ForretningSpørg eksperten

Virksomhedens omkostninger: definition og klassificering

Omkostningerne ved et firma er summen af alle omkostninger til produktion af et produkt eller en tjenesteydelse udtrykt i form af penge. I den russiske praksis kaldes de ofte primære omkostninger. Hver organisation, uanset hvilken type aktivitet det gør, har visse omkostninger. Firmaets omkostninger er de beløb, som det betaler for reklame, råvarer, husleje, arbejdskraft af arbejdstagere mv. Mange ledere prøver til lavest mulige omkostninger for at sikre virksomhedens effektive drift.

Lad os overveje den grundlæggende klassificering af firmaets omkostninger. De er opdelt i konstanter og variabler. Omkostningerne kan overvejes på kort og lang sigt. En lang sigt i slutningen gør alle omkostninger variable, for i løbet af denne tid kan nogle store projekter ende, og andre starter.

Virksomhedens omkostninger på kort sigt kan tydeligt opdeles i faste og variable. Den første type omfatter omkostninger, som ikke afhænger af produktionsmængden. Eksempelvis fradrag for afskrivninger på bygninger, bygninger, forsikringspræmier, husleje, løn til ledere og andre medarbejdere relateret til øverste ledelsesenhed mv. Konstante omkostninger ved selskabet er obligatoriske omkostninger, som organisationen betaler selv i mangel af produktion. Variable omkostninger, tværtimod, er direkte afhængige af virksomhedens aktivitet. Hvis produktionsmængden stiger, stiger omkostningerne. Disse omfatter udgifter til brændstof, råvarer, energi, transporttjenester, løn til de fleste medarbejdere i virksomheden og så videre.

Hvorfor skal en forretningsmand opdele omkostninger i faste og variable? Dette øjeblik påvirker virksomhedens funktion generelt. Da variable omkostninger kan administreres, kan lederen reducere omkostningerne ved at ændre produktionsvolumen. Og som de samlede omkostninger i virksomheden reduceres, øges lønsomheden af organisationen som helhed.

I økonomien er der sådan en ting som alternative omkostninger. De er relateret til, at alle ressourcer er begrænsede, og selskabet skal vælge den ene eller anden måde til deres brug. Alternative omkostninger er tabt fortjeneste. Forvaltningen af virksomheden med henblik på at modtage en indkomst nægter bevidst at modtage andre overskud.

Alternative omkostninger til virksomheden er opdelt i eksplicit og implicit. Den første er de betalinger, som virksomheden ville betale til leverandører for råvarer, til yderligere leje mv. Det vil sige, deres organisation kan påtage sig på forhånd. Eksplicit omkostninger omfatter kontantomkostninger til leje eller køb af maskiner, bygninger, biler, brugsregninger, timelønninger for ansatte, betaling af transportomkostninger, råvarer, komponenter, halvfabrikata mv.

Virksomhedens implicitte omkostninger tilhører selve organisationen. Disse omkostninger betales ikke til uautoriserede personer. Dette omfatter også overskud, som kunne opnås på gunstigere vilkår. For eksempel den indkomst, som en iværksætter kan få, hvis han arbejder andetsteds. Implicerede omkostninger omfatter lejebetalinger for jord, en procentdel af kapitalen investeret i værdipapirer mv. Hver person har en sådan omkostning. Overvej en almindelig fabriksarbejder. Denne person sælger sin tid for et gebyr, men han kunne få en stor løn i en anden organisation.

Så under markedsøkonomiske forhold er det nødvendigt at nøje overvåge organisationens udgifter, det er nødvendigt at oprette nye teknologier, uddanne medarbejdere. Dette vil medvirke til at forbedre produktionen og mere effektivt planlægge omkostninger. Det betyder, at det vil medføre en stigning i selskabets indkomst.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.