Kunst og underholdningKunst

Typer af maleriet. Kunst maleri. Kunst maleri på træ

Kunst maleri som en form for dekorativ kunst fortsætter traditionen med folkekunst. Dette er ikke blot nogle visuals, sin essens er meget mere, fordi det synes at være flydende tør for tid, der kombinerer kreativitet mange generationer af mestre. Den er organisk forbundet med moderlandet - stedet af sin oprindelse i samfundet landmænd (ranchers, landmænd, jægere).

Et kig på kunst kunstnerisk maleri

Kunst maleri anvendes på de produkter, let minerede traditionelle naturlige "demokratiske" materialer: naturlige stoffer, træ, ler, læder, sten, knogle.

Indtil det XVII århundrede spirer det eksisterede inden for de enkelte naturlige gårde. Skills blev passeret mestre fædrene linie, fra generation til generation. Hone specifikke kunstneriske teknikker til optimalt nuværende produkter. Valgt mest udtryksfulde indhold og metoder til påføring af pynten. Maleri i arkitektur dekoreret loft, vægge, buer, bjælker og søjler, og i hjemmet - fade, genstande af arbejdskraft.

I perioden fra XVII til XVIII århundrede kunst maleri i Rusland har det omdannet til en fisk, at skabe produkter til markedet. Det behøver ikke blive inddraget i de enkelte mestre, og nogle områder af byen. I det XIX århundrede er der håndværksmæssige organisering af kunst malerier. For eksempel mestre i Fedoskino miniaturer så organiseret sig efter ødelæggelsen af private ejere i 1903 og har holdt deres kunst. I 1876, begynder den systematisering af forskellige typer af maling professor Isayev AA i to-binds monografi "De håndværk i provinsen Moskva."

I de 20-30-erne den sovjetiske regering er afhængig af etableringen af kooperative fiskerivarer kooperativer, hvor historisk udviklede folkemusik kunst centre, udvikling karakteristiske typer af maling. For eksempel Khokhloma maleri i Nizhny Novgorod-regionen.

Strategi for udvikling af maleriet, samt andre former for kunst og kunsthåndværk, forstået og afgrænset en videnskabsmand og pædagog Vasiliem Sergeevichem Voronovym i monografien "On bonde kunst."

I øjeblikket er selskabet aktivt at udvikle de kunstneriske vægmaleri typer med henblik på at imødekomme efterspørgslen, da markedet i Rusland og i udlandet. Malede produkter samtidig bevare sine dagligdags funktioner er i stigende grad funktioner i den æstetiske og kunstneriske værdi. Til deres produktion ved hjælp af moderne maskiner og specialudstyr - til skrub og forberedende arbejde. Men det vigtigste kreative arbejde, samt et par århundreder siden, er lavet i hånden af master-kunstnere.

Maleri Art

Det er umuligt ikke at bemærke, at den nationale maleri ændrer selve billedet af produktet. Han bliver mere udtryksfuld i skala niveau, rytme linjer og proportionalitet farve. Industriel "afsjælet" produkter er indsatsen fra de kunstnere, varm og levende. Sidstnævnte opnås ved at anvende elementer af ornament og kunst (tegning og maling). Forskellige typer af malerier oprette en særlig positiv følelsesmæssig baggrund, i harmoni med området for fiskeri liv.

Taler formelt, er den dekorative maleri udført ved at anvende en børste maling på en bestemt overflade. Det skal bemærkes en betydelig øjeblik: I modsætning til maleriet, modellering en holistisk rum, maleri er altid fragmentariske.

Eksperter designere taler ofte om fænomenet russiske maleri: den er universel harmoni med næsten enhver form for minimalisme, moderne, land. Teknologi, skabt af gamle mestre, perfektioneret af generationer af mestre i visse områder, hvilket skaber særlige stilistiske udtryk. Heldigvis i Rusland i XXI århundrede er blevet bevaret og udviklet forskellige typer af maling: Gzhel, Khokhloma, Boretsky Gorodetsky, Mezen, Onega, permogorskaya, pizhemskaya, Polkhovsky-paydanskaya, puchuzhskaya, rakulskaya. Overvej funktionerne i disse særprægede stilarter.

