ComputereSoftware

SaaS - hvad er det? Software as a Service - Software as a Service

Mange russiske selskaber introduceret SaaS-løsninger. Deres involvering af virksomheder er ofte motiveret af ønsket om at øge bekvemmeligheden ved hjælp af disse eller andre programmer, for at yde den nødvendige dynamik i produktionen, samt spare penge. Hvordan disse forventninger iværksættere er berettiget? Hvad er de særlige træk ved SaaS-løsninger?

Hvad er SaaS

SaaS forkortelse - en Software as a Service, dvs "software som en service". Denne ordning forudsætter, at brugeren er til rådighed for de software-funktioner, der er tilgængelige via web-interface, mens den vigtigste del af ansøgningen software er udviklerens server.

SaaS-modellen - en slags sky, måske en af de mest populære. Nu er ordningen af samspillet mellem softwareleverandør og brugeren ikke længere betragtes som eksotisk, men generelt kan kaldes forholdsvis ny til verden og russiske it-markedet.

Fordele ved SaaS

SaaS værdiansættelse af udtrykket, at det er, gå videre til at overveje fordelene ved de respektive kredsløb af software distribution.

Dets vigtigste funktion - at brugeren ikke behøver at installere software på din computer. det behøver heller ikke at bekymre sig om, at der på hans rådighed er den nyeste version af den app - det vil altid være bygherren straks opdatere de nødvendige filer.

Noget, der er meget vigtigt for mange brugere - referencemateriale, ledsaget af en tilsvarende type af løsninger er som regel de mest relevante. Selv om det kan blive forældet med tiden for de "desktop" versioner af software brugsanvisninger.

pålidelighed

SaaS-produkter i mange tilfælde mere pålidelige end løsninger, der er installeret på computeren. Dette skyldes primært det faktum, at størstedelen af de hardware-funktioner duplikeres på udbyderens server.

Det vil sige, hvis leverandøren af den defekte harddisk, kan du være sikker på, at vigtige oplysninger allerede har formået at gøre en backup medier tilhører modparten.

Alsidighed

En anden vigtig fordel, der forårsager SaaS-løsninger - brugeren kan arbejde med de rigtige grænseflader fra enhver computer - vigtigst af alt, at internettet til en fornuftig pris var tilgængelig. Mange SaaS-leverandører er ved at tilpasse passende software grænseflader er ikke kun til brug på en pc, men også til specificiteten af mobile enheder - smartphones, tablets.

Blandt de uomtvistelige fordele programmer i SaaS-format - evnen til samtidigt bruge den samme interface, flere brugere. For eksempel kan du kollektivt redigere et bestemt dokument. Selvom nogle mennesker vil samles ved computeren, som står "boxed" software arbejde effektivt, mest sandsynligt, det vil ikke fungere.

økonomiske fordele

I mange tilfælde SaaS-software er billigere end "kasse" version. Dette skyldes mange faktorer, især den manglende distributionsomkostninger drev. Desuden er priserne på de leverandører af SaaS-programmer ofte bundet til nogle bestemte funktioner i programmet: brugeren kan derfor ikke købe den software kapaciteter, som han har ingen planer om at bruge. I dette tilfælde er af høj kvalitet, teknisk support folk som regel inkluderet i abonnementer på cloud-baserede applikationer under SaaS-modellen. Kvaliteten af klient udbydere af denne type løsninger er normalt ikke gemme.

SaaS-tjeneste i mange tilfælde er meget lettere at implementere i produktionen end "desktop" ansøgning. Traditionelle software formater kan være nødvendigt at blive opdateret "jern" business computere. Cloud-løsninger er normalt ikke alt for krævende om udførelsen af PC hardware-komponenter.

Ulemperne ved SaaS

Vi lærte om essensen af begrebet SaaS, hvad det er, hvad er de vigtigste fordele. Betragt nu også ulemper passende form cloud-platforme. De er få, men de bør være opmærksomme på.

Den mest åbenlyse ulempe ved cloud software i almindelighed og SaaS navnlig mellem leverandøren af software og dets brugere ofte overført visse følsomme data, og ikke alle virksomhedens sikkerhedssystem sikrer deres beskyttelse mod aflytning af hackere. Selvfølgelig, moderne computerteknologi kryptering og adgangsrettigheder muligt at bygge meget alvorlige hindringer for destruktive-minded enheder. Men de har ikke altid komme til undsætning.

