FormationHistorie

Stor stående på Ugra - som det var

Stående på Ugra førte til befrielsen af Rusland fra den mongolske åg. Landet er ikke kun befriet fra den tunge hyldest, men også i den europæiske arena har en ny spiller - Muscovy. Rusland blev fri i deres handlinger.

I anden halvdel af det XV århundrede, blev positionen af Den Gyldne Horde betydeligt svækket af internecine stridigheder. Statskassen af staten, som er genopfyldes kun en hyldest til Moskva og razziaer på nabolandene, var næsten tom. Svagheden ved Horde viser vyat ushkuynikov angreb på hovedstaden - Shed, som blev fuldstændig plyndret og brændt. Som svar på en dristig raid Khan Ahmad begyndte at forberede en ekspedition for at straffe den russiske. Og på samme tid til at fylde en tom kasse. Resultatet af denne kampagne var det det store møde ved ugra-floden i 1480 år.

I 1471, førte han en kæmpe hær Ahmad invaderede Rus. Men alle de Oka floden sporkrydsninger blev blokeret af Moskva styrker. Så mongolerne belejrede grænseby Aleksin. byen overfald blev slået tilbage hans forsvarere. Så Tartarer belejrede trævæg af kviste og strå, og derefter sætte ild til dem. Russiske tropper stationeret på den anden side af floden, kom ikke til hjælp den brændende by. Efter branden gik straks til mongolsk steppe. Som reaktion på kampagnen har Akhmat Moskva nægtede at betale tribut til Horde.

Ivan Iii førte en aktiv udenrigspolitik. Militær alliance blev afsluttet med Krim Khan Giray Mengli, som Horde førte en langvarig kamp. Internecine krig inden Den Gyldne Horde har tilladt Rusland at forberede sig til den afgørende kamp.

Moment til en kampagne til Rusland Akhmat hentet meget godt. På dette tidspunkt, Ivan III kæmpede med sine brødre Boris og Andrei Volotskii store, der var imod at øge styrken i prinsen Moskva. En del af de kræfter, der er blevet omdirigeret i Pskov-regionen, hvor der var en kamp med Livonian Order. Også Zolotaya Orda indgået en militær alliance med den polske konge Casimir IV.

I efteråret 1480, Han Ahmat kom med en stor hær på russisk jord. Som reaktion på invasionen af tatarer, Ivan III begyndte at koncentrere tropper ved bredden af floden Oka. I slutningen af september, de kongelige brødre stoppet kampen med Moskva og modtog tilgivelse, hæren ind i Moskva Prince. Mongol hær bevægede sig gennem den litauiske vasal jord, der har til hensigt at slå sig sammen med Casimir IV. Men han blev angrebet af Krim tatarer, og at hjælpe, men kunne ikke. Tatarer begyndte at forberede sig til overfarten. Sitet blev valgt til en 5 kilometers ved sammenløbet af den Ugra floden og Rosvyanka. Kampen om passage begyndte den 8. oktober og varede fire dage. På dette tidspunkt, var det første gang de russiske tropper artilleri brugt. Mongolske angreb blev slået tilbage, de blev tvunget til at trække sig tilbage et par miles fra floden, og i begyndelsen af den store står på Ugra.

Forhandlingerne har ikke ført til nogen resultater. Ingen af parterne ønskede at indrømme. Ivan Iii forsøgte at stall for tid. Stående på Ugra floden fortsatte, ingen vovede at aktive fjendtligheder. Mongolerne, entusiastisk kampagne, forlod sin kapital uden et dække, og i den retning, det bevægede en stor afdeling af russisk. Påbegyndt i slutningen af oktober frost tvunget tatarer at opleve en stor mangel på mad. Frost og førte til dannelsen af is på floden. Som et resultat, Ivan Iii besluttet at trække lidt længere til Borovsk, hvor det var et praktisk sted til kamp.

Stående på Ugra til den tilfældige observatør det synes ubeslutsomhed herskere. Men den russiske zar var simpelthen ingen grund til at overføre deres tropper over floden, og udgyde blod deres fag. Handlinger som Akhmad Khan viste sin manglende tillid til deres egne evner. Også tydeligt tilbageståenhed mongolerne i armene. Russiske tropper allerede havde skydevåben, samt at beskytte grænseovergangene anvendte artilleri.

Stor stående på Ugra førte til den officielle frigivelse Rusland fra mongolske herredømme. Akhmad Khan snart dræbt i sit eget telt som budbringere af den sibiriske Khan Ibaka.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.