Fremkomsten af Khokhloma

Evnen til at male et træ i gylden farve uden brug af Strengt taget guld er blevet overført Khokhlomskaya mestre ikon-delere, der åbnede denne knowhow i XII århundrede i de hemmelige vildmark skove øst for Volga. Af den måde, de var bekendt med de håndværk, der giver maleriet: drejebænk forretning og kunst af den gamle ornament. Måske de var også bekendt med de gamle former for maleri,

Stor handel landsby Nizhny Novgorod-regionen øst for Volga - Khokhloma - som en magnet, en magnet for dygtige håndværkere.

Dette, i moderne sprogbrug, en regional fair for en gruppe af landsbyer på bredden af floden Uzola floden arbejdede ikke kun for den indenlandske russiske marked. Velhavende købmænd købte hende stor part af handlede varer og førte dem til eksport. Således Khokhloma markedet var "under the gun", både interne og eksterne markeder, og derfor blev det domineret af kvaliteten af konkurrencen om priskonkurrence. reelt incitament blev oprettet: evne menneskelige masterovitogo bragte ham håndgribelig rigdom.

Ifølge undersøgelser foretaget af eksperter i perioden fra XII til XVII århundrede var udviklende Khokhloma stil, der integrerer gamle Nizhny Novgorod slags træ maleri.

I perioden fra den XVII til XVIII århundrede Khokhloma stil meste dannet. I dag sine centre er:

- Fabrikken "Kokhloma Artist", som drives fra master sad Koverninskii distrikt (Semino et al.). I deres malerier domineret af vilde blomster og bær;

- Foreningen "Khokhloma maleri", Semenov. Masters Association traditionelt udvikle temaet af fantastiske farver.

teknologi Khokhloma

Nun færdighed "fin pensel" fundet i omfanget af den rige vegetation ornament. En stor rolle, som kvaliteten af produkter spilles. Art Khokhloma påståede compliance mestre bestemt teknologi. Det er karakteristisk, har det ikke ændret sig til i dag. Vi lister rækkefølgen af dens faser:

- vytachivanie på drejebænk af træ redskaber ( "vaskeri");

- primer blanks flydende opløsning specielt forberedt ler ( "træ"). I vor tid, til dette formål anvender kunstig primer;

- tin tin eller sølv. Nu aluminium, der anvendes til dette formål;

- dekorativt maleri på træ og tørring af produktet i ovnen;

- lakering og varmt tørring.

Intensiv varmebehandling af produkter, der er defineret farveskala foretrak gamle russiske malere: en kombination af guld og rød cinnober med sort farve. dvs. Kokhloma temperatur ovne påvirkede ikke lysstyrke og kontrast af disse farver.

Fremgangsmåder Khokhloma maleri

Vintage udsigt over maleri på træ, integreret i Khokhlov, identificeret to af sit system, "baggrund" og "mount" et brev. Selve navnet systemet omfatter en fremgangsmåde til påføring af grundlæggende silhuet form.

"Hest" system indebærer anvendelse af farvet silhuet skitserer direkte på en gylden baggrund. Baggrund genererer gyldne "profilstyring" direkte fra baggrunden med "zarisovyvaniya" master sort og rød rummet omkring de "guld krøller".

Hvert system bruger den samme slags Khokhloma maleri. Der er kun fire, "Kudrin", "et bær" (eller "et blad"); "En pind"; "Under baggrund."

"Kudrin" antager "urte" mønster skrevet af en meget fin pensel. Han er lidt ligesom star dog krøllet indviklede harmoniske dynamiske ringe. Ifølge eksperter, er dette den mest antikke ornament.

"Under bær" - trækker en tyk pensel. Ud over "Herbal" er allerede spirende blade og bær. Stiliseret plante former og mejetærskere. På en og samme kan ses og kamille og vilde jordbær blade "stamceller".

Malet "på en pind" foreslår harping på en bestemt geometrisk form (sædvanligvis en rombe). Figuren bliver levende "buske" på siderne og belyst af solen i midten.

I fremgangsmåden "under baggrund" floral sekventielt trukket kontur, og derefter den resterende fri baggrund er farvet, overvejende sort.

På grund af det unikke i hver mester børste er unik og enestående Hohloma. Typer af maleri, har vi diskuterede ovenfor, skiftevis på det, tiltalende udseende zolotitogo harmoni, rød og sorte farver.

