HjemlighedVærktøj og udstyr

Termoelement - hvad er det? Termoføler til en gaskedel

Termoelement - hvad er det? Meget er allerede fremgår af titlen. Indretningen er en transducer, der anvendes til at måle temperaturen af arbejdsmediet. Strukturelt den omfatter to ledere af forskellige metaller svejset eller loddet til hinanden ved den ene ende. Enheden er meget enkel, men kvaliteten at gøre det vanskeligt.

Hvordan termoelement

To uens leder forbundet til en ring. Når temperaturen er forskellige samlinger, opstår en potentiel forskel mellem dem på grund af den termoelektriske effekt.

termoelement Princippet er følgende. Mediet, som styres, er varme side placeret, og de frie ender er forbundet til måleinstrumentet. Jo større forskellen mellem egenskaberne af lederne og termiske differens på tværs af enderne af den ovennævnte elektromotorisk kraft i et kredsløb (termisk emf).

Forholdet mellem spændingen og temperaturen varierer fra forskellige metaller. Disse eller andre typer af sensorer konstrueret til sine termiske intervaller. De kan også være forskellige korrosionsbestandighed og korroderende omgivelser.

tid

For problemfri drift af varmeanlæg anvendte termoelement. Hvad er det for en gaskedel? Og hvordan fungerer det? Det bør overvejes mere. Først og fremmest, det giver automatisk afspærring udstyr under udfald af gaskedel. Den termoelement til gaskomfurer også nødvendigt at skabe elektrisk tænding gas, så snart det begynder at fodre. Ud over at udføre kontrolfunktioner i indretningen kan anvendes som en temperaturføler.

værdighed

Overvej, hvad termoelement har positive egenskaber:

 • høj præcision instrument;

 • bredt måleområde;

 • muligheden for at fastsætte en høj temperatur;

 • enkel struktur;

 • tilgængelighed, lave omkostninger og holdbarhed thermoelectrodes;

 • installation og nem vedligeholdelse.

mangler

I termoelement der er ulemper:

 • meget lav følsomhed;

 • stor modstand;

 • ulinearitet af temperaturafhængigheden af termisk elektromotorisk kraft;

 • behovet for en kunstig opretholdelse af temperaturen af en af enderne.

Termo emf elektrode i det væsentlige afhænger af tilstedeværelsen af urenheder i de metaller, den mekaniske og termiske behandling. For at øge sin brug af flere termoelementer termosøjle.

Properties of Industrial termoelement enhed

Termiske sensorer er lavet hovedsageligt af ædelmetal. Fra det ydre miljø af lukket rør med en flange, der tjener til at montere enheden. Beskyttende fitting beskytter lederne fra påvirkning fra aggressive miljøer og er uden søm. Materialet er en konventionel (til 600 ° C) eller rustfrit stål (op til 1100 ° C) stål. Thermoelectrodes isoleret fra hinanden asbest porcelæn rør eller keramiske perler.

Hvis terminalen er placeret tæt, er termokoblingstrådene forbundet til det direkte uden ekstra stik. Ved placering af måleindretningen på afstand, når de inkorporeres i kæden frie ender af termoelementet er placeret i en støbt hoved, fastgjort til det beskyttende rør. Inden messing terminaler er anbragt på en porcelænsbaseret kompensation for forbindelsesledninger fremstillet af de samme materialer som de thermoelectrodes men ikke at have nøjagtige og nøje kontrollerede egenskaber. De har en lavere pris og større tykkelse. De indføres i hovedet gennem manchetten med asbest pakning. Keramik tjener til at udligne temperaturen i alle leddene. Top beskyttende dække er gevind med en hermetisk forsegling.

På wiren crimptermineringer kan ikke installeres, da de kan forringe nøjagtigheden af aflæsningerne. Tråd fremstillet ring, og klem under skruen.

Justering af temperaturændringer på terminalerne kan gøres elektronisk anordning, hvilket øger nøjagtigheden af målingerne.

Hvad kan være et termoelement. Pris og Feature

Et termoelement kan svejses to vilkårlige ledninger af forskellige metaller. Anvendes i flæng i branchen materialer, der kan modstå høje temperaturer, holdbare og med høj termo-elektromotorisk kraft. Der er også andre statiske enheder med høj præcision og det samme operativsystem princip, men termoelement enklere og billigere apparater.

Elektroderne anvendt blød udglødet tråd af specielle legeringer. Hun arbejder ved maksimal temperatur på omkring 1000 grader. Legeringerne have stabile og høje termo-elektromotorisk kraftværdier.

sensorer med to elektroder, hvor katoden er en nikkel-krom legering (Chromel) Den mest almindelige, og anoden - et andet metal, såsom alumel- (termoelement TCA). Den enkleste forbindelse er etableret det med en gaffel.

Hver type sensor afviger i funktionsdygtig temperaturområde, mængden af genereret emf, modstandsdygtighed over for mekaniske og kemiske angreb, holdbarhed og udskiftelighed.

Det er kun nødvendigt at købe sådanne indretninger, som svarer til de nødvendige parametre. Dette gælder især for varmeresistensen, eller vil snart nødt til at ændre indretningen.

Termoføler til Boiler udført på forskellige måder afhængigt af modellen. at hjælpe satser er omtrent på samme niveau. I gennemsnit de tegner sig for 500-600 rubler. I handelen findes der også følere komplet med ekstra elektronisk omformer, der gør et betalingsmiddel aflæsninger. Han er integreret direkte i termoelement hoved. Sensor prisen er højere, men det kræver ikke kompenserende ledninger. K termoføler hoved kan forbindes med konventionel kobbertråd.

