Intellektuelle udviklingKristendommen

Trinity Antony af Siya Kloster

I Norden, Rusland stadig bevaret sted, over hvilken tid har ingen magt, hvor den er langsom. En af dem er placeret i Arkhangelsk-regionen, hvor den usikre lyset af White Nights stiger til himlen med gyldne kors i den hellige Treenighed Antony af Siya Kloster - et vidne og deltager i mange begivenheder i vores historie. Mere end fire århundreder var det en af de vigtigste ortodokse helligdomme i vores land, og mange kan fortælle sine vægge. Vi har kun brug for at vide, hvordan at lytte.

tiggede drengen

Det vides, at i tresserne i det XV århundrede af Novgorod den Store, flyttede til landsbyen Kekhta Dvina sogn fromme familie af en velstående landmand ved navn Nikifor. Han var flittig mand, fordi og velstand i huset ikke blev oversat. Kun én problemer skæmmet liv vandrende - ikke Herren velsignede sin kone Agafia forplantning. Hvor mange år er gået, siden de fejede tre landdistrikter pop omkring podiet, gennemførelsen af det store ægteskabets sakramente, men der var ingen lyd i sin hytte af børns stemmer.

I de år af barnløshed vidste kun ét middel - var ulykkelig kvinde i kirken, faldt ned for mørke Ikoner ansigt og grådkvalt tryglede Himlens Dronning til at sende ned hendes længe ventede barn. Jeg ikke engang besøgte på en pilgrimsrejse og Agatha. Clal knæfald og sætte fyrre-pund stearinlys - det gode i sin mands penny pung er ikke blevet oversat. Og han bad den samme lykke - det salige mor til Guds søn, der ved den hellige dåb blev opkaldt Andrew.

kort ægteskab

Det har længe været observeret i de mennesker, der er her, bad Gud, børnene er fyldt med fornuft og dyd. Den dreng Andrew fattet det syvende år diplom og lært af sognepræsten dygtighed ikoner. Så han voksede op, der tjener i Guds tempel og hjælpe forældrene holde deres store arealer, indtil Herren kaldte dem.

Andrew havde allerede vokset op, og det var femogtyve år gammel, da han fandt det til gavn for at forlade sin fars hus og gå til Novgorod, hvor de kom fra, når hans afdøde forældre. Det punkt, hvor det blev fundet hurtigt - en stærk og imødekommende ung mand tog ind i hans tjeneste til den lokale herre og før klamrede sig til hans sjæl, der i det femte år gav ham sin datter. Men vær opmærksom på, det ikke var på Guds vilje - døde et år senere først unge kone, og hendes og hendes far.

Novopostrizhennik Antony

Bury deres døde tæt på ham og at sørge, som sædvanlig, han tænkte over det og Andrei grebet af grund, der er ikke skæbnen ham til at leve i verden, herunder synd og fristelser, og bør dedikere sig til Gud, hold kæft i en af de palæer af de hellige, hvormed så rigelige russisk jord. Bad og velsignet ved meget præst, der kronede ham for et år siden med Boyar datter, alt han forlod Novgorod, men hans skridt rettet ikke Dvina sogn, hvor der stadig står tomme hus af sin far, og i den hellige kloster, bygget på floden Ken, nær byen Kargopol.

Her, i væggene i et gammelt kloster begyndte Andrei klatring til kronen af hellighed, klippet en munk ved navn Anthony. Et år tilbragt i graven han monastiske skrifter - hakkede gamle fyrretræer, uproots træstubbe, clearing plads til en køkkenhave, så er der også og arbejdet hårdt for at skaffe mad til Brødrene.

Men mest af alt var det tæt på hans hjerte til at drage omsorg for de syge og trængende, for hvem internatet blev etableret i klosteret. Anthony tilbragte natten i bøn for at frelse sjæle alle ortodokse kristne. Snart, hans åndelige fader, St. Pachomius Kesko ordinerede ham til præstedømmet, og derefter velsignet travail af afsondrethed, som længe har været talt med ham Anthony.

