HjemlighedHavearbejde

Saflor - hvad er det? Beskrivelse, dyrkning af planter

Mange kulturer, der med succes er blevet dyrket i nogle regioner, fortsat ukendt for offentligheden. Sådan gælder saflor. "Hvad er det?" - spurgt af mange læsere. Det viser sig, saflor - det er smukt og også en nyttig plante. Det er dyrket i Kaukasus, i Kharkov og Kursk regioner, i Turkestan og Krim. En fødestedet for saflor betragtes Afghanistan og Etiopien. Hvad er berømt for denne plante? Saflor - hvad er det? Lad os tale om det i denne artikel.

Hvad er saflor

Det er en årlig urteagtig plante, der hører til familien Asteraceae eller Compositae. Vi tidsel har et par navne: vilde safran, amerikansk eller farvning tidsel og saflor. Planten er meget populære over hele verden på grund af dens unikke funktioner. For det første er det nyttige egenskaber. Saflor indeholder izokartamin, kartamidin, luteolin glycosider, carthamin og chalcon glycosider. For det andet er denne plante bruges som oliefrø. Det er dyrket i tørre områder, hvor solsikker og andre sådanne planter ikke overlever så godt.

saflor te

Lægeplanter og deres anvendelse har længe været undersøgt både traditionelle og folkemedicin. Brug en tinktur, te, urtete, for at forebygge og helbrede mange sygdomme. Ingen undtagelse, og saflor. Hvad er det og i hvilken form det tage, overveje yderligere. Te fra denne plante er meget nyttig. For det første er en meget potent diuretikum. Te renser nyrerne. Det er almindeligt anvendt i kinesisk medicin. Healere anbefaler at drikke denne drik for dem, der lider af hjertesvigt. Det er også nyttigt for folk, der føler følelsesløshed og hvem anæmi. Tag te bør være inden for 4-6 måneder.

blomster planter

Saflorblomster brygget eliminere inflammatoriske processer er godt påvirke hjernen, øge og forbedre blodgennemstrømningen, og reducere risikoen for slagtilfælde. Denne drik er endda bruges til at forhindre udbrud af kræft og psoriasis. Meget gode farver tidselolie hjælp med amenorré og målere for kvinder. De lindre også reumatiske smerter. Meget god te indtag påvirkninger blod sammensætning. Det sænker dens viskositet og også sænker blodtrykket. Den te har en afstivende virkning på organismen, reducerer træthed, toner og afstivning. Til terapeutiske formål, skal du bruge de yderste blomster kurve. De er indsamlet på tidspunktet for fuld offentliggørelse. Blomster indeholder store mængder af næringsstoffer.

Lidt historie

Mange medicinske planter og deres anvendelse er blevet undersøgt af mennesker tusinder af år siden. Saflor egenskaber har været kendt siden 3000 år siden. Af blomster producerede duftende balsam og aromatiske olier, som anvendes i de bade og græske haller. I Kina, den første omtale af saflor fundet i dokumenter i 1061. I dette land planten bruges til behandling af lungebetændelse, gastritis, hvidere og amenorré. I Egypten, en opløsning af saflor farvede bandager af mumier. Hvad er brugen af en multi-facetteret, er det ikke? Saflor dyrkning og samling - en omstændelig proces. Derfor er det først og fremmest anvendes til fremstilling af lægemidler og i madlavning.

udseende

Hvis du vil vide naturligt saflor (hvad det er, har vi diskuteret), er det nødvendigt at have en idé om dens udseende. Sæsonfisk højde når én, og nogle gange en halv meter. Stamme forgrenede planter og har en hvidlig glans. saflor blade er ganske tæt. De har en aflang form og lidt takkede kanter. Deres farve er grøn. De øverste blade er mindre, befordrende for god fotosyntese. De, ligesom tidsel har skarpe torne. Saflor blomstrer fra juni til september. Blomsterstand når 3,5 cm i diameter. saflor kronblade er gule eller orange-rød farve.

saflorolie

Meget værdifuldt produkt, som giver saflor, er en olie. Det er fremstillet af afskallet frø. I kvalitet er det ikke indrømme til solsikke. Fra det gjorde gode karakterer margarine. I Østen, er olie, der anvendes som erstatning for safran. Anden klasse, som er lavet af hele frø anvendes til tekniske formål. Det bruges til fremstilling af hvid maling for at forhindre gulfarvning i fremtiden. Men det er ikke alt. Denne olie anvendes i sæbe-making, til fremstilling af lakker og linoleum. Farvestof, der indeholder blomster, der anvendes i gulvtæppet forretning.

saflorfrø

Frø af planter indeholder op til 37 procent af semidrying olie og omkring 12 procent protein. Saflor er også en god næringsstof foder, som indeholder store mængder protein. Fugle er meget glad for denne plante nøddefrugt. Hver hkg saflor - det er 45-50 foderenheder. Olie går til dyrefoder. Et kilo af ensilage indeholder 13,3 tons protein. Saflor honning er rig på næringsstoffer. Den er rig på zink, calcium, jern, chrom, sølv, og mange nyttige sporstoffer. Det bruges som et middel. saflorfrø anvendes til fremstilling af kosmetiske olier. Det forbedrer tilstanden af huden og fjerner mange hudsygdomme.

