigtigste ting, at i dag definerer dette fænomen - en fundamental forskel fra salen. Uanset hvor de lignede, men principielt er et par funktioner. For det første salen var lokale, og katedralen - tilstand. For det andet, den første har fuld effekt, mens sidstnævnte var stadig mere end et rådgivende organ.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.