ForretningIndustri

Strukturen af skibet. Typer og formål skibe

Flytning langs floder og have på skibe i historien har været kendt i mere end fem tusinde år. På nuværende tidspunkt er i overensstemmelse med den generelt accepterede terminologi, et søgående fartøj - en last, passager eller kommerciel store og mellemstore fartøjer, skib - militær. Opregne de skibstyper og fartøjer kan være lang. Den mest berømte hav - det sejlbåde og yachter, passagerskibe og skibe, både, tankskibe og tørlastskibe. Skibe - er det hangarskibe, slagskibe, krydsere, destroyere og ubåde.

Strukturen af skibet

Ligegyldigt hvilken type eller klasse omfatter ikke fartøjer, det ligger i de fælles strukturelle elementer. For det første, selvfølgelig, huset, på hvilken overbygning til forskellige formål, mast og stiklinger. Et vigtigt element i alle fartøjer er de motorer og propeller i almindelighed, kraftværker. For redningsbåde er vigtige udstyr, systemer, elektriske, rør og udstyr af lokaler.

Sejlskibe , der er udstyret med stadig og rigning.

Næse kaldet forreste foder - bagenden af huset og dets sideflader - sider. Styrbord mens du flytter sømændene kaldte styrbord, venstre - bagplade.

Bunden eller bunden er den nederste del af skibet, dæk - horisontal overlapning. Den skibets lastrum - dette er den nederste rum, som er placeret mellem bunden og bunden af bunken. Tween kaldet mellemdækket.

Udformningen af skroget

Hvis vi taler om skibet overhovedet, hvorvidt et krigsskib eller et civilt fartøj, kroppen, det er en vandtæt krop strømlinet form, hul indeni. Huset indeholder en flydende fartøj og en base eller platform, hvorpå der er monteret udstyr eller våben afhængigt af destinationen af skibet.

skibstypen og forårsager kroppens form, og dens størrelse.

Skroget består af et sæt og hud. Skotter og dæk - er elementer forbundet med visse typer af skibe.

Paneler kan være lavet af træ, i oldtiden, og i dag, plast og svejset sammen eller nittet stålplader eller armeret beton.

På indersiden for at opretholde styrken og formen af skroget yderklædningen og dæk støttes af et sæt stift indbyrdes forbundne bjælker, træ og stål, som er anbragt i tværgående og langsgående retning.

Yderpunkterne af kroppen ender oftest med stærke bjælker: i agterstavnen - stern ramme og næse - stilk. Afhængigt af hvilken type af fartøjet konturerne af buen kan være anderledes. De bestemmer faldet i modstanden af fartøjets bevægelse, hvilket giver manøvredygtighed og sødygtighed. Undervands skib næse reducerer vandresistens og øger derfor skibets hastighed og brændstofforbruget reduceres. Og isbrydere stamceller stærkt vippes frem, og derved båd kryber på isen og ødelægger ham med hans vægt.

sæt boliger

Huset af ethvert fartøj skal have stærke bindinger i lodret, langsgående og tværgående retning for at modstå vandtrykket, chokbølger under storme og andre kræfter, som virker på den.

Underwater del af skibet føler hovedparten. Derfor, i midten af kølen sæt sæt den vigtigste langsgående link, der kræver en indsats, hvilket resulterer foldning fartøj - lodret finne. Han løber hele længden af legemet er forbundet til stævnene ramme, og dens konstruktion afhænger af skib.

Parallelt kølen af bunden langs dermed er stringere, deres antal afhænger af skibets dimensioner og aftager mod boven og agterenden, som den mindre bredde af bunden.

Ofte den side køl er indstillet til at reducere indflydelsen af pitching af skibssiden, de ikke går ud over kroppens dimensioner af bredde og har forskellige konstruktioner.

Vertikale stålplader, som kaldes nederste etager, monteret på tværs af huset og svejses til kølen og kan være permeabelt og uigennemtrængelig.

side af den nederste sæt fortsatte rekruttering og består af vanger (langsgående søjler) og frames (tværgående ribber). Stem betragtes i militær skibsbygning nul ramme vedhæftet fil og den gennemsnitlige frame - midsection.
Dæk sæt er et system af krydsende langsgående og tværgående bjælker - bjælker.

Skallen af skibet

fartøj skal består af det ydre af bunden og klædningens og dæk. Den ydre hud - af vandrette bælter adskilt, sammenkoblet på forskellige måder: vnakroy, røv Kravellen, sildeben.

Undersøiske del af skibet skal være meget stærk, så den nederste (Zero) hud båndbanerne tykkere mellemliggende zoner. I samme tykkelse og klædningen zone kaldes det shirstrekom, y øverste kontinuerte dæksbjælkerne.

