HjemlighedGør det selv

Sådan laver du et teleskop med dine egne hænder

Mest sandsynligt, næsten hver eneste person nogensinde begyndte på mysterier stjernehimlen og om muligheden for at se nærmere på det. Ikke alle har kikkert eller et teleskop, hvorigennem du kan beundre himlen. Teleskopet er bedst til en sådan sag. Et klar teleskop er et ret dyrt køb, det bliver uberettiget, hvis du ikke har en stærk interesse for astronomi, og du har ikke besluttet at håndtere det alvorligt. Først kan du lave et teleskop med dine egne hænder for at se, om astronomi er interessant for dig, og om du skal bruge betydelige penge. Et hjemmelavet teleskop hjælper dig med at se de nærmeste himmellegemer, for eksempel Månen, Mars eller Venus, og også beundre den stjerneklar himmel, få æstetisk nydelse og uddybe din viden om astronomi.

Hvordan laver man et teleskop med egne hænder?

Teleskopet er to optiske noder, en af dem hedder et objektiv, og det andet er et okular.

For at lave en linse skal du købe en linse blank i en diopter. Diameteren af en sådan linse vil være ca. 70 mm. For okularet kan du bruge et almindeligt forstørrelsesglas, et forstørrelsesglas. Diameteren har en lille diameter på ca. 30 mm. Du kan tage et okular fra et mikroskop, hvis der er en sådan mulighed.

I sagen skal du finde et tykt papir og lave to rør ud af det. Man skal være kort, ca. 20 cm (dette vil være en okulær enhed), og længden af den anden skal være ca. en meter (dette vil være et rør). Rørene forbinder hinanden, i den lange du skal indsætte en kort en. Diameteren af røret skal være det samme som linsens diameter.

Linsen skal fastgøres til rør nr. 1 på en sådan måde, at den konvekse side er udenfor. Du kan vedhæfte den ved hjælp af en ramme bestående af ringe. Disse ringe bør falde i diameter med linsens diameter, og deres tykkelse skal være ca. 10 mm. Lige bag linsen skal du installere en membranplade, som har en diameter på 25-30 mm. Disken er nødvendig for at reducere billedforvrængning, hvilket er opnået på grund af det faktum, at linsen kun er en. Linsen skal være ved kanten af hovedrøret.

Okularet skal installeres i den såkaldte okulære enhed, for at gøre det skal være tættere på kanten. Det vil være nødvendigt at lave en særlig fastgørelse til okularet, for eksempel fra pap. Det skal have samme diameter som okularet. Du får en cylinder, som du vedhæfter til røret indefra. Du kan fastgøre med to diske, hvis diameter er lig med diameteren af den okulære enhed.

Ændring af afstanden mellem okularet og linsen styrer fokuseringen, og friktion vil tilvejebringe fiksering. Fokusering kan gøres på store objekter og lyse, for eksempel på månen, lyse stjerner eller bygninger i nærheden.

Det er meget vigtigt at tage højde for at okularet og målet i teleskopet skal være parallelle med hinanden, deres centre skal være tydeligt på en linje.

Denne enhed hjælper med at overvåge de nærmeste planeter og uddybe din viden om solsystemet. Som du kan se, er en sådan enhed, som et teleskop, med egne hænder ret nemt at lave.

Glem ikke, at det er strengt forbudt at se igennem teleskopet i solen, i hvilket tilfælde du kan forårsage alvorlig skade på dit syn.

Når du har lavet et så enkelt teleskop med dine egne hænder, kan du bruge det til at forstå, om du har brug for en professionel enhed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.