ForretningIndustri

Yaya raffinaderi. Olie Yaya (Kemerovo-regionen)

Yaya raffinaderi "Severny Kuzbass" - den største industrielle anlæg bygget i Kemerovo-regionen i de seneste år. Det er hensigten at reducere den akutte mangel på brændstof og smøremidler i Altai-Sayan region. Designet kapacitet af behandlingen af den første etape - 3 millioner tons, vil indførelsen af den anden fase gør det muligt at fordoble produktionen.

historie

Kemerovo-regionen er en større industriel klynge i det sydlige Sibirien. Efterspørgslen efter benzin, diesel og andre olieprodukter er konstant stigende. Med udsigt til yderligere vækst i fremstillingssektoren, i 2008 besluttede principielt at bygge i den nordlige del af det nye raffinaderi.

Den største investor af OOO "Neftekhimservis" investere i opførelsen af et unikt anlæg af 63 milliarder rubler. Virker personligt overså guvernør Aman Tuleyev. I sommeren 2013 tjente den første raffinaderi gengæld har arbejdet aktivt på opførelsen af den anden fase. Total effekt af Yaya raffinaderi vil være 6 millioner tons forarbejdet olie om året. Forarbejdning dybde vil stige til 93%, hvilket er en fremragende indikator. I den fremtidige konstruktion af den tredje linje antages.

beskrivelse

Yaya raffinaderi bygget fra bunden på en tom plads, væk fra industrielle centre. Det døbt "industriel mirakel i det sydlige Sibirien." På det store område på 60 hektar spredte produktionsfaciliteter, Commodity parker, mange kilometer dræn- og lastning reoler, vandbehandlingsanlæg, vand genbrug enhed, trafikknudepunkter og andre faciliteter.

Industrielle bygninger og infrastruktur i den anden fase vil tage yderligere 7 ha. Allerede lagt grunden under overpass og bygninger. Der er planer om at indføre brændselsolie vakuumdestillation enhed kapacitet på 1,6 millioner tons. Det vil øge raffinering dybde til 75% og øge produktionen af midtdestillat olie (gasolie og andre) med høj merværdi.

produktion

Kemerovo-regionen - Kuzbass - er den førende kulproducerende regionen i Rusland. Eller erfaring raffinaderi eller egnede specialister var ikke. Den regionale administration og investorer står over for en række vanskelige problemer: menneskelige ressourcer, produktion og forarbejdning, logistik. Alle af dem blev straks løst.

I første omgang nogen problemer med indkøb af råvarer, men takket være nye statslige regler planten kan modtage olieprodukter fra alle områder af Sibirien som en kuffert pipeline og med jernbane. Yaya raffinaderi har sin egen læsning og losning station.

Produktionen base inkluderer:

 • ELOU-1 primær raffinaderi;
 • diesel hydrobehandlingsenhed;
 • hydrokrakning;
 • en fremgangsmåde til forsinket forkoksning;
 • aminsystemet desulfurization;
 • reformere isomeriseringsenheden;
 • seroproizvodyaschuyu installation;
 • husholdningsartikler;
 • en modtagelse og levering af olie;
 • banegård fuld cyklus bestående buk for shipping råolie og accept;
 • ledningsnet 7,5 km lang forbinder olie pumpestation med Anzhero-Yaya raffinaderi.

Den installerede udstyr tillader opnåelse benzin mærker AI-92 og AI-95, der svarer til den europæiske kvalitetsstandard. Yaya raffinaderi producerer:

 • dieselbrændstof (type A);
 • dieselbrændstof (grad B);
 • benzin stabil gas (BL varemærke);
 • fyringsolie, lavt askeindhold.

innovationer

Designere har forsøgt at minimere den "menneskelige faktor", overlade produktionscyklus af "kunstig intelligens". Hele teknisk proces af olie behandling vises på en stor skærm værelse centraliseret kontrol. Operatører overvåge i realtid alle parametre for anlægget. Eventuelle freelance ændringer i procesbetingelserne overvåges af et særligt program meddeler alarm eksperter om mulige problemer.

I fremtiden stigning i dybden af forarbejdning op til 93% ville eliminere produktionen af brændselsolie, der har lav merværdi. I stedet vil højteknologiske produkter fremstilles ud over de destillation brændstoffer: Klump svovl, svovlfattig jordoliekoks, vakuum gasolie og andre varer. Efterfølgende YANPZ planer om at øge kvaliteten af produceret dieselbrændstof til Euro-5-standarder.

personale

Yaya raffinaderi er en model af de fremtidige virksomheder. Her introducerede high-end automatisering teknologi, som et resultat af kompliceret udstyr serverer en overraskende lille antal arbejdere. Optimering af personale opnås gennem en bred specialisering af arbejdere og ingeniører: Ud over de vigtigste, de mestrer relaterede specialiteter.

Anlægget vil reducere ledigheden i regionen, der giver beskæftigelse i størrelsesordenen 2.000. De fleste af virksomhedens medarbejdere kommer fra nabobyen Anzhero-Sudzhensk. I nærheden af anlægget placering er Yaya. Forliget, der opstod i 1897, har mere end 10.000 indbyggere.

At arbejde på Yaya raffinaderi, er det nødvendigt omskoling for at forbedre deres færdigheder. Dette indebar en række uddannelsesinstitutioner i regionen: College Achinsk olie og gas, Anzhero-teknisk skole og andre.

udsigter

Videreudvikling YANPZ malet frem til 2025. Nu sættes i drift et nyt vakuum enhedsomkostning af 5 milliarder rubler. Det næste skridt - isomerisering og ændring af ordningen (25 mia.). Løb disse planter vil højne kvaliteten af benzin til "ærlige" AI-92 og AI-95.

Indtil 2020 er det planen at montere en forsinket forkoksning enhed værd 18 milliarder rubler. Det er nødvendigt for produktionen af koks og svovl. For 2025 forventer ledelsen at fordoble mængden af forarbejdet råolie ved at forøge udvalget af færdige produkter, installation af nye systemer, øge dybden af forarbejdning. Også i 2015 en ny hydrobehandlingsenhed skal bygges. Men udviklingen af virksomheden ikke ende der. Allerede udviklede udbygningsprojekter: Indtast den tredje og fjerde trin.

økonomisk betydning

Yaya raffinaderi - er løsningen af globale problemer med leveringen af de sydlige regioner i Sibirien brændstof. Kemerovo-regionen forbruger omkring 3,5 millioner tons olieprodukter. Efter indtastning af 2. etape af anlægget vil dække behovet hos både Kuzbass og naboer. Derfor vil budgettet modtage en vægtig stigning.

I dag er det meste af brændstoffet er solgt til Kemerovo-regionen. Således regionen opnår uafhængighed af eksterne leverandører af benzin og diesel, som dikterer ugunstige økonomiske vilkår. Også reducerede implementeringen af lav kvalitet brændstof med semi-lovlig "mini-raffinaderi", der er på oliemarkedet normalisering.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.