FormationGymnasier og universiteter

Verden kultur og dens historie

Verden kultur, som fænomener sociale liv, er det af interesse for en række forskellige videnskaber. Dette fænomen er undersøgt sociologi og æstetik, arkæologi, etnografi og andre. Dernæst ser vi på, hvad der er en verden kultur.

oversigt

Det bør starte med definitionen af "kultur" af konceptet. Udtrykket rigtig mange betydninger. De særlige udgaver og kunst kan møde en masse fortolkninger af dette begreb. I almindelige liv, til en kultur forstå niveauet for pleje og uddannelse rettigheder. Æstetisk, er dette fænomen direkte forbundet med talrige værker af folkekunst og professionel kunst. I det offentlige liv er også anvendelig definition på tale, politiske, mentale, arbejdskultur.

gamle begreber

Tidligere niveauet af kulturen var passende for at løse de håndværk og videnskaber, og målet menes at gøre folk glade. History of World Culture går til hjertet af århundreder. Konceptet var imod vildskab og barbariske folk af hans tilstand. Efter et stykke tid var der også pessimistisk definition. En tilhænger af det, især, var Rousseau. Han mente, at verden kultur i almindelighed er en kilde til ondskab og uretfærdighed i samfundet. Ifølge Rousseau, det er den, som ødelagde moral og ikke at gøre folk glade og rige. Hertil kommer, han mente, at de menneskelige Laster - er resultatet af kulturelle præstationer. Rousseau tilbudt at leve i harmoni med naturen, realiseringen af menneskets opvækst på hendes bryst. I klassisk tysk filosofi verdens kultur blev set som et område med åndelig frihed mennesker. Herder fremsatte tanken om, at dette fænomen er forløbet af udviklingen af evner i sindet.

marxistisk filosofi

I det 19. århundrede begrebet "verdens kultur" blev brugt som en egenskab ved den menneskelige kreativitet og de komplekse resultatet af dens aktiviteter. Marxismen understregede betingelser for kultur specifik produktionsmetode. Man mente, at hun altid har haft en særlig karakter: .. Bourgeois, primitiv, osv marxismen undersøgt forskellige manifestationer: politiske, arbejdskraft, og andre afgrøder.

forståelse Nietzsche

Filosof, han søgte at bringe den tradition for kritik af fænomenet til grænsen. Han betragtede kultur kun som et middel til undertrykkelse og undertrykkelse af mennesket ved hjælp af juridiske og andre forskrifter, forbud, påbud. Ikke desto mindre, filosoffer mener, at det er nødvendigt. Han forklarede det med, at den person, selv er ved at blive countercultural, anmassende og naturlig.

teori om Spengler

Han afviste forestillingen om, at historien om verdens kultur er kombineret med fremskridt. Ifølge Spengler, er det delt op i flere unikke og uafhængige organismer. Disse elementer er ikke forbundet med hinanden og er naturligvis flere på hinanden følgende etaper: fremkomst, blomstrende og døende. Spengler mente, at ingen enkelt verden kultur. Filosof udpeget otte lokale kulturer: Russisk-Siberian, Maya, vesteuropæisk, byzantinske, arabiske, græske og romerske, Kinesisk, Indisk, egyptisk. De blev betragtet som eksisterende uafhængigt og på egen hånd.

moderne forståelse

Verden kultur - et fænomen forskelligartet. Det blev dannet under forskellige betingelser. Det moderne begreb om fænomenet er meget forskellige ansigter, fordi den omfatter grundlaget for verdens kulturer. Udviklingen af hver nation er unik. Kulturen i en nation afspejler i sig selv sin skæbne og historisk måde, hendes position i samfundet. Men på trods af denne mangfoldighed, et begreb én. Den store bidrag til verdenskulturen har gjort det kapitalistiske marked. I flere århundreder har det ødelagt nationale barrierer, der hersker i middelalderen, dreje planeten ind i en "one-hus" for menneskeheden. Af særlig betydning for verdens kultur var opdagelsen af Amerika ved Columbus. Denne begivenhed har aktivt bidraget til at fjerne isoleringen af folk og lande. Indtil kulturer interaktioner er mere lokaliseret proces.