Nogle af de vigtigste former for software til at give fuldstændig upassende i en sky-format. Men her kan vi konstatere den manglende fleksibilitet er ikke så meget det ene eller det beslutning, som konceptet som helhed. For eksempel kan antivirussoftware i SaaS-format ikke være så effektiv som arbejder på det traditionelle mønster - som den passende type program bør have fuld adgang til RAM og harddisk. Gennem en browser til at implementere den tilsvarende funktion er ikke let.

Men nogle grundlæggende træk i antivirus-software, såsom scanning af individuelle filer for infektion, mange producenter af de respektive typer af programmer er villige til at give brugerne gennem SaaS-platform. Og disse løsninger er tilstrækkeligt effektive.

Bemærk, at for brugen af cloud -infrastruktur selskab, alligevel, skal have adgang til internettet. Og hvis en eller anden grund svigter udbyderen, så den for stærk afhængighed af produktionsprocesser i SaaS-service virksomhed kunne pådrage sig betydelige tab. Men snarere, det er ikke så meget manglen på konceptet som et særligt detaljerne i dens funktion. Hvis virksomheden skal SaaS-platform som et centralt element i digital infrastruktur, ledelsen er nødvendig for at udføre seriøst arbejde at diversificere kanalerne for adgang til internettet.

SaaS udsigter

Hvad er udsigterne for den videre udvikling af markedet for SaaS-løsninger? Analytikernes estimater i denne henseende er meget forskellige. Men generelt, eksperter udtrykte meget positivt om væksten i efterspørgslen efter den pågældende computer-teknologi. Særligt lovende inddragelse af cloud koncepter eksperter se på området for små og mellemstore virksomheder. Det allerede kan ses i mange amerikanske virksomheder, der aktivt bruger de relevante afgørelser.

Med hensyn til SaaS den mest populære segmenter, det forskere kaldet CRM (customer management system), HRM (Human Resource Management), ERP (Company ressource management). I Rusland, kender alle de computer-teknologi virksomhed og tilstrækkeligt aktivt gennemføres af virksomheder. Men detaljerne i det russiske marked er, at en stor procentdel af potentielle forbrugere af SaaS-løsninger sat konservativt. Mange kunder forstår ikke hvad der kunne være inddragelse af de reelle fordele ved cloud begreber, hvordan det vil påvirke virksomheden.

Faktorer for SaaS-Technologies

De vigtigste faktorer, som vil påvirke succes SaaS-teknologier i Rusland:

- udviklet retlige rammer (især med hensyn til leverandør ansvarlighed mekanisme sky software til kunder for sikkerheden af følsomme data);

- forbedring af internet linjer (i mange regioner, især i Fjernøsten, satsen for online-kanaler er betydeligt ringere præstation i den europæiske del af Rusland, fordi mange potentielle brugere af SaaS-løsninger simpelthen ikke har råd til at bruge fordelene ved de respektive produkter teknisk);

- effektiviteten af markedsføring tilgange leverandører "cloud" -tjenester (mange af spillerne på markedet vokser stadig på grund af det faktum, at rapporteringen segment af markedet vokser, og efterspørgslen i nogle tilfælde væsentligt overstiger udbuddet).

Et vigtigt aspekt af udsigterne, at SaaS-tjenester vil blive aktivt fremmet i Den Russiske Føderation - at øge tilliden til IT-outsourcing mellemstore russiske virksomheder. Pointen er, at mange virksomheder i Rusland stadig er ude på at skabe in-house personale af IT-specialister. I tilfældet med brugen af "cloud" tjenester en betydelig procentdel af opgaverne skal betale entreprenører for outsourcing. om virksomhederne vil være i stand til systematisk at gennemføre en sådan omlægning - det store spørgsmål.