Gzhel. Søg ler til porcelæn

Gzhel Art malerkunsten blev født i det, der nu Ramenskoye distriktet i Moskva-regionen. Gamle dage disse steder blev kaldt Gzhel en kommune, og det område af landsbyen strakte Bohteevo, Volodya, Gzhel, Kuzyaeva, Novoharitonovo, Turygin.

Indtil de lokale landmænd XVII århundrede fremstillet af relativt primitive ler glaseret keramik. Situationen har ændret sig på grund af den industrielle udvikling af lokale ler er egnet til fremstilling af porcelæn. Udgangspunktet var dekret af Tsar Alexei Mikhailovich finde "ler egnet" til produktion af farmaceutiske fartøjer - i 1663.

Oplevelsen var en succes, med 1710 apotekeren order folk her begyndte at bruge råvarer. Farmaceuter roste kvaliteten af ler, og tiden er kommet, hvor de er interesserede erhvervsfolk. De var interesseret i råvarer, der er egnede til produktion af porcelæn. Ved dekret af kongen i 1844 nedsat en kommission, som omfatter ejeren af porcelænsfabrikken i Moskva Athanasius Grebenshchikov Porcelænsfabrik og ingeniør Dmitry Ivanovich Vinogradov, har modtaget gornoinzhenernoe uddannelse på universitetet i Marburg. Fem år på udkig efter den rigtige ler. I 1849, efter otte måneders research blev udvundet ler, hvoraf der produceres fremragende porcelæn. Deres kvalitet roste sig selv M. V. Lomonosov, klassekammerat Vinogradov.

Gzhel. udvikling af produktionen

Industrimand Grebenshchikov begyndte at bruge råvarer fundet i sin fabrik Moskva. Men de kloge folk fra landsbyen Gzhel og de omkringliggende landsbyer, ved den måde, som vi nævnte, allerede havde de færdigheder af keramik, også indset fordelene i brugen af mere høj kvalitet ler.

Det gik rask som i landsbyerne levede fremragende rådgivere - produktionsmedarbejdere fra planten A. Grebenshchikov. Mellem 1750 og 1820 master-håndværkere lavet majolica - aflang-Kvasnikov kander, tallerkener, kopper, tallerkener. Ornamental maleri blev gjort i grøn, gul, blå og aubergine maling på en hvid baggrund. Billede inkluderer fugl - i midten, og omkring det - træer, buske, hus. (Dvs. primitive arter demonstrerede maleri redskaber). Bordservice i efterspørgslen. Der var en kvalitet konkurrence. Vi fører de tidligere keramik fabrikker, der fremstiller høj kvalitet polufayans identiske "fremmede" retter.

Skill finpudset over 80 år, og siden 1820 har næsten alle de Gzhel håndværkere producerer polufayans. Dette er storhedstid for kunsten Gzhel. Produkter af mestre kan ses i Hermitage. Denne service blev betragtet som den bedste i Rusland og nainaryadneyshey. Typiske malet Gzhel tekander, skåle, tallerkener fyldt husene af købmænd og adelige, restauranter. Forbedrede former for maleri. Gzhel køber over hele landet, fra Archangel til Astrakhan, eksporten til Centralasien og Mellemøsten. Produktionen er lavet omkring tredive fabrikker. Beskæftiger sig med produktion Gzhel producenter: Barmina, Gusliny, Gusyatnikova, Kiseleva, Terekhova, Sazonov.

Desværre, da 1860, er der et fald Gzhel maleri. Folk håndværk, født af en konkurrence med hundredvis af små producenter og et dusin medie forskydes pragmatisme af store monopoler. Blandt monopolet stod MS Kuznetsov, med sine fem planter og en årlig produktion produktion på 2,1 mio. Gnid. Produktionskapacitet af de resterende 14% af Kuznetsovsky. Strengt taget producenten Kuznetsov og "slået ned" arbejde. Borte konkurrence, nedsat motivation, nedsat kvalitet, kom nedgangen.

Som kunstnere malede Gzhel

Gzhel er unik, idet hver mester, hjælp klassiske former for kunst for hendes malerier, skaber sin individuelle teknik.

