FormationHistorie

Våben fra første verdenskrig

Som kendt var Første Verdenskrig en af de mest omfattende og blodige i hele historien. Første Verdenskrigs våben var meget forskelligartede. Næsten alle eksisterende våben blev brugt i kamphandlinger, herunder nye.

luftfart

Luftfarten blev meget udbredt - først blev den brugt til rekognoscering og derefter brugt til at bombe hæren på forsiden og bagsiden samt at angribe fredelige landsbyer og byer. Til angreb på byerne England og Frankrig, især Paris, brugte Tyskland luftskibe (ofte brugte våben fra Første Verdenskrig, de blev også kaldt "zeppeliner" - til ære for designer F. Zeppelin).

Tungt artilleri

Briterne i 1916 begyndte for første gang at bruge et lille antal pansrede køretøjer (dvs. tanke) på forsiden. I slutningen af krigen havde de allerede forårsaget stor skade på den tyske hær. Hæren fra Frankrig havde i drift en tank kaldet "Renault FT-17", som blev brugt til at støtte infanteriet. Pansrede biler (pansrede biler udstyret med maskingeværer eller kanoner) blev også brugt i disse år. Under den første verdenskrig havde, som det er kendt, næsten alle kræfter maskinpistoler som et artilleri middel til at udføre kampoperationer (tæt kamp). Den russiske hær havde til rådighed 2 modeller af sådanne maskingeværer (modifikationer af systemet af Maximov, den amerikanske designer) og Vickers-maskinpistolerne. I løbet af krigsårene er antallet af håndholdte maskingeværer (et mere almindeligt våben fra første verdenskrig) steget betydeligt.

Kemiske våben

Tilbage i januar 1915 på den russiske front blev for første gang kemiske våben brugt. I stræben efter succes stoppede deltagerne i kampene ikke før overtrædelse af told og love - så uprincippet var Første Verdenskrig. Kemiske våben blev brugt på vestfronten i april 1915 af den tyske kommando (giftgas) - et nyt middel til masseudryddelse. Fra cylindrene blev frigivet gaschlor. Tunggrønne-gule skyer, der blev rettet langs selve jorden, skyndte sig mod de fransk-franske tropper. De, der var i infektionsradius, begyndte at kvæle. Som en modforanstaltning i Rusland blev der hurtigt skabt omkring 200 kemiske anlæg. Første verdenskrigs våben krævede modernisering. For at sikre succesen med operationer blev der brugt artilleri - samtidig med udslip af gasser blev artilleri ild åbnet. Foto af våben fra Første Verdenskrig kan ses i vores artikel.

Kort efter begyndte begge sider at bruge giftgas på forsiden, den berømte russiske akademiker og kemiker ND Dzhepko. Zelinsky opfandt en kulgasmaske, der reddede mange tusinders liv.

Navy våben

Krig, bortset fra land, blev også udført på havet. I marts 1915 lærte hele verden de forfærdelige nyheder: En ubåd fra Tyskland sank et stort passagerskib "Lusitania". Mere end tusind fredelige passagerer døde. Og i 1917 begyndte den såkaldte ubundtede ubådskrig af de tyske ubåde. Tyskerne har åbenbart erklæret, at de ikke alene vil forsvinde modstandernes ret, men også neutrale lande med det formål at fratage England adgang til allierede og kolonier, uden at det kommer til brød og industrielle råvarer. Tyske ubåde oversvømmede mange hundrede passager- og handelsskibe i England og neutrale lande.

Vejtransport

Det skal bemærkes, at den russiske hær på det tidspunkt var dårligt forsynet med vejtransport. I alt var der 679 biler i begyndelsen af militære operationer. I 1916 havde hæren allerede 5.3.000 biler, og i år blev der udstedt en anden 6,8 tusind, fordi den blev krævet af Første Verdenskrig. Våben og tropper havde brug for transport. Disse tal er ganske imponerende, for eksempel havde den franske hær, som var dobbelt så stor, 90.000 motorkøretøjer ved krigens afslutning.

Håndholdte håndvåben fra første verdenskrig

  • Officerens pistol "Parabellum", 1908. Kapaciteten af butikken "Parabellum" ved standard var 8 runder. Til flådens behov blev den forlænget til 200 mm, og i flådens version af våbenet var der et fast syn. "Parabellum" var hovedpersonens officielle model. Alle Kaiser officerer var bevæbnet med dette våben.
  • "Mauser" - en pistol af hestevæddeløbere. Butikkapaciteten var 10 runder og vægt - 1,2 kg. Det maksimale område af skuddet var 2000 m.
  • Officerens pistol "Mauser" (ansøgning - Første Verdenskrig). Våbenet var en lille lommetyveri. Fordele - en god nøjagtighed af skydning.
  • Pistol soldat "Draize" (1912). Længden af tønderen er 126 mm, vægten er 1050 g uden patroner, tromlekapaciteten er 8, kaliberen er 9 mm. Dette våben var ret tungt og komplekst, men kraftigt nok til at give soldaterne det nødvendige selvforsvar i en meleegravkamp.
  • Selvlastende riffel Mondragon (1908). Kaliberet af dette våben - 7 mm, vægt - 4,1 kg, magasinets kapacitet var 10 runder og målområdet - 2000 m. Dette var den første selvlastende riffel i historien anvendt i kampe. Ironisk nok blev der udviklet våben i Mexico, og niveauet af tekniske muligheder i dette land var ekstremt lavt. Den største ulempe er den ekstreme følsomhed over for forurening.
  • 9 mm maskinpistol MR-18 (1918). Butikken kapacitet var 32 patroner, kaliber 9 mm, vægt uden patroner - 4,18 kg, med patroner - 5,3 kg, kun brand automatisk. Dette våben var designet til at forbedre ildkampen for infanteri, at føre krig i de nye forhold. Det gav forsinkelser i skydning og var følsomme for forurening, men viste stor kamp effektivitet og brandtæthed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.