Nyheder og SamfundNatur

Lerjord: egenskaber, fordele, ulemper, planter

Sikkert du kender begrebet "frugtbar jord". Denne ene hvorpå kulturelle og prydplanter, blomster blomstre, giver en god høst af frugttræer vokser godt. Frugtbar jord betragtes lerblandet og sandjord. De kan fuldt ud give planten med fugt og gavnlige sporstoffer.

struktur

lerjord anses for at være af høj kvalitet jord, da det har et optimalt forhold af sand og ler i sin sammensætning. Denne jord består af 70 procent ler og 30 procent - i sandet. Jord, der indeholder store og små sandpartikler, anses for at være i stand til at give en god høst.

Lermuld lang pasning fugt, "ved" hvordan at bevare det i tilstrækkelige mængder er nødvendige for korrekt planteliv. Lerjord rig på mineraler og sporstoffer, perfekt åndbar. Dette land anses ideel til baggård gårde og haver.

Mange gartnere stræber efter i det mindste bringe landet på sitet til lerjord. Bragt til haver mere sand, hvis jorden er leret, eller omvendt, tilføjer humus i den mudrede jord. De gartnere, der er så heldige at dyrke planter på lerjord, bare nyde en god høst kvalitet.

De væsentligste fordele ved lerjord

 • Denne type af jord er ideel til dyrkning næsten hele enorm liste over planter: grøntsager, frugttræer, bærbuske og blomster.
 • lerjord har høj modstandsdygtighed over for fugt, er i stand til at bevare fugten i længere tid.
 • Jord, der består af 70 procent sand, 30 procent ler, har god undergrunden kunstvanding.
 • Høj luftning ydeevne, der er den slags godt ventileret jord, god luft permeabilitet.
 • Nå absorberet gødning og gødning, forbedre afgrøde præstation fra tjeneste hvert år.

Ulemper lerjord

 • Denne jord er helt sikkert kræver omhyggelig og hyppig løsning. Dette vil sikre ordentlig ventilation til jorden og lade den varme op hurtigt i foråret.
 • Hvis tiden og i tilstrækkelige mængder til at gøre jorden gødning (eksperter anbefaler ko eller hest) og kalk gødning, vil ulemperne og ulemper i sådanne arealer ikke være enkel.

Måder at rette fejl og mangler lerjord

Leret, lerjord angår tunge arter. Det kræver omhu og befrugtning. Hvis gartneren-gartner beslutter at forbedre afgrøde ydeevne og udbedre mangler af en sådan ikke-essentielt jord, der er et par tips. Først skal du bruge den bioklip metode. Denne proces indebærer en belægning på jord beplantet med planter dækker materiale. Bioklip er en ideel måde at bevare og vedligeholde sundheden for planter. Desuden vil denne metode spare dig og letter dit arbejde brugt på vanding og løsne jorden.

Hvis vi taler om gødningen anbefales til lerjord og lerjord, eksperterne anbefaler at vælge kalk gødning (det er bedre at tage den læskede kalk).

Sådan konstateres lerjord

Selv ikke-professionelle agronom kan på deres egen grund til at afgøre, hvilken slags jord er fremherskende i haven. For at gøre dette, er der en enkel måde - "rullende pølser." Det er nødvendigt at tage en vis mængde jord, korrekt fugte det og forme fra et stykke lille bold. Dernæst fra perlen bør danne en "pølse", og forsøge at pakke det i en ring.

Hvis du styre dette med lethed, så har du i landet - lerjord. Hvis jordovn "pølse" krøller let, men når snoede begynder at knække en lille smule, så foran dig - jorden er leret. Fra lys sandjord du ikke formår at forme noget, selv om fugt er tilstrækkelig, og trafikken - pæn.

Heavy jordtyper kan defineres på øjet. Lerjord eller ler er ikke så hurtig som sandet vil tørre ud efter regn. Ved en forhøjet temperatur luft vil det sprække hurtigere i foråret smeltevand fra haven går langsommere.

Tips til at forbedre tunge jordtyper

Så kan vi sikkert svare på spørgsmålet, lerjord - hvad er det? Dette er de mest frugtbare og rige næringsstoffer synspunkter. Men sådan en næsten perfekt jord eksperter anbefaler bedre. Her er nogle tips:

 • Hvis du beslutter dig for at forbedre lerjord eller lerjord, så prøv at gøre det i løbet af efteråret. I efteråret jorden er bedst til at modstå anvendelsen af gødning og grave.
 • Da denne type af jord ikke er det varmer op hurtigt i foråret, være forsigtig med ikke at haste til at plante planter. Hvis du gør det er det ikke anbefales på regnfulde og kolde dage.
 • Så planternes rødder hurtigt og let tilpasses til jorden på det tidspunkt for landing på en konstant, anbefales det at lave et hul i de to gange højere end deres rodsystem.
 • Landing lunefuld plante vælge høje steder. Højbede give hurtig tilpasning, da der er landet varmer hurtigere.
 • Hvis jorden er i dit område er udsat for hurtig tørring, er det nødvendigt at korrekt forberede den til haven sæson. I efteråret og foråret pløjning og anbefalede indførelsen af bagepulver. I rollen som bagepulver kan være en hest, et får eller komøg, avner af solsikkefrø, afklippet græs, halm.
 • Hvis indsamler grundvand i foråret, kan du lave en lille afløbssystem. Drænhuller, hvis dybde - fra måleren til to meter, vil redde situationen. Smeltevand vil forlade hurtigere, mere jord er tør.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.