Kunst og underholdningFilm

William Holden: biografi og filmografi

William Holden er en stjerne i biografen. De film, hvor han blev skudt, betragtes som klassikere af verdensbiografen, unge skuespillere lærer fra dem. Denne mand var kendt for hele verden ikke kun på grund af hans arbejde i film, men også takket være en kærlighedsaffære med Audrey Hepburn - en superstjerne i verdensklasse.

Barndom og ungdom

William Holden er et pseudonym. Faktisk er den dreng, der blev født den 17. april. 1918 blev hans forældre navngivet William Franklin Biddle Jr. (han modtog dette navn til ære for sin far - William Franklin Biddle ældre). Det var en velhavende familie, hvor moderen lærte og faderen var en kemiker. William - det ældste barn, udover ham i familien blev bragt op to yderligere sønner. I en alder af 3 år ændrer den fremtidige filmstjerne med sin familie sit bopæl: han flytter til Californien.

Uddannelse dreng modtaget i gymnasiet i byen South Pasadena. Efter afslutningen fortsatte han sine studier på et kollegium i samme by. På college studerede jeg i 2 år.

Første optagelse

På William's ungdoms tid var Paramount Pictures meget populær. Hendes medarbejdere, der omgåede gymnasier og skoler, ledte efter nye talenter. En af medarbejderne gjorde opmærksom på en smuk og sikker ung mand - det var William Holden. Biografen fra skuespilleren lige fra det øjeblik begyndte at erhverve nye detaljer, fordi dette skæbnesvangre møde førte til, at et år senere begyndte en ukendt fyr aktivt at optræde i film.

De første skytinger, der bragte popularitet, var i billedet "Golden Boy". I 1939 blev Holden straks berømt. Det var bemærkelsesværdigt, at han lærte det grundlæggende om skuespillerens færdigheder lige på sættet og tog erfaringen fra sine ældre kolleger. En vigtig rolle i dannelsen af unge talent spillede en erfaren og kendt skuespiller Barbara Stanwyck.

Udseende af et kaldenavn

"Holden" - det var dette pseudonym, at skuespilleren overtog sig i tide. Det er rygter om, at han med en ny efternavnet kom sin karriere straks op, han modtog offentlig anerkendelse, begyndte at trække sig mere aktivt tilbage, som om han skiftede sin skæbne, kaldte held og lykke.

Forskerbiografier af skuespilleren fremsætter forskellige versioner af udseendet af pseudonymet. De mest populære af dem siger, at en af medarbejderne i virksomheden, som aktivt deltog i at fremme den unge skuespiller, var hans kone Gloria Holden. Her hedder den unge skuespiller sig Holden.

Hymen's Slips

I 1941 blev skuespilleren Ardis Ankerson (pseudonym for Brenda Marshall) og William Holden højtideligt kombineret ved ægteskab. Skuespillernes personlige liv var intenst og langt fra almindeligt. Tage for eksempel det faktum, at ægtefællerne havde et liv uafhængigt af hinanden. Hele landet vidste om deres intriger, lidenskaber og romansk romaner. For at beskytte sig mod det mulige udseende af ekstramaritalavkom, gjorde skuespilleren sig en vasektomi (hansterilisering). Ikke desto mindre var dette ægteskab i 30 år. William Holden blev en god stedsfar for sin kone's datter fra Virgines første ægteskab, og også to sønner blev født i ægteskab: Peter Westfield og Scott Porter (før sterilisering).

Kærlighed til sit liv

Skæbnen af to berømtheder i biografens verden William Holden og Audrey Hepburn forbandt filmen "Sabrina". Det var i 1954 på sætningen af romanen blev snoet i en levetid. I filmen blev den berømte trio skudt: William Holden, Audrey Hepburn og legenden om tiden, erobrer af kvinders hjerter, Humphrey Bogart. Selvom filmen Audrey vælger Bogart, skete der i livet alting omvendt - hun foretrak Holden.

Situationen på sættet blev opvarmet til grænsen, fordi den berømte Bogart var den tredje overflødige, og William Holden og Audrey Hepburn var glade, de bemærkede ikke nogen omkring, de så kun hinanden. Assistent direktører og assistenter husker, at dette par kun kigget på hinanden, og den flammende flamme af kærlighed mellem dem var mærkbar for alle.

Holden blev ofte deprimeret, drak, men Audrey accepterede ham som han var. Hun blev endda blinde øje med, at hendes elskede mand er gift og har tre børn. Skuespilleren drømte om at blive mor, men efter sterilisering forblev Holden barnløs. Han bittert omvendt af det, han havde gjort, men intet kunne allerede ændres, og Audrey besluttede at afbryde relationerne.

De kunne ikke stoppe med at elske hinanden. Audrey vil gifte flere gange, føde sønner, men om natten vil hun ofte græde og huske sin desperate kærlighed. Og Holden vil forsøge at slukke ubehæftet lidenskab ved hyppige ændringer af seksuelle partnere og alkohol.