biologiske funktioner

Dette anlæg kan ikke kaldes finurlig. Dens frø spirer ved 2-3 graders varme. Spirer kan modstå korte frysning fra 4 til 6 grader. Derfor kan denne kultur blive plantet i foråret og efteråret. Det skal bemærkes, at planterne er plantet i efteråret, producere højere udbytter. Saflor er særligt krævende varme under blomstring og frømodning. I denne periode er ikke ønskeligt, regnfuldt vejr. Ellers bliver blomsterne bestøvet dårlige. Vil helst være let tørke. Frøplanter vises allerede i 8-10 dage efter såning. Vegetationen periode varer i gennemsnit 100-110 dage. 70 dage efter spiring begynder blomstring, der varer omkring en måned. Kurve ikke afsløres jævnt. Først den centrale flor, og derefter sidegrene. Bladene, der støder op til blomsterstanden, tæt komprimeret og giver ikke en modne frø falder ud.

vanding

På grund af et stærkt rodnet, som tør periode når sin maksimale størrelse, anlægget er mindre krævende på glasuren. Rødderne trænge ned i jorden til en dybde på to meter. Tykke, kødfulde blade holde på fugtigheden godt. Anlægget bruger det meget sparsomt og tåler tørre perioder. Saflor kræver mindre vand, i modsætning til andre afgrøder. Der er behov for rigelig vanding i løbet af frø hævelse. Under udviklingen af knopper det krævede en masse jordfugtighed for høje udbytter.

jord

Saflor er ikke kræsne om jord kvalitetsindikatorer. Dette kan kaldes hans værdighed. Den kan vokse i marginale jord, og selv i saltvand. Men det største udbytte af saflor viser på chernozem og kastanje jord. Før plantning site skal være dybt pløjet. Perfekt til plantning lerede og sandede jorder. Det høje niveau af grundvand foretrækkes også faktor til dyrkning saflor. Men selv i tørre områder og ugunstige forhold, denne plante viser et højt udbytte, i modsætning til andre olieafgrøder.

Deltagelse i rotationen

Det er bedre at plante saflor efter brak. Men den høje produktivitet anlæg og demonstreret efter forår og vintersæd afgrøder. Også kan plantes efter majs saflor. Efter høst af planterne godt plantet på en grund på afgrøder, såsom hvede. For at gøre dette korrekt beregne rotation periode. Men, som nævnt ovenfor, tidsel - fordringsløs plante, som ikke kræver særlige metoder til landbrug.

såtid

Korrekt plantning datoer er meget vigtigt for enhver kultur. Det afhænger af fremtidige høst. I områder med tørt klima er nødvendigt snarest muligt at så og få frøplanter. Rodsystem planten har tid til at opnå styrke inden tørke og give planten med fugt fra jorden dybde. Seedning kan være en meget tidligt, samtidig med at plante vårafgrøder. Saflor kan modstå frysning og opstå selv ved minimale temperaturer. Sen såning kan føre til døden af frøet, hvilket ikke er nok fugt i de øverste jordlag.

Pleje af afgrøder

Planten kræver meget lidt vedligeholdelse. For det første er det at bryde op jord skorpe. For det andet udtyndingen af kimplanter efter deres udseende. Som med enhver plante, betyder saflor ikke lide kvarteret med ukrudt. det kræver derfor regelmæssig lugning. Slaphed SVINEMÆLK pink reducerer produktiviteten med 70 procent. Fugt planten der kræves, er ikke meget, så jordfugtigheden udføres efter behov.

Sygdomme og skadedyr

Saflor, som har billeder i denne artikel, ikke kun udsat for sygdomme og skadedyr. Dette adskiller den fra andre olieafgrøder. Blandt de store sygdomme, kan identificeres rust, fusarium, septoria spot og broomrape. Rust er meget farligt for saflor. Dette er en svampesygdom, som manifesterer sig i form af runde brune pustler på bladene. Det kan påvirke alle afgrøder og reducere udbyttet. For at bekæmpe denne sygdom behandling udføres med kemiske midler. Effektiv betragtes korrekte agronomiske foranstaltninger og udvælgelse af sorter er resistente over for sygdommen. Blandt de store skadedyr kan identificeres saflor flue og billen, møl og bladlus. Den farligste saflor flue. De voksne lægger deres æg inde i opløbet, hvilket som følge af deres skader. Weevil biller påvirke blade, stængler og blade af blomsterstanden. Deres larver lever Semyanko og æggestokke under deres modning. Bladlus og Soegere er sjældnere. Til skadedyrsbekæmpelse behandling udføres med kemiske midler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.