HjemlighedGør det selv

Ultrasonic bad med sine hænder: ordning. Væske til ultralydsbad

Gennem hele menneskehedens udvikling optrådte regelmæssigt en eller anden af opfindelsen, der er designet til at forenkle og forbedre folks liv. Den teknologiske udvikling står aldrig stille, så udviklingen af videnskabelig sfære - processen er helt naturligt og logisk.

For ikke så længe siden vundet popularitet blandt forbrugere af en enhed, såsom et ultralydsbad. Egne hænder til at skabe denne mekanisme kan stort set enhver vært, er det kun vigtigt at have adgang til en liste over specifikke materialer og nøje følge produktionsteknologi. Det brugte det primært for at rydde op i visse poster, mens i bunden af arbejdet ikke er standard metoder, og anvendelsen af en sådan et relativt nyt fænomen, som ultralyd. Så det er en ultralyds rengøring bad, og hvordan det fungerer, vil blive diskuteret i det følgende.

virkemåde

Fra navnet på dette apparat bliver det klart, der ligger til grund driften. Ultralyd er en original oscillationsfrekvens overstiger hastigheden af 18 kHz. Væsken, som i et bad fyldt med et stort antal bobler, som under påvirkning af højt brudtryk, skaber en effekt kaldet kavitation.

Funktionsprincippet er som følger: indersiden af tanken med en opløsning styrter emnet kræver behandling. Efter start af enheden boblerne brister, indvirkning på forurenet mekanisme og fjerne det fra coatingen. Denne metode gør det muligt at slippe af med snavs, selv i de mest utilgængelige dele af manuel behandling af produktet, uden at gå på kompromis med sin strukturelle integritet.

Hvad er ultralyds rengøring bad?

Udadtil er denne indretning ikke meget stor kapacitet på ca. 1 L (prøver forekomme og en større størrelse, der omslutter en 5, 10 eller flere liter), fremstillet sædvanligvis af rustfrit stål. Denne Badstørrelse er nok til at håndtere en lang række enheder og mekanismer.

Strukturen af dette produkt indeholder 3 grundelementer:

 1. Radiatoren, det vigtigste formål - at konvertere elektriske svingninger frembragt ved ultralyd, i det mekaniske, som derefter overføres til badet væske gennem dens væg.
 2. Generatoren, som serverer en kilde til forekomst af vibrationer.
 3. Varme element. Dets vigtigste funktion - at sikre, at det ultrasoniske bad væske havde en konstant temperatur på 70 ° C. Det skal bemærkes, at undertiden indretningen design sådan strukturelle komponenter ikke kan inkluderes, men dets tilstedeværelse entydigt fremmer bedre rengøring.

Omfanget af ultralyd bade

Sådan snavs fjernelse er meget mere effektiv sammenlignet med konventionelle udformninger. For at rense en bred vifte af produkter til sit formål ultralydsbad aktivt udnyttes på mange områder:

 • i medicin brugen giver dig mulighed for grundigt at sterilisere kirurgiske og laboratorieudstyr;
 • i med den tekniske område spiller rollen som et ultralydsbad enhed, der fjerner forurening fra tuber og andre store emner efter deres polering og slibning;
 • De er meget udbredt i disse enheder, og smykker, når det er nødvendigt at periodisk ren præsentable mistet juveler;
 • trykning arbejdere anvender et ultrasonisk bad først vask til konstruktionsdele printere og andre enheder, der er ansvarlige for trykning;
 • ren silicium og kvartsplader udgør bunden af elektronik fremstilling, dette gør også brug af den multifunktionelle indretning;
 • første hånd bilister er klar over behovet for rensning af strukturelle komponenter i et køretøj, såsom dyser, filtre injektorer osv

De væsentligste fordele ved ultralydbade

Hvis vi sammenligner dette system med andre enheder, er det umuligt ikke at bemærke en række af sine ubestridelige fordele, blandt hvilke:

 1. Ultralydsbad - meget let at bruge produktet. Til sin drift kun skal fylde beholderen en nødvendig løsning og renseprocessen kan begynde.
 2. Enhver forurening selv i de mest fjerntliggende dele af et objekt med den kan slettes uden problemer.
 3. Høje produktivitet. Perfekte ting rengøring resultater kan opnås på bare 2-3 minutter, holde den inde i tanken.
 4. Efter indgrebet på overfladen af produktet synes ikke nogen mekaniske skader, som hans behandling udføres uden anvendelse af nogen betyder det var aggressiv.

Vigtige Udvælgelseskriterier

Til erhvervet ultralydsbad drives så effektivt som muligt, du ønsker at se på nogle faktorer, der påvirker kvaliteten af sit arbejde.

Som tidligere angivet tilstedeværelsen af varmeelementet er i sit design velkommen, eftersom rengøring tid i dette tilfælde reduceret betydeligt, og det positive resultat er mere indlysende. Imidlertid bør det bemærkes, at hvis væske ultralydsbad indeholder en desinficerende opløsning, derefter bruge ekstra energi til at hæve temperaturen er ikke nødvendig.