Dæk planking består af maximum length ark, der er understøttet på dækket samme sæt, og begrænser det indre rum i toppen af skibet. Arkene er anbragt langs den lange side af fartøjet. Den minimale tykkelse af metallet dæk er 4 mm. Trægulve kan dannes fra brædder.

Deck - en samling sæt, og gulvbelægning.

dæk skib

Højde skibets skrog er opdelt i flere dæk og platforme. Platform - et dæk, der er ikke hele skibets længde, men kun på tværs af flere partitioner.

Dæk bliver kaldt af det sted på skibet bunden, midten og toppen. Ved enderne af skibet (ved boven og agterstavnen) under det nederste dæk er platforme, der anses for at være top-down.

Antallet af begge dæk og platforme afhænger af størrelsen af skibet, dets formål og struktur.

River skibe og blandede navigation fartøjer har en hoved- eller øverste dæk. Marine, såsom passagerskib, at være helt nøjagtig - et passagerskib, tre dæk.

Stor sø passagerskibe har en mellemliggende dæk, bortset fra det primære, der danner en tween.

Krydstogtskib kan være betydeligt større dæk. For eksempel på "Titanic" var fire af dem, som kørte hele længden af skibet, har de to platforme ikke nå enten næsen eller til agterenden, en afbrudt i stævnen og en blev placeret lige foran skibet. Den nyeste skib Royal Princess har nitten dæk.

Øverste dæk, er det også kaldes en primær eller primære modstå de maksimale spændinger under tværgående komprimering og langsgående bøjning af huset. Dækket af skibet udføres sædvanligvis med en svag stigning i midten af en bue og agterstavn og en udbuling i den tværgående retning, at gøre det lettere at strømme til siderne af vand fanget på dækket i hård sø.

inderlåret

Deck overbygninger - overbygninger design er placeret på tværs af bredden af fartøjet. De danner et lukket volumen, der bruges som kontor og beboelse lokaler. Bestyrelsen henvist til overbygningen, sidevæggene er stadig ombord på skibet. Men det meste af pladsen på øverste dæk ikke strækker sig til siderne. Derfor er der flere konventionelle opdeling på de korrekte tilføjelsesprogrammer, der er placeret på en temmelig stor længde af fartøjet, og skæring også overbygning, men kort.

Da det øverste dæk af skibet er opdelt i sektioner, hver med sit eget navn, det samme navn givet til og add-ins, de er placeret: bin eller bøje sig, hæk eller jyder og gennemsnit. Bak - bue overbygning - har til formål at øge stævnen af skroget.

Tanken kan rumme op til 2/3 af længden af fartøjet. Den aflange beholder placeres på passagerskibe hytter og fragtskibe - last mellemdækket.
I den agterste overbygning - agterstavn eller agterstavn - på fragtskibe arrangere indkvartering til holdet.

Mellem skanseklædning skjold dæk overbygninger, som skal beskytte dækket fra oversvømmelse vand.

På skibe, afhængigt af typen af og formålet med fartøjet, er skæring udføres i flere etaper.

På flodbåde kalder logger kun det rum, som er placeret hjulet og radio, og alle de andre strukturer på øverste dæk - add-ons.

skib rum

Strukturen af skibet militær eller civil fartøj indebærer vandtætte rum, der øger dens synkefri.

Det indvendige lodrette vægge (skotter) holde vandtæt adskillelse langs længden af det indre volumen af skibet i rummene. De forhindrer vand fylder hele det indre volumen er beskadiget i den undersøiske del af skibet og spredning af brand.

Rummene af skibet, afhængigt af programmet, har deres egne navne. Større kraftværker er installeret i et rum, som kaldes motoren eller maskinrummet. Maskinrummet af kedel vandtæt adskilt af en skillevæg. Belastninger transporteres i lastrum (holder). De levende kvartaler for besætning og passagerer, der er nævnt bolig og passager besidder. Brændstof er lagret i brændstoffet rum.

Lokaler i rummene lysafskærmningen skotter. At være i stand til at komme ind i rummene i gulvet dækluger udførte rektangulær form. Deres størrelse afhænger af destinationen rum.

Skib fremdriftssystem

Kraftværk på skibet - motorerne og hjælpemaskineri, som ikke blot føre til bevægelsen af skibet, men også give den med el.

Bevægelsen af skibet er hovedmotoren, skibets propel, shafting tilsluttet.

Hjælpestoffer mekanismer forsyne skibet med elektricitet, afsaltet vand, damp.

Ifølge princippet om drift og typen af hovedmotoren, og energi kilder skib fremdrivningssystemet eller kan være en damp-turbine, diesel, dizelturbinnoy, gasturbine, atomare eller kombineret.