Fortrinsvis tage produkterne til specifikke modeller, specifikationer af hvilke passer sammen. Universel enhed holdbarhed adskiller sig ikke.

typer af sensorer

 1. Type K nikkel-chrom (TXA termoelement) eller nikkel-alumel- (HA) med følgende egenskaber: lav pris, holdbarhed, nøjagtighed er ikke mere end 0,4%, måleområde fra -270 til 1269 grader. Beregnet til drift i en oxiderende og indifferente atmosfærer.

 2. L - chromel-Kopel (TCA), billig termoelement med en øvre grænse på 600 grader.

 3. J - jern-konstantan. Sensor andenplads i popularitet, er området fra -210 til 760 grader, mindre holdbare, resistente over for oxidation.

 4. E - en nikkel-chrom eller nikkel-konstantan med større nøjagtighed og signalværdi, er den øvre grænse for måling ikke overstiger 870 grader.

 5. Sensorer af ædelmetal operere ved en højere temperatur, men har en høj pris, og derfor det mest almindeligt anvendte i industrien.

Udførelsesformer termoelement forbindelse

Ved målemetoder mest almindelige jordede sensorer. De ledningsender er svejset til en enkelt enhed, der kulminerede i en særlig probe. Muffen er i kontakt med den beskyttende ydre skal, hvorved varmen overføres hurtigt, og termoelementet er lav inerti. Nøjagtigheden af aflæsningerne i høj grad påvirkes af elektrisk interferens. Ifølge dette princip fungerer termoelement til en gaskedel. Måleindretningen bør således ikke være jordet som gennem jorden kan have yderligere kredsløb, som indfører fejl i aflæsningerne.

Hvis krydset ikke er i kontakt med en beskyttende skal, så dette motiv kaldes jordforbindelse. Trods det faktum, at i dette tilfælde falder hastighedssensoren, det er mindre udsat for omstrejfende elektrisk interferens.

Arbejde junction kan også direkte sættes i processen, men denne fremgangsmåde reducerer levetiden af indretningen som følge af korrosion. I produktionen af et sådant termoelement bruges sjældent, og husholdningsapparater kan ses overalt.

Til måling af temperaturen i flere punkter anvendt multizone termoelement. forbindelsessystem hun er på det samme princip, kun enheden tilsluttet de adskillige sensorer placeret i to eller flere steder.

Hvordan virker et termoelement med en gaskedel

Termoelement - hvad er det? For brugeren, bliver klart alt, når der er afbrydelser af gasudstyr. Arbejde termoelement krydset i kedlen opvarmes af pilotflammen. Kredsløbet induceres termisk emf lig med 20-25 mV, hvilken værdi er tilstrækkelig til at drive magnetventilen. Dette åbner gasforsyningen til varmekedlen. Tænding brænder altid mens kedlen fungerer. Fra sin vigtigste brænderen tændes, en varme vand. Den termoelement til gaskomfurer også nødvendigt at sørge for elektrisk tænding brændere.

Endvidere har nogle plade forsynet med en beskyttelse i tilfælde af svigt i forsyningen, når gassen er tabt i netværket, og derefter tilføres igen.

I forbrændingsgas flamme i kedlen space adhæsioner thermoelectrodes det opvarmes, og dermed brændstof levering. Efter at flammen slukkes, termoelementet varme side afkøler, og det ophører med at levere strøm. Når dette er slået fra magnetventil, er gas slukket.

Kontrol af servicevenlighed

Termoføler til en gaskedel kontrolleres af en magnetventil, som sælges i specialbutikker. Ved afslutningen af viklingen bør ventilen loddes to fleksible ledninger med klemmer "krokodille", og derefter forbinde til klemmerne på termoelementet. Ved opvarmning den varme side af termoelementet intakt i flammen af en gasbrænder skal eller suppositorier ventil fungere fra den genererede strøm. Enheden er meget komfortabel og uhøjtidelig.

Kontrol af effektiviteten af termoelementet fremstilles også ved hjælp millivoltmeter. Spændingen ved sine frie ender, skal være mindre end 25 mV.

En af grundene til nedlukningen er fejlen pilot termoelement. Dårlig præstation kan være forårsaget af dannelsen af udenlandske enheder i stedet for spikes. Hans trimmet sandpapir "nulevkoy". Kun brug for at fjerne plak. Ellers vil det blive ødelagt af pigge.

Ved brud på termokoblingstrådene kan forbindes ved et kort stykke af et konventionelt kobbertråd. Det er vigtigt at placere kontakterne er i samme temperatur.

Hvis termoelement brændt kedel, skal den udskiftes. Det er muligt at sammensmelte enderne af ledningerne ved at dreje dem sammen og oprette forbindelse til terminalerne på batteriet. Det er således nødvendigt at vælge det rigtige tidspunkt at slutte, at få en kvalitet spike. Desuden er det nødvendigt at gøre det i de termofølertråde ikke ramt med et metal batteri terminal. Sted vride svejseprocessen sædvanligvis nedsænket i et grafitpulver. Hvis du samler Latro enhed, kan du justere den nuværende, og den fælles vilje kvalitet. Alle disse foranstaltninger er midlertidige, ved en bekvem gas termoelement bør erstattes af en ny.

konklusion

Termoelement - hvad er det? Det er en simpel termoelektrisk konverter. Pålidelighed og holdbarhed af enheden gør det et uundværligt redskab for en gaskedel ud i tilfælde af en nødsituation.

Termoelementer anvendes også til elektrisk tænding i gaskomfurer og som temperaturfølere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.