Af teknologiElektronik

Strøm styring på triac: ordningen. Fase effektregulator på triac

Mange apparater i huset har mulighed for at tilpasse. Denne proces udføres under anvendelse af en speciel regulator. Til dato, fremhævede en særskilt kategori triac undertype, men mange om denne vare lidt viden. Faktisk er en funktion af denne del er en to-vejs handling. Måske er det på grund af anoden og katoden. Som et resultat af deres bevægelse i apparatet ændrer retningen af strømmen.

Nogle mener, at de triacs godt kan erstattes af kontaktorer, relæer og kontaktorer. Men denne udtalelse er fejlagtig. Først og fremmest skal det bemærkes, at holdbarheden af registeransvarlige. Ifølge skifte frekvens, er de ikke specielt begrænset, og det er gode nyheder. Sliddele samtidig er minimal. Desuden skal det bemærkes det fuldstændige fravær af gnistdannelse i indretninger af denne type. I tider med nul aktuelle netværk til at udføre skift regulatorer stand. Gennem dette kredsløb er væsentligt reduceret interferens.

Scheme simpel controller

Effektstyring ordning for triacen omfatter en enkelt chip, og et sæt tyristorer. de kan placeres i kredsløbet nedstrøms for kondensatoren eller direkte fra kortet. Variabel modstand, typisk i indretningen der er en. Han er regulatoren ansvarlig for interferens. Spænding modstand kan modstå de mest forskelligartede. I dette tilfælde afhænger meget frihed enheden. Modstand, der er placeret bag kondensatoren grænse modstand kræves for at modstå ved 3 ohm. På sin side er udgangselementet sat lidt svagere. Også effektstyrekredsløbet for triacen omfatter en sikring.

Regulatorer på triac "KU208g"

Denne triac er kendetegnet ved, der er i stand til at operere med en tændt vekselstrøm. Hvor systemet spændingen holdes op til 5 A. Strøm styring på triac "KU208g" er typisk kompakt og kan anvendes i forskelligt udstyr. Som et eksempel kan føre lodning.

Lovgivere magt Lodning

Strøm styring af loddekolben på triac i chippen ikke har brug for. Transistorer i standard kæden har to. De er installeret i nogle tilfælde, bipolar type. Den første af disse skal placeres umiddelbart ved siden af strømforsyningen. På dette tidspunkt, den anden bipolære transistor er for en triac.

Et karakteristisk træk ved denne kontrol anses for at være tilstedeværelsen af svag vilje Zener. Oftest disse elementer kan findes på markedet med markeringen "Kd2". Dette antyder, at zenerspændingen modstå grænse 2 V. Til gengæld vekselstrøm i høj systemet kan være 5 A. kondensator i et kredsløb er altid kun en indstillet. Lod det i nogle tilfælde lige bag bipolar transistor.

Aktiv element i enheden med ansvar for den løbende transformation. Modstande effektregulator på triac har en anden type. Analoge komponenter på input modstand kan modstå maksimalt 2 ohm. Til gengæld for zenerdioden modstande er variable type med forøget frekvens. De er i stand til at arbejde i begge retninger.

Ordninger modeller for støvsugere

Effektstyring triac på støvsuger består af et sæt af dioder, modstande og en kondensator. For god ledningsevne triac i nogle tilfælde, med finner heatsink. Dette yderligere hjælper stabilisere spændingen. Kondensatorer er allerede klare med impulser. Transistorer er hovedsagelig anvendes silicium.

De springe gennem sig selv kun i stand til jævnstrøm. Modstanden på outputtet i systemet bør ikke overstige 4 ohm. Ellers er en stor spænding påført triac. En stor del af denne situation er også afhængig af den aktuelle transmissionshastighed. Det påvirker ham manifold med monteret emitter.

Modsætning fase regulatorer

Mikrochips sådanne justeringer anvendes lav frekvens. Det er nødvendigt for den hurtige konverteringsprocessen. Zener dioder bruges ganske sjældent. Faseændring forekommer i systemet som følge af kondensatoren skift i den øvre position. At stabilisere spændingerne fase på effektstyring triac har to thyristorer i kæden, som de arbejder i par. På grund af den høje frekvens af katoden, bliver dioderne loddet meget sjældne.