SaaS - for små og mellemstore virksomheder

De største forbrugere af SaaS i Rusland, som i USA betragtes som SMV. Dette skyldes i høj grad deres filosofi, som ikke er så konservativ som de tilgange mange store virksomheder. Små og mellemstore virksomheder har en tendens til at være meget rationelt ved vurderingen af indtægter og udgifter, og hvis de ser, at cloud-løsning er billigere på grund af de potentielle risici på området informationssikkerhed management, mest sandsynligt, vil det foretrække SaaS.

Hertil kommer, at mange virksomheder, det skal være optaget, på grund af manglende finansiering tendens til at bruge piratkopieret eller ikke det er en kvalitet gratis software. SaaS-system kan være en måde at flytte firmaet til at licensere software til en lav pris. Fordi mange virksomheder er købt kun sky software til at begynde at nyde den høje kvalitet af lovlig software, få teknisk support.

Små og mellemstore virksomheder værdsætter mobilitet og dynamik forretningsprocesser. Derfor er mange iværksættere imponeret mulighed for at bruge den ene eller den anden SaaS-tjeneste, på enhver enhed og ethvert sted, du ønsker - den vigtigste ting, der var tilgængelige online til en fornuftig pris.

"Cloud" løsninger sparer en af de mest værdifulde ressourcer iværksætteren - tid. Man behøver ikke at tænke over, hvordan man gennemfører den ene eller den anden type software, samt på bekostning af offentlige midler til at ansætte fagfolk til at installere softwaren på den "skrivebord" eller server - det ønskede program i de fleste tilfælde, straks klar til brug.

SaaS og lignende løsninger

Taler om hvad er kendetegnene for SaaS, hvad det er, vil det være nyttigt at overveje forskellige koncepter for interaktion mellem softwareleverandører og brugere, som er meget tæt overvejelse. Som vi bemærkede ovenfor, SaaS - en slags sky. Der er således forskellige undertyper af dem, der er mere eller mindre ligner SaaS. Overvej deres specificitet.

Blandt de modeller for interaktion mellem software-udviklere og forbrugere af SaaS-lignende, kan identificeres:

- IaaS;

- PaaS.

Hvad er deres karakteristika?

Specificitet af IaaS

IaaS - er "infrastruktur som en service." I tilfælde af SaaS bruger "lejer" fra leverandøren kun grænseflade, der er adgang til via en browser modtager. Denne model, til gengæld involverer tilvejebringelsen af en kunde til brug for det nødvendige udstyr.

Funktioner PaaS

PaaS - en "platform som en tjeneste." Tilstrækkeligt tæt på SaaS, tyder dog inddragelse af forskellige hardware-komponenter på leverandørens side - for eksempel, disk eller CPU ressourcer. Mange hosting - en "platform som en tjeneste." Det vil sige, at kunden evt brug af ressourcer leaset fra en udbyder servere.

Det skal bemærkes, at en klar sondring mellem IaaS, PaaS og SaaS i nogle tilfælde meget vanskeligt at gennemføre. Der er relativt set "polar kriterium", som kan henføres til en bestemt beslutning til IaaS - er tilstedeværelsen på siden af brugerens hardware (fx pengeautomater). Der er tegn, der entydigt kendetegner teknologi som SaaS - «ren» Web-baseret interface, tilgængelig kunden modtager fra enhver computer. En midterposition mellem de markerede begreber tager PaaS. I nogle tilfælde kan det være tættere på IaaS, for eksempel, hvis det antages, at inddragelsen af visse funktioner i "virtuelle" servere kræver særligt udstyr (såsom en bærbar computer med distributionen af software til netværksstyring, der giver leje leverandør). Men det er muligt, at den tilsvarende service vil være tættere på SaaS. For eksempel antager, at det meste af arbejdet for eksperten i selskabet vil være on-line uden brug af mærkevarer udstyr fra leverandøren.

Så vi studerede SaaS detaljerne i, hvad det er. Denne teknologi giver virksomheder og private kunder en bred vifte af muligheder for at forbedre effektiviteten, opfylder forretningsmæssige mål, økonomiske besparelser, for at opnå den nødvendige komfort brug af forskellige applikationer. Programmer, der gennemføres i SaaS-format, især efterspurgt af små og mellemstore virksomheder. Russisk it-marked har et stort potentiale til at øge efterspørgslen efter den pågældende type løsninger.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.