SundhedSygdomme og betingelser

Skoliose. Skoliose: Behandling. skoliose Symptomer

Krumning af rygsøjlen kaldet skoliose, for nylig er blevet mere og mere almindeligt, og mange har mistanke om en sygdom i sig selv. Men du behøver ikke sætte en diagnose på deres egne: måske du tror defekt normale kurver, som er absolut alle. Det er bedre at konsultere en læge, så han oplevede sine øjne vurderet situationen og identificeret eller nægtet din diagnose - skoliose af rygsøjlen. Bortset fra denne sygdom, er der stadig fejl, kaldet kyphosis og lordose. I det første tilfælde personen godt ses markant krumning af rygsøjlen det vippes tilbage. Kyphosis kan være sakral, og bryst. Med hensyn til lordose, kan hans tekniker afgøre på et øjeblik. I dette tilfælde er en menneskelig rygsøjle vippes frem. Lordosis er lumbal og cervical. Hvis en person allerede har udviklet en højre skoliose, kan vi forvente yderligere forringelse og forvrængning - med stor sandsynlighed de vil give sig til kende.

Skoliose er børn, især piger. Oftest sygdom opstår hos børn, der har nået en alder af ti, selv om der er undtagelser. Skoliose desværre overføres fra syge forældre til børn, men ikke altid. Det sker også, at en person har en stærk krumning, og hans barn ville være knap mærkbar, en lille defekt. Der er også vende situationen.

skoliose Symptomer

Måske, som sygdommen skrider frem, vil du bemærke nogle ændringer i din krop. Normalt personen først dannes krumning i det lodrette plan, og efter et stykke tid og vandret. Hvis det syge barn, vil hans ryg vokser langsommere. I absolut beklagelige situationer, patienter udvikler lammelse af benene, og så er lammet.

omfanget af sygdommen

Eksperter identificere følgende grader af skoliose af rygsøjlen:

 • 1st - deformation i en vinkel på 5º.
 • 2. - det er 6º-25º.
 • Tredje - vinkel når 26º-50º.
 • 4. - overstiger 50 °.

Hvad er den første grad af skoliose? Det er ikke alt for udtalt defekt, selvom mærkbar ved nærmere eftersyn. Musklerne i maven og tilbage på den person, billedligt som semulje. Især når han står, du se, hvordan de er svage. Også, at patienten ubalanceret kravebenet og skulderbladet. Hvis du måler afstanden fra den sidste til rygsøjlen, viser det sig, at det er anderledes. Når patienten læner sig mærkbart, at hans talje trekanter ikke er symmetriske. Det er rygsøjlen skoliose på 1 grad er i stand til at ødelægge den person. Men det er ikke den værste løsning.

Men Grade II - det er svært. På dette stadium er der en krumning i form af bogstavet S. På vippe kroppen kan ses en lille pukkel, asymmetriske talje trekanter og ru bælte. Ofte er sådanne patienter sendes til røntgenundersøgelse, der viser ryghvirvler, bare drejes om den lodrette akse - den ubehagelige syn. De rent faktisk er skrå.

III grad af skoliose er kendetegnet ved en mere udtalt deformation i form af bogstavet S. Manden cocked hofter, klart synlig pukkel. Spine på dette tidspunkt er i meget dårlig stand, nogle gange endda rygmarven forskydes. Derudover er alle de berørte organer og fungerer ikke korrekt. Vridning, især det påvirker lungerne, hvilket resulterer i at patienten meget modtagelig for lungebetændelse og bronkitis. Skoliose af rygsøjlen, det billede, du kan se, er i stand til at reducere en persons livskvalitet.

IV grad medfører vækststandsning, er hele kroppen deformeret. Den ekstra stærk kyphosis, lordose og ofte som en "bonus". Kroppen er forskudt helt til aksen. Hvirvlerne deformeres kile. Rygmarven er nu afgjort flyttet, hvilket betyder, at en person kan have alvorlige problemer med deres fødder - det ville være svært at gå.