Det er en subtil kunst. Den vigtigste rolle spilles af oplevelsen af master, som manifesterer sig i den måde, penslen. Samtidig på en snedækket hvid porcelæn bliver harmonisk farveændring fra blå til en intens blå sløret. Alt dette tegner en enkel maling - kobolt. Figur påføres til overfladen, "første gang", hurtig.

Hvorfor er det vigtigt dygtighed af kunstneren? I første omgang kan det reelle farvebillede ikke ses (især kobolt). Alt synes monokrome billede, og kun når Gzhel afholdt stegning i ovnen, vil tegningen blive vist i fuldt omfang.

Hvad er sammensætningen Gzheli? Den centrale rolle i det generelt beskæftiger sig med dekorerede blomster. Ved siden af det er harmonisk izvivisty "urte" historie, rige blade og bær. Det sker, at i denne tegning vævet animalistic temaer, eller relateret til hverdagen (f.eks hjemme).

Ligesom stort set vender dette tal? Former for kunstnerisk maleri "som trækkes fra den første" Gzheli reduceret næsten til anvendelse smøre metoder. Der er kun fire: smøre håndled skraveret og malet en børste mønster "Sitchikov", samt supplere billedet.

Smear netværk kendetegnet skraverede farveområde grund superposition af forskellig intensitet af kobolt særligt vending børste kunstner.

Maling med den ene hånd, kendetegnet ved, at hver successiv slagtilfælde tone er forskellig fra den foregående. Intensiteten af slagtilfælde gradvist aftager, de er "lettere".

Mønster "Sitchikov" - den mest delikate. Han tegner en simpel penselspids.

Brugte Gzhel slags male billeder er ikke specifikke fotografiske replikation af naturlige motiver og nyfortolket og præsenteres i en uventet konfiguration. Images Kunstnere nyfortolket blå blade, kronblade blå roser, asters, nelliker, roser følge konturerne af fugle og dyr. Sommetider de skitsere stiliserede dagligdags genstande eller genstande (f.eks bøndernes hytter).

"Herbal" komplementær typen billede - klatrerødder spiral elementer shading, forskellige slag, geometriske fragmenter - giver fuldstændighed billede, skabe de nødvendige accenter.

Forekomst Polkhovsky-Maidansky maleri

Diverse russisk folkemusik maleri. Typer af hende i al deres forskellighed, måske, kan beskrives i specialiserede monografier, men ikke i artiklen. Derfor er vores opgave er mere beskeden. Vi har allerede kaldt den mest "snoet" typer af maleriet: Khokhloma og Gzhel. Men der er andre, de er alle originale og de er mange. Lad os nævne nogle: Boretsky Gorodetsky, Mezen, Onega, permogorskaya, pizhemskaya, Polkhovsky-Maidanskaya, puchuzhskaya, rakulskaya etc. Ikke at kunne i denne artikel er omfattet at tale om alle dem, give en beskrivelse af kun én af dem - Polkhovsky-Maidansky.

Dette maleri opstod i begyndelsen af XX århundrede i Ascension distriktet i Nizhny Novgorod-regionen. Her i landsbyerne Polkhovsky Maidan og i landsbyen Voznesenskoe i slutningen af det XVIII århundrede var der en drejning fiskeri munke Sarov kloster. Drejebænk lært håndværket og landmænd til at blive dygtige håndværkere inden for fremstilling af træ redskaber. Wizards fremstilles også, som de sagde, "tararushki", dvs. produkter for sjov: .. fløjter, svampe, dukker, påskeæg, legetøj.

Drivkraften for skabelsen af maleriet var købet af en bonde Polinym Pavlom Nikitichem apparat vizhiganiya, og siden 1926, vækket kreativitet bønder førte dem til maleriet i olier produkter, og i 1933 blev de erstattet af anilin farvestoffer.

Efter vedtaget arbejde polhovtsev Zagorci, merinovtsy, Semyonov, nye typer blev skabt matryoshka maleri (dette tema vil vi komme ind på senere).

Teknologi Polkhovsky Maydanskaya-stil maleri

Indledningsvis er overfladen af en genstand af træ underkastet slibning og priming stivelsespasta. Derefter den deponerede kredsløbsmønster med blæk og derefter maleriet blev udført. For at gøre dette, skal du bruge maling i fire farver: rød, gul, grøn og blå. Så det implementeret "sigter" karakteristisk Narrative skridt Polkhovsky Maydanskaya-stil, der består i tegning slagtilfælde kontur sort. Vi tilføjer, at denne form for maleri antyder en sådan metode som overtryk.