På vej til det hellige sted

Anthony forlod væggene i klosteret beboet ikke én, men to kammerater, ligesom han gjorde, at søge bøn tilbagetog. Lad os bede, de trak sig tilbage i uigennemtrængelige skov krat, nærmede væggen i klosteret. Først for hans pustynnozhitelstva munke valgte et roligt sted på bredden Emtsa, skære ned i cellen selv, og endda bygget et træ lille kirke til ære for St. Nicholas. Men podgadil dem en fjende af den menneskelige race - han er forbitret imod dem hjerter lokale beboere, der har besluttet, at munkene ønsker at komme i besiddelse af deres jord. Munke måtte forlade automater sted og fortsætte vandring i ødemarken i døve. Det skal bemærkes, at på det tidspunkt deres antal blev suppleret med yderligere tre eremit-tilbedere.

Men jeg havde ingen deres Herre, sendt på vejen af en fisker ved navn Samuel. Det var ham, der foreslog Wanderers sted på Lake Mikhailova, hvor ingen nogensinde har levet, men i umindelige tider kunne høre ringmærkning af klokkerne så engleagtig sang. Og det var op til ham ikke langt - kun tre dagsrejser, af russiske standarder - meget tæt.

En gammel legende fortæller, at han kom til det sted, det Samuel greb munkene i deres hjerter, der er helligt, og være der bolig, der er bestemt til at overleve dette århundrede. Og de lægger på en ensom forager skovsø Mikhailovsky kryds udløber i solen frisk harpiks og dermed betegner det sted i fremtiden kloster.

De første vanskelige skridt

Navnet på den kommende kloster vil modtage fra Sia flod, der løber ud af Lake St. Michael, og som er den rigtige biflod til Dvina. Var det, som søen er rig på fisk, og skov jungle rundt - dyret, men det er ikke nok til at leve, og måtte tage skære tømmer og bryde jorden. Og hvad at pløje? Heste gør ikke. Det spændte Guds folk på et tidspunkt i en hjemmelavet plov, overspændt, og falder på de friske furer.

Det er kendt, at Antonius af Siya Kloster blev rejst i en meget vanskelige forhold. Der var endda tidspunkter, hvor munkene fra udmattelse, om at forlade det nye sted, og kun ordet, men bøn deres åndelige mentor, Anthony hjalp besejre den kujonagtige momentan svaghed. Men med Guds hjælp, de endelig slog sig ned og byggede den første trækirke i navnet på den hellige treenighed. Dets vigtigste aktiv var ikonet for den hellige Treenighed, som er skrevet af Anthony, fra en tidlig alder har udmærket i ikonografi.

I løbet af de lange århundreder Trinity Antony af Siya Kloster blev berømt over hele landet denne helligdom. Gennem bønner pilgrimme foran hendes sted for helbredende mirakler. Endelig overbeviste alle velsignet måde, når en dag kirken blev ramt af lynet, og efter en brand ødelagde hele bygningens indre, fra bunken af aske udvundet ikon, helt uberørt af brand.

fyrstelige diplom

Den officielle status of the Holy Trinity Antony af Siya Kloster var i 1552, da abbeden, den fremtidige helgen St. Anthony, sendt til Moskva til Grand Prince Vasily III to munke med en begæring om etablering af bolig. Fromme lineal reageret positivt på deres anmodning, og sendte dem til ikke kun at klage over det brev, men også de generøse gaver til minde om sin egen sjæl.

Velsignet død og kanonisering

St. Anthony levede at være nioghalvfjerds, syvogtredive af dem brugt i klosteret han grundlagde, kun lejlighedsvis overlader det til en kort afsondrethed forårsaget af behovet for bøn tilbagetog. Da han blev spurgt før sin død, hvor han ønskede at blive begravet, den asketiske straffet (for at se, om sagen!) Til at bære hans krop ind i skoven og overlade det til de vilde dyr og fugle, at denne begravelse fest, og de har husket det for Gud. Kun lacrimal anbringender bror overtalte ham til at opgive sin beslutning.