Patienter med stadium III og IV krumningsgrad er ganske almindelige sygdomme i det kardiovaskulære system. Stagnationen i galdeblæren - er også en fælles ting for dem. Pancreatitis og cholecystitis - deres loyale kammerater, kan folk ikke slippe af med disse sygdomme. Nogle problemer med det reproduktive system og urinblæren.

cervikal skoliose

Skoliose af halshvirvelsøjlen - en meget farlig sygdom. Han gør mennesker lider grusomt. Denne sygdom har en anden betegnelse - høj skoliose, fordi det problematiske sted er øverst, i nærheden af hovedet. Mennesker med en sådan krumning ikke symmetriske skuldre. Sygdommen påvirker også kraniet, nakkemusklerne, og i nogle tilfælde endda knogler i ansigtet. Hvis en persons ører befinder sig på forskellige niveauer, så kan vi sige med tillid til, at han havde livmoderhalskræft skoliose.

Langt de fleste patienter oplever ofte hovedpine, så svært blodcirkulationen i hjernen er ikke nok ilt kommer ind. Men man kan altid hjælpe sig selv, hvilket gør en blid massage af nakken. Han vil bidrage til at forbedre blodcirkulationen og har en gavnlig virkning på rygsøjlen. Mange mennesker lever i årevis med cervikal skoliose og ikke gå til lægen. Men besøge en specialist er stadig ønskelig. Han vil udnævne den nødvendige behandling, der hjælper med at forhindre alle former for komplikationer.

Lejlighedsvis fundet som livmoderhalskræft-thorax skoliose af rygsøjlen. Også meget ubehagelig sygdom. Det er kendetegnet ved krumningen i den tredje og fjerde brysthvirvel. Man kan kun glæde sig over, at denne sygdom er ikke meget almindelig. Det er umuligt at købe i deres levetid, det er medfødt. Sådan finder du ud at en person har livmoderhalskræft-thorax skoliose? Hans tal vil se mærkeligt og unaturligt, vil underarmen være et andet niveau. Et andet karakteristisk træk - en asymmetrisk ansigt.

Fra denne type skoliose kan elimineres, hvis indsatsen. Det er bydende nødvendigt at udføre korrektion af rygsøjlen. Desuden skal en person udføre gymnastik. Har du brug for korrektion er halshvirvlerne. At bruge det, kan du redde patienten fra sygdomsprogression, samt at foretage en krumning mindre mærkbar. Denne procedure ofte hjælper folk til at glemme alt om denne sygdom og andre defekter i skuldre og nakke.

Gymnastik skal udpege en læge, baseret på typen og graden af deformation. Lægen er forpligtet til at bo tæt og se som patienten udfører øvelserne.

Eksperter siger, at den kombinerede fremgangsmåde til behandling af krumningen af halshvirvelsøjlen er den mest effektive og populære.

lumbal skoliose

Denne afdeling er dannet flere store ryghvirvler. Alle raske mennesker i dette sted kan man se den fysiologiske lordose (den såkaldte lille afbøjning fremad). Hvad er den funktion af lændehvirvelsøjlen? Det forbinder det brysthvirvelsøjlen med korsbenet. Den ryghvirvler beliggende i lænden, at tage det meste af belastningen af overkroppen.

Hvad er årsagen til lumbal skoliose? Hvorfor er det dannet? lumbal skoliose udvikler, hvis en person har det ene ben er længere end det andet. Og det er dårligt, hvis en patient engelsk syge - det vil kun komplicere en allerede vanskelig situation. Også forværre de svage rygmuskler. Lumbal skoliose, når en person ikke har nogen talje og mave udstående.