Vigtige tendenser

I det XX århundrede var der en dramatisk acceleration af konvergens mellem de nationale og regionale kulturer. Til dato, bestemt af to tendenser i udviklingen af dette kompleks. Den første af disse bør betragtes som ønsket om entydighed og originalitet, bevarelse af "person". Dette er tydeligst i folklore, litteratur og sprog. Den anden tendens anses for integration og omsætning af forskellige kulturer. Dette er gjort muligt gennem brug af effektive kommunikationsmidler og kommunikation, aktiv handel og økonomiske udvekslinger, samt tilstedeværelsen af fælles administrative strukturer, der styrer disse processer. For eksempel FN, UNESCO arbejder - den organisation, der er ansvarlig for spørgsmål inden for videnskab, uddannelse og kultur. Som et resultat, udviklingsprocessen tager et holistisk syn. Baseret på den kulturelle syntese producerede en enkelt planetarisk civilisation, der besidder den globale verden kultur. Manden er i dette tilfælde sit ophav. Samt kulturen bidrager til udviklingen af mennesker. I det folk får den erfaring og viden om de forgængere.

Verden religiøs kultur

Dette fænomen involverer mange systemer. De blev dannet på nationalt plan, der er forbundet med gamle overbevisninger og folkelige traditioner, sprog. De, eller andre overbevisninger er tidligere lokaliseret i visse lande. Grundlaget for verdens religiøse kulturer er tæt knyttet til nationale og etniske folkeslag.

jødedommen

Denne religion opstod blandt de gamle jøder. I begyndelsen af det andet årtusinde af dette folk spredes gennem Palæstina. Jødedommen - en af de få religioner, der har overlevet til nutiden set uændret formular. Denne tro markerer overgangen fra polyteisme til monoteisme.

hinduisme

Denne form for religion er en af de mest almindelige. Den opstod i det første årtusinde e.Kr.. Det var resultatet af rivaliseringen mellem Jainisme, buddhisme (ny religion) og Brahmanism.

Overbevisninger i det gamle Kina

Den mest almindelige i gamle dage var den religion som konfucianismen og taoismen. Med hensyn til de første debatter til denne dag. På trods af at der er mange tegn, der tillader at overveje konfucianismen en religion af mange det ikke er anerkendt som sådan. Dens ejendommelighed er fraværet af den præstelige kaste og udførelsen af ritualer embedsmænd. Taoisme anses de traditionelle religiøse former. Det indeholder en hierarkisk lag af præsterne. Grundlaget for religionen var magiske trylleformularer og handlinger. Taoisme er en højere grad af bevidsthed. I dette tilfælde har religionen fået en overnational karakter. Under denne form for blandede trosretninger Repræsentanter for forskellige sprog, folkeslag. De kan både geografisk, kulturelt ligger ret langt fra hinanden.

buddhisme

Denne antikke verden religiøse kultur opstod i V-tallet. BC. e. Antallet af troende er et par hundrede millioner. Ifølge gamle optegnelser, som grundlæggeren af prinsen til fordel for Indien Siddhartha Gautama. Han fik navnet Buddha. Grundlaget for denne religion går ind moralske belæringer, ved hvilken en mand kan blive perfekt. I første omgang befalinger i buddhismen indebære en negativ mug og har en afskrækkende karakter: ikke tage en andens, ikke at dræbe, og så videre. For dem, der søger at blive perfekt, disse krav er absolutte sandheder.

kristendommen

Denne religion anses for at være den mest almindelige i dag. Der er mere end en milliard troende. I Bibelen som grundlag anvendt, som omfatter Gamle og Nye Testamente. De vigtigste kultritualer betragtes altergang og dåb. Sidstnævnte betragtes som et symbol på fjernelse fra arvesynden af mennesket.

islam

Dette er den religion arabisk-talende folk, de fleste asiatiske og nordafrikanske befolkning. Den vigtigste bog i Islam anses for at være Koranen. Det er en samling af poster lærdomme og citater af grundlæggeren af Muhammeds religion.

Som konklusion

Religion er en af de vigtigste former for moralsk system. Indenfor det sande bud, at personen har behov for at følge hele sit liv. Sammen med denne religion er en social faktor, der regulerer samspillet mellem mennesker. Dette er især vigtigt for de samfund, hvis medlemmer opfatter deres frihed som eftergivenhed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.