I 1960 begyndte skuespilleren at mødes med den franske filmskuespillerinde Capuchin, de var sammen i filmen "The Lion". Romantiske forhold ophørte efter to år. Årsagen er Holdens smertefulde afhængighed af alkohol.

Siden 1972, i 9 år, indtil hans død ved siden af skuespilleren var Stephanie Powers. Denne skuespillerinde støttede Holdens kærlighed til vilde dyr. Efter hans død var hun skaberen af Wildlife Foundation, opkaldt efter skuespilleren.

Oscar-vindende roller

Efter filmen "Golden Boy" William tjente i hæren, begyndte hans filmkarriere at udvikle sig hurtigt.

En stor indflydelse på skuespilleren var Billy Wilder, direktøren der skød Holden i filmene "Sunset Boulevard" og "Concentration camp." Det var den anden film, der bragte "Oscar" til udøveren for rollen som en kynisk, ond sergent.

Den næste Oscar-vindende film i mesterens filmkarriere var blockbuster "Bridge over the River Kwai" af David Lyn. En af de sidste film, efter filmen, hvor skuespilleren blev nomineret til en Oscar, var filmen "TV Network" af Sidney Lumet.

Hvad huskede William Holden? Filmer med hans deltagelse blev klassikere af verdensbiografen, hans navn kan ses i kreditter fra mange ikoniske amerikanske film. Han spillede pensive kærester af romantik og trætte mænd, hvis betydning af livet var nostalgi for fortiden. Billederne skabt af ham er dybt psykologiske, de trænger ind i selve sjælen, de får dig til at tænke på meningen med livet. Kritikerne bemærkede sin specielle mandlige magnetisme med en seddel af tristhed og selvtillid.

William Holden: Filmografi og Awards

Filmkarrieren begyndte i 1939. Den sidste film blev skudt i 1981. Det var filmen "Søn af en tæve". I løbet af denne periode spillede skuespilleren i mere end 70 film. Udover Oscar-vindende film omfatter de mest berømte film: "The Dark Past", "Born Yesterday", "Picnic", "Blue Moon", "Escape from Fort Bravo", efterfølger til filmen "Omen".

William Holdens navn 6 gange faldt ind i de ti mest berømte og yndlingsaktører i Amerika (disse var 1954, 1955, 1956, 1957, 1958 og 1960). Ifølge dommen fra American Institute of Cinematography er hans navn optaget den 25. plads blandt de "100 største filmstjerner".

Udover Oscar i 1954 blev han nomineret til den bedste mandlige rolle i Concentration Camp for samme pris i 1957 som den bedste udenlandske skuespiller for sin rolle i film Picnic, og i 1951 for bedste skuespiller I filmen "Sunset Boulevard".

I 1954 blev han vinder af den venetianske filmfestival. Til filmen "Room for Directors" modtog han en særlig jurypris. I 1978 blev han nomineret af British Academy for Best Actor i filmen "TV Network".

De sidste år af livet

Vellykket filmkarriere gjorde Holden ikke kun berømt, men også rig. Efter at have store hovedstæder flyttede han til Schweiz. I dette land var skuespilleren blandt de første til at engagere sig i bevarelse og ukrænkelighed af dyrelivet. Han rejste meget. I lang tid boede han i Kenya, dette bidrog til hans aktive kamp for bevarelsen af Afrikas natur.

Udover at passe på naturen blev skibet skudt i film. Han kunne ikke blive involveret i overdreven drik. Selv talte om døden. Til sine venner gentog han ofte, at alle forberedelser til den sidste time, han lang tid var færdig med. William ønskede ikke nogen overdådig begravelse og monumenter på Hollywood kirkegård.

Nå, det er alt sammen ...

William Holden (billede i artiklen) døde for alle uventet. Han planlagde at skyde i filmen "Season of Champions", det arbejde, som blev udskudt. Skuespilleren vidste, at arbejdet på billedet indtil 1982 var "frosset", så han flyttede til Santa Monica.

Den 2. november 1981 ringede filmens direktør Billy Fridkin til skuespilleren. I en telefonsamtale viste det sig, at Holden skulle til Afrika for at arbejde på et andet billede. At dømme efter skuespillerens tale var han temmelig fuld. Efter denne samtale tilbragte Frýdkin en uge med at forsøge at nå Holden, men uden succes.

Allerede den 16. november blev aktørens krop fundet i en blodig pølle ved åbningen af sin lejlighed. På grund af denne præcise dato for William Holdens død, ved ingen. Specialister foreslår, at dette skete den 12. november 1981. Dødsårsagen blev angivet ved kroppens placering og ting i rummet. Tilsyneladende skyldtes døden det faktum, at skuespilleren ikke kunne stå på hans fødder, og faldende ramte sit tempel på bordet. Servietter fundet på scenen viste, at han forsøgte at stoppe blødningen, men alkoholisk forgiftning forhindrede ham ikke blot at gøre dette, men også at ringe til nogen for at hjælpe. I nærheden af flasken vodka på bordet lå et åbent scenario ...

Skuespilleren blev ikke begravet. Ifølge hans vilje blev kroppen brændt, aske var spredt over havet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.