Diagnosticering af denne sygdom

For diagnosen lægen skal undersøge klager over patienten og derefter undersøge det. Men det er ikke alt: det kræver også røntgen, som vil hjælpe fastslå omfanget af sygdommen. I løbet af undersøgelsen en person står, tages billedet bagfra, fra siden og med en afbøjning. Men de mest nøjagtige resultater opnås ved magnetisk resonans og computer tomografi.

terapi

Hvis du indser, at du har skoliose, bør behandlingen følge samme. Det vil afhænge af, hvilken type sygdom, dens forsømmelse og din alder.

Skoliose lettest at slippe af med de børn, der I og II grad af patologi. De har brug for at gøre øvelser, til at engagere sig i poolen (svømme, gør særlige gymnastik), iført et korset og forsøge at holde din ryg lige. Hvis barnet har udviklet skoliose på grund af det faktum, at han havde en ben kortere end det andet, kan du bestille specielle sko eller bare vedlægge en tykkere indlægssål.

Hvis du har en krumning af grad III eller IV, er ikke i en fart at gå til kirurgi - gå først på autogravitational terapi. Du vil ligge på sofaen med sidestænger, øvre del vil være lidt højere. Denne procedure skal udføres på en regelmæssig basis, i en periode på to til fire måneder. Hvis ingen resultater set ikke brug for kirurgi.

Skoliose, behandling af hvilke, som du ved, er en lang proces, det kan tage, hvis du jævnligt gør akupunktur og massage. Det anbefales også at svømme brystsvømning.

Behandling af skoliose bør omfatte ultralyd (at slippe af ubehagelige fornemmelser), elektrisk stimulering af mave og tilbage, elektroforese. Bidrage til at afhjælpe de betingelse mudderbade, mineralsk voks og paraffin.

gymnastik

Patienten, der blev diagnosticeret med skoliose af rygsøjlen, bør udføres daglige øvelser. Gymnastik - det er generelt den vigtigste i behandlingen af denne patologi. Lad os se på de eksempler på øvelser for krumning af I og II grad.

 1. Udgangsposition - stående. Vi får hænderne bag hovedet. Meget kaste dem i hånden, og løft derefter op og arch ryggen. Vi står så et halvt minut.
 2. Udgangsposition - stående. Bag ham at holde på en særlig pind til motion, den øverste del er i kontakt med hovedet, og de lavere - balderne. Squat.
 3. Udgangsstilling - på maven. Den hænder hvile på gulvet, hofter presset mod ham, tilbage afskalninger. Vi står så et halvt minut. Du kan finde det lidt vanskeligt at udføre denne øvelse, men sådanne øvelser for ryggen til skoliose giver en vidunderlig effekt.
 4. Stå i nærheden af en væg, trykker hendes håndflade. Derefter langsomt begynde at bøje tilbage hænderne opad. Du skal gentage denne øvelse flere gange.
 5. Vi står mod væggen, der vender væk fra hende. Som for hendes skuldre, balder og hæle. Vi tager et skridt fremad, forsøger ikke at ændre placeringen.

En par flere øvelser

Tror du det er nok? Nej, jo mere vil du gøre øvelserne, jo bedre. Overvej et par stykker. Måske vil de hjælpe dig en gang for alle glemme alt om skoliose af rygsøjlen.

Øvelse №1. Lig på maven, træk dine hænder frem. Benene skal være lige. Bøj venstre arm. Lige en lille elevator. Det samme skal ske med den venstre fod. Et halvt minut er i denne position. Efterfulgt af gentagelse hele igen, ændre benet og armen. Vær særlig opmærksom på denne øvelse, hvis du højreklikker skoliose. Det vil tage nogen tid, og du kan ikke belastende at udføre det flere gange. Så vil det være muligt at tænke over byrder: Tag en håndvægt eller en vandflaske i hånden stiger. Da det anbefales at udskifte det valgte punkt på tungere over tid.

Øvelse №2. Lig på maven, træk dine hænder frem, benene er lige. Samtidig fra gulvet og alle lemmer er i denne position i et halvt minut. I fremtiden kan du også hente en håndvægt. Så øvelse vil være mere effektiv, og skoliose af rygsøjlen, hurtigt kan trække sig tilbage.

