FormationHistorie

Sobeskiy Yan: regeringsførelse og politik

3 Jan Sobieski, biografi (kort), som er genstand for denne undersøgelse, var den polske konge, den litauiske fyrste, og også afholdt en række vigtige politiske og administrative stillinger og positioner. Han blev også kendt som en talentfuld militær leder, vandt en sejr over Tartarer, tyrkerne. Polsk lineal bibeholdt for varigheden af integriteten af riget og gjorde meget for at styrke den øverste magt, i det mindste i hans regeringstid.

Nogle fakta i livet

Sobeskiy Yan blev født i 1629 på slottet i nærheden af byen Lviv. Han kom fra en familie sredneshlyahetskoy, repræsentanter for som dog var i stand til at bryde ud i de højeste cirkler takket være en vellykket og rentable ægteskaber. Den kommende konge modtog en fremragende uddannelse på universitetet i Krakow. Han rejste med sin bror til vesteuropæiske lande, hvor han lærte flere sprog.

Han betragtes som en af de mest veluddannede monarker i den polsk-litauiske dynasti. Sobeskiy Yan gik med en delegation af det osmanniske rige, hvor han sat sig ind enheden af denne tilstand og lærte det tyrkiske sprog. I 1655, under det svenske invasion af landet først sluttede sig til proshvedskoy part. Men snart han sidet med den retmæssige konge, og kæmpede med ham.

ægteskab

I 1665 giftede han Marysieńka Zamoyska - franskmand, der var ved retten i kong Ludvig XIV. Hun håbede, at hendes mand ville tage tronen i Polen. Og til dette brug tilbudt fransk hjælp. Hun lovede regeringen i sit land, i tilfælde af indgåelse af forening med sin ægtefælle, vil den sidste konge hjælpe i kampen med sine mangeårige fjender - habsburgerne.

succes

Sobeskiy Yan på dette tidspunkt foregav at være polsk hersker. For at gøre dette, han havde en chance: i 1668 blev han en stor Hetman - en position, som er meget vigtigt i den offentlige administrative struktur i Polen. Men når han har undladt at nå sit mål, da adelen valgte at sætte på dette sted en anden prins - hans protegé.

Men meget snart Sobeskiy Yan har vist sig som en dygtig militærleder. I 1660'erne, kæmpede han fra invasionen af tatarer, i 1673-meter vandt en strålende sejr over runder i slaget ved Khotin. Sidstnævnte omstændighed gav ham popularitet, som sammen med den franske guld bidraget til dens højde og efterfølgende valgt til konge af Polen.

udenrigspolitik

Jan III Sobieski, den vigtigste opgave for hans regeringstid oplevede tilbagevenden Podolsk jord til den polske stat. Faktum er, at i dette område mange medlemmer af adelen havde deres ejendele. Derfor områder af tab påvirker negativt ikke kun de økonomiske, men også på den socio-politiske situation.

I 1675, underskrev han en hemmelig traktat af alliance med den franske regering, som dog forfulgt forskellige mål. Det var interesseret i at indstille fjendtlighederne mod det osmanniske rige, for at fokusere på kampen med hans vigtigste modstander - habsburgerne. Denne position skyldes utilfredshed i Polen, hvor den franske hersker betragtes kun som et middel til at bekæmpe den internationale arena. Derfor Korol Yan Sobesky gik til pause med Versailles og en tilnærmelse til de østrigske myndigheder for at bekæmpe en fælles fjende - tyrkerne. Aftalen blev underskrevet i 1683. Og han overtog gensidig bistand i angrebet.

største sejr

I samme år, kongen af Polen i overensstemmelse med vilkårene i aftalen skyndte sig at hovedstaden i den østrigske stat efter ved hjælp af allierede i afvise den næste tyrkisk angreb. Han medbragte og deres egne væbnede styrker, og forenet hær, var dog mere sparsomme end tyrkisk. Men i denne kamp, især manifesteret strategisk talent Sobieski, der tog kommandoen over de fælles kræfter og besejrede tyrkerne.

Han gjorde også et forsøg på at befri den ungarske territorium. Imidlertid har han ikke godt her. På samme mellem ham og guvernør i den østrigske kontrovers begyndte. Det faktum, at kongen ønskede at udvide grænserne for Commonwealth til Sortehavet udenfor, men hans kampagner mislykkedes.

Sidste års

En anden væsentlig begivenhed i hans regeringstid var underskrivelsen af "evige fred" med Rusland i 1686. Kongen gik til denne aftale med henblik på i fællesskab at bekæmpe osmannerne. Et af de vigtigste områder i sin politik var at gøre Polen en stærk centraliseret stat.

Han ønskede at sikre tronen til hans søn og arving, men mødte modstand fra Frankrig og England. Det var ikke interesseret i fremkomsten i Europa af en ny stærk magt. Sobieski bidrog også til at styrke den polske hær, styrke sine litauiske kræfter. Imidlertid har disse foranstaltninger ikke ført til det ønskede resultat. Og kongen døde i 1696 i Warszawa, i en atmosfære af stridigheder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.