FormationSprog

Udtale normer i det russiske sprog - hvad er det?

Ordet "ortoepi" af græsk oprindelse, og netop på rødderne oversættes til "talende højre". Ved "talende ret" refererer til den normative udtale af lyde sprog og korrekt placeret accenter.

Litterære russisk sprog og litterære sprog

Der er et koncept - en moderne russisk litterært sprog (ellers - SLRYA). Dette er et stort kompleks af ord og acceptable former, der er normen. SLRYA nødvendigvis bruge på radioen, på tv og i andre medier, til at kommunikere med ham i formelle situationer og på offentlige steder med fremmede. Men bortset fra det litterære sprog, der er et litterært sprog, det vil sige et sæt af love og regler, de relevante normer for udtale af visse lyde eller ord. Udtale normer i det russiske sprog og er disse love. Og deres anvendelse i de samme medier.

Vi taler ikke den måde, vi skriver

Det princip, som at basere russisk ortografi - uforanderlige udsigt over morpheme mens afledning. Det er sådan, roden eller suffiks besluttede at skrive en, og vil bruge den i alle ordene i denne morpheme (i enhver regel der er undtagelser, så der er fænomener som vekslen af vokaler i roden). Men det er klart, at vi ikke altid kan udtale morpheme samme, selv om skriften er. Vores sprog forsøger at en eller anden måde lette deres opgaver, let ændre lyden ved at skære vejen fra det sted, den ene lyd til en anden, og i sidste ende ord er lidt forkert som skrevet. Det viser sig at udtale normer af det russiske sprog - det er de love, ved hvilke det er nødvendigt at korrigere udtalen af ordene fordreje. Disse regler er udarbejdet af sprogfolk baseret på udtalen af den centrale betydning af russiske regioner - Moskva og St. Petersborg, kort sagt.

Udtale grundlæggende regler i det russiske sprog

A) Icahn - er en af de love, hvorefter ændringen i udtalen af ord. Icahn - denne transformation er, i og tryksvage stilling.

B) Addi ctive - denne transformation og findes i ubelastet position.

B) Akan - denne transformation i et stykke tid i ubelastet position.

D) Stun - en ændring i udtalen af den stemte lyd til tilsvarende par døve i visse stillinger, såsom i foran den anden døve.

D) giver udtryk - denne ændring i udtalen af et bump på tilsvarende par opkald til en bestemt position - før sonorant (altid ringer), i begyndelsen af ord eller før en vokal.

Dette er kun de basale og vigtigste love. Ud over dem er der den etablerede norm udtale af hvert bogstav, de korrekte accenter i ord og så videre.

udtale rules ændringer

Naturligvis kan afsige normer for moderne russisk sprog adskiller sig fra de regler, for eksempel, det XIV århundrede: mens der i sit daglige liv russiske folk havde et helt andet sæt af sprog og andre ordforråd. I modsætning til SLRYA, litterære tale ejer eller måske ejer et par stykker. I forskellige regioner af de russiske ord lyden er forvrænget på forskellige måder: i Vologda-regionen, for eksempel, er det almindeligt Ocaña, så der er en ændring og ved om i tryksvage stilling, og i den sydlige del af bogstavet R udtales på ukrainsk stil - med afbødning.

Ortoepi på fremmedsprog

I sprog i andre lande, også har deres egne love forvrængning af ord, som f.eks udtale normer det russiske sprog. Nogle af dem har endda påvirket stavningen. I Hviderusland, for eksempel, bruger generelt fonetisk breve princip, det vil sige, når word-dannelse kan ændres det oprindelige udseende af morpheme, hvis ændret hendes udtale. I tyrkisk, finsk og nogle andre almindeligt fænomen af vokal harmoni alligevel - vokal harmoni. Det faktum, at på grund af de grammatiske funktioner i sproget, kan ord det være meget lang, og sproget er simpelthen ikke i stand til at sige et antal forskellige vokaler og konsonanter. Derfor er det er vokal harmoni - assimilering af alle vokalerne ordene fra en af chokket.
Over tid udtale normer i det russiske sprog ændret. I nogle tilfælde, såsom accenter, det sker ret hurtigt. Ikke desto mindre er evnen til at mestre den moderne russiske litterære tale er nødvendig for en intelligent person.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.