HjemlighedVærktøj og udstyr

Hvad er forskellen mellem aluminium radiatorer og bimetall radiatorer? Hvilke er bedre?

Efter slutningen af varmesæsonen kommer spørgsmålet om at skifte radiatorer frem. Hvis i din lejligheds lækage støbejern batterier, så er det tid til at sende dem til en velfortjent hvile, istedet installere moderne modeller. Private udviklere, der opretter varmeanlægget, kan ofte ikke bestemme hvilke radiatorer der er bedre - aluminium, bimetallisk, støbejern, fordi hver af disse modeller har sine fordele og ulemper. Forbrugeren kan være tabt, når han hører anbefalingerne fra sælgere i butikkerne af de tilsvarende varer. Hvis du også løser dette problem, er det værd at sammenligne aluminium- og bimetall radiatorer.

Sammenligning af aluminium og bi-metal batterier

Aluminium radiatorer ser godt ud og ser pæne ud, de har flere sektioner, der er forbundet sammen med brystvorter. Mellem sektionerne er der pakninger, de giver den nødvendige tæthed. Inde er ribben, de øger varmegenvindingsområdet til 0,5 m 2 . Sådanne batterier produceres ifølge en af dagens teknologier. Eksempelvis giver ekstruderingsmetoden dig mulighed for at få billigere og lettere produkter, men deres kvalitet kan ikke kaldes højt. I dag har Europa allerede forladt denne teknik.

Hvis du tænker på spørgsmålet om, hvad der skelner fra radiatorer fra bimetallisk aluminium, skal du være opmærksom på, at sidstnævnte kan udføres selv ved støbning. Produkterne er dyrere, men vil vare længere. Bimetal batterier fremstilles ved hjælp af to forskellige metaller. Kroppen har ribben, som er baseret på en aluminiumlegering. Inde i kroppen er der en kerne af rør, varmt vand strømmer gennem dem. Sådanne rør er lavet af kobber eller stål, men den første mulighed er mere og mere sjælden i dag. Mange forbrugere tænker også på, hvordan man finder ud af, om radiatoren er aluminium eller bimetallisk foran dem. Diameteren af sidstnævnte er mindre i sammenligning med aluminiumsmodeller. Derfor er der en større sandsynlighed for tilstopning af dem. Når forbrugerne overvejer fordelene ved bimetall radiatorer foran aluminium radiatorer, bemærker de først og fremmest et mere attraktivt udseende. Efter alt er alle komponenter af sådanne produkter gemt inde, så designet er i stand til at tilfredsstille de mest raffinerede anmodninger.

Hvilke batterier er bedre i spørgsmålet om varmegenvinding

Hvis du bestemmer spørgsmålet om, hvad der skelner aluminium radiatorer fra bimetalliske dem, så skal vi også sammenligne dem med intensiteten af varmeudslippet. Aluminium radiatorer i denne sag bryder fremad. Et afsnit er i stand til at levere omkring 200 watt varmeenergi eller mere. Halvdelen af varmen gives væk i form af stråling. Den anden halvdel er konvektion. Batteriets kanter giver dig mulighed for at øge varmeudgangen. Aluminium i denne sag er der ingen lige. Blandt andet har han en minimal termisk inerti. Hvis du tænder for disse batterier, vil det være varmt om 10 minutter i huset eller lejligheden.

Hvis det kommer til privat konstruktion, så kan man bruge aluminium radiatorer til at spare meget. I dag bliver aluminium og bimetalliske varmelegemer blevet populære, hvis egenskaber er præsenteret i artiklen. Sidstnævnte er kendetegnet ved varmefrigivelse, som afhænger af producent og model. Denne parameter vil være lavere i sammenligning med en aluminium radiator. Dette skyldes det faktum, at stålets kerne reducerer varmeoverførslen, hvilket er 1/5 mindre end aluminiumbatteriet af samme størrelse.

Forskelle mellem aluminium og bi-metal batterier med hensyn til deres evne til at gennemgå vand hammering

I denne sag er aluminium på den anden sammen. Driftstrykket er ikke så højt, det varierer fra 6 til 16 atmosfærer, og i nogle modeller når denne parameter et mærke på 20 atmosfærer. Hvis du installerer sådanne radiatorer som en komponent i centralvarme, kan produkterne simpelthen ikke modstå virkningerne af højt tryk. Hydro-indvirkning kan føre til, at batteriet brister, og lejligheden får en varm deluge. Derfor er det ikke værd at risikere at installere en aluminium radiator i en lejlighed i en fleretages bygning.

Hvis du undrer dig over forskellen mellem aluminium og bimetall radiatorer, skal du sammenligne disse produkter med hensyn til evnen til at gennemgå store belastninger. Bimetal batterier har en holdbar stålkerne, den er forberedt til trykhovedet. Sådanne produkter er i stand til at modstå tryk fra 20 til 40 atmosfærer. Derfor kan det hævdes, at bimetalliske radiatorer er mere pålidelige ved ustabilt tryk, når der er risiko for hydraulisk chok.

