HjemlighedVærktøj og udstyr

Stikket i badeværelset. Vejrbestandig stikkontakt med låg. Specielle funktioner

I Sovjetunionen mente, at meget lettere at vaske ting i bækkenet, men barbering er den mest effektive og rene ved brug af maskinen "Neva". Hårtørrer til at tørre håret blev anset borgerlig overskud. I vores moderne og sofistikerede tid bygherrer, ingeniører og designere stadig holder dette synspunkt. Så meget mere praktisk. Men når den gennemsnitlige person til at foretage reparationer i en gammel lejlighed eller flyttet til en ny afsætningsmulighed i badeværelset er nødt til at være til stede. Dette ofte er opmærksomme, og ofte ét stik er ikke alt.

I det moderne badeværelse, som er udstyret med de nyeste kanoner, bortset fra vaskemaskinen, er der også andre elektriske apparater. Nu kan du ikke overleve uden en kedel, boblebad og spejle med lys. Men badeværelset kræver særlige betingelser. Der hersker fugtighed. Derfor er installationen af stikkontakter i badeværelset kræver en seriøs tilgang. Efter alt, elektricitet og fugtighed udgøre en alvorlig fare for liv.

Typer af moderne stikkontakter til badeværelser

Specifikt for badeværelser af disse elementer ikke er til stede, og dem, der stadig har på tilbud, en særlig variant af det samme. Klassificere dem kun på to måder. Dette er den magt, der er i stand til at modstå en bestemt enhed, og antallet af forbrugere, der er tilsluttet. Med hensyn til antallet af enheder, her alt er klar og forståelig. Men i sager om magt elektriske apparater værd at undersøge. Strømmen måles i ampere. For den mest kraftfulde udstyr (og dette kan være kedler eller vaskemaskiner) Der er behov udløb for 16 eller flere forstærkere. Mindre magtfulde stikkontakt i badeværelset, sammen med en vaskemaskine eller en anden enhed simpelthen svejse. Dette er en betydelig risiko for kortslutninger.

Badeværelset er altid fugtigt miljø, og kredsløbet kan føre til meget uforudsigelige konsekvenser. For lavspændingsudstyr såsom hårtørrer, barbermaskiner, krøllejern, nok elementer af strøm til 6-8 AA er vigtigt at finde ud af, før du køber, hvad er forskellen fra de konventionelle løsninger specialiseret til badeværelser. Ofte for disse typer af lokaler, anbefales det at bruge en vandtæt fatning. De er udstyret med et låg, der kan beskytte apparatet mod vandsprøjt. Også eksperter anbefaler at købe og installere en sokkel med en tredje kontakt til jordforbindelse.

grundlæggende krav

Nogle mennesker tror stadig, at installationen af stikkontakten i badeværelset strengt forbudt. Ja, et sådant forbud var rigtig, men efter 1996, det ophørte med at eksistere. Men der var gode grunde til dette forbud. Badeværelset - det er et komplekst miljø med tilstedeværelsen af badet, vandindsugningsskanalerne enheder, en enorm mængde af metalrør. Selvfølgelig kan vi sige, at stålrør - er det sidste århundrede, og de fleste plast karbad. Men stigningen i antallet af forbrugernes enheder.

Forbuddet er ikke længere gyldig. Fjernelse det er forårsaget af en stor spredning af forskellige værktøjer og elektriske sikkerhedssystemer. Forbudt installation af forretninger på områder som saunaer, bade eller brusere. Outlet i badeværelset af den private rum i huset eller lejligheden er helt acceptabelt. montering elementer er også tilladt på hotelværelset badeværelset. Men der er visse regler for reservationen.

RCD nødvendigvis

Tilslutningsstik i et vådrum er kun tilladt, hvis netværket RCD. På samme operativsystem strøm bør ikke være mere end 30 mA. Som kan anvendes sådanne indretninger alternativt transformere. Det maksimale niveau af beskyttelse kan tilvejebringes montering af de to enheder sammen. Dette gøres frivilligt, og i de normer, der ikke gør. Hvis afgangen får vand ved en større modstandsdygtighed over for enheden slukker automatisk for strømmen.

jordforbindelse

Electrics i badeværelset skal være jordet. En sokkel selv - udstyret med en tredje kontakt. Men ikke alle hjem har han. RCD og transformatorer kan fungere uden det.

Men så vidt det beskyttelsesniveau, vil det være meget lavere end den kunne være. Anbefalet maksimal jorden alle metal-systemer og enheder. Dette vil reducere risikoen for kortslutning og brand.

Ingen skjulte ledninger

Ledninger skal lægges ved skjult metode. Du må bruge og udendørs installation. Men i dette tilfælde alle de steder, hvor ledningerne er forbundet, omhyggeligt isolerede. Vi anbefaler ikke installation i metalrør eller stål metal slange. Outlet i badeværelset skal placeres i en afstand på mindst 60 cm fra de jordede VVS-installationer. Også Installer ikke dette punkt nærmere end 60 cm fra bruseren døren. Mindste tilladte højde, ved hvilken den kan monteres, - 130 cm fra gulvet.

sikkerhedszone

§ 7.1.47 af SAE specificerer, at et badeværelse eller brusebad er opdelt i fire zoner. Hver af dem skal opfylde visse krav vedrørende elektrisk sikkerhed. Zone 0 - et sted inde i karret, håndvask eller bruser. Det er tilladt at installere vand-bevis elektrisk udstyr med spænding op til 12 V type IPX7. I dette tilfælde er strømkilder installeret uden for zonen. Montering sokkel i et sådant tilfælde er forbudt.

