Kunst og underholdningBilledkunst

Tricks - er en videnskab, magi eller trolddom?

Tricks - det er en underholdende og vittig puslespil, at publikum vil beslutte på et splitsekund. For lovgivningen i den genre kræver hurtighed, med det samme. Publikum har ikke tid til at forstå, hvad de ser. Et magisk følger den anden, og det lader til, at det velkendte og veletablerede verdensorden er ved at smuldre under presset fra hinanden utrolige transformationer.

De første fokuserer (det gamle Egypten)

Rocks på bredden af Nilen og hugget ind i dem på omkring 1260 f.Kr.. e. Temple of Abu Simbel ... Det kan betragtes som den første illusion af enheden, som er kendt for mennesker. To gange om året, på hans fødselsdag og på dagen for tronbestigelse, viste det sig farao Ramses II. Den mystiske atmosfære, hundredvis af mennesker, der venter på et mirakel, templet præster læse gamle magi og besværgelser. De kalder på solen bryde igennem skyerne og afsløre folk Farao. Og miraklet sker. På det rigtige tidspunkt, som om i lydighed mod præsterne, den skrå solstråle gennemborer den smalle åbner døren, kommer i en lav og mørkt rum og lys er i mørke figur lineal.

Vi beskriver ceremonien af gamle papyrus. Svaret på dette mysterium, var forskerne i stand til at finde kun antikke civilisation i det tyvende århundrede. Forhistoriske arkitekter ved præcis, hvor og på hvilket tidspunkt under ceremonien vil være stigende sol disk. De var i stand til at styre bevægelsen af solen ifølge døre i templet, hvorigennem strålen trænger ind i lokalet og det rum, hvor der var Ramses II. Effekten af denne illusion var fantastisk - borgere oprigtigt mente, at lyset selv peger på linealen.

Denne historiske kendsgerning kan give en af de mulige svar på spørgsmålet: "Hvad er i fokus?" Måske er brugen af eksisterende viden med henblik på at opnå det ønskede resultat! Dette svar er meget sandsynligt.

Manipulatorer i det gamle Grækenland

Præster mystiske illusioner kunne ikke forblive ubemærket. I det gamle Grækenland, tryllekunstnere var i de tider af perserkrigene. Men de viste deres kunst ikke er i templerne, og et tivoli. Overraskende, i skrifter af grammatik og retorikeren Alciphron (III århundrede f.Kr.. E.) Der er omtale af et trick, der overlever til denne dag. I sin bog beskriver han, hvordan en omvandrende tryllekunstner sat ned tre kopper og sætte tre sten. Utrolig flyttet småsten - optrådte under en kop, derefter forsvandt og blev munden jonglør. Og så helt forsvundet, men den illusionist begyndte at komme ud af deres lommer, ører eller hår tilskuere. Publikum lo og spekulerede agility kunstner, fordi den fokuserer - er først og fremmest, vittig og underholdende forestilling.

Illusionen af videnskab og kvaksalveri

Udvikling af illusion af kunst i middelalderens Europa gik side om side med en helt videnskabelige eksperimenter. Ingen er anderledes, hvor magi og kvaksalveri, og hvor eksperimenter i kemi og optik. Dette blev gjort ved mange berømte mennesker, hvis navne har overlevet. Den berømte astrolog og sandsiger Mishel Nostradamus (1503-1566) tøvede ikke med at lave tricks. Dette naturligvis øget graden af dens indvirkning på modtagelige for mirakler og mystiske fænomener af offentligheden. Konserveret beskrivelse af optisk oplevelse, som viste den store mystiker. Gennem åbningen i loftet panelet sænkes ned assistenter dukke, og derefter hæves tilbage og lukkede lugen. Tilskuere iagttog det gennem en smal spalte i væggen, der var monteret en gennemsigtig trekantet prisme. Hun gav den "flip" -effekt. Det syntes, at dukken stiger nedefra, og der forsvinder. Seerne så optaget ind i rummet, og de havde søgt gulvet. Men det var lavet af sten, og jeg har nogen hemmelige luger det manglede.

Afspejles i de kunstværker

Popularitet Illusion viser er blevet så bredt i middelalderen, mange forfattere og kunstnere kunne ikke ignorere dette emne. De afspejler sig i hans arbejde nogle ting, der indeholder elementer af hekseri eller magiske tricks. Videnskab, magi eller kunst - det er svært at give en kort definition af dette fænomen. Men du kan se deres indflydelse i den middelalderlige kultur i de velkendte klassiske værker.

Hollandske kunstner Piter Breygel Elder (c. 1525-1569) på en af hans malerier afbildet omstyrtelsen af tryllekunstner fra tronen. Roving optrædende blev afbildet på lærredet i skikkelse af djævle. En anden hollænder, Ieronim Boskh (1450-1516), i hans arbejde henviser også til billedet af omvandrende jonglører, tryllekunstnere og troldmænd.

Ekspert middelalderlig kultur Goethe (1749-1832) i hans "Faust" skildrer også den magiske billede af middelalderen. Vin, der fosser fra bordet og lys, befriet fra lænker Margarita. Hovedløse, transporterer i hænderne på hans afhuggede hoved. Alle disse tricks var grundlaget for repertoiret af kunstnere, der viser tricks. Hvad er deres hemmelighed og appel i så lang tid? Tilsyneladende, at folkets ønske trænge ind i mysteriet og uforgængelige tro på mirakler.

