FormationGymnasier og universiteter

Sherman Act: indhold og anvendelse af resultaterne

Sherman Antitrust Act, vedtaget i USA i begyndelsen af det 20. århundrede, bogstaveligt erklæret krig mod monopoler og store virksomheder. I teorien, han havde en meget lovende fremtid, i praksis vist sig at være ineffektiv. Hvad var essensen af det, og årsagerne til den manglende af dens anvendelse, læse artiklen.

Begyndelsen af XX århundrede i USA: regeringens rolle i økonomien og de sociale relationer

Amerika i slutningen af det 19. århundrede. - det tidlige 20. århundrede. hektiske tempo blev omdannet til en klassisk land af virksomhedernes kapitalisme. I det, uden nogen restriktioner fungerede monopol gigantiske trusts. Det er logisk, at de er alvorligt begrænset den frie konkurrence på markedet og diktere de små og mellemstore virksomheder de betingelser, der førte til dens ødelæggelse. de kunne ikke konkurrere. At der er en gigant, der ejes af John D. Rockefeller , kaldet Standart Oil, som i begyndelsen af det 20. århundrede, USA erobrede markedet for olieprodukter med 95%! Den første handling, der blev vedtaget for at beskytte handel og erhverv mod monopoler og restriktioner, blev Sherman Act. Men i modsætning til forventningerne, han ikke blevet så populært kaldes "Charter for industriel frihed."

Hvem er Sherman?

Initiativtager ovennævnte lovforslag var en fremtrædende amerikansk politiker John Sherman, hvis navn den handling og efterfølgende modtaget. En fremtidig medlem af Repræsentanternes Hus og senator fra Ohio, samt den 35. Secretary of State og den amerikanske finansminister blev født den 7. marts 1897 in Lancaster. Hans far var en dommer, og familien var ganske store og bestod af forældre og 11 børn. Uddannelse Sherman modtaget i en normal skole, så blev han interesseret i den rigtige, og efter træning, blev optaget i advokatsamfundet.

Efter hans ægteskab blev han tiltrukket af politik. I 1854, i en alder af 43, blev han valgt ind i Repræsentanternes Hus sin hjemstat Ohio. I 1980 gjorde han et forsøg på at besætte præsidentposten, men tabte til D. Garfield. Hans personlighed er meget vigtigt i landets historie, men resten af verden er mest fortrolig i Sherman Act, vedtaget i USA. Henviser til området for arbejdsret, har han indirekte og i mellemtiden blevet en forudsætning for positiv forandring i dette område af lovgivningen.

Essensen af loven

Sherman Act var den første lov anti-monopolistiske Amerika. Opkaldt efter sin initiativtager, blev det godkendt af senatet i landet i april 1890 (51 stemmer for), Repræsentanternes Hus (enstemmigt) og godkendt af præsidenten Garrisson. I kraft af loven kom 2 juli 1890.

Teksten i hans proklamerede, at hindre fri handel ved at skabe trusts (monopoler), og posten med disse mål i en sammensværgelse er intet, men som en forbrydelse. Det skal bemærkes, at Sherman Act i et årti var i "sleep mode", men det har ikke slået seksogtyvende amerikanske præsident Teodor Ruzvelt.

Loven blev ikke rettet mod investeringsfonde og monopol som sådan. Men det dækker direkte og eksplicitte gratis handelsrestriktioner, ikke kun på nationalt plan (blandt stater), men også internationalt. D. Rockefeller og hans selskab blev det vigtigste mål. Så i 1904 mod Standart Oil blev serveret en række antitrust retssager. Højesteret besluttede om fordelingen af selskabet. D. Rockefeller, knuste de Standart Oil 34 datterselskaber, i mellemtiden, bevarede kontrollen over dem.

Hvad fejl?

Sherman Act, vedtaget i USA vedrører inden for økonomi og dels Socialpolitik - områder, som på det tidspunkt krævede opdateringer. Effekten af det var temmelig begrænset. Desuden er den handling ofte bruges off-label. Vilkårlig fortolkning af loven retslige myndigheder har ført til, at fagforeninger var lig med Monopoler og strejker - i ledtog med henblik på at begrænse den frie handel. Faktisk lov vedtaget af folket, til sidst vendte sig mod ham. Dette er et smuthul i loven er blevet elimineret kun i 1914 med hjælp fra Clayton Act. Det er bemærkelsesværdigt, at Sherman Act i en bestemt del af handlingen i vor tid, er det inkluderet i den amerikanske Federal kode.

Hvad der fulgte næste?

Den længe ventede og det første anti-monopol lovgivning har ikke bragt de ønskede resultater. Social lagdeling i samfundet fortsatte med at forværres, og almindelige amerikanske borgere var i en meget bedrøvet, med deltagelse af alle tegn på en økonomisk depression. Alt dette har naturligvis ført til en stigning i virksomhedernes kapital stigende utilfredshed blandt de forskellige segmenter af befolkningen: den progressive intelligentsia, landmænd, arbejdere. Landet er nedsænket i anti-trust bevægelse, ledsaget af væksten i fagforeningsaktiviteter og kampen for de fattigste klasse af staten sikkerhedssystem. Efterhånden har kravet om "opdatering" af den sociale og økonomiske politik omfavnede partiledelsen ikke kun demokrater men også republikanere. Det første skridt mod at løse problemet var "lov til at fremskynde sagen og godkendelse af en retfærdig rettergang" (1903), efter at en lov blev vedtaget for etableringen af Ministeriet for Handel og Arbejde.

Viste sig ineffektive i praksis, men en forudsætning for de positive ændringer blev det Sherman Act, vedtaget i USA. Det refererer til det område af retten til regulering, hvad er dens indhold, hvor vingen er en af de store fejltagelser - svarene på disse spørgsmål er afspejlet i artiklen. Den fulde dokument findes både på originalsproget og i oversættelse. Det vil især være vigtigt for dem interesseret i moderne og nutidig historie i USA.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.