Han afgik til Herren den 20. december 1556 under regeringstid af kejser Ivan IV den Grusomme, og Antonius af Siya Kloster fortsatte sit liv under den nye rektor - ældre Cyril, sagde Antonius i sit testamente. Han selv for et godt liv og de mange mirakler i 1579 blev kanoniseret.

Den Hellige Treenigheds Katedral

Hans hukommelse fejres af den ortodokse kirke den 20. december og på denne dag Antony for Siya Kloster, til et foto, som du kan se i denne artikel, fyldt med hundredvis af pilgrimme, der kommer fra hele landet ære hans minde og ære de hellige relikvier, der hviler nu under en skæppe Trinity Cathedral, opført efter dødsfaldet af den helgen.

Bogmærke denne fem-kuplede kirke blev foretaget i 1589 af Hans Majestæt tilladelse fra så regerende suveræne Fodora Ioannovicha (søn Ivana Groznogo). I sin læsning og skrivning, sendt til klosteret, befalede han ham at bygge videre på den model af Genopstandelseskatedral i Moskva Novodevichy Kloster og endda hjælpe bygherrer havde sendt en erfaren herre Zahara. Alt arbejde udføres af Vologda team af murere, der blev afsluttet i 1606, og kirken blev indviet snart.

Kloster - et vidne til historien

I de XVI-XVII århundrede Antony af Siya Kloster træder i stedet for en af de førende spirituelle centre i det nordlige Rusland, og det hører til en vigtig position i sin historie. Det er kendt, at disse vægge serveret en femårig henvisning vanæret Boyar Fedor Nikitich Romanov - far til den kommende konge, grundlæggeren af Romanov-dynastiet - Mikhail Fedorovich. Det er her, på foranledning af daværende regerende Boyar Boris Godunov tog monastiske løfter med navnet Filaret.

År senere, da han vendte tilbage fra polsk fangenskab, vil han blive den patriark af Moskva Hele Rusland. Glem ikke så Filaret sympatisk abbed Jonas, jeg prøver hvad der kunne hjælpe ham, og steg op til den patriarkalske trone, tak til generøse gaver. Kloster vægge husker og stadig meget ung Mihaila Lomonosova, stoppet her på vej til Moskva.

Royal lånere i klosteret

Fra de tidligste dage af sin historie Antonius af Siya Kloster nød den samme placering af Ruslands øverste herskere. Start med at sætte Grand Prince Vasily III, som nævnt ovenfor, sendes sammen med chartret til deres gaver. Generøse bidragyder var hans søn Ivan Groznyj, men det er sandt, på en anden måde. Han overdraget til klostret lange liste af henrettede dem boyarerne og satte ham tusind rubler til minde om deres sjæle - dette virkelig var en omsorgsfuld suveræn.

Opstegne efter ham på tronen af kongen Fedor ikke kun finansieret opførelsen af Den Hellige Treenigheds Katedral, men også gav ham stasemidesyatipudovy klokke. Ikke nærig, og Boris Godunov, givet klostret fem hundrede rubler, og mange kære kirkelige redskaber. Alle donorer brødre flittigt mindet på bønner og gjort, at der optages i en særlig "Stern bog."

Over tid, den hellige Treenighed Antony af Siya Kloster trådte i en kraft, der ikke alene nydt generøsitet regerende royalty, men han gav dem gentagne gange materiel bistand. For eksempel, kejseren Mikhail Fedorovich omkostningerne ved krigen med Sverige dækket af midler fra hans kloster skatkammer, og hans far - Alexis, tage lån til oprustning.

kronet pilgrimme

Det spiller en vigtig rolle, og den pilgrimsrejse til Antonius af Siya Kloster regerende royalty. Russiske autokrater har gentagne gange besøgt de gamle mure, for at holde mindet om deres forfædre. For eksempel i sommeren 1819 blev de hædret af besøg af kejser Alexander I, og i 1856 - hans nevø Alexander II. Hyppige gæster var Grand Dukes. For at modtage de fornemme gæster der var endda en særlig ritual.