Til reference

Ovenstående parameter er vigtig, hvis du vælger et batteri til en lejlighed, der opvarmes af et centralt system. Hvis du planlægger at købe en radiator til et privat hus, kan denne parameter ikke kaldes minus, fordi der ikke er overskydende tryk i det lokale netværk.

Hvilken radiator skal man vælge fra kølemiddelets synspunkt?

Ganske ofte spørger ejere af ejendomme og lejligheder om, hvad der skelner mellem aluminium radiatorer fra bimetalliske. Dette problem bør også overvejes ud fra kølemidlets synspunkt. Aluminium er i stand til at indgå kemiske reaktioner, så vand for det - bare en skat. Det indeholder så mange kemiske urenheder, at batterivægge under drift kan blive udsat for korrosion. Derfor, hvis ph-niveauet af vandet, der strømmer i systemet overstiger 8 enheder, er det derfor værd at vente på problemer. Men ved hjælp af centralvarme er det simpelthen umuligt at overvåge disse parametre.

Selv i løbet af en kemisk reaktion er aluminium i stand til at frigive hydrogen, hvilket skaber en brandfare situation. Derfor er det nødvendigt at blæse luft fra sådanne radiatorer fra tid til anden. Mindre krævende på kvaliteten af vandstålrør placeret i kernen i bimetallisk produkt. Dette skyldes, at stål ikke er så kemisk aktivt som aluminiumlegeringer. Korrosion vil komme til sådant materiale, men det vil ikke ske så hurtigt. Blandt andet dækker fabrikanter overfladen med et beskyttende lag, undertiden anvendes rustfrit stål i fremstillingsprocessen, men det gør radiatorerne dyre.

Udvælgelse af varmelegeme ved kølervæsketemperatur

Installation af aluminium, bimetalliske radiatorer af opvarmning udføres i dag ganske ofte. Men før du køber sådanne produkter, bør du spørge, hvilke af dem der er i stand til at operere under påvirkning af vand af imponerende temperatur. Aluminium er i stand til at modstå 110 ° C, hvilket er et gennemsnit. Til bimetall radiatorer når denne karakteristika 130 ° C, derfor er disse produkter til gavn.

Pålidelighed og holdbarhed

Hvis du tænker på spørgsmålet om hvordan aluminium radiatorer afviger fra bimetalliske, skal du først og fremmest forstå, at aluminiumprodukter vil blive ødelagt ved vandhamming, korrosion og hyppig, og også ved en imponerende temperaturændring. Derfor er lederne igen i spørgsmål om pålidelighed produkter af to metaller, de kombinerer de bedste kvaliteter af hvert materiale. Sådanne produkter er klar til at tjene mere end 20 år, selvfølgelig taler vi i dette tilfælde om et kvalitetsmærkeprodukt, der har bevist sig på markedet. Aluminium radiatorer afviger halvdelen af levetiden. Efter installation er de klar til at tjene i 10 år.

Sammenligning for nem installation

Bimetal og aluminium er let egnet til behagelig installation, de vejer mindre i forhold til støbejern. Til fastgørelse er der ingen grund til at bruge kraftige beslag, selv en gips kartonvæg vil være i stand til at modstå en lille vægt. Hvis de leverede rør er lavet af plast, vil kun de formede elementer og et sæt nøgler være nødvendige for at udføre installationsarbejdet. Men som praksis viser, er bimetallbatterier endnu nemmere at installere, da stål ikke kan deformeres, i modsætning til aluminium, som er et blødt metal.

Sammenlign priser

Hvis du står over for spørgsmålet om, hvad der skelner mellem aluminium radiatorer fra bimetallic, så er det værd at overveje disse produkter også hvad angår pris. Den anden mulighed er 1/5, og nogle gange 1/3 er dyrere end aluminiumsprodukter. Denne forskel er ret stor, derfor er bimetal ikke så udbredt blandt den private forbruger i dag, fordi den ikke er tilgængelig for alle. Bimetalliske instrumenter har højere hydraulisk modstand, derfor er der brug for mere energi til at pumpe vand, hvilket øger omkostningerne ved drift.

Valg af radiator til et bestemt varmesystem

Efter at have overvejet de grundlæggende egenskaber ved radiatorer, kan det konkluderes, hvilken model der passer til et bestemt system. Hvis du bruger centralvarme, så kan trykket i det ændre sig drastisk. Sommetider kommer mærket uden for grænserne, med vandlagring foregår. Temperaturen vil ikke være stabil, den kan ændre sig i varmesæsonen og endog i dagevis. Sammensætningen af kølevæsken er ikke ren, den indeholder kemiske urenheder, slibepartikler, og et acceptabelt niveau af ph kan heller ikke siges. Baseret på alt dette kan man hævde, at aluminiumbatterier i sådanne systemer bedst forlades.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.