Desuden er det vigtigt at straks afgøre med hvilke emner vil blive renset, fordi enheden kapacitans skal svare til mængden af produkter nedsænket i det.

Dernæst bør et par ord siges om hvordan at fremstille en sådan indretning til fjernelse af snavs fra bilindustrien dyser. Det er disse dele af køretøjet ofte kræver rengøring, så detaljerne i arbejde og skal have beskrevet mere detaljeret.

Materialer til fremstilling et ultrasonisk bad i injektorer

Hver bilejer ved, at der for stabil drift af motoren er meget vigtigt at holde alle sine komponenter i orden. Når rengøring af dyserne bruges ultralydsbad, kan du tale med tillid til sikkerheden af køretøjet. Men dette arbejde udføres på en servicestation, vil koste meget dyrt. Det er derfor nødvendigt at behandle den kendsgerning, som repræsenterer et ultrasonisk bad i dyser til sig selv fabrikere en sådan indretning.

Men først skal vi definere en liste over nødvendige materialer til DIY installation. Disse omfatter:

 • Kapacitet, som vil danne grundlag. Hun kan være en hvilken som helst for stor skål.
 • Vaskemaskine med ultralyd funktion. Hvis du vil købe en sådan anordning kan være i næsten enhver butik husstand tilbehør.
 • Den enkleste vaskepulver uden urenheder og yderligere egenskaber, såsom blegende virkning.
 • Varmt vand.
 • Hvis der er - en særlig sprøjtedyser til rengøring. Men det kan gøres uden.

Separat fremstilling ultralydsbad i injektorer

Processen med at skabe en sådan enhed ikke udgør nogen vanskelighed. Det første skridt er at tage en ren skål og ringe til det med varmt vand, hvori efterfølgende opløse detergent i omtrent samme omfang som til vask. Herefter bør væsken være nedsænket dyser, der skal renses, og sænk ultralyds vaskemaskine. Dens køretid - cirka 30 minutter. Det er vigtigt at huske, at vandet i bassinet bør ændres, så længe indtil den er helt forsvinder lugten af benzin under drift.

Efter den ubehagelige lugt ikke længere vil kunne mærkes, bør dysen placeres direkte over midten af anordningen, der vil fremskynde processen med at rense dem. 06:00 - det er den standard tid, hvor badet bør arbejde. Ultralydsbehandling vil fuldstændig fjerne snavs og olierester fra de dele af bilen. Desuden vil denne valgmulighed give ejeren rengøring spare en betydelig del af finansieringen.

Et sæt af materialer til installation af et ultralydsbad

For at konstruere en sådan anordning personligt, er det vigtigt at forstå, hvordan det fungerer, eller komplekse manipulationer fører ikke til noget godt. Efter at have undersøgt de elementer i driften af en mekanisme, såsom et ultralydsbad, med hænderne det kan samles under tilstedeværelse af følgende liste over materialer:

 • rør af plast eller glas;
 • magnet rund form (så detaljeret det er at finde i mange ældre højttalere);
 • spole;
 • en væske beregnet til ultralydbade;
 • porcelæn fartøj;
 • på grundlag af pulstransformeren;
 • pumpe;
 • stålramme.

Når alle elementer vil blive forberedt, kan du begynde forsamling.

Processen med ultralyds rengøring bade fremstilling

Som tidligere nævnt, skal dette arbejde foregå i nøje overensstemmelse med den forberedte plan, slutresultatet var positiv. Forstå enhed hjemmelavet instrument vil ultralydsbad diagram, som vises nedenfor.

Monterings proces begynder med, at spolen skal vikles på den forberedte plast eller glas rør. Den resterende del af stangen skal placeres en magnet. Den resulterende indretning er ikke blot inverteren kaldet magnetostriktion.

Alle de følgende trin skal foregå efter følgende algoritme:

 1. Inden for rammen af stål skal installeres porcelæn fartøj.
 2. Efter dette, skal bunden af detaljerne være forsynet med åbninger, og hvor skal placeres allerede gjort konverter.
 3. Derefter beholderstrukturen kræves for at bygge forbindelser. Disse elementer er udformet til at sikre, at fluidet strømmer gennem dem ind og efterfølgende er fusioneret. I dette tilfælde, hvis det er planlagt at konstruere en stor størrelse bad, er det nyttigt at tage sig af installationen af pumpen, fodre den accelererende opløsning.
 4. Ved afslutningen af installationen indstillet impulsive transformer, hvis primære funktion - stigning i spændingen. Til disse formål, kan du bruge en hvilken som helst mekanisme af denne art, taget fra tv eller en computer.

Arbejdet er næsten afsluttet test af ultralyd bad. Hvis byggeprocessen er udført korrekt, vil betjeningen af denne enhed spare en betydelig del af budgettet og give mulighed for at grundigt og effektivt rengør alle de dele, du har brug for.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.