Øvelse №3. Få op på alle fire, hænder ligge nøjagtigt på samme niveau. Ben er bøjet ved knæene. Vi smider sin højre hånd ud. Hans venstre ben til at trække sig tilbage denne gang. Begge ben skal være lige og parallelt med gulvet. Vi står så et halvt minut. Motion bør gentages med den anden arm og ben. Igen, skal du muligvis håndvægte. En af dem bliver nødt til at tage i hånden, du smider fremad.

traditionelle træk

I kampen med skoliose kan hjælpe dig klassiske overligger. Ulækkert og snigende skoliose behandling kan trække ud i årevis, men du skal håndtere det. Begynd at indhente i dag. Måske i første omgang vil du være lidt mærkeligt og svært at forstå, hvordan man bedre greb øvelsen. Eksperter siger, det skal være skulder-bredde fra hinanden, især hvis du er nybegynder. Og så kan du gøre det større eller mindre - som du vil. Men husk: ikke lov til at udføre øvelsen med for bred greb.

Strammer lang tid, at forsøge at få et skud fra kravebenet, eller et sted beliggende på brysterne lidt lavere. Din succes afhænger af kropsvægt, arm længde og bredde greb.

Når du trækker på ryggen skal overholdes en lille afbøjning. Men ikke overanstrengelse: Hvis du pludselig føler, at du har ondt i albuer og skuldre, stopper træningen.

Hjælp smal greb

Denne øvelse styrker rygmuskler, primært dem, der er i lænden. Du står over mål. Håndfladerne bør "se" fremad. Det er vigtigt, at hænderne er placeret tæt på hinanden. Prøv nu at indhente så Nestle collarbones til målet. Din Brystet skal være buet fremad. Dette er en forudsætning. Og i ryggen skal bøje.

Når kirurgi er nødvendig

Hvis kirurgi på rygsøjlen, er skoliose tilbagetog udføres. Kirurgi er nødvendig, hvis du har:

 • spinal stenose;
 • Vertebrobasilar syndrom, der forhindrer dig i at leve (dårlig blodcirkulation i hjernen);
 • Cauda equina-syndrom er forårsaget på grund af kompression af nerverødder, som er ledsaget af gangbesvær eller manglende evne til at bevæge sig uafhængigt;
 • konstante rygsmerter.

Det er nødvendigt at tænke på kirurgi, hvis du har:

 • ofte har ubehagelige fornemmelser i rygsøjlen;
 • der er ingen resultater fra konservativ terapi;
 • er ustabil spinalbevægelsessegmentet;
 • handicap, manglende evne til at udføre elementære arbejde.

De typer af operationer i krumning af rygsøjlen

Den første gruppe. Kirurgi på rygsøjlen posteriore områder:

 • drift af intern kompensation og støtte til ryggen specielle design, lige efter at knogletransplantation ;
 • mobilisering intervention;
 • intraoperativ tværsnit deformation korrektion;
 • korrektion af forvrængninger i flere etaper.

Den anden type. Kirurgi på rygsøjlen forreste regioner:

 • berigtigelse knogletransplantation;
 • indgriben, stoppe væksten af hvirvlerne på den udragende deformation region;
 • mobilisering operation;
 • korrigerende indgreb med specielle design.

Den tredje slags. Komplekse operationer på de forreste og bageste dele af rygsøjlen.

Husk, jo før du se en læge, jo lettere vil det være at besejre sygdommen. Hvis du allerede har dannet skoliose af rygsøjlen, symptomerne haft en effekt, men du er stadig ikke travlt med at tage fat på eksperten, i fremtiden ingen vil bebrejde dig, men sig selv. Drop dovenskab, vær tålmodig. Hold ryggen lige, svømning, gymnastik, og du er sikker på at blive lettere. Måske vil det tage en masse tid, men det er det værd.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.