Skema bezpomehovogo regulator

Simpel bespomehovy effektregulator på triac er generelt anvendelig til indretninger med spændinger højere end 200 V. I dette tilfælde anvendes to profiler chips. diode systemet er installeret ved siden af kondensatorer. Variabler transistorer ikke anvendes i kredsløbet. kræves det maksimale modstand af kondensatoren til at modstå op til 3 ohm. Umiddelbart enhed effektstyring udføres ved hjælp af receiveren.

pulsen pligt forholdet niveau i dette tilfælde varierer. Kondensatorer er allerede passeret kun en DC. Klokfrekvens af transistoren afhænger af skillelinje mellem tælleren. Mikrocontrollere anvendes i et system til støjdæmpning. Puls på indgangen afhænger udelukkende af grænsen registret.

Regulators triac "TS80"

Enkel kontrol magt til triac "TS80" er i stand til at prale af en god varmeledningsevne. Direkte omdannelse fremgangsmåde udføres i transformeren. Reserve frekvens afhænger således kun af spænding. I generelle regulatorer med triac af denne type er karakteriseret ved høj pålidelighed, og de er i stand til at arbejde i lang tid. Men de ulemper, de er også tilgængelige.

Primært skal det bemærkes det lave stabilisering. Dette skyldes en tung belastning, der tænder på thyristor. For at klare den aktuelle stabilitet, er specielle filtre, der anvendes i nogle tilfælde. Det gør dog ikke hjælpe til husholdningsudstyr. Således anvende kontrollerne af den type bedst til lavfrekvente modtagere og andre enheder.

Modeller med triac "TC 125"

bruges Strøm kontrol for triac "TS 125" for strømforsyninger. Modstand, han er i stand til at modstå op til et maksimum på 4 ohm. I dette tilfælde varmeledningsevnen er på højt niveau. Derudover skal du bemærke, at triacs af denne type er udstyret med lysdioder. Disse enheder er konstrueret mod elektromagnetisk interferens.

I nogle tilfælde er skærmen system, der aktivt. Den indebærer anvendelse af lavfrekvent controller. Dette element i systemet kører på et par begrænsere. Pass det gennem sig selv kun en vekselstrøm. I tilfælde af negativ polaritet, omfattede arbejdet kondensatorer. For at gå til netspændingen har en række transistorer.

Fjernbetjening til styring

Fjernbetjening strømstyring på triac nødvendigvis udstyret med controlleren. Dioder er allerede installeret kun den analoge type. Chip til den normale drift kondensator kræves tre kanaler. Modstande, er det som regel kun tre nødvendigt. En af dem er nødvendig for at overføre signalet og stabilisere transformeren. De resterende to er fast monteret foran kondensatorerne. I dette tilfælde er amplituden af støjen betydeligt reduceret, og dette bør tages i betragtning.

Derudover regulatorer har konvertere. Nominelle belastning af disse elementer holdes på et niveau på 5 A variabel modstand i kredsløbet, anvendes sjældent. Dette skyldes det faktum, at der er højspænding strømforsyninger. Filtrering systemer installeret alene før transformeren. I dette tilfælde er nøjagtigheden af koefficienten maksimeret.

Regulatorer med blød start

For en god start i strømmen regulatoren på triac indsættes i en særlig blok. Hovedformålet er at dobbelt integration. Dette sker ved at bestemme grænseværdien polaritet. display-system controllere retvisende sjældne. Sådanne indretninger kan anvendes ved temperaturer fra -20 til +30 grader. Strøm til systemet power blok kan være op til 10 V. Følsomheden af apparatet afhænger udelukkende af typen af modstande. Hvis systemet er at anvende analoge elementer, den aktuelle konvertering er betydeligt hurtigere.

Common-mode spændingsregulator stand holdt ved 5 V. Kondensatorerne er installeret i indretningen med grænse modstand på 6 ohm. I dette tilfælde, i det mindste deres kapacitet er 2 pF. Alt dette vil i høj grad stabilisere udgangsspænding. Dioderne i laveffekt controller loddet. Maksimal belastning, de skal være parat til at modstå på 5 A.

lovgivningsmæssige ordning for elektrisk

For disse anordninger såsom komfur, er strømbegrænsende modstande påkrævet. Zener diode i systemet bruger kun én. Transistorer i indretningen kan være op til tre enheder. I dette tilfælde, afhænger meget af, hvilken type strømforsyning. Hvis grænsen spænding er mindre end 30, er kun en transistor nødvendig ved begyndelsen af kæden. Modstand, skal han være i stand til at modstå på 5 ohm. Triac allerede etableret mellem de to kondensatorer. Den primære vikling Strømmen tilføres først efter passage gennem transformeren.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.