Penetration i Rusland

De første seriøse illusion shows i Rusland blev afholdt med deltagelse af udenlandske gæstespil. De blev afholdt i de store teatre i tiden. I Moskva det var legeplads for de Maly Theatre og St. Petersborg udenlandske illusioner blev vist på scenen af Alexander Theater. På dette tidspunkt illusionen af kunst blev forvandlet. Det blev meget brugt af tekniske nyskabelser i tiden. Borte er dage, hvor partiet af tryllekunstnere og troldmænd var billige gøglere forestillinger. Ved alle betyder, at de trækker offentligheden til tanken om, at fokus - det er alvorligt.

Udenlandske gæstespil i Rusland

Især mættet af demonstrationer i Rusland sådanne forestillinger var XIX århundrede. Mange af kunstnerne var virkelig store mestre genren.

Karl Hermann - berømt repræsentant for familien af europæiske tryllekunstnere. Han var kunstnerisk, under viser en masse af sjov og forvandlet til seerne af hans assistenter. Samtidig var en af de første, der begyndte at bruge en stor illusion af udstyret. Hans repertoire var et trick, "The Boy in the air" - sangeren lænede sin arm på en lang stang. Samtidig hans fødder var fra jorden. På anmodning af publikum fra den samme flaske skuespiller blev han hælde et udvalg af drikkevarer - mælken til champagne.

Carl Mekgold ankom på turné i Moskva, vandt publikum, så aviserne fra den tid sammenlignet det med Schiller og Mozart i sin kunst. I hænderne på en kunstner kobber mønt forvandlet til en frø, som til gengæld blev kanariefuglen. Publikum gav kunstnerens tørklæder, ure, smykker. Alle disse elementer dukkede op i violin, som hang på væggen i en lukket sag.

Han erobrede krævende offentlige tryllekunstner og tryllekunstner Bartolomeo Bosco. Hans repræsentation af den egyptiske magi forårsagede en byge af entusiastiske reaktioner. Skuespilleren møde for publikum i en dragt uden ærmer. Alle rekvisitter, de brugte var meget enkel - åbne tabellerne på tynde ben, ingen duge, hvor det var muligt at skjule noget. Det syntes, at tingene virkelig kommer og går, i lydighed mod anmodning fra kunstneren. Publikum er aftalt i en enstemmig udtalelse, at eksperimenter demonstrerede Bosco (tricks) - det er magisk.

De første russiske tryllekunstnere

Må ikke sakke bagud fra udenlandske kolleger og russiske jonglører. Historien har bevaret navnene på nogle af dem. I 1828, for Rogozhskaya Gate var arenaen for lokkemad af dyr. Der syntes en Karasev - han viste "ekstraordinære mekaniske eksperimenter." Under tilsyn af publikum performer gemte sig i en kasse manuel kronometer, men han forsvandt. On-site dukkede timer en fugl. Gemt væk i den samme skuffe smykker fundet i lommen på en tilskuer.

I et andet amfiteater i Tver gate, han talte tryllekunstner Solovyov. I plakaten, kaldte han sig selv en "brandsikker mand." Hans eksperimenter (stunts) er blevet forbundet med ild.

I 1835 viste en tidligere mekaniker Nikulin hans magiske ydeevne på Maly Theatre i Moskva. Håndværker, tog han fordel af de mange selvstændige foretaget viser Illusion enheder. Og vi kommer ned oplysninger om præstation i samme periode af russiske tryllekunstnere som Kuparenko, Vasiliy Korchagin og Ivan Martin.

Selv om det er vigtigt at bemærke, at udførelsen af hjemmeavlede kunstnere russiske offentlighed opfatter koldere end præsentationen af deres udenlandske kolleger. Russiske ordbøger afspejler holdningen til denne form for kunst i Rusland gennem betydningen af ordet "fokus" - narrestreger, forvirring, bedrag.

I den sovjetiske periode

Uden tvivl, er den mest kraftfulde udvikling været en illusion af kunsten i Sovjetunionen. Illusion skabe nye attraktioner og små rum. Gradvist gået prangende udenlandske navne, der traditionelt tog sig russiske tryllekunstnere. Det ændrede holdningen til kunstnerne, og en forståelse af, hvad der er fokus. Magiske og mystiske baggrund af dette fænomen i fortiden. De bedste repræsentanter for genren synes at invitere tilskuere til spillet og sagde: "Nu vil du blive bedraget, men du har råd til at afsløre bedrag."

Sådanne kunstnere omfatter den berømte illusionist E. T. Kio, den første kvindelige sovjetiske illyuzionistku Kleo Doroti (Claudia Karasik). Tradition for brug i illusion gadgets glimrende fortsatte Anatoliy Sokol. Otar Ratiani skabt en original attraktion "Invisible Man", baseret på en roman af HG Wells. Endnu et mesterværk illusoriske scoringer sovjetiske cirkus - "Vand udstyrsstykke" Ilya Simvolokova. Og i den sidste tale af Anatoly Step-Novozhilova ved cirkus arena dukkede eared hele området for rug og folkedanse. Kunstnere fra det sovjetiske cirkus er ikke bare trylle - de udviklede deres kunst, hvilket gør dens sociale og aktuel.

Mirakler kommer ikke til ophør

Så hvad er den tiltrækning, som bærer magiske tricks? Magien i deres egne hænder kan lave en - tilsyneladende i, at deres popularitet og levetid. Efter alt, ikke nødvendigvis at blive en professionel kunstner-tryllekunstner. Et stort antal af den foreliggende litteratur gør det muligt at beherske de enkle, men effektive tricks. Og de store rekvisitter for dette behøver ikke - et spil kort, et lommetørklæde, et par mønter eller perler. Et forvirrede øjnene af publikum, ligesom en tidsmaskine, i stand til at overføre kunstneren i årtusinder tilbage århundreder. Det er så gamle egyptere så på mirakler der finder sted i templet af Faraos Ramses i 1260 f.Kr..

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.