Denne type teknik anvender også en speciel teknik af kredsløb-fri maleri.

Vi nævnte denne type maleri er ikke tilfældig. Han blomstrede i USSR indtil 90'erne, inklusive. På Ascension fabrik fem hundrede mennesker arbejdede. Af disse er 40% - de kunstnere, som optræder maleri, andre - drejere. Til den behandlede kreativt, skabende laboratorium arbejdede på en fabrik. Produkter, der eksporteres til USA og Europa. I dag er traditionen lagde fabrikken udvikler iværksættere.

Hendes Majestæt matryoshka

Ikke altid evolutionært udviklet russisk maleri. Typer det undertiden indtraf uventet - ikke fra "tidernes morgen". De er genereret af belysning af en enkelt kreative russiske mestre. Det skete med matryoshka. Hun - ikke primordially russisk opfindelse.

Babushka dukkede op i Rusland i det XIX århundrede i Sergiev Posad. Hustruen til kunstneren Sergei Vasilievich Malyutin i 1898 bragt fra Japan figur Fukurumu gammel mand, der investerer i fire tal (ved den måde, ifølge japansk legende, den første af disse tal gjort russisk munk). Sergey nyfortolket "på russisk," hendes idé. Der var en genial idé - at simulere en typisk russisk familie. Navn Matrona var så populær i Rusland. Hertil kommer, som jeg troede Milutin, det lød med en romersk familie navn af moderen.

Sergey lavet tegningen af otte investeringer. Kvinden fulgte sin datter med en sort pik, og derefter - en søn, så - igen pigen, den ottende tal var en baby. Træ turner deres form bearbejdet VP Zvezdochkin. Malet tal han Sergei Vasilievich.

Produktion af dukker. typer af maling

Verdens populære dukker, dens anerkendelse af verden refererer til 1900, da det "gik ud" - Verdensudstillingen i Paris.

Kunne folkekunst matryoshka passere? Allerede i 1899 hele Sergiev Posad producere nye charmerende dukker: piger og kvinder, rødmosset, i frakker og forklæder og tørklæder og sundresses med kurve, kæledyr, fugle, blomster. Zagorski stil (som bekendt blev Sergiev Posad omdøbt Zagorsk) afveg maleriske, opmærksomhed på små detaljer.

Siden 1922 nesting dukker også er begyndt at producere i landsbyen Merinova i Nizhny Novgorod-regionen. Den lokale turner Mayorov F. købe Sergius matryoshka, bearbejdes "deres". Han malede tallene for hans datter. Merinovtsy hurtigt mestrer produktionen af disse komplekse tal. Merinovskaya matryoshka - understregede lyse, men med færre detaljer end Zagorskaya.

Tredje "deponering af dukker" var Polkhovsky Maidan landsby, berømt og drejere, og maleri. Polkhovsky matryoshka har sine egne karakteristika:

- flygtige, små streger skrevet af den person;

- placere de lommetørklæde former og linjer sundress (nederdel), fra bagsiden til 2/3 matryoshka malet karminrøde (rød) eller grøn. Farvekontraster lommetørklæde med ham. I panden malet nesting dukker en rose-granhjerpe. Udpeget forklæde - fra halsen til jorden. Maleri forklæde grupperet "i en oval." I midten - at afsløre rose gren, blade, bær. Sammensætningen er suppleret margueritter og forglemmigej.

Den sværeste i fremstillingen af Vyatka matryoshka mener, at lokale håndværkere dekupørarbejde strimler.

konklusion

Russisk kunst maleri som en form for dekorativ kunst baseret på dyb folkemusik tradition, på niveauet af bevidsthed om, hvad det hjemland, hvad en familie. Det er forbundet med århundreders liv i vores forfædre, så malede elementer bære en afgift varme, menneskelighed, kreativ holdning til livet. De virkelig dekorere liv i det moderne menneske, de fortrængte "anonymitet," elementerne i udsmykningen af beboelsesrum er lavet.

Kunst maleri gør også nogle accenter i vores liv, der minder om kontinuiteten i moderlandet, om universel menneskelig pligt for enhver - for at gøre livet smukt omkring dem.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.