Zone 1 - en plads i badeværelset, i løbet af dræn, brusere, bidet. Der kan installeres beskyttet mod vand vand-varmeapparater, og lamper med en kapslingsklasse mindst IPX5. Således nødvendigvis forbundet "Beskyttende nul". Sockets på disse områder er forbudt. Varmeren kan være forbundet med elektricitet gennem input eller helt lukket til udløbet, som er beliggende i den tredje zone. Zone 2 - er alle, der er placeret i en afstand på 60 cm eller mere fra den første zone. Der kan installere lysarmaturer med fugtbeskyttelse klasse IPX4. Også det ikke forbyder installation af fans. Men installation af stikkontakter er forbudt. Zone 3 - er alle, der er placeret i en afstand på 2,4 m fra den anden zone. Her kan du installere en vandtæt sokkeltype IPX4. Men de er forbundet via en beskyttende anordning med en jordkontakt. Udenfor det høje farezoner tillod installation af konventionelle klasse IPX1 stikkontakter, installation af fordelerbokse og styreenheder. Men du skal være tilsluttet via beskyttelsesudstyr.

Mærkning og dechifrere koder og stikkontakter

Eventuelle elektriske apparater (herunder udløb), betegner en særlig mærkning - IPXY, hvor X - er niveauet af beskyttelse mod støv og Y - Fra vandet. anbefalede badeværelse stikkontakter og apparater med fugtbeskyttelse klasse lavere end fjerde. Elektrisk udstyr er mærket med "0" er ikke beskyttet mod fugt. Klasse "1" kræver beskyttelse mod kondens. Den anden og tredje - mod virkningerne af lodret spray. fjerde klasse enheder er beskyttet mod alvorlig stænk i enhver retning. Det kan være en beholder med låg. Femte klasse - udstyr, der opererer med en kraftig strøm af vand. Elementer af den sjette og syvende type kan operere i en dybde på 1 m eller mere.

Forberedelse til montering af stikkontakter

Det kan gøres på to måder. Denne installation af et nyt punkt i den gamle placering med udskiftning af elektriske ledninger eller installation punkt med et nyt ledningsnet. installation proces finder sted i flere etaper. For stikkontakter bør gøres en særlig gruppe med et kabel. Inden vi går videre til installationen, linjen er nødvendig for at udstyre en separat maskine. Hvad er det? Dette er en særlig enhed, der automatisk slukker for strømforsyningen til forbrugeren. Det er angivet i tilfældet, hvis der er et fyrrum og en vaskemaskine.

Hvis kraftfulde apparater til rådighed, kan du undvære det. Ofte dens kapacitet er 16 Ampere. Ved installation er det nødvendigt at modstå en højde på mindst 60 cm fra gulvet. Valgfri jordledning. Perfekte valg - sokkel med låg. Hvis installationen udføres uden at udføre reparation af elementer, mens dens udstyret med et separat kabel, som er forbundet til panelet gennem maskinen.

Processen installation

Det første skridt er at finde en passende stikkontakt og til at beslutte, hvor det vil blive placeret. For at montere processen gik hurtigt og på et højt niveau, er det nødvendigt at forberede de nødvendige værktøjer. Så vi har brug for en sokkel (6A eller flere) er beskyttet mod fugt. Du skal også bruge en skruetrækker med et kryds profil, et specielt værktøj til at fjerne isoleringen, elektrisk lys, punch.

Hvis du installerer en ny elektrisk punkt, men reparationen er ikke gjort, og vælg derefter alle enheder. Hvis repareret, og dermed ændrer ledninger, er det nødvendigt at vælge en indbygget i produkter til større æstetik. Rosette udendørs installation monteret meget enkelt. Så de første skridt bore huller til montering ankre. Så forberede ledningerne. Denne fjernelse af isoleringen af kabelenderne. Det kan ikke anbefales at bruge en kniv, ellers kan du beskadige ledningen. I de næste stadie sæt ankre. Til en stikkontakt, der kan tilsluttes, og sagen er fastgjort til væggen. Beskyttet mod fugt socket udendørs installation har særlige åbninger med stikpropper. De sprunget ledningerne, og tilslut derefter. Da huset tæt presset mod væggen. Det er således installeret stikkontakter i badeværelset med deres hænder. Det samme gælder for kontakter. Processen vil ikke skabe problemer og finde egnede anordninger er nu slet ikke svært.

resumé

Uden tvivl, soklen i badeværelset har brug for. Hvad stikkontakter til at sætte i badeværelset? Absolut de maksimalt beskyttet mod høj luftfugtighed. Dette reducerer risikoen for kortslutning og omløb.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.