Ship udstyr og systemer

skibsbygning - ikke bare skrog og overbygning, er det også en marine enhed, særligt udstyr og dæk mekanismer til at sikre driften af skibet. Uden styre- eller anker enheder repræsenterer ikke skibet selv folk langt fra skibsbygning. Og i hvert fartøj bugsering, fortøjning, båd, en last enhed. Alle af dem drives og vedligeholdes dæk støttemekanismer, som omfatter styremaskine bugsering, lastbil og båd spil, pumper og mere.

Ship systemer - er mange kilometer rørledninger med pumper, instrumenter og anordninger, ved hjælp af hvilken vand pumpes fra lastrummene eller spildevand tilføres til drikkevand eller skum i tilfælde af brand, forudsat varme, ventilation og aircondition.

Mekanismer i maskinrummet for at levere brændstof serviceret motorsystem, luft til den komprimerede luftkølede motorer.

Med elektrisk belysning er tilvejebragt på fartøjet og drift af mekanismer og enheder, der er drevet af en strøm bord. Alle moderne skibe er udstyret med avanceret navigationsudstyr til at bestemme kørselsretningen (selvfølgelig) og dybder, måling løbehastighed og sporing af forhindringer i tåge eller modkørende fartøjer.

Ekstern og intern kommunikation på skibet ved hjælp af radioanlæg: radio, VHF radiotelefoner, marine telefoncentraler.

skib lokaler

Marine faciliteter, uanset deres nummer var på skibet, opdelt i flere grupper.

Denne indkvartering for holdene (officerernes kahyt og bakken) og passagerer (hytter i forskellige størrelser).

Passager liner men de er sjældne i dag. Kun få mennesker lader sig bevæge ved lav hastighed til lange afstande. Meget hurtigere kan du lave en flyvning. Derfor passagerkabinen - det ikke længere tilhører krydstogtskibe.

Passager kabine, især på krydstogtskibe, i komfort opdeles i flere klasser. Den enkleste Kabinen ligner en togvogn rum med fire hylder og med næsten ingen møbler, ofte vender inde i kroppen og har ingen koøje eller vindue, med kunstig belysning. En foring Royal Princess byder passagerer og luksuriøse to-værelses suiter med egen balkon.

Cabin på skibet, skibet er militæret - er et toilet kommando officerer. Kommandanten og højtstående officerer har separat enkelt kahytter.

Mødelokaler - er malkestalde, biografer, restauranter, bibliotek. For eksempel krydstogtskibet Oasis of the Seas om bord har 20 restauranter, en rigtig skøjtebane, et kasino og et teater i op til 1380 tilskuere, et diskotek, en jazzklub og en disco.

Til sanitære og økonomiske områder omfatter hygiejne (vaskerum, brusere, badeværelser, saunaer) og husstand, som omfatter mad, alle former for opbevaring og bryggers.

I kontorer Passagerer er normalt nægtet adgang. Dette er det rum, hvor styringen af skibet, eller er radioudstyr, maskinrummet, værksted, lager for reservedele og andre marine bestande.
Til lokaler til særlige formål omfatter lastrum, opbevaring af faste eller flydende brændstoffer.

sejlskib

sejlskib enheden lidt forskellig fra den normale kar. Kun riggen og rigning.

Rig - en samling af alle de skibet sejler. Mast - detaljer, der direkte bærer sejlet. Denne mast, rundholter, mast, bovspryd, bomme og andre elementer kender fra bøger om pirater af de sidste århundreder.

Særlig gear, via hvilken en vis fast position af masten, og masten bovspryd kaldet stående rig, såsom vant. Sådan beklædning forbliver stationær og er fremstillet af en tyk Smolenov fremstillet af plantematerialer eller galvaniseret jern og stål reb, og nogle steder - kæder.

Movable gear, hvorved sejlene giver rene og udføre andre handlinger, der er forbundet med forvaltningen af et sejlskib, kaldet løbende rig. Dette er arkene, fald og andre elementer fremstillet af fleksibelt stål, syntetiske eller hamp tovværk.

I alle andre aspekter, selv i antallet af dæk, der sejler skibe ligesom stipendiaten.

Mnogopalubnoe skib under sejl dukkede op i det XVI århundrede. På spansk Galleon afhængigt af forskydningen kan være fra 2 til 7 dæk. Overbygningen er også bygget i flere etaper, hvor beboelse var placeret for passagerer og besætning på officerer.

Strukturen af skibet, i det mindste, dens grundlæggende strukturelle elementer, der ikke afhænger af typen af og formålet med fartøjet, hvorvidt sejlbåde, drevet af vindkraft, de inflator sejl eller hjul skibe med en dampmaskine som en motor, krydstogtskibe med en dampturbine installation, eller atomdrevne isbrydere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.