Normalt, sir, der kommer forud for vognen, nærmede til fods til de hellige gates, og der mødte abbeden og brødre, velsignede ikonet for St Anthony, som straks modtaget som en gave. Dette blev efterfulgt af en højtidelig bøn service på Den Hellige Treenigheds Katedral og frokost på Abbedens kvartaler. Det er overflødigt at sige, at disse besøg har bidraget til ankomsten til klosteret et stort antal almindelige pilgrimme, generøst genopbygge sine kasser.

Den gyldne alder af klosteret

Det menes, at storhedstid klostret kom i det XVII århundrede. I det levede derefter omkring to hundrede munke, kræfter, som seks bygninger i templet blev bygget, og den væsentligste af disse var tempel bebudelsen. På udsmykningen af klostret arbejde af de berømte malere fra den tid, som f.eks Fyodor Zubov og Vasily Kondakov. De hvælvinger af klostret mange fremragende monumenter af russisk kultur blev indsamlet.

Funktioner af den hellige Treenighed Antony af Siya Kloster, såsom indsamlet i det en unik samling af antikviteter, arkitektonisk originalitet, fromhed, broderskab og skønhed i den omgivende natur i nord, giver ham en fremtrædende plads blandt andre hellige klostre i Rusland.

Undervejs prøvelser

Efter Oktoberrevolutionen i Antony for Siya Kloster deles fuldt skæbne de fleste russiske klostre. I 1923 blev det lukket, del af ejendommen blev sendt til de statslige institutioner, og resten simpelthen plyndret. I områder, hvor munkene bruges til at leve og udføre gudstjenester, gjorde de en koloni for unge kriminelle. Høje kloster vægge - ikke løbe væk. I de efterfølgende år blev der placeret, og andre institutioner, der ikke havde nogen relation til religion.

Restaureret kloster

Kun med fremkomsten af perestrojka, at regeringen ændrede politik på religion, klostret blev returneret til kirken. Men den formelle overdragelse af grunde og bygninger var på det betyder ikke sin genfødsel som et åndeligt centrum. Antony af Siya Kloster, hvis fotos give en idé om mangfoldigheden og specificitet af bygningerne beliggende på dens område, behov for alvorlige restaurering, som krævede betydelige investeringer. En stor rolle i at løse disse problemer spillede sin Vicar Archimandrite Trifon (Plotnikov), som det lykkedes at finde de nødvendige ressourcer og rekruttere højt kvalificerede specialister.

I dag er Antony af Siya Monastery (Arkhangelsk-regionen) til fuldt genoplivet sin tidligere herlighed. Han blev igen et sted, som tiltrækker tusindvis af russere, der ønsker at røre ved levende historie i moderlandet. Dette er ubestrideligt bevis travle tidsplan pilgrimsfærd tjeneste af klosteret lagt ud på sin hjemmeside.

Den hyppigste spørgsmål, der opstår for dem, der ønsker at besøge Antonius af Siya Monastery: "Hvordan kommer man til dette kloster, som ligger i hjertet af den russiske North?". For at gøre dette, kan du tage bus nummer 503 afgår fra Arkhangelsk til Emetsk eller en anden bus nummer 511, 505 og 520. Den, som har en personlig transport kan komme til det på sporet nummer 8 Arkhangelsk - Moskva. 151 km vil dreje til højre, og den tilsvarende pegepind.

metochion

I 2000 Hans Hellighed Patriarch Alexy II velsignede åbningen i St. Petersborg på gaden Olgi forsh kloster af Holy Trinity Monastery of Antonius af Siya. Det blev oprettet og er nu en væsentlig del af ministre til de troende, der bor i området, samt at antallet af børnehaver. Den samme kloster være etableret i andre dele af landet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.