HjemlighedKonstruktion

Udskiftning af jord. Udskiftning blød jord

Før starten af opførelsen af huset fundament er obligatorisk en sådan operation som kontrollen skal udføres bæreevne jord. Forskning udført i et særligt laboratorium. I tilfælde af at afsløret eksistensen af risikoen for sammenbrud af bygningen i løbet af sin konstruktion på dette særlige sted, kan gennemføres foranstaltninger med henblik på at styrke eller udskiftning af jord.

klassifikation

Alle jorde er inddelt i flere grundtyper:

 • Rock. De repræsenterer et stykke klippeknude. Ikke absorberer fugt, ikke stilne af, og betragtes nepuchinistymi. Foundation på sådanne grunde er praktisk dybere. Til også at omfatte grove stenede jord, bestående af store klippestykker. I så fald, hvis stenene blandes med lerjord, nepuchinistym - jorden er hvis med sand betragtes slabopuchinistym.
 • Bulk. Primere med nedsat naturlige struktur lag. Kort sagt, rullet i kunstigt. Bygning på grundlag af en sådan konstruktion kan være, men først skal udføre en procedure som jordkompaktering.
 • Clay. Bestå af meget fine partikler (mindre end 0,01 mm), meget vel absorbere vand og udspiles overvejes. Stilne af hjemme på sådanne jorde er meget stærkere end på den klippefyldte og sandet. Alle lerjord er klassificeret som lerjord, sandet ler og ler. Disse omfatter herunder løss.
 • Sand. Den består af større partikler af sand (til 5 mm). Komprimerede sådanne jorde er meget svag, men hurtigt. Derfor huse bygget på dem, med forsiden nedad på en overfladisk dybde. Sandjord klassificeres efter partikelstørrelse. De bedste baser anses gruset sand (partikler fra 0,25 til 5 mm).
 • Kviksand. Siltholdige jord mættet med vand. Oftest findes i vådområder. Til opførelse af bygninger som uegnet.

En sådan klassificering er udført i henhold til GOST typer. Primere blev testet in vitro til bestemmelse af de fysiske og mekaniske egenskaber. Disse undersøgelser er grundlaget for beregning af kapaciteten af fundamenter til bygninger. Ifølge GOST 25.100-95, er alle jordtyper opdelt i stenet og neskalnye, nedsynkning og urolig, saltvand og ikke-saltvand.

De vigtigste fysiske karakteristika

I laboratorieundersøgelser at bestemme sådanne parametre af jord:

 • Fugtighed.
 • Porøsitet.
 • Plasticitet.
 • Densitet.
 • Partikeldensiteten.
 • modulus.
 • Forskydningsmodstand.
 • Friktionsvinklen partikler.

Kende densiteten af partiklerne kan bestemmes, og en indikator, såsom den specifikke vægt af jorden. Det er beregnet, først og fremmest for at bestemme den mineralogiske sammensætning af jorden. Faktum er, at jo flere organiske partikler i jorden, den nedre bærende kapacitet.

Hvilke jorde kan tilskrives den svage

Proceduren til udførelse af laboratorieundersøgelser og bestemmes af GOST. Jordbunden er undersøgt med brug af særligt udstyr. Arbejde på samme tid kun udføres af uddannede specialister.

Hvis resultatet af testen viste, at de mekaniske og fysiske egenskaber af jorden ikke tillader dig at bygge videre på det strukturer og bygninger uden risiko for kollaps eller brud på integriteten af strukturen, er jorden anerkendt svage. Til dem, for det meste omfatter kviksand og bulk-jord. Svag oftere anerkendt som løst sand, tørv og ler med en høj procentdel af organiske rester jord.

Hvis jorden på den svage del er konstruktionen overføres sædvanligvis til en anden placering med en bedste base. Men nogle gange er dette ikke muligt. For eksempel, på en lille privat sektor. I dette tilfælde kan det besluttes på opførelsen af pælefundering med en dybde på oplægning tætte lag. Men nogle gange synes det mere passende procedure for udskiftning eller styrke jorden. Begge disse operationer er ganske dyrt i form af både økonomiske og tidsmæssige omkostninger.

Udskiftning af grunde: princip

Fremgangsmåden kan udføres på to måder. Valget af metode afhænger af dybden af tætte lag. Hvis det er lille, er let jord med dårlig bæreevne simpelthen fjernet. Næste, i en tæt basislag underliggende hældes dårligt sammentrykkelige pude af en blanding af sand, grus, grus og lignende materialer. Denne metode kan kun anvendes, hvis tykkelsen af blød jord på stedet ikke overstiger to meter.

Nogle gange sker det, at en fast grund er meget dyb. I dette tilfælde kan puden lægges på de svage. Det bør dog foretage en præcis beregning af sin størrelse i de vandrette og lodrette planer. Bredere end det, den laveste af trykfordelingen bliver belastningen på den svage jord. Anvendelse af sådanne puder kan på enheden af alle typer af fundamenter.

Ved brug af sådanne kunstige basen er der risiko for klemning puden vægt af bygningen. I dette tilfælde er det bare begynder at stikke ud i den tykke bløde jord på alle sider. Den selvsamme hus prosyadet, og ujævnt, hvilket kan føre til ødelæggelse af dens strukturelle elementer. For at undgå dette, omkredsen puder installeret spunsjern. Hertil kommer, de forhindrer vandmætning af sand og grus.

Er det muligt at ændre jorden i området på egen hånd

Udskiftning af jorden under fundamentet skal gøres kun med forudgående relevant forskning og beregninger. For at gøre dette arbejde på egen hånd, selvfølgelig, vil ikke fungere. Derfor mest sandsynligt, bliver nødt til at invitere specialister. Men i løbet af opførelse af bygninger er ikke for dyrt, for eksempel, den økonomiske, den operation kan udføres og "af øje". Selvom risikoen, vi stadig ikke ville anbefale, men for den overordnede udvikling, lad os se nærmere i ovenstående procedure. Således faser af arbejdet i dette tilfælde, er som følger:

 • Udgravning udføres til den tætte bund.
 • I renden til niveauet af sålen fremtidens fundament hældte sand medium størrelse. Udfyldning fremstillet lag af ringe tykkelse med hver rammer. Før forsegling sandet skal fugtes med vand. Rammer skal udføres så grundigt som muligt. I sandet bør ikke være nogen indeslutninger, især store. Nogle gange i stedet jord-beton blandinger og slagge.

I tilfælde af, at fundamentet anvendte kunstige basis bør også arrangere omkring huset afløbet. Dette vil give en lidt for at øge tætheden af den omgivende jord pude og forhindre det i at klemme siderne.

at skabe et drænsystem værker

Dernæst overveje, hvordan du kan lave et drænsystem på sitet. Væggene i kælderen for sikkerhed bedst vandtæt. Således funktionerne i processen:

 • Måleren grave en grøft fra bygningen. Udgravning udføres på samme dybde under udlægningen fundament. Bredde -. Ca. 30 cm hældning trench bund skal være mindst 1 cm til 1 m længde.
 • Bunden af graven fyldes og stampes pyatisantimetrovym lag af sand.
 • Spredt ud på sandet med geotekstil fastsættelse af stakken af grøften.
 • Hældt desyatisantimetrovyh lag grus.
 • Stak perforeret drænrør.
 • Hældt sin grus seng 10 cm.
 • Dæk "kage" ender af geotekstil og sy dem.
 • Fald i søvn hele jorden, forlader hjørnerne af bygningen mandehuller.
 • Ved enden af røret godt tilfredse modtager. Tag blommer brug for mindst fem meter fra væggen af bygningen.
 • I bunden af gruben hældt grus og indstillet til en plastbeholder med huller boret i bunden.
 • Vise røret ind i beholderen.
 • På toppen af brønden er dækket med planker og dækket med jord.

Selvfølgelig, i selve bygningen skal montere tagrende.

styrkelse af jord Hvordan er

Idet udskiftningen af jord - operation temmelig omstændelig og kostbar, det ofte erstattet amplifikationsprocedure under fundamentet base. Imidlertid kan flere forskellige metoder anvendes. En af de mest almindelige er stampning af jord, som kan være overfladisk eller dyb. I det første tilfælde er det brugt som en stamper kegle. Det er hævet fra jorden og kastet ned fra en vis højde. Denne fremgangsmåde anvendes sædvanligvis til fremstilling af konstruktionen af bulk-jord.

Dyb jordpakning udføres ved hjælp af specielle bunker. De blev drevet ned i jorden og trække sig ud. Det resulterende hul hældes tørt sand eller jord-betonstøbning.

Den termiske metode

Valg af jorden gevinst afhænger primært af dens sammensætning, en metode til bestemmelse, som reguleres GOST. Jord, klassifikation er blevet præsenteret ovenfor, kræver generelt amplifikation kun hvis relateret til neskalnoy gruppe.

En af de mest almindelige metoder er at få den termiske. Det anvendes til løss jord og tillader styrkelse af en dybde på omkring 15 m. I dette tilfælde jorden pumpes gennem rør meget varm luft (600-800 grader Celsius). Sommetider termisk behandling af jord sker på en anden måde. Jorden gravede godt. Derefter de brændte tryk brændbare produkter. Pre brønde er forseglet. Efter denne behandling den kalcinerede jord erhverver egenskaberne af det keramiske legeme og mister evnen til at opsamle vand og til at kvælde.

cementering

Sandjord (foto af denne art er angivet nedenfor) styrket lidt anden måde - ved cementering. I dette tilfælde er det tilstoppede rør, gennem hvilket det pumpede cement-ler opløsninger eller cementopslæmning. Undertiden anvendes denne metode til at forsegle revner og hulrum i stenet jord.

silicification jord

På kviksand, er mudrede sand og makroporøse jord mere almindeligt anvendt fremgangsmåde til silicification. Til amplifikation med et rør pumpet opløsning af natriumsilicat og kaliumchlorid. Injektionen kan udføres til en dybde på 20 m. Radius formering vandglas ofte når en kvadratmeter. Dette er den mest effektive, men også den dyreste måde at vinde. Lav egenvægt af jorden, som allerede nævnt, det taler om indholdet af organiske partikler i den. En sådan sammensætning kan i visse tilfælde også amplificeres silicification.

Sammenligne omkostningerne ved at udskifte og forbedre jordens

Selvfølgelig forstærkningen operation er billigere fuld jorden substitution. Til sammenligning, lad os beregne, hvor meget det vil koste at oprette kunstige grus jord den 1. m3. Vælg jorden med en kubikmeter plads vil koste omkring 7 USD skærver omkostningerne er $ 10 hvert 1. m3. Således vil udskiftning af blød jord koster 7 USD udsparingen plus 7 USD til at flytte grus, plus $ 10 for sig selv grus. I alt 24 USD Styrkelse jord koster 10-12 USD, hvilket er to gange billigere.

Af alt dette kan vi drage en enkel konklusion. I tilfælde af, at jorden på en svag sektion, vælger at bygge et hus et andet sted. Hvis dette ikke er muligt, du har brug for at overveje muligheden for at opføre en bygning på pæle. Styrkelse og udskiftning af jord udføres kun som en sidste udvej. Ved bestemmelse af behovet for en sådan procedure bør være styret af SNIP og GOST. Primere, klassificeringen ligeledes defineret standarder, amplificeret egnet til deres